• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Srpen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 28. 8. 2014

    Úvod dnešního obchodování byl v červeném. Příčina opět přišla z Ukrajinsko-Ruského pohraničí. Na území Ukrajiny vkročily ozbrojené jednotky ruských vojáků. Evropa na tyto zprávy reagovala výrazněji než Amerika, která dokázala valnou část úvodního poklesu.

    celý článek »

    USAF: Nahradí Lockheed Martin F-35 legendární A-10?

    Autor: Ing. Libor Stoklásek První pilotovaný letoun Fairchild-Republic v roce 1972 nesl oficiální název Thunderbolt II. Tato A-10 byla navržena na ničení případné tankové sovětské invaze do západní Evropy. Od té doby se ale svět hodně změnil.

    celý článek »

    NWR: Kurz brzy zamíří pod jednu korunu

    Ve čtvrtek jsme potvrdili své doporučení prodat akcie NWR. Po aktualizaci modelu na základě nového těžebního plánu NWR, nových odhadů cen uhlí a po započítání plánované restrukturalizace rozvahy jsme snížili dvanáctiměsíční cílovou cenu z 12 Kč na akcii..

    celý článek »

    Dividendové lákadlo č. 1: 3M

    Při čtení článku „Dividendové investiční příležitosti“ jistě řada čtenářů dostala stejně jako já chuť podívat se detailněji na některou ze zmiňovaných akcií a společností.

    celý článek »

    NWR zítra čeká boj o holé přežití

    Zítra se v Londýně odehraje boj o bytí a nebytí NWR, když věřitelé rozhodnou o navrhovaném restrukturalizačním plánu. Ve 14 hodin našeho času odstartuje setkání určené pro držitele nezajištěného seniorního dluhu, na které o hodinu později navážou ti věřitelé, kteří disponují seniorním zajištěným dluhem.

    celý článek »

    ČR - souhrn 28.8. - ruská invaze na Ukrajinu pomohla korekci trhů, BCPP se s chutí přidala, Erste odepsala 3,5%, NWR pod 3 Kč, Orco posílilo o 13%, výsledkové firmy oslabily (28.8.2014)

    Pražská burza při zvýšené likviditě výrazněji korigovala růst z předchozích několika dnů. Evropské akciové trhy dnes výrazněji korigovaly a ustoupily tak z dosaženého měsíčního maxima, na které je vynesla zvýšená pravděpodobnost brzkého QE ze strany ECB .

    celý článek »

    Praha byla ve čtvrtek zahalena do ruda; Erste - 3,4 %

    Pražská burza utrpěla v dnešní obchodní seanci výrazné ztráty, index PX klesnul o 1,69 %. Další trhy ve středoevropském regionu jsou také pod tlakem – německý DAX ztrácí 1,24 %, rakouský ATX odepisuje 1,83 %, polský WIG obchoduje níže o 2,21 % a maďarský BUX klesá o 1,85 %.

    celý článek »

    Doporučení pro NWR - PRODAT s cílem 0,75 Kč - Drahá opce

    Dnes jsme potvrdili naše doporučení prodat na akcie NWR . Po aktualizaci modelu na základě nového těžebního plánu NWR, nových odhadů cen uhlí a po započítání plánované restrukturalizace rozvahy jsme snížili dvanáctiměsíční cílovou cenu z 12 Kč na akcii...

    celý článek »

    US - počet nových žádostí o podporu poklesl

    Počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA v uplynulém týdnu poklesl o 1 000 na 298 000 případů. Trh počítal v průměru s mírným zvýšením k 300 000 žádostí. Odhady trhu se celkově pohybovaly od 280 000 - 315 000 případů.

    celý článek »

    Počet nových žádostí o podporu v USA stále na příznivé úrovni

    Nových žadatelů o dávky v nezaměstnanosti v zámoří nepřibývá. V uplynulém týdnu jich bylo 298 tisíc oproti 299 tisícům o týden dříve. Data se jen nevýrazně odchylují od očekávaných 300 tisíc žádostí a zůstávají na dostatečně nízké úrovni, která potvrzuje lepšící se situaci na trhu práce.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 28.08.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.8.Změna28.8. Americký dolar USD 1 21.0470 +0.13%21.0760...

    celý článek »

    Výprodeje na ukrajinských titulech

    Hlavní ukrajinský akciový index UX dnes padá o téměř 8 procent (viz graf níže) v návaznosti na informace zpravodajských agentur a bezpečnostních služeb, že ruští vojáci, dle vyjádření separatistů dobrovolníci, společně s povstalci obsadili několik vesnic u Novoazovska na jihu doněcké oblasti.

    celý článek »

    Putin zlobí, Evropa se (opět) bortí.

    Evropské akciové trhy dnes po pár dnech klidu zažívají opětovný výprodej, když indexy korigují v průměru o více než jedno procento. A opět za tímto vývojem nejsou ekonomické důvody, ale vývoj na Ukrajině.

    celý článek »

    Fortuna: Dividendy vyplatíme i letos

    Vlastníci akcií sázkové společnosti Fortuna (128,15 CZK, 0,16%) mohou i letos čekat dividendu. Podle Michala Vepřeka, finančního ředitele společnosti Fortuna Entertainment Group bude i letos dodržen výplatní poměr 70 – 100 % na dividendu z čistého zisku.

    celý článek »

    Příjmy a výdaje domácností v ČR za 1Q14

    Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová na středečním jednání vlády informovala o vývoji příjmů, výdajů, úspor, životních nákladů a půjček českých domácností v 1. čtvrtletí roku 2014.

    celý článek »

    Orco - bylo nám s tebou pěkně horko

    Dnešní zpráva o prodeji varšavského projektu Zlota 44 za 63 mil. EUR působí jako derniéra pěkně zpackané hry (komedie). Akcie ORCO Property Group (aktuálně +14%) v září opouští koráb Pražské burzy a budou se nadále obchodovat pouze na primárním trhu v...

    celý článek »

    Doporučení pro NWR - PRODAT s cílem 0,75 Kč

    Dnes jsme potvrdili naše doporučení prodat na akcie NWR . Po aktualizaci modelu na základě nového těžebního plánu NWR, nových odhadů cen uhlí a po započítání plánované restrukturalizace rozvahy jsme snížili dvanáctiměsíční cílovou cenu z 12 Kč na akcii...

    celý článek »

    Fortuna: Normalizace marží podpořila výsledky za 2Q14

    Objem přijatých sázek ve sportovním sázení meziročně vzrostl o 24,3% na 163,3 mil. EUR, 3,6% nad našimi odhady. Hrubé výhry meziročně vzrostly o 33% na 29,8 mil. EUR, což bylo 5% nad našimi odhady. Hrubá marže dle očekávání mírně vzrostla na 18,2% ve 2.

    celý článek »

    Pegas reportoval mírně slabší EBITDA

    Pegas dnes ráno reportoval čistý zisk za druhé čtvrtletí ve výši 5,0 mil. Eur (+33% r/r), což bylo asi o 28% lepší, než čekal trh díky čistému zisku z FX přecenění ve výši asi 1,5 mil. Eur (my jsme žádné přecenění nečekali).

    celý článek »

    Pegas – Komentář k výsledkům za 2Q14

    Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens dnes před otevřením trhu zveřejnil hospodářské výsledky za své první letošní pololetí. Hospodářské výsledky Pegasu v samotném 2Q14 mírně zaostaly za našim očekáváním na provozní úrovni, když firma reportovala nižší tržby při nižším objemu prodeje, než se kterým jsme v predikci počítali.

    celý článek »

    Jaký investiční styl si mám zvolit?

    Autor: Miroslav Vybíral Cílem každého investičního záměru je vydělat peníze. Maximalizovat zhodnocení svých volných peněžních prostředků. Denně se setkávám s dotazy tipu: chci vydělat 100 % vloženého kapitálu za rok s minimem rizika , do čeho mám...

    celý článek »

    Výsledky Veolie za 1H nad odhady trhu

    Veolia dnes zveřejnila výsledky za 1H, které na čistém zisku překonaly očekávání. Čistý zisk s 187 mil. EUR překonal očekávání trhu 162 mil. EUR. Tržby s 11,2 mld. EUR naplnily očekávání.

    celý článek »

    Orco prodá Zlotu a na pražské burze skončí v září

    Česko-lucemburská developerská společnost Orco Property Group se dohodla na prodeji svého varšavského projektu Zlota 44 za 63 milionů eur. Rozestavěný projekt vysokopodlažní budovy v centru Varšavy převezme divize konsorcia podniků AMSTAR a BBI Development.

    celý článek »

    PLG, z konferenčního hovoru - rozhodování o akvizicích

    Společnost včera odpoledne pořádala společnost PLG konferenční hovor k výsledkům za první pololetí tohoto roku, kde mimo jiné zaznělo: • Pokles zadlužení je způsoben tím, že velká část bankovních úvěrů byla ve formě kontokorentů, takže společnost použila.

    celý článek »

    Čistý zisk Fortuny v 1H rostl o 19% a překonal odhady

    Fortuna oznámila za první pololetí tohoto roku objem přijatých sázek ve výši 333 mil. EUR, v souladu s naším očekáváním. K 21% meziročnímu nárůstu pomohly, kromě organického růstu online sázení na všech trzích, dvě významné sportovní události, které se...

    celý článek »

    Reuters: ECB v září ještě QE nepředstaví

    Podle zdrojů agentury Reuters je nepravděpodobné, že by ECB na svém nejbližším zasedání (koná se 4. září) přikročila k dalšímu uvolnění měnových podmínek pomocí QE. Faktorem, který by však mohl pravděpodobnost promptního zavedení QE výrazněji zvýšit,...

    celý článek »

    Pražskou burzu v úvodu nejspíš čeká výběr zisků

    Pražská burza zakončila včerejší obchodování na červené nule, index PX klesnul o 0,07 %.Finanční sektor si včera vedl smíšeně – Erste bank přidala 0,4 % na 550,80 Kč a Komerční banka klesla o 0,3 % na 4850 Kč, když prošla poměrně volatilní obchodní seancí s denním minimem na 4805 Kč a maximem na 4897 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zakončila včerejší obchodování na červené nule, index PX klesnul o 0,07 %. Finanční sektor si včera vedl smíšeně – Erste bank přidala 0,4 % na 550,80 Kč a Komerční banka klesla o 0,3 % na 4850 Kč, když prošla poměrně volatilní obchodní seancí s denním minimem na 4805 Kč a maximem na 4897 Kč.

    celý článek »

    Hranice 1,1500 napoprvé odolala

    Na měnovém páru CAD/SGD došlo v noci ze středy na čtvrtek k prudkému vzestupu kanadského dolaru, kdy se po proražení silné S/R úrovně na hodnotě 1,1440, cena páru vyšplhala až k další silné S/R úrovni 1,1500.

    celý článek »

    Přehled aktuálních sankcí EU vůči Rusku

    S účinností od 1. srpna 2014 zavedla Evropské unie vůči Ruské federaci sankční opatření. Příslušná omezení jsou vydána jak na úrovni rozhodnutí, tak i nařízení Rady Evropské unie. Jsou tedy závazná nejenom pro členské státy, ale musí se jimi řídit i jednotlivci. Důležitá je pak časová působnost těchto omezení, kdy je třeba odlišit okamžik uzavření smlouvy na dodávky zboží do Ruska či zobchodování cenného papíru. Jinými slovy, omezení v tomto ohledu nejsou bezbřehá a je třeba každý případ posoudit samostatně.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí