• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 18. 9. 2014

    Dnešní obchodování bylo ve znamení poklidného růstu a indexy v závěru dne přidávaly přibližně půl procenta. Trh se uklidnil po včerejším vystoupení FEDu, ale zlato naopak reaguje poklesem. Dnes ztrácelo k 1225 USD za unci.

    celý článek »

    17,30 h - Dow Jones si vylepšuje své historické maximum

    Americké akciová trhy v průběhu svého dopoledního obchodování rostou. Včerejší rozhodnutí Fedu bylo sice o něco málo více jestřábí, než bývalo obvyklé, ale trh či spíše některé jeho vlivné části spekulovaly na něco podstatně razantnějšího.

    celý článek »

    Jak danit dividendy z ETF?

    Autor: Bc. Lukáš Lamacz Exchange Traded Funds (zkratka ETFs) jsou fondy, které na rozdíl od klasických otevřených podílových fondů vydaly své akcie. Díky tomu můžete s těmito ETF akciemi obchodovat na oficiálním trhu (burze).

    celý článek »

    Všichni čekají propad eura. Možná marně.

    Fed může už brzy začít zvyšovat sazby, ECB naopak začne s kvantitativním uvolňováním. Tento rozdíl v monetární politice může podle některých názorů představovat základ přicházejícího propadu kurzu eura.

    celý článek »

    Zasedání amerického Fedu regionálními měnami nepohnulo

    I středoevropské měny dnes vstřebávaly včerejší výstupy ze zasedání amerického Fedu. Vzhledem k tomu, že zasedání ničím příliš nepřekvapilo, tak ani reakce regionálních měn nebyla nijak výrazná. Česká koruna dnes zůstala bez větších změn, když se...

    celý článek »

    Akciové trhy po zasedání Fedu rozšiřují zisky

    Západoevropské akciové indexy přidávají přibližně 1 %. V zisku se nacházejí prakticky všechna odvětví, nejvíce finanční a farmaceutické firmy. Posledně jmenovaný sektor podpořilo zveřejnění plánu firmy Bayer ( 5,5 %) na oddělení...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 18.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.9.Změna18.9. Americký dolar USD 1 21.2500 +0.60%21.3780...

    celý článek »

    Project Syndicate: Zrcadlový sál migrace

    Protiimigrační politika podkopává na obou stranách Atlantiku demokracii a ničí životy. Evropské krajně pravicové nacionalistické strany získávají na síle, zatímco miliony přistěhovalců bez dokladů trpí ve stínu.

    celý článek »

    Akcie Komerční banky vytváří nová maxima

    Dnes ráno analytici Deutsche Bank snížili doporučení na akcie Komerční Banky z „koupit“ na „držet“ a cílovou cenu revidovali z původních 5300 Kč na 5100 Kč. I přes snížené doporučení se akcie Komerční Banky posunuly na historická maxima 5089 Kč a atakují.

    celý článek »

    Japonsko chystá sankce proti Rusku

    Kromě EU a USA se k (již třetímu) kolu hospodářských sankcí proti Rusku za jeho postup na Ukrajině, velmi pravděpodobně, připojí také Japonsko. Japonský diplomat sdělil agentuře Kyodo, že zítra by měla vláda premiéra Abeho vyhlásit konkrétní podobu sankcí.

    celý článek »

    Kam směřují Mongolci?

    Autor: Matej Jurik Po dvoch dekádach spolupráce so západnými investormi a politikmi hľadá Mongolsko nové väzby bližšie ku svojim hraniciam, v snahe povzbudiť svoju ekonomiku. Vo štvrtok by mal prísť na návštevu krajiny umiestnenej medzi Čínu a Rusko Xi...

    celý článek »

    Dnes se koná referendum o nezávislosti Skotska

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes se koná referendum o nezávislosti Skotska, které se může skončit tvořením nové vlády v EU. Hlasováíní bude pokračovat až do 23:00 (SEČ) a jeho výsledek v daný moment není jednoznačným.

    celý článek »

    Rozhodnutie FOMC o menovej politike

    Včera rozhodol Fed o menovej politike. Objem QE bol podľa očakávaní znížený na 15 mld. USD mesačne z 25 mld. mesačne. Fed tiež ponechal v slovníku zmienku o tom, že sadzby ostanú nízke dlhší čas aj po tom, čo nákupy aktív skončia. Zmeny v slovníku...

    celý článek »

    Rozhodnutie FOMC o menovej politike (18.9.2014)

    Včera rozhodol Fed o menovej politike. Objem QE bol podľa očakávaní znížený na 15 mld. USD mesačne z 25 mld. mesačne. Fed tiež ponechal v slovníku zmienku o tom, že sadzby ostanú nízke dlhší čas aj po tom, čo nákupy aktív skončia. Zmeny v slovníku...

    celý článek »

    Ekonomické bloky – vybrané ukazatele

    O největších ekonomikách na světě či ekonomických blocích se mluví dost často. Do tohoto články jsem vybral základní ekonomické ukazatele největších ekonomik či „bloků“. Nepracuji se skupinami zemí, proto tam třeba není BRICS apod.

    celý článek »

    USA: trh domů roste méně, ek. aktivita více

    14.30 SEČ - USA: Povolení staveb domů (08 2014) 14.30 SEČ - USA: Zahájení staveb domů (08 2014) Očekávání: 1 045 000 Očekávání: 1 040 000 Předchozí: 1 052 000 Předchozí: 1 093 000 Poslední informace trhu domů přinesly zlepšení - přes zakolísání v...

    celý článek »

    Fed nepřiblížil zvýšení úr. sazeb

    USA - Rozhodnutí Fedu monetární politiky: Rozbor: Fed podle očekávání opět zkrátil výkup cenných papírů o 10 mld. USD na 15 mld. USD měsíčně (hypoteční cenné papíry z 10 na 5 mld. USD a státní dluhopisy z 15 na 10 mld. USD). V klíčovém komentáři k...

    celý článek »

    Sázkaři: Skotsko samostatné nebude

    Dnešek je dnem D nejen pro Skotsko a Velkou Británii, ale pro celou Evropu, která netrpělivě vyhlíží na výsledky dnešního všelidového hlasování o nezávislosti Skotska.

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada PRAGOIMEX a.s.

    PRAGOIMEX a.s., se sídlem Pod náspem 795/12, Praha 9, IČO 15888100 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Oznámení o konání řádné valné hromady Představenstvo společnosti PRAGOIMEX a.s. se sídlem v Praze 9, Pod náspem 795/12, PSČ 190 05, IČ:158 88...

    celý článek »

    Fed pomohl dolaru, na řadě je Skotsko

    Fed včera večer oznámil závěry svého dvoudenního jednání. Podle předpokladů banka snížila objem nákupu aktiv o dalších 10 mld. a potvrdila záměr program příští měsíc ukončit.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v růstu, Bayer +5 %

    Evropské akciové trhy se již druhý den pohybují v kladném teritoriu, když výjimkou je pouze britský index FTSE 100, který kvůli nejistotě ohledně výsledku dnešního referenda týkající se nezávislosti Skotska zůstává se zelenou nulou poblíž včerejšího závěru.

    celý článek »

    Termín růstu sazeb FED opět neuvedl.

    Středa přinesla na burzovní parkety nákupní optimismus, k němuž ve večerních hodinách přispěl i FED se svými výstupy ze zasedání, když podle očekávání snížil měsíční objem QE z 25 mld. na 15 mld.

    celý článek »

    ČEZ chce diskutovat náku SE se slovenskou vládou

    Ředