• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 5. 9. 2014

    Poslední obchodní den týdne zahajovaly hlavní indexy v červeném. Před otevřením trhu byl zveřejněn přírůstek pracovních míst mimo zemědělství, který výrazně zaostal za očekáváním.

    celý článek »

    Zdroj kriminální činnosti – chudoba nebo genetická informace?

    Aristoteles psával, že chudoba je matkou zločinu. Měl však pravdu? Dozajista se shodneme, že chudoba a zločinnost koexistují v úzkém vztahu. Přece jen myšlenka, že nedostatečné příjmy vedou k protiprávním skutkům, zní více než logicky a v zásadě souvisí s nejsilnějším lidským pudem přežití.

    celý článek »

    Krizí k válce, válkou ke konci krize. Máme na víc

    Způsobila Velká deprese druhou světovou válku? Ukončila pak 2SV Velkou depresi? Mezi ekonomy a historiky to jsou dost kontroverzní otázky. Ne bez relevance pro dnešní vývoj: Evropská ekonomika je na tom nyní v některých ohledech porovnatelně, jako během Velké deprese (viz např.

    celý článek »

    Týden na měnách - Další zásah ECB

    Tento týden přinesl na hlavních párech především výrazný propad eurodolaru, který poslala dolů akce ECB. Japonský jen vůči dolaru ztratil po spekulacích o důchodovém fondu a pokračování nákupů aktiv centrální bankou.

    celý článek »

    Praha zakončila týden růstem; Erste +2,5 %, Komerční banka +1,0 %

    Pražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne rostla, index PX získal 0,46 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují také v mírně zeleném – německý DAX získává 0,22 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,06 %, polský WIG přidává 0,02 % a pouze maďarský BUX obchoduje níže o 0,32 %.

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy v závěru týdne mírně klesají

    Západoevropské akciové indexy dnes mírně klesají , když ustupuje nadšení investorů z včerejších kroků ECB. V menších ziscích zůstávají banky, většina sektorů ale oslabuje mimo jiné i proto, že zpřesněný odhad potvrdil stagnaci HDP eurozóny.

    celý článek »

    Evropa se blíží své verzi Abenomie

    Investoři v Jackson Hole nenaslouchali proslovu Maria Draghiho dostatečně pozorně. Pokud by tak učinili, věděli by, že přichází velká změna. Draghi volal po fiskální politice, která by byla „přívětivější k růstu“.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 05.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.9.Změna5.9. Americký dolar USD 1 21.2490 +0.28%21.3100...

    celý článek »

    Příliš drahé akcie Komerční banky

    Včera ECB oznámila snížení úrokových sazeb a navíc oznámila program nákupu cenných papírů jištěných aktivy (ABS) a zajištěných dluhopisů (Covered Bonds). Na tyto zprávy nejvíce zareagoval evropský bankovní sektor.

    celý článek »

    Zlato čeká na zaměstnanost

    Zlato roste 0,2% d/d na 1264. Trh přestál včerejší turbulance spojené s dalším uvolněním monetární politiky ECB poněkud oslaben, dnes už ale obchodníci zaměřili pozornost na zaměstnanost USA (14.30 SEČ, červen srpen). Čeká se nadále trend solidního..

    celý článek »

    Zlato čeká na zaměstnanost (5.9.2014)

    Zlato roste 0,2% d/d na 1264. Trh přestál včerejší turbulance spojené s dalším uvolněním monetární politiky ECB poněkud oslaben, dnes už ale obchodníci zaměřili pozornost na zaměstnanost USA (14.30 SEČ, červen srpen). Čeká se nadále trend solidního..

    celý článek »

    Maximalizace zisků v býčím trendu

    Při korekcích na trzích v posledních dvou letech se pravidelně opakuje jedno a to samé. Trhy jsou podpírány centrálními bankami a při každé korekci přesahující 5 % spekulanti začnou hrát riskantní hru o to, kdy a jak zasáhnout centrální banky, aby...

    celý článek »

    Rozhodnutie ECB o menovej politike

    Európska centrálna banka včera prekvapivo znížila úrokové sadzby a tiež oznámila spustenie programu nákupu aktív z trhu. Prinášame Vám voľný preklad úvodného vyhlásenia ECB ako aj záznam vybraných odpovedí prezidenta ECB Draghiho na novinárske...

    celý článek »

    Rozhodnutie ECB o menovej politike (5.9.2014)

    Európska centrálna banka včera prekvapivo znížila úrokové sadzby a tiež oznámila spustenie programu nákupu aktív z trhu. Prinášame Vám voľný preklad úvodného vyhlásenia ECB ako aj záznam vybraných odpovedí prezidenta ECB Draghiho na novinárske...

    celý článek »

    Medvěd ze SocGen se nevzdává: Akcie zkolabují po ukončení QE

    Albert Edwards ze SocGen se vrátil z dovolené a hned přináší další varování před kolapsem akciových trhů. Už od asijské krize hovoří o tom, že světová ekonomika bude trpět nízkou inflací blížící se deflaci a akcie si budou vést špatně jak v absolutním měřítku, tak relativně k dluhopisům.

    celý článek »

    Kdo jsou skutečná monstra v letadlech?

    Letadlem cestuji hodně. Když letím, sklápím si sedadlo. A budu to dělat i nadále, pokud mi někdo nezaplatí za to, že si sedadlo nesklopím. Píšu o tom kvůli události, o které jste možná slyšeli: Minulý týden při letu United Airlines z Newarku do Denveru muselo letadlo neplánovaně přistát v Chicagu a tam vysadit dva cestující.

    celý článek »

    MobilEye od IPO začátkem srpna + 85 %

    Izraelská společnost MobilEye (MBLY) obchodovaná v USA na trhu NASDAQ se zabývá vývojem bezpečnostního a asistenčního softwaru pro automobily, který by měl v budoucnu umožnit samostatnou jízdu automobilu bez řidiče.

    celý článek »

    ECB - Mario Draghi naplnil čtyři z pěti očekávání

    Pro nejbližší dny a týdny Draghi v podstatě naplnil a mírně předčil očekávání finančních trhů. A je tu ještě jeden nový rys - mnohem více než dříve lze vnímat Draghiho apel na změnu chování ve fiskální politice evropských zemí a výzva ke strukturálním...

    celý článek »

    NWR - cena opce 30 haléřů?

    První den obchodování s akciemi NWR bez práv na úpis nových akcií přinesl výraznou aktivitu. Titul se na BCPP v úvodu seance propadl dokonce až na 1,45 Kč. Následně začal ztráty korigovat a okolo poledne zaznamenával ziskové obchody až na 2,55 Kč.

    celý článek »

    ČR - průměrná mzda ve 2Q rostla reálně o 2,1%

    Ve 2. čtvrtletí 2014 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 2,3 %, reálně se zvýšila o 2,1 %. Medián mezd činil 21 385 Kč. Ve 2.

    celý článek »

    Prahu v úvodu nejspíš zasáhne mírný pokles

    Pražská burza dokázala růst i během čtvrteční obchodní seance a udržela tak již 5 dní trvající zelenou šňůru, když index PX získal 0,15 %. Elektrárenská společnost ČEZ po červeném otevření během odpoledne dokázala udržet psychologickou úroveň 630 Kč a nakonec přidala 0,2 % na 631 Kč s denními maximy u 634 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza dokázala růst i během čtvrteční obchodní seance a udržela tak již 5 dní trvající zelenou šňůru, když index PX získal 0,15 %. Elektrárenská společnost ČEZ po červeném otevření během odpoledne dokázala udržet psychologickou úroveň 630 Kč a nakonec přidala 0,2 % na 631 Kč s denními maximy u 634 Kč.

    celý článek »

    Buffett vs zlato!

    Autor: Marek Coufal Moje nejoblíbenější názory na investování do zlata pochází od Warrena Buffetta, ikonu investorů, která je v pozadí Berkshire Hathaway. Na Harvardu v roce 1998, prohlásil něco v tomhle smyslu: „Zlato vytěžíme ze země někde v Africe,...

    celý článek »

    Rozhodnutí ECB poslalo kurz pod 1,30 USD/EUR

    Společná evropská měna se včera poprvé od července 2013 propadla pod hladinu 1,30 USD/EUR. Zatímco ještě na počátku včerejší evropské seance se kurz držel u 1,3150 USD/EUR, v průběhu amerického obchodování se kurz krátce dostal až k 1,2925 USD/EUR.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »

    US100 posiluje o 1,5 % 📈

    Futures na Nasdaq 100 (US100) posilují o téměř 1,5 %, protože velké technologické společnosti Microsoft (MSFT.US) a Alphabet (GOOGL.US) vykázaly za 1. čtvrtletí vyšší než očekávané zisky. Akciový trh pozitivně reagoval na komentáře kopilota Microsoftu ...

    celý článek »

    Nákaza černého kašle pokračuje. (video)

    Nákaza černého kašle pokračuje. V minulém týdnu onemocnělo v tuzemsku podle státního zdravotního ústavu přibližně 1500 lidí. Nejvíce nakažených bylo ve Středočeském a pak Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je ale region pod...

    celý článek »