• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street zakončila v červeném; 21st Century Fox +5 %

    Americké akciové trhy neudržely své úvodní zisky a v závěru obchodování navíc navýšily své ztráty. Obavy investorů pramení z obav možné eskalace konfliktu na Ukrajině, když ruská armáda navyšuje počet svých vojáků podél ukrajinských hranic.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 7. 8. 2014

    Trhy opět pokračují v poklesu a index S & P500 se přiblížil hodnotě 1900 bodů. Na trhy doléhá obava z dopadů ruských sankcí vůči EU a USA. Indexy končily den přibližně s půlprocentními ztrátami.

    celý článek »

    Investiční dobrodružství s Peugeotem

    Minimálně mužská část populace má většinou dost vyhraněný názor na to, jakou značku auta je třeba si kupovat, či naopak není záhodno řídit. Není překvapením, že v žebříčku oblíbenosti u nás dominuje domácí značka, která prvek domáckosti snoubí s dalším oblíbeným prvkem – (vnímanou) německou kvalitou.

    celý článek »

    Evropa před koncem obchodování výrazně ztratila, DAX -1 %

    Evropské akciové trhy před závěrem obchodování prohloubily své ztráty, když indexy oslabily o přibližně procento. Trhy tak neudržely mírné zisky, kterých dosáhly po jednání ECB, kde Mario Draghi uvedl, že ECB začala stupňovat přípravné práce na nákupech ABS a zároveň varoval před geopolitickými riziky, která by mohla ovlivnit další ekonomický růst.

    celý článek »

    Zlato - technická analýza

    Zlato, které v uplynulých dnech vytvořilo nová minima, dalo příležitost technickým analytikům k vykreslení nového Fibonacciho retracementu (max 1345,09 - min 1280,06), jehož 38,2% úroveň na hodnotě 1304,90 nyní cena zlata testuje.

    celý článek »

    Čtvrtek ve znamení klidu

    Riziková aktiva během středy a čtvrtečního dopoledne zaznamenávala ztráty, včera odpoledne je již korigovala a dnešní den byl ve znamení klidu. Česká koruna dnes měla mírnou tendenci oslabovat, odpoledne se však vrátila na ranní úrovně okolo.

    celý článek »

    Air Bank: letos v pololetí zisk 77 milionů

    Air Bank: letos v pololetí zisk 77 milionů, po loňské plánované ztrátě 15 milionů. Banka očekává zisk také za celý rok 2014. Celková bilanční suma Air Bank vzrostla ke konci června meziročně o 18 procent na 55,9 miliardy korun.

    celý článek »

    Buffett - Investování do zlata je hloupost

    Autor: Marek Coufal Moje nejoblíbenější názory na investování do zlata pochází od Warrena Buffetta, ikonu investorů, která je v pozadí Berkshire Hathaway. Na Harvardu v roce 1998, prohlásil něco v tomhle smyslu: „Zlato vytěžíme ze země někde v Africe,...

    celý článek »

    Zlato udržuje hladinu včerejšího prudkého růstu ceny

    Nejaktivnější futures kontrakt na zlato na burze Comex dnes udržuje hladinu, na kterou se prosincový futures kontrakt vyšplhal v rámci včerejší obchodní seance poté, co investoři přiklonili větší váhu zprávám o pokračujícím růstu napětí na Ukrajině, než..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 07.08.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.8.Změna7.8. Americký dolar USD 1 20.8600 -0.14%20.8300...

    celý článek »

    S&P 500 na hraně hlavních podpor

    Zářijový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování roste 0,2% d/d na 1919. Uplynulý týden podstoupil trh nejvýznamnější korekci a výběr zisků od poloviny dubna. Pád se alespoň prozatím zastavil o silnou...

    celý článek »

    ECB hlavní nepřítel silného eura

    ECB dnes rozhodne o úr. sazbách a monetární politice (13.45 SEČ), poté klasicky následuje prohlášení k rozhodnutí a tisková konference prezidenta banky Draghiho (14.30 SEČ). ECB v červnu představila soubor opatření navýšení monetární expanze včetně..

    celý článek »

    Project Syndicate: Africký sen

    Sen o tom, že jednadvacáté století bude „africkým stoletím“, je silný a opojný. A také se stává realitou. V době, kdy se afričtí činitelé scházejí ve Washingtonu, aby se 4.

    celý článek »

    150 % na akciích NWR, kdo kupuje?

