• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 20. 8. 2014

    Trhy ve středu pokračovaly ve vývoji v duchu předchozích dní a posilovaly, v závěru dne přibližně o tři desetiny procenta. Úvod dne byl ve znamení mírného růstu v očekávání zveřejnění zápisu z jednání FEDu, který byl jediným výraznějším podnětem dnešního.

    celý článek »

    Dolar dále posiluje vůči koši hlavních měn

    Autor: Adam Maštalíř Po zveřejnění pozitivních dat z oblasti stavebnictví dolar nadále posiluje, jedná se však o znak silného dolaru, či spíše špatné kondice ostatních měn? Ve středu se dolar dotkl svého jedenáctiměsíčního maxima vůči koši hlavních měn,..

    celý článek »

    Stiglitz: Evropská politika úspor je jedno velké selhání

    Politika úspor nastolená státy eurozóny v boji s regionálními dluhovými krizemi byla omyl. Alespoň si to myslí nositel Nobelovy ceny Joseph Stiglitz. Podle něj je vysoká míra nezaměstnanosti a utlumený hospodářský růst jasným důkazem, že reakce v podobě škrtů způsobila turbulence, s nimiž se evropská oblast jen těžce vypořádává.

    celý článek »

    Pomůže evropským akciím QE?

    Německá vláda dnes vydala dvouleté dluhopisy, poptávka po nich byla pravděpodobně silná. Ani jedna informace není ničím překvapivým, za pozornost ale stojí to, že nabízený úrok je 0 % (slovy nula procent).

    celý článek »

    DAX jako na houpačce

    Evropské akcie dnes oslabovaly a přerušily tak nejvyšší dvoudenní nárůst od dubna tohoto roku. Konkrétně index DAX začal obchodovat na 9.322 bodech (-0,18 %), avšak v průběhu dne klesal až na 9.249 bodů (-0,91 %).

    celý článek »

    V Praze se dnes vybíraly zisky, PX odepsal 0,63 %

    V Praze jsme dnes byli svědky výběru zisků, index PX ztratil 0,63 %. Ostatní trhy v regionu také obchoduje nepřesvědčivě – německý DAX klesá o 0,37 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,36 % a polský WIG získává 0,08 %.

    celý článek »

    Komoditný výhľad na 34. týždeň

    Minulý týždeň sme mali medvedí výhľad na drahé kovy, pričom sme neočakávali rast zlata nad hladinu 1330 a skôr preferovali spodnú časť obchodného pásma 1285/1325. Pri striebre sme čakali pokles do pásma 19.60/70 a striebro nás milo prekvapilo ešte...

    celý článek »

    Trhy čekají na komentáře Fedu

    Evropské akciové trhy dnes odevzdávají předchozí zisky, když vyčkávají na večerní zápis z posledního zasedání americké centrální banky, a rovněž důležité bude páteční vystoupení šéfky Fedu Janet Yellen, která bude hovořit o ekonomické situaci...

    celý článek »

    Mongolsko obracia kormidlo k Číne a Rusku

    Autor: Matej Jurik Po dvoch dekádach spolupráce so západnými investormi a politikmi hľadá Mongolsko nové väzby bližšie ku svojim hraniciam, v snahe povzbudiť svoju ekonomiku. Vo štvrtok by mal prísť na návštevu krajiny umiestnenej medzi Čínu a Rusko Xi...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 20.08.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.8.Změna20.8. Americký dolar USD 1 20.9700 +0.26%21.0250...

    celý článek »

    Digitalizace zabíjí bankovní pobočky

    Do roku 2020 bude 95 procent všech interakcí mezi klientem a bankou probíhat digitálně a banky v Evropě zruší 40 procent svých poboček. Proměna je iniciována samotnými zákazníky, kteří ji už teď vyžadují, říká zpráva mezinárodní konzultační společnosti...

    celý článek »

    Zápis Fedu: budou-li slyšet holubice, pak ne nadlouho

    Důležitou zprávou pro finanční trhy dnes bude zápis ze zasedání centrální banky USA monetární politiky 29.-30. července. Na něm Fed vedle potvrzení očekávaného krácení výkupu dluhopisů trhy příznivě překvapil upozorněním, že trh práce přes zlepšení..

    celý článek »

    Jen: zápis Fedu (20.00) ho celkově oslabuje

    Jen k dolaru depreciuje 0,4% d/d na 103,4. Trh dnes bude analyzovat hlavně zápis ze zasedání Fedu monetární politiky 29.-30.července, které možná překvapilo signálem, Fed chce vidět další zlepšení trhu práce před zvyšováním úr. sazeb. Na druhou...

    celý článek »

    Drobní věřitelé se bojí se o své peníze

    Drobní věřitelé se bojí, že přijdou o své peníze. Poté, co Ministerstvo spravedlnosti těsně před prázdninami oznámilo, že se díky přijaté novele razantně snižuje advokátní tarif v souvislosti s vymáháním bagatelních pohledávek u formulářových žalob,...

    celý článek »

    Dekompozice rally na S&P 500

    Cenu akcií na burze určují tři základní faktory: 1) hospodářské výsledky, 2) dividendová politika a 3) ocenění konkrétního titulu (typicky založené na diskontování provozního cash flow).

    celý článek »

    Zápisnica BoE - 2 členové pro zvýšení sazeb

    Britská centrálna banka Bank of England dnes zverejnila zápisnicu zo svojho posledného zasadnutia Výboru pre menovú politiku, ktoré sa konalo 6.-7. augusta. Zápisnica je rozdelená na viacero častí: Vývoj na finančných trhoch: Finančné trhy ostávajú..

    celý článek »

    NWR: Kurz akcií zamíří po zředění k 0,65 Kč

    Ve čtvrtek zveřejní výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí uhelná společnost NWR. O tom, že se ve spojení s mimořádnou valnou hromadou, která proběhne již ve středu, bude jednat o možná vůbec nejdůležitější událost za dobu existence této společnosti,...

    celý článek »

    Video: NWR: Kurz akcií zamíří po zředění k 0,65 Kč

    Ve čtvrtek zveřejní výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí uhelná společnost NWR. O tom, že se ve spojení s mimořádnou valnou hromadou, která proběhne již ve středu, bude jednat o možná vůbec nejdůležitější událost za dobu existence této společnosti,...

    celý článek »

    NWR – Prognóza výsledků za 2Q14

    NWR oznámí své výsledky za 2Q14 ve čtvrtek 21. srpna, před otevřením trhu. Společnost NWR společně s poslední aktualizací probíhajícího procesu své restrukturalizace (31.

    celý článek »

    Investoři stahují kapitál z Evropy

    Podle údajů z burzovně obchodovaných fondů ETF američtí investoři významně snížili objem investic v Evropě. Snížení je způsobeno ekonomickými vyhlídkami v EU a eskalací napětí na Ukrajině.

    celý článek »

    Graf dne: Dolar vzrostl téměř na roční maxima

    Během včerejšího (19.8.2014) obchodování vzrostl americký dolar na jedenáctiměsíční maxima proti koši hlavních měn. V růstu mu pomohla pozitivní data ze stavební sektoru, která naznačila oživení na trhu s bydlením v USA.

    celý článek »

    Konec jedné éry - Ballmer opouští správní radu Microsoft

    Bývalý generální ředitel softwarové společnosti Microsoft Steve Ballmer po 14 letech odchází ze správní rady firmy. Uzavírá se tak významná kapitola v historii amerického giganta, když po vzoru byla Gatese společnost opouští další výrazná postava a druhý z trojice CEO, kteří Microsoft vedli.

    celý článek »

    Wall Street se v úterý posunul opět výše

    Včera americké akciové indexy opět posílily (S&P 500 +0,50 %, Nasdaq +0,43 %), když příjemně překvapila data o aktivitě na nemovitostním trhu (počet započatých staveb domů a vydaných stavebních povolení) a červencový index spotřebitelských cen dopadl v...

    celý článek »

    Výsledky Heinekenu za 1H nad odhady

    Dnes ráno oznámil výsledky za 1H14 Heineken. Čísla překonala očekávání na všech úrovních. Provozní zisk dosáhl 1,45 mld. EUR (oček. 1,32 mld. EUR). Dividenda by podle očekávání měl být 36 euro centů.

    celý článek »

    Akcie Apple na historickém maximu!

    Akcie technologického giganta Apple včera vytvořily své nové historické maximum. Růstem o 1,4 % na 100,53 USD překonaly rekordní hodnotu roku 2012 a poprvé od štěpení (více o štěpení akcií Apple ZDE) zároveň překročily cenovou hranici 100 USD.

    celý článek »

    Výsledky Glencore-Xstrata za 1H pozitivní

    Těžař a obchodník s komoditami Glencore oznámil pozitivní sadu čísel za 1H14. Tržby sice zaostaly za očekáváním trhu (115,6 mld. USD vs. 121,2 mld.), ale firma překvapila podstatně vyššími maržemi, které plynou ze synergií s akvírovanou Xstratou a také z.

    celý článek »

    Pro zlato nově do Masné ulice

    Už téměř tři týdny mohou naši zákazníci navštívit novou prodejnu v Masné ulici 15 v centru Prahy. Pro její otevření jsme se rozhodli v důsledku zvyšující se poptávky po investičních drahých kovech, klenotnických polotovarech a výkupu materiálů s obsahem..

    celý článek »

    Polovina týdne je v Asii ve znamení klidné seance...

    Asijské burzy jsou v polovině tohoto pracovního týdne v zásadě beze změny, volatilita a zobchodované objemy jsou relativně nízké. Důvodem je zejména nijak inspirující závěr obchodování na Wall Street s tím, jak investoři čekají na výsledek zasedání centrální banky FED.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zakončila úterní obchodní seanci v červeném teritoriu, index PX ztratil 0,20 %. Elektrárenská společnost ČEZ nedokázala udržet zisky z úvodu obchodní seance a úterý tak ukončila níže o 0,7 % na ceně 608,90 Kč.

    celý článek »

    Dolar na nejsilnější úrovni od září 2013

    Včerejší data zveřejněná ve Spojených státech nahrála opět dolaru. Vývoj na trhu nemovitostí předčil tržní očekávání a pomohl dolaru dosáhnout nejsilnější úrovně od září 2013 (1,3314 USD/EUR). Počet nově zahájených staveb domů ve Spojených...

    celý článek »

    Čas na odchod z Číny?

    Poslední vlna antimonopolního vyšetřování firem jako Qualcomm a Microsoft a pokračující vyšetřování GSK má dopad na dodavatelské řetězce po celém světě.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »