• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 22. 8. 2014

    Růstový týden zakončily trhy mírně v červeném, blízko předchozích historických maxim. Hlavní událostí dnešního dne bylo vystoupení Janet Yellen na setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole.

    celý článek »

    Yellen vs Putin - Kdo rozhýbe zlato?

    Cena zlata v průběhu uplynulého týdne klesla k nejnižší hodnotě za poslední dva měsíce. Spíše jestřábí zápis z jednání měnového výběru amerického Fedu, další série uspokojivých makrodat a posilování dolaru – to vše v uplynulých pěti dnech tlačilo na pokles ceny zlata.

    celý článek »

    Pomáhá stínová ekonomika v krizích?

    V Číně budí velké obavy její stínový bankovní systém. Těžko říci, jaká je skutečná kvalita jeho aktiv a tudíž i jeho pasiv – vše je ve stínu. Regulátor může uklidňovat, že „klienti těchto stínových bank jsou bývalými klienty bank standardních a tudíž není třeba pochybovat o jejich kvalitě“.

    celý článek »

    Zasedání centrálních bankéřů v Jackson Hole začalo

    Na evropských trzích se dnes po otevření obchodovalo kolem nuly a bez větších pohybů by to bylo pravděpodobně až do úvodního proslovu Janet Yellenové, pokud by ovšem nepřišla z Ukrajiny zpráva o překročení hranice ruským konvojem s humanitární pomocí.

    celý článek »

    Praha navzdory červené Evropě v pátek rostla; NWR -9 %

    Pražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne dokázala odolat slabšímu sentimentu v Evropě, index PX připsal 0,45 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou hůře – německý DAX ztrácí 0,84 %, rakouský ATX klesá o 0,21 %, polský WIG odepisuje 0,29 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,90 %.

    celý článek »

    Projev Janet Yellen pomohl akciovým trhům

    Evropské akciové trhy za absence jakýchkoliv makroekonomických zpráv a nedostatku firemních výsledků od začátku seance ztrácely, když obavou pro trhy byl vstup ruského konvoje na Ukrajinu bez souhlasu Kyjeva.

    celý článek »

    Současný nepříjemný život manažera podílového fondu

    Autor: Ing. Libor Stoklásek Zdá se, že být v současnosti manažerem podílového fondu, který musí překonat výkonnost akciových indexů, není lehkým údělem. Během posledních tří let čtyřem z pěti amerických manažerů podílových fondů se nepodařilo překonat...

    celý článek »

    Regionální měny zaznamenaly úspěšný týden

    Středoevropské měny zaznamenaly úspěšný týden především díky částečnému opadnutí rizika akutního vystupňování konfliktu na Ukrajině (regionální měny prudce oslabily na konci předchozího týdne kvůli nakonec nepotvrzeným zprávám o zničení ruského...

    celý článek »

    Včera S&P 500 aktualizoval historické maximum

    Včera růst globálních akciových indexů pokračoval díky velmi pozitivním datům o americkém trhu práce na týden. Ostatní americké ekonomické ukazatele ve čtvrtek také překonaly odhady. Díky tomuto S&P 500 aktualizoval historické maximum, druhým po Nasdaq.

    celý článek »

    Futures na Wall Street jsou bez jasného směru; čeká se na projev Yellenové a Draghiho

    Futures na Wall Street stagnují poté, co index S&P 500 včera zavřel na svém historickém maximu a opět se přiblížil magické hranici 2000. Při absenci makrodat se dnes investoři soustředí na dění na Ukrajině, kde je ostře sledován ruský humanitární konvoj, který svévolně překročil ukrajinské hranice, a zasedání centrální bankéřů v Jackson Hole.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 22.08.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.8.Změna22.8. Americký dolar USD 1 20.9760 +0.02%20.9810...

    celý článek »

    Graf dne: Americké akcie na nových maximech

    Po přílivu pozitivních zpráv z americké ekonomiky vzrostly tamní akciové trhy během včerejšího (21.8.2014) obchodování na nové rekordní úrovně. Akciový index Sandamp;P 500 se během obchodní seance vyšplhal až na 1992 bodů a završil tak čtvrtý...

    celý článek »

    Jak doplnit portfolio dynamickými ETF?

    Dynamickými burzovně obchodovanými fondy lze vyplnit chybějící mezery ve Vašem portfoliu. Většina ETF nabízí „statické“ pozice, což znamená, že třída aktiv zůstává cíleně v čase konstantní (i když se některé ze součástí portfolia pravidelně mění).

    celý článek »

    Technická analýza PCI 2014-08-22

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes podívejme se na investování do krátké pozice spreadového instrumentu , který je vytvořen na základě kotace portfolia zemědělských futures a eura proti ruskému rublu.

    celý článek »

    Zlato: Yellenová může srazit cenu

    Zlato roste 0,4% d/d na 1281. Dnes trh bude pozorně sledovat vystoupení šéfky Fedu Yellenové na téma Trhy práce (16.00 SEČ) a prezidenta ECB Draghiho (20.30 SEČ) na ekonomickém symposiu Přehodnocení dynamiky trhu práce v Jackson Hole. Fed sice...

    celý článek »

    Zlato: Yellenová může srazit cenu

    Zlato roste 0,4% d/d na 1281. Dnes trh bude pozorně sledovat vystoupení šéfky Fedu Yellenové na téma Trhy práce (16.00 SEČ) a prezidenta ECB Draghiho (20.30 SEČ) na ekonomickém symposiu Přehodnocení dynamiky trhu práce v Jackson Hole. Fed sice...

    celý článek »

    Ekonomické sympozium: Yellenová může přitvrdit

    K hlavním událostem dne patří vystoupení šéfky Fedu Yellenové na téma Trhy práce (16.00 SEČ) a prezidenta ECB Draghiho (20.30 SEČ) na ekonomickém symposiu Přehodnocení dynamiky trhu práce v Jackson Hole. Fed například v zápisu k rozhodnutí monetární.

    celý článek »

    Proč někteří hloupí lidé vydělávají více než vy?

    racovní nasazení a výše příjmů čas od času bohužel nejsou v rovnováze. To, že někteří lidé i se založenýma rukama vydělávají více než vy, by vás však nemělo vykolejit. Výhra v jedné bitvě totiž ještě neznamená vítězství v celé válce.

    celý článek »

    Argentina vs USA na poli dluhopisů

    Argentina se dostává do sporu s USA ohledně plánované výměny dluhopisů. Argentinská prezidentka Cristina Fernandez představila novou legislativu, dle které by se dříve vydané dluhopisy měly transformovat na dluhopisy spadající pod argentinské právo.

    celý článek »

    Čas švestek a švestkových receptů

    Čas švestek, švestkových receptů a dobrot ze švestek je tady. Švestky jsou chutné univerzální ovoce, které sušíme, nakládáme do kompotů, vaříme z něj povidla, pálíme slivovici.

    celý článek »

    Jak na německé ETF?

    Na růstu či poklesu trhu můžete vydělávat pomocí burzovně obchodovaných fondů, které sledují vývoj nejlepších německých akcií. Co nabízejí ETFka na index DAX? Investoři s oblibou zařazují do svých portfolií akcie národních společností.

    celý článek »

    US - výrobní PMI nejvýše od dubna 2010

    Ve Spojených státech je situace z hlediska vývoje PMI indexů v porovnání s Evropou diametrálně odlišná. Místní výrobní PMI v srpnu vzrostl na 58,0 bodu z červencových 55,8 a nachází se tak nejvýše od dubna 2010.

    celý článek »

    EBay plánuje vyčlenit platební divizi PayPal

    EBay údajně plánuje v příším roce vyčlenit (spin-off) platební divizi PayPal. Bližší informace zatím nejsou známy. Na tento krok již dříve prosazoval známý investor Carl Icahn, který má ve společnosti podíl.