    Akcie NWR za sebou měly výrazně negativní minulý týden, kdy ztratily přes 43 %. Právě v pátek eskalovala prodejní nálada, když se titul dostal až na 1,75 Kč. Tento týden je v opačném gardu, přestože na trhu převládá názor, že akcie jsou nyní spíše jen...

    celý článek »

    Rally na NWR, akcie + 44 %

    Akcie těžařské společnosti NWR dnes v Praze silně posilují, aktuálně si titul připisuje 44 % a obchoduje se na hladině 4,4 Kč za jednu akcii. V Praze se tak doposud zobchodovalo 1,383 mil.

    celý článek »

    ČR: Službám chybí poptávkový impuls

    Ani červnové výsledky nebyly ve znamení pozitivního obratu ve službách, jak ukazuje následující graf. V souladu s předchozími trendy rostou výkony v dopravě a skladování, což nepochybně odráží zvýšenou poptávku ze strany průmyslu i obchodu.

    celý článek »

    Znamená včerejší stabilizace Wall Street obrat trhů?

    Středa přinesla na jednotlivé kontinenty rozdílný vývoj. Zatímco západoevropské akciové indexy, zejména v důsledku situace na Rusko – Ukrajinských hranicích, zakončily již pátou seanci z posledních šesti dní oslabením FTSE 100 -0,69%, CAC 40 -0,61% a DAX.

    celý článek »

    Rio Tinto v 1S14 letí vzhůru, čistý zisk + 156 %

    Těžař Rio Tinto, druhý největší na světě, dnes před otevřením trhu oznámil své hospodářské výsledky za první pololetí roku (1S14). Firma vykázala zisk na akcii (EPS) ve výši 2,77 USD a o 15 % tak překonala očekávání trhu nastavená na 2,42 dolaru na akcii.

    celý článek »

    Rozbřesk - Koruna se poprvé od března 2009 podívala nad EUR/CZK 28,0

    Česká měna zažívá v posledních dnech neobvyklou volatilitu, alespoň tedy z pohledu nedávné historie. Kombinace holubičího vyznění posledního zasedání bankovní rady ČNB a všeobecného výprodejního tlaku se spolu s jednorázovými velkými obchody promítla do jejího kurzu, který poprvé od začátku března 2009 prolomil hranici EUR/CZK 28,0.

    celý článek »

    Volatilita se vrátila! Euro stojí 28 korun

    EUR/CZK se včera obchodovala za 28.Koruna po dlouhém období reaguje na podobné vlivy jako ostatní regionální měny (PLN, HUF), tedy posilující dolar a všeobecný odklon od rizika. Vybočení z pásma 27,3 až 27,6 EUR/CZK, kde se koruna obchodovala od..

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zakončila středeční obchodní seanci v červeném teritoriu, index PX ztratil 0,44 %. Elektrárenská společnost ČEZ včera na poměrně slušném objemu přidala 0,5 % na 582,90 Kč, když v průběhu odpoledne dokázala po poklesu až na 573,80 Kč otočit vzhůru.

    celý článek »

    Pražská burza by měla ráno stagnovat až mírně růst

    Pražská burza zakončila středeční obchodní seanci v červeném teritoriu, index PX ztratil 0,44 %. Elektrárenská společnost ČEZ (582,9 CZK, 0,50%) včera na poměrně slušném objemu přidala 0,5 % na 582,90 Kč, když v průběhu odpoledne dokázala po poklesu až na 573,80 Kč otočit vzhůru.

    celý článek »

    Euro vůči dolaru nakonec ve čtvrtek beze změny

    Evropské měně se zpočátku nedařilo ani ve čtvrtek, když oslabila vůči dolaru z otevíracích 1,3380 USD/EUR až na 1,3333. V odpoledních a večerních hodinách však své ztráty euro začalo mazat a dnes ráno se obchoduje opět okolo hladiny 1,3380 USD/EUR.

    celý článek »

    Commodity Channel Index Donalda Lamberta

    Historie CCI je oscilátor představen Donaldem Lambertem v článku publikovaném v říjnu 1980 v komoditním časopise dne známém spíše jako Futures magazine. CCI je univerzální ukazatel, který může být použit k identifikaci nových trendů.

    celý článek »

    Hora peněz, která si nezaslouží obdiv

    Není žádným tajemstvím, že v pokrizových letech se výrazně rozevřely nůžky mezi tím, jak si vedou firmy a jak si vedou zaměstnanci. Nejde o konstatování maskovaného kryptokomunisty - nezaměstnanost v řadě vyspělých ekonomik se drží na vysoké úrovni, firmy (zejména ty velké) ale většinou dosahují rekordní ziskovosti.

    celý článek »

    Jak se zbavit zástavy složením její ceny: Přehled základních principů

    Zástavní právo je v praxi běžně užívaný institut, který dává věřiteli „jistotu“, že dlužník dostojí své povinnosti, kterou má vůči věřiteli. Všem je známo, že pokud dlužník svoji povinnost zaplatit dluh nesplní, věřitel se pak může uspokojit právě z výtěžku prodeje zástavy. Existuje ale nějaký způsob, jak se zástavy zbavit, přestože dluh ještě nebyl splacen?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »