• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 3. 9. 2014

    Dnešní obchodní den byl pod vlivem několika událostí a faktů. V závěru pak indexy končily blízko nuly a Nasdaq ztrácel přibližně půl procenta. Trhy otevíraly výrazněji v plusu, díky ohlášenému příměří mezi Ukrajinou a Ruskem.

    celý článek »

    Komoditný výhľad na 36. týždeň

    Minulý týždeň sme očakávali pokračovanie rastu drahých kovov, ale náš výhľad úplne znegovali správy z Ukrajiny. Nečakané rokovania o možnom prímerí na východnej Ukrajine zamávali cenami komodít (na zlate aj rope). Cieľové pásmo na striebre...

    celý článek »

    Apple iWatch již za měsíc

    Autor: Ing. Libor Stoklásek Všichni milovníci produktů od firmy Apple poslední měsíce dychtivě vyhledávají každou informaci o novince Apple iWatch, která má přijít z dílny světového lídra smart phonů už v říjnu letošního roku.

    celý článek »

    Nenechme vyhrát cyniky

    „Len nenechaj vyhrať cynikov, neber tabletky ich slov. Po prehrách chcú zas v niekom nájsť za seba vinníkov“. Peter Nagy měl dost hezkých textů. Tento o „cynikoch“ se někdy hodí i na diskuse o trzích, v ekonomice lokální, regionální i střediskové – globální.

    celý článek »

    Praha rostla potřetí v tomto týdnu; Erste +1,6 %, ČEZ +1,1 %

    Pražská burza dnes rostla již potřetí v tomto týdnu a počtvrté v řadě, index PX připsal 0,21 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou mnohem lépe – německý DAX získává 1,50 %, rakouský ATX obchoduje výše o 1,50 %, polský WIG roste o 2,17 % a maďarský BUX obchoduje výše o 2,30 %.

    celý článek »

    Značí dlouhý knot opravdu náznak obratu?

    Na měnovém páru AUD/JPY se vytvořila svíčka s delším knotem a malým tělem. Dojde po této obratové svíci skutečně ke změně býčího trendu? Pro obrat hovoří i další indicie a to předchozí silnější růst kurzu páru.

    celý článek »

    Apple: Nový kampus za 500 mil.USD

    Autor: Ing. Libor Stoklásek V dubnu 2006 Steve Jobs oznámil městské radě města Cupertino, že Apple získal devět rozsáhlých pozemků, kde hodlá postavit druhý kampus společnosti Apple, tzv. Apple Campus 2.

    celý článek »

    Prodeje Chrysleru v srpnu rostly o 20%

    Automobilka Chrysler oznámila, že její prodeje v USA v srpnu rostly o 20% na 198 379 vozů. Srpen se tak stal 53. měsícem v řadě s růstem prodejů. Trh počítal s růstem pouze o 12%.Prodeje Jeepu akcelerovaly o vysokých 49%.

    celý článek »

    Proč je současný býčí trh blízko svého konce?

    Každý býčí trh musí jednou skončit. Buď v tichosti, nebo s rachotem. Jen bohužel nikdo neví, kdy přesně. Při sledování toho nynějšího řada signálů naznačuje, že je jeho konec nebezpečně blízko a kontrolu nad Wall Street brzy přeberou medvědi. 1.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 03.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.9.Změna3.9. Americký dolar USD 1 21.1730 -0.67%21.0310...

    celý článek »

    Jen: trh před BoJ míří k zimnímu minimu

    Jen k dolaru stagnuje d/d na 105,0. Trh bude v nadcházejících hodinách sledovat rozhodování Bank of Japan (BoJ) monetární politiky (čtvrtek 07.00 SEČ), nečeká se změna v nastavení cíle peněžní báze monetární expanze. Trh si koncem července zase...

    celý článek »

    Dohoda mezi Kyjevem a Moskvou žene evropské akcie nahoru

    Mezi Kyjevem a Moskvou došlo údajně k dohodě o příměří. Tato pozitivní zpráva rozehnala mračna nad Evropou a akciové indexy od rána rostou. Index padesátky prestižních evropských akcií zařazených EURO Stoxx 50 se hodinu po poledni pohybuje v zelených...

    celý článek »

    Očekáváme vystoupení hlavy kanadské banky Steven Poloz

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes v 16:00 SEČ očekáváme vystoupení hlavy kanadské banky Steven Poloz věnované vyhlídkám monetární politiky regulátora. Před vystoupením bude vyhlášena úroková sazba krátkodobých půjček ( BOC Rate Statement ), proto se...

    celý článek »

    Geopolitická krize a silná prohlášení hýbou trhy

    Evropské trhy dnes prozatím výrazně těží z údajné dohody o příměří mezi ukrajinským prezidentem Prorošenkem a ruským protějškem Putinem. Nicméně krátce po oznámení reagovala ruská strana, která nebyla a není oficiálně součástí konfliktu na Ukrajině,...

    celý článek »

    Porošenko a Putin se domluvili na příměří

    Podl posledních agenturních zpráv se prezidenti Ukrajiny a Ruska v telefonickém rozhovoru domluvili na trvalém příměří na východní Ukrajině. Obě strany vyjádřily společné porozumění ohledně nutných kroků potřebných pro zajištění míru v oblasti.

    celý článek »

    Putin příměří na východní Ukrajině popřel

    Ruský prezident přijetí příměří popřel, protože Rusko není a nebylo součástí bojů na Ukrajině, sdělila ruská strana. V původní zprávě se přitom hovořilo o tom, že ukrajinský prezident Petro Porošenko se údajně dohodl s ruským prezidentem Vladimirem Putinem na trvalém příměří v oblasti Donbasu na východě Ukrajiny.

    celý článek »

    Putin příměří na východní Ukrajině popřel

    Ruský prezident přijetí příměří popřel, protože Rusko není a nebylo součástí bojů na Ukrajině, sdělila ruská strana. Jakoukoliv dohodu odmítli také separatisté, kteří mezitím dle bezpečnostní rady Ukrajiny činí kroky, které by mohly ovlivnit dodávky zemního plynu do Evropy, říká.

    celý článek »

    Jak se zajistit na stáří?

    Autor : Evžen Fojtík Kdo si chce zajistit solidní životní úroveň i v důchodu, musí nejen odkládat část svých současných příjmů, ale také je co nejlépe zhodnocovat. Postupně připisované zisky z investic mohou dát na velmi dlouhém horizontu velmi zajímavou.

    celý článek »

    Koruna se euru nepoddává

    Po dvou testech kurzu na hladině 28,000, je česká koruna v souboji se společnou evropskou měnou jen mírným poraženým. Své pozice, které držela ještě do poloviny letních prázdnin, musela česká koruna vyklidit a ustoupit nad horní hranu dosavadního bočního.

    celý článek »

    Hulíš – hulím – hulíme

    Je to nekonečný příběh „končící“ pražské burzy. Philip Morris Česká republika. Na podzim nákup v oblasti mezi 10 300,- až 10 800,- počkat si na nárůst do oblasti kolem 11 400,- a pak už jen řešit jestli bude bohatý ježíšek nebo si počkat na dividendu.

    celý článek »

    Německo - rozpočet v první polovině roku v přebytku

    Německý rozpočet skončil za letošní první pololetí poprvé po více než 20letech v přebytku (4 mld. eur), do značné míry díky jednorázovým příjmům ze zisků Bundesbanky, nižším nákladům na financování německého dluhu a rostoucí zaměstnanosti.

    celý článek »

    Rozbřesk - Americká ekonomika vypadá ve skvělé kondici po včerejších číslech; středoevropské měny s napětím čekají na zasedání NBP

    Americká ekonomika se jeví stále ve výborné kondici. Důkazem toho byla včerejší výborná čísla týkající se nálady v americkém průmyslu. Srpnový index ISM dopadl po všech stránkách výborně a vše nasvědčuje tomu, že data z trhu práce za stejný měsíc (budou zveřejněna dnes a v pátek) by měla dopadnout opět solidně.

    celý článek »

    Pražská burza by dnes měla navázat na růst z úvodu týdne

    Pražská burza v úterní obchodní seanci zaznamenala slušný růst, index PX připsal 0,82 %. Pozitivní sentiment trhů tradičně svědčil zejména finančnímu sektoru – Erste bank přidala 1,1 % na 538 Kč, Komerční banka rostla o 1,3 % na 4900 Kč, když v průběhu dne obchodovala i za 4930 Kč a pojišťovací skupina VIG získala 0,8 % na 1021 Kč.

    celý článek »

    Euro bez výraznějšího trendu

    Společná evropská měna včera marně hledala nějaký jasnější trend. Na trhu již začíná být patrná nervozita ze čtvrtečního zasedání ECB a tak euro z ranních hodnot okolo 1,312 USD/EUR nejprve posílilo na 1,313 USD/EUR, aby v odpoledních hodnotách...

    celý článek »

    Euro bez výraznějšího trendu (3.9.2014)

    Společná evropská měna včera marně hledala nějaký jasnější trend. Na trhu již začíná být patrná nervozita ze čtvrtečního zasedání ECB a tak euro z ranních hodnot okolo 1,312 USD/EUR nejprve posílilo na 1,313 USD/EUR, aby v odpoledních hodnotách...

    celý článek »

    Investiční tipy pro zářijové obchodování na trzích

    I přes momentální geopolitické krize se index S&P 500 nachází na historických maximech a korekce stále nepřichází. Na akcie jakých firem teď vsadit v USA a co je zajímavého na pražské burze a na měnovém trhu? Tři žhavé investiční tipy na září nabízí...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v úterní obchodní seanci zaznamenala slušný růst, index PX připsal 0,82 %. Pozitivní sentiment trhů tradičně svědčil zejména finančnímu sektoru – Erste bank přidala 1,1 % na 538 Kč, Komerční banka rostla o 1,3 % na 4900 Kč, když v průběhu dne obchodovala i za 4930 Kč a pojišťovací skupina VIG získala 0,8 % na 1021 Kč.

    celý článek »

    Asie posiluje ve světle příznivých makro-dat...

    Asijské burzy v polovině tohoto týdne posilují, na špici tohoto růstu jsou zejména akcie obchodované na burze v Tokiu. Důvodem dnešního vývoje jsou podle mnoha názorů zejména pozitivní makroekonomická data, přicházející z Austrálie a z Pekingu.

    celý článek »

    Sankce přinesou jen ztráty, nebo ne?

    Jakékoli naděje na rychlé vyřešení, či aspoň zmírnění konfliktu na Ukrajině, se ukázaly marné. Boje se naopak stupňují při nepochybné ruské intervenci a snaze destabilizovat region.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí