• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Spekulativní tipy pro srpnové obchodování

    I přes aktuální pokles trhů se dá najít řada zajímavých společností, na jejichž akciích lze vydělat. Jaké investice doporučuje na srpen Aleš Jandejsek, makléř z brokerjetu ČS? Slovo bublina se rekordně nadužívá.

    celý článek »

    Jak rozpoznat bublinu na trhu

    Problém s bublinami je ten, že když akcie budete prodávat ve chvíli, kdy ještě není bublina dostatečně nafouknutá, budete za hlupáka. Když se však odhodláte, až když praskne, budete hlupákem ještě větším.

    celý článek »

    Investiční tip Patria Direct - akcie Deutsche Bank

    Německá ekonomika má za sebou období růstu, který byl na poměry v eurozóně velmi slušný. Oživení po krizi bylo rychlejší než jinde. Německo se mohlo opřít o silnou konkurenceschopnost danou reformami v předchozích letech a lépe tak profitovat z růstu především rozvíjejících se trhů.

    celý článek »

    Itálie opět v recesi, ruské napětí se stupňuje

    Evropské akcie se propadly po italském HDP, ruské napětí sílí Evropské akcie ve středu pokračovaly v poklesu, který umocnil HDP v Itálii, ta se vrátila do recese. Trhům nenahrává ani sílící napětí mezi Ukrajinou, Ruskem a Západem.

    celý článek »

    Čtvrtek byl pro riziková aktiva černým dnem

    Ve čtvrtek se rizikovým aktivům nedařilo. Například evropské akcie po čtvrté hodině klesaly o 1,1 %, když okolo jedné hodiny byly níže dokonce o 1,8 %. Nedařilo se ovšem ani regionálním měnám, když poraženým dne byl polský zlotý, který si odepsal...

    celý článek »

    Praha zavřela ve ztrátě; pod tlakem finanční sektor

    Pražská burza končí středeční obchodní seanci v červeném teritoriu, index PX ztratil 0,44 %. Ostatním trhům ve středoevropském regionu se vede podstatně hůře – německý DAX odepisuje 1 %, rakouský ATX ztrácí také 1 %, polský WIG klesá o 0,57 % a maďarský BUX obchoduje níže o 1,5 %.

    celý článek »

    NATO varuje před invazí Ruska na Ukrajinu

    NATO varuje před invazí Ruska na Ukrajinu: Rusko shromáždilo na rusko-ukrajinských hranicích kolem 20 tisíc vojáků, kteří jsou připraveni k boji, a mohlo by využít humanitární pomoc a mírovou operaci jako záminku k invazi na Ukrajinu.

    celý článek »

    Kvalitní matrace: jak ji dobře vybrat

    Kvalitní matrace je základ pro dobrý spánek a odpočinek. Pro každého z nás je ta „správná matrace“ jiná. Při výběru je doporučené matraci vyzkoušet a zjistit, jakou poskytuje oporu a komfort vašemu tělu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 06.08.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.8.Změna6.8. Americký dolar USD 1 20.6760 +0.88%20.8600...

    celý článek »

    Jen s poklesy na burzách roste

    Jen k dolaru roste 0,2% d/d na 102,4. Trh si koncem července zase začal po čase všímat hospodářských fundamentů, možnost zvyšování úr. sazeb Fedem dříve než se čekalo vede ke globálnímu posilování dolaru hlavně na měnových trzích. Euro ztrácí...

    celý článek »

    MobilEye, firma kterou investoři milují

    V pátek 1.8. jsme mohli být svědky dalšího úspěšného IPO v USA - společnosti MobilEye (MBLY). MobilEye se zabývá vývojem bezpečnostního softwaru pro automobilky. Již nyní řada z nás ve svých automobilech používá různé asistenční systémy, které jsou právě.

    celý článek »

    Ruská intervence? Možná jsme blíže, než se zdá, naznačil Tusk

    Polský premiér Donald Tusk řekl, že nebezpečí přímé intervence ruskou armádou na Ukrajině výrazně vzrostlo během několik posledních dní.„Máme důvody být podezřívaví – dostali jsme v posledních hodinách informace, že riziko přímé intervence Ruska v Ukrajině je zajisté vyšší, než tomu bylo před několika dny.

    celý článek »

    Itálie zcela nečekaně zase v recesi

    Itálie je zcela nečekaně zase v recesi. Pokles jejího hrubého domácího produktu ve druhém čtvrtletí podle předběžných dat klesl o 0,2%. V prvním čtvrtletí byl také pokles a to o 0,1%.

    celý článek »

    Velká válka, monetarismus a zrod nacismu

    Před sto lety začala první světová válka. Hodně se teď o ní hovoří včetně toho, co znamenala pro vývoj v celém následujícím století. I dnešní problémy na Ukrajině a Blízkém východě mohou podle některých názorů pramenit z toho, jak byly po této válce narýsovány hranice jednotlivých států.

    celý článek »

    Dow-Jones na rozhraní (6.8.2014)

    Již minulý týden ( http://www.kurzy.cz/zpravy/369505-dow-jones-na-rozhrani/) jsem upozorňoval na nenápadný medvědí sentiment, který se na trhu začal objevovat. Index Dow Jones včera uzavřel na hodnotě 16 429 bodů, což je 143 bodů pod letošní otvírací...

    celý článek »

    Kolik doposud vydělaly nejstarší ETF

    Nejstarší burzovně obchodovaný fond (ETF) zaměřený na akcie z indexu S&P 500 má za sebou více než dvacetiletou historii. Dosavadní kumulovaná výkonnost se dostala na hodnotu 341,8 procent.

    celý článek »

    Desetitisícové zisky a nízký důchod

    Přestože mají někteří živnostníci nadprůměrné až nadstandardní čisté zisky, tak budou mít podprůměrné státní důchody. Tomuto trendu je nutné se přizpůsobit. Vlastní úspory a investice by měly tvořit důležitý finanční polštář.

    celý článek »

    NZDUSD - Technická analýza: Americký dolar posiluje

    NZDUSD: Měnový pár dnes prolomil úroveň 200denního průměru. Aktuálně se pohybuje při 0,8440 NZDUSD. Preferovaný scénář: SHORT pozice. Prolomením Fibonacciho retracementu hladiny 0,236 směrem dolů si americký dolar otevřel cestu k 0,8403 NZDUSD.

    celý článek »

    Evropa po včerejším růstu opět ztrácí, DAX -1 %

    Evropské akciové trhy po včerejším růstu opět zamířily do červených čísel, kdy tak navazují na obdobný vývoj na Wall Street. Negativně na sentiment investorů působí zprávy o shromažďování ruských vojsk u ukrajinských hranic, ale i reportovaná makrodata z Německa, kde průmyslové objednávky v červnu poklesly o 3,2 %, přičemž odhady analytiků počítali s 0,9% nárůstem.

    celý článek »

    ČEZ pronajal 200 MW: dodatečný zisk

    ČEZ pronajal 200 MW výrobní kapacity, což mu přinese dodatečný zisk. ČEZ uzavřel se společností Vršanská uhelná smlouvu o poskytnutí 200 MW výrobní kapacity. Očekávaný výnos je v řádu stovek miliónů Kč ročně.

    celý článek »

    Co lze očekávat na trzích v srpnu?

    Od roku 1963, byl v 59 % případech na akciových trzích měsíc srpen rostoucí s průměrným ziskem 0,3 %. Během druhého roku prezidentského cyklu USA byl srpen v 50 % případů výš, ale průměrná ztráta všech srpnů v prezidentském cyklu je -2,9 %.

    celý článek »

    Stavebnictví v černých číslech

    K dobrému výsledku se vypjalo v červnu i stavebnictví. Meziročně se výroba zvýšila o 5,1 %, avšak část z tohoto růstu jde na vrub o jeden den vyššímu počtu pracovních dnů.

    celý článek »

    CZ: spotřeba domácností bude tahounem

    CZ:spotřeba domácností bude tahounem, maloobchod je opětovně v expanzi. Dosavadní solidní růst maloobchodu naznačuje, že spotřeba domácností bude stejně jako v prvním čtvrtletí letošního roku patřit mezi nejvýznamnější tahouny růstu české ekonomiky.

    celý článek »

    Konec amerického dolaru?

    Autor: Ondřej Pilný Americký dolar dominuje ve světě posledních šedesát let. Používá se jako rezervní měna. V dolarech se určuje cena komodit, což z něj dělá nejobchodovanější měnu na světě.

    celý článek »

    Konec amerického dolaru?

    Konec amerického dolaru?Americký dolar dominuje ve světě posledních šedesát let. Používá se jako rezervní měna. V dolarech se určuje cena komodit, což z něj dělá nejobchodovanější měnu na světě.

    celý článek »

    Export aut táhne zahraniční obchod nahoru

    Zahraniční obchod ČR skončil v červnu dalším rekordním přebytkem. Podle národní statistiky dosáhlo kladné saldo obchodu 19,1 mld. korun, podle dříve používané přeshraniční metodiky dokonce 40 mld.

    celý článek »

    Průmysl v režii automobilek

    I červnový výsledek průmyslu považujeme za velmi dobrý a slibný z pohledu vývoje celého českého HDP. Výroba v průmyslu se tentokrát zvýšila o 8,1 %, na čemž se podílela především zvýšená zahraniční poptávka a nepochybně i jeden pracovní den navíc.

    celý článek »

    ČNB posiluje dohled, bojí se odlivu kapitálu z českých bank

    Česká národní banka připravuje speciální tým 20 až 30 lidí, který posílí dohled nad finančním trhem. Uvedly to dnes Hospodářské noviny, podle nichž se ČNB bojí toho, že by zahraniční matky mohly začít v blízké budoucnosti ze ziskových českých bank stahovat peníze.

    celý článek »

    Euro se propadlo na jedenáctiměsíční minimum

    I přes pozitivní zprávy z evropských ekonomik, společná evropská měna včera odepsala 0,4 % a dnes ráno otevírá na kurzu 1,3366 USD/EUR poblíž svého jedenáctiměsíčního minima. Pád eura mají na svědomí dobrá data z USA, která naznačují, že tamní...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »