• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 29. 7. 2014

    Úterní obchodování zahájily indexy optimisticky. Podporou byl lepší než očekáváný výsledek spotřebitelské důvěry. Ještě v první polovině obchodování však indexy změnily směr a stáhly se k nule, a následně klesaly přibližně k půlprocentním ztrátám v...

    celý článek »

    Zámek, který dá druhou šanci: ale jenom vám

    Je několik možností, ke kterým se člověk může uchýlit, když ztratí klíče od domu či od bytu. Může rozvrtat celé dveře a měnit cylindrickou vložku, může si prostě jen nechat přidělat klíče nové a riskovat, anebo může prostě přeprogramovat svůj zámek tím,..

    celý článek »

    Dividendový (v)tip: Texas Instruments

    V Dividendových manuálech jsme zjistili, že schopnost navyšování dividend je dosti spolehlivým ukazatelem budoucí atraktivity dané akcie – výkonu převyšujícího návratnost zbytku trhu.

    celý článek »

    Jak správně vybrat typ podílového fondu

    S podílovými fondy můžete desítky procent jak vydělat, tak prodělat. Budoucí úspěch vašich investic přitom z velké části závisí na rozhodnutích, která učiníte dnes. Jak postupovat při výběr podílového fondu, na to se podíváme v našem dnešním příspěvku.

    celý článek »

    Francie: Ještě není vyhráno (1)

    S nastupujícím oživením a tím jak trhy začínají opět vřele vítat dřívější vyděděnce z evropských periférií, nastupuje v euro oblasti nová vlna optimismu. Nicméně Francie, země kde je beznaděj pevně zakořeněna, vyčnívá.

    celý článek »

    Sankce proti Rusku oslabují středoevropské měny

    Středoevropské měny se dnes dostaly pod tlak. Tento tlak byl způsoben diskuzí evropských diplomatů ohledně sankcí vůči Rusku. Ty by měly omezit přístup Ruska na evropský kapitálový trh a zamezit dovozům zbraní a citlivých technologií.

    celý článek »

    Největší IPO od Facebooku již tento týden

    Wall Street tento týden obecně čeká/zažívá velmi živý týden. Pokračuje výsledková sezóna, když s reportem by se mělo představit zhruba 140 firem z indexu S&P 500. Dále budou reportována prvotní data o HDP za 2Q či údaje z trhu práce za červenec.

    celý článek »

    Je možné investovat na trzích do sexu?

    Obecně se dá říci, že uspokojování běžných lidských potřeb je jedním klíčem z více k dlouhodobě úspěšnému obchodnímu modelu. Můžeme investovat do potravinářských společností, dále také do oděvních a realitních společností nebo výrobců nápojů.

    celý článek »

    Koruna proti dolaru dále oslabuje

    Včerejší obchodní den naznačoval možnost zastavení oslabování evropské měny, když se euru podařilo držet pozice v pásmu 1,3430 – 1,3440 EURUSD. Pohyb do strany byl narušený až dnes v dopoledních hodinách, když se dolaru podařilo prolomit supportní hladinu 1,3421 EURUSD až k úrovni 1,3410 EURUSD.

    celý článek »

    Začíná libra ztrácet svůj náskok?

    Autor: Adam Maštalíř Uplynulý týden libra poklesla oproti dolaru nejvíce za poslední čtyři měsíce a zdá se, že ve své pozici nejvýkonnější měny posledního roku začíná ztrácet náskok. Libra klesla pod hodnotu 1.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 29.07.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 28.7.Změna29.7. Americký dolar USD 1 20.4470 +0.09%20.4670...

    celý článek »

    Solidní spotřebitelská nálada může posílit

    Hlavní zprávou dnes bude index spotřebitelského sentimentu Conference Board (16.00 SEČ). Trh čeká mírné posílení indexu na 85,3 z 85,2. Domácnosti vnímají příznivě zlepšování podmínek trhu práce, ekonomiky a silný akciový trh, což více než vyvažuje..

    celý článek »

    Překvapí zítra CETV s výsledky?

    Společnost CETV by měla zítra před otevřením amerického trhu zveřejnit svoje výsledky za 2.Q.2014. Výrazné zlepšení v hospodaření společnosti se asi nedá očekávat, nicméně určitou roli může hrát zvyšující se sledovanost Novy nad Primou na klíčovém českém.

    celý článek »

    Elektřina z pouště – pomoc nebo hrozba Evropě?

    Projekt DESERTEC mohl podle jeho zakladatelů dodávat až 20 % elektřiny poptávané Evropou. Jeho jádrem mělo být vybudování velkého počtu solárních elektráren využívajících koncentrované solární energie (CSP) na Středním východě a v Severní Africe.

    celý článek »

    EK schválila státní pomoc pro polské aerolinky LOT

    Evropská komise schválila státní pomoc ve výši 200 milionů eur (5,5 miliardy Kč) pro polskou problémovou leteckou společnost LOT. Podle EK pomoc neporušuje pravidla Evropské unie omezující státní pomoc pro podniky, protože má umožnit firmě stát se dlouhodobě životaschopnou, aniž by nepatřičně narušila hospodářskou soutěž.

    celý článek »

    BCPP - od historie po současnost

    autor článku: Libor Tůma Již 20 let opět funguje pražská burza pro cenné papíry, avšak stále více se ozývají hlasy o možnosti spojení BCPP s varšavskou burzou WSE. Jak probíhal vznik pražské burzy a jaká ji čeká budoucnost? Historie BCPP Dějiny Pražské...

    celý článek »

    Chování instrumentu EUR/USD na denním grafu..

    Dobrý den, vážení obchodníci. Podívejme se na chování instrumentu EUR/USD na denním grafu. V současné době vidíme, že cena prorazila měsíční trendovou linii a spadá do červené zony. Došlo k destrukci týdenní rezistence, to znamena pohyb značně zrychlil.

    celý článek »

    Hrozí v USA stagflace?

    Stagflace označuje situaci, kdy stagnuje hospodářský výstup země (HDP) a současně rostou (spotřebitelské) ceny. Domácnostem a firmám se tedy snižuje disponibilní příjem, omezují proto své nákupy a investice a tím mohou prohlubovat/prodlužovat přešlapování ekonomiky na místě a brzdit její růst.

    celý článek »

    Kde hledat nejlepší dividendové akcie

    Akciový index Dow Jones Industrial Average je jedním z nejstarších a také nejpopulárnějších barometrů amerického akciového trhu. Kromě toho je ale tento benchmark také jedinečným seznamem společností, které by v žádném případě neměly ujít pozornosti...

    celý článek »

    Pětice nejdražších akcií indexu S&P 500

    Co je drahé, to je dobré. Jen stěží se najde oblast, ve které by pořekadlo platilo tak málo, jako je tomu v případě akciového trhu. Přesto občas neuškodí, podívat se na ty vůbec nejdražší kousky v burzovní nabídce, neboť právě ony mohou udávat trend ve vývoji v celých sektorech.

    celý článek »

    USA, ČÍNA, RUSKO: týden velkých očekávání a trestů

    Centrální banky Ruska, Kazachstánu a Mexika navyšují podle údajů MMF dál svoje zlaté rezervy. Jedním z důvodu může být reakce na očekávané zpřísnění sankcí vůči Rusku. Přiřadily se k nim i další země jako např. Kyrgystán, Tádžikistán, Srbsko,...

    celý článek »

    Sankce na Rusko sráží evropské firmy

    Se stupňující se geopolitickou krizí roste potažmo nervozita na kapitálových trzích. Přetrvávající konflikt na Ukrajině, rozsáhlá vojenská operace v Gaze a v neposlední řadě včerejší obvinění USA Ruska z porušení dohody o jaderných zbraních, může více...

    celý článek »

    Pražská burza otevírá bez jasného směru

    Pražská burza otevírá bez jasného směru, když na západoevropských burzách vidíme jen zanedbatelný růst nebo stagnaci. Investoři vyčkávají na odpolední porci makrodat a korporátních výsledků a západoevropské trhy jen neochotně dohánějí včerejší pozitivní závěr na Wall Street.

    celý článek »

    Bank of Cyprus navýšila kapitál o jednu miliardu eur

    Kyperské bance Bank of Cyprus se podařilo navýšit kapitál o jednu miliardu eur (27,5 miliardy Kč) prostřednictvím prodeje akcií vybraným investorům. Oznámila to banka v dnešním prohlášení a dodala, že mezi zájemci byli investoři z USA a Ruska a také Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), kterou částečně vlastní Evropská unie.

    celý článek »

    Německý DAX v pátek odepsal zisky za celý týden

    Minulý týden byl z pohledu akciových trhů rozporuplný. Náladu investorů ovlivňovala geopolitická rizika, ale i výsledky korporací. Ty především z počátku týdny byly nadmíru pozitivní, což se projevilo i na hlavních indexech. Americký S&P500 se...

    celý článek »

    Zpráva CFTC - krátká pozice na EUR obnovila maximum

    Podle poslední zprávy CFTC, pokrývající údaje 22. července, nálady investorů se změnily ve prospěch amerického dolaru. Jak je vidět z tabulky náladů CFTC euro zvýšilo celkovou krátkou pozici do $14,95 miliard vůci americkému dolaru.

    celý článek »

    Majitelé PLG údajně jednají o prodeji části podílu

    Majitelé Pivovarů Lobkowicz údajně jednají o prodeji více než 3 mil. ks akcií (26% podíl) ve společnosti fondům Enterprise Investors (43% vlastník Kofoly). Mluvčí PLG potvrdila dřívější jednání s Kofolou, ale nepotvrdila probíhající jednání (E15).

    celý článek »

    Zisk Deutsche Bank v 2Q14 vzrostl o 16 %

    Bance Deutsche Bank vzrostl ve druhém čtvrtletí zisk před zdaněním o 16 procent na 917 milionů eur (25,2 miliardy Kč). Největší německá banka a největší investiční banka v Evropě však současně oznámila navýšení svých rezerv na budoucí možné náklady související s právními spory.

    celý článek »

    USA: pokračující prodeje domů nečekaně klesly

    Prodeje domů nečekaně klesly místo očekávaného růstu o 0,5% (mělo jít o čtvrtý růstový měsíc v řadě), v červnu klesly o více jak 1% m/m. Jedná se o první kaňku na příběhu, že opětovné oživení trhu nemovitostí potáhne americkou ekonomiku

    celý článek »

    Kurz eura k dolaru se usadil pod 1,3450 USD/EUR

    Kurzový vývoje eura vůči dolaru byl včera naprosto nezajímavý. Bez jakýchkoliv zajímavých evropských či amerických fundamentů se kurz držel stabilní v extrémně úzkém pásmu 1,3425 a 1,3443. Včera zveřejněné americké předstihové indikátory potvrdily...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »

    US100 posiluje o 1,5 % 📈

    Futures na Nasdaq 100 (US100) posilují o téměř 1,5 %, protože velké technologické společnosti Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) vykázaly za 1. čtvrtletí vyšší než očekávané zisky. Akciový trh pozitivně reagoval na komentáře kopilota Microsoftu ...

    celý článek »

    Nákaza černého kašle pokračuje. (video)

    Nákaza černého kašle pokračuje. V minulém týdnu onemocnělo v tuzemsku podle státního zdravotního ústavu přibližně 1500 lidí. Nejvíce nakažených bylo ve Středočeském a pak Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je ale region pod...

    celý článek »