    celý článek »

    S&P500 se nezadržitelně blíží k 2000 bodům

    Americké akciové trhy rozšířily svá historická maxima ve čtvrteční obchodní seanci a široký index S&P 500 se nezastavitelně blíží k 2 000 bodům. Důvodem k optimismu byla lepší makro data z trhu práce, jako rovněž prodeje domů a index výrobní aktivity.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera dokázala po dvou ztrátových seancích připsat zisk, index PX rostl o 0,57 %. Hvězdou včerejšího dne byly bezesporu akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které přidaly 1,1 % na 614,90 Kč a den zakončily na denním maximu.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americkým akciím se během včerejška dařilo. Index S&P 500 vystoupal na nový historický rekord a nachází se již pouhých osm bodů od hranice 2000 bodů. Dow Jones se vrátil nad úroveň 17000 bodů. Podporou jim byly včera zveřejněné makroekonomické...

    celý článek »

    Pražská burza by měla ráno stagnovat

    Pražská burza včera dokázala po dvou ztrátových seancích připsat zisk, index PX rostl o 0,57 %. Hvězdou včerejšího dne byly bezesporu akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které přidaly 1,1 % na 614,90 Kč a den zakončily na denním maximu.

    celý článek »

    Býčí hostina může pokračovat

    Červenec byl pro americké akcie prvním měsícem poklesu po pěti růstech v řadě. Geopolitické napětí pramenící z Izraele, Ukrajiny, Libye a Iráku, k tomu bankrot Argentiny, to vše na akcie po jejich výrazném posílení muselo dolehnout, říká Brian Belski z...

    celý článek »

    Až válka změnila ropu ve strategickou komoditu

    Řada dnešních konfliktů má svůj kořen v první světové válce a v tom, co přinesla. Platí to o Ukrajině a Rusku či Blízkém východě. Přehlíženým důsledkem této války je ale to, že z ropy učinila strategickou komoditu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »

    Je zlato už opravdu drahé?

    Kontrasty na trhu se zlatem jsou v současnosti viditelnější než kdykoli předtím. Ještě nedávno byla zaznamenána historická maxima na úrovni těsně nad 2430 USD za unci a o několik dní později byla zaznamenána největší denní ztráta za mnoho let. Navíc zl...

    celý článek »

    Souhrn 24.4. - Evropa neudržela dopolední pozitivní ladění, US trhy vyhlížejí výsledky technologických lídrů, BCPP v červené nule, koruna slabší, ropa kolem 88 USD, zlato kolem 2320 USD

    Pražská burza v polovině týdne při zhruba průměrné likviditě následovala obecný evropský vývoj a po většině dne v plusech uzavírala v červeném. Evropské akciové trhy většinu dne lehce rostly, ale později v průběhu odpoledne začaly ztrácet a klesat lehce&h

    celý článek »

    WTI roste po údajích o zásobách ropy

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 15:30 BST vydalo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže nárůst hlavních zásob ropy a také pokles zásob benzínu a destilátů. Soukromá zpráva API zveřejněná včera večer ...

    celý článek »

    Nálada v české ekonomice na vzestupu (Komentář)

    Nálada se v tuzemské ekonomice v dubnu opět zlepšila. Celkový indikátor důvěry v ekonomiku se v dubnu vyšplhal na 97 b., nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra pokračovala v nastoleném trendu od začátku roku a opět výrazně vzrostla o 3...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 24. 4. 2024 (video)

    Za minulý týden spadlo v průměru 18 mm srážek, a to je dvojnásobek normálu pro tuhle dobu. Nešlo přitom je o déšť, ale občas i zasněžilo. K tomuhle pondělní leželo celkově nejvíc sněhu na Šumavě, kde bylo na hřebenech do 50 centimetrů

    celý článek »