• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 17. 9. 2014

    Trhy dnes spíše vyčkávaly na večerní závěry jednání FEDu a doprovodnou konferenci. V úvodu dne byly zveřejněny slabší čísla indexů spotřebitelských cen a také nárůst zásob ropy. K výraznějšímu pohybu došlo až po osmé hodině.

    celý článek »

    Zastavme to šílenství

    Další varování před nestabilitou finančního systému nedávno vydala Banka pro mezinárodní platby BIS. Názorová polarizace celkové diskuse je už jasná – v jednom extrému slyšíme požadavky na okamžitou normalizaci monetární politiky s tím, že trhy jsou na pokraji prasknutí další bubliny.

    celý článek »

    Seriál o behaviorálních financích - 4. díl

    Tržní anomálie – Klíčový předmět zkoumání makro-behaviorálních financí (pokračování) V minulém díle jsme se podívali na tzv. fundamentální tržní anomálie s tím závěrem, že v dlouhodobém horizontu na tom budou investoři v průměru lépe, pokud budou ke svým akciovým investicím přistupovat s hodnotovou filozofií.

    celý článek »

    Praha poprvé v tomto týdnu v zeleném; ČEZ +1,9 %

    Pražská burza dnes zaznamenala první ziskovou seanci tohoto týdne, když index PX připsal 0,6 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují také v zeleném – německý DAX získává 0,4 %, rakouský ATX obchoduje výše o 1,4 %, polský WIG roste o 0,9 % a maďarský BUX obchoduje výše o 0,4 %.

    celý článek »

    Počet světových miliardářů trhá rekordy

    Světová ekonomika na tom není zrovna nejlépe, nicméně počet světových miliardářů tento rok trhá historické rekordy. Nové průzkumy ukazují, že tento rok vzrostla světová miliardářská populace o 155 nových členů, což je 7 % nárůst oproti roku 2013.

    celý článek »

    Panika kolem sklizně pšenice ve Francii začíná opadat

    Hotová sklizeň pšenice ve Francii by dle očekávání měla zpomalit neobvykle silnou míru importu posledních osmi týdnů. Pomalu také začínají klesat obavy z toho, že domácí dodávky pšenice vhodné pro výrobu mouky nebudou dostatečné pro pokrytí domácí...

    celý článek »

    Běžný účet platební bilance v USA se zlepšil

    Běžný účet platební bilance v USA v druhém čtvrtletí skončil v deficitu 98,5 miliardy amerických dolar. To je ve srovnání s očekáváním lepší číslo a také lepší číslo než výsledek v minulém období (1Q14), kdy revidovaný údaj hovoří o deficitu ve výši 102,1 miliard USD.

    celý článek »

    USD: Myslí to Fed s růstem sazeb vážně?

    Většinu zisků tohoto léta nasbíral americký dolar díky jestřábímu přístupu své centrální banky (Fed), který se liší od uvolňování měnové politiky v eurozóně i v Japonsku. Fundamentální zlepšování americké ekonomiky dává naději na zdárné ukončení...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 17.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.9.Změna17.9. Americký dolar USD 1 21.2790 -0.13%21.2500...

    celý článek »

    Sony a „Clyde“

    Sony revidovala svou prognózu pro fiskální rok a navrhla snížit svou dividendu o 50 %. Společnost nyní očekává ztrátu ve výši 230 miliard jenů za rok, když při předchozí prognóze očekávalo pouze 50 miliard jenů, čímž zvýšila odhad ztráty o 180 miliard...

    celý článek »

    MasterCard se zvýšeným doporučením

    Akcie společnosti MasterCard (MA) včera patřily k nejvíce růstovým titulům v indexu Dow Jones. Společnost potvrdila kvartální dividendu ve výši 0,11 $ na akcii (stejná jako předchozí dvě čtvrtletí) a zároveň obdržela zvýšené doporučení.

    celý článek »

    Konec býčího trhu je daleko

    Historických rekordů se nelekejte. Současný býčí trh nevykazuje známky únavy ani charakteristiky konce období růstu cen akcií. To vzkazuje investorům bývalý hlavní akciový stratég JPMorgan Tom Lee, nyní v dresu Fundstrat Global Advisors.

    celý článek »

    Jen: Přeprodanost měny kontra fundament

    Jen k dolaru slábne 0,1% d/d na nové minimum - 107,3 - od světové finanční krize v roce 2008. Trh dnes získá řadu obchodních impulsů k obchodování jednak ze srpnového CPI/CPI bez cen potravin USA a energií (14.30 SEČ) a především rozhodnutí Fedu...

    celý článek »

    Zlato na osmiměsíčním minimu

    Prosincové futures kontrakty na zlato v pátek zlevňovaly pátý den v řadě a dosáhly díky tomu dokonce osmiměsíčních minim. Za posledním oslabením tohoto drahého kovu stojí nižší inflační očekávání. To je nyní nejnižší od prosince loňského roku.

    celý článek »

    Graf dne: Australský dolar pod tlakem

    Australský dolar propadl na šestiměsíční minimum. Proti americkému dolaru oslabuje již pátý den v řadě. Kurz se dostal poprvé pod úroveň 0,9 od 25. března díky obavám o ekonomický růst Číny, protože investoři často promítají do australského dolaru...

    celý článek »

    Nízka inflácia zráža cenu britskej libry

    Kurz GBP/USD dnes klesá o 0,3 percenta na 1,6187 USD za 1 GBP, čo je najnižšia cena za posledných 10 mesiacov. Britský štatistický úrad uviedol, že v auguste vzrástol index spotrebiteľských cien len o 1,5 %.

    celý článek »

    Graf dne: Boom realitního trhu v Británii pokračuje

    Podle národního statistické úřadu Velké Británie vzrostly ceny domů v Británii od začátku roku do července o 11,7 procent. Jedná se o největší nárůst za posledních 7 let. Průměrná cena domu v Londýně dosahuje 514 000 liber a poprvé se tak dostala...

    celý článek »

    Lednové důchody budou v průměru o 200 Kč vyšší

    Od začátku ledna roku 2015 začne platit opatření, které zlepší finanční situaci seniorů. Výše důchodů zmrazená v minulosti se bude opět každoročně navyšovat o třetinu růstu reálných mezd a sto procent nárůstu spotřebitelských cen.

    celý článek »

    Fed: směr monetární politiky příznivý pro dolar

    11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (08 2014, m/m,%) 11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (08 2014, y/y,%) Očekávání: 0,1 Očekávání: 0,3 Předchozí: -0,7 Předchozí: 0,4 Meziroční inflace podle odhadu Eurostatu v srpnu klesla na 0,3% z 0,4% v červenci. Inflaci táhne ke...

    celý článek »

    Čínská centrální banka de facto zahájila QE

    Čínská centrální banka, dle údajů WSJ, podpořila pět hlavních bankovních domů injekcí ve výši 81 mld. USD. Centrální měnová autorita údajně poskytla 3M nízkoúročené půjčky těmto bankám: Industrial&Commercial Bank of China, China Construction Bank Corporation, Agricultural Bank of China, Bank of China a Bank of Communications Company.

    celý článek »

    Mail.ru kupuje 48% akcií Vkontakte za 1,47 mld. USD

    Mail.ru včera oznámilo, že kupuje od United Capital Partners zbylých 48 % v největší ruské sociální síti Vkontakte. Cena za podíl činí 1,47 mld. USD a je financována částečně vlastními prostředky a částečně z úvěru od Gazprombank.

    celý článek »

    Erste Group Bank:Technická analýza grafu

    Krátkodobý technický výhled na Erste Group Bank včetně certifikátů, s nimiž na něj lze vsadit. 10 akcií, které jsou nebývale levné Přestože se stále mluví o tom, že jsou valuace amerických akcií příliš vysoké, najdou se i cenné papíry, které...

    celý článek »

    Přijde časem konec rezervního dolaru?

    Autor: Lukáš Holan, 20.11.2013 Bude dolar i nadále přes masivní inflaci v posledních desetiletích plnit funkci rezervní měny či bude nahrazen například čínským juanem? Co je to vůbec rezervní měna a jakou funkci plní? Pojem rezervní měna používáme tehdy,.

    celý článek »

    Praha by měla ráno stagnovat

    Po pondělním poklesu včera akcie v Praze opět padaly, index PX odepsal 1,3 %. Hlavní podíl na poklesu tuzemského akciového trhu měly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které již druhý den v řadě odepsaly 2 %.

    celý článek »

    Trh vyčkává na zasedání Fedu

    Společná evropská měna se včera držela převážně v pásmu 1,293 - 1,296 USD/EUR. Ve srovnání s předchozím dnem hlavní měnový pár zůstal beze změny. Nejdůležitější událostí dnešního dne bude zasedání americké centrální banky Fed.

    celý článek »

    Potvrdí se informace o čínském QE?

    Asijské burzy obchodují i v polovině tohoto týdne na smíšené notě, ačkoliv se na trhu objevily informace o podpůrných opatřeních ze strany čínské administrativy a pokračují spekulace o tom, zda americká centrální banka FED udrží svůj "holubiččí" postoj k měnové politice.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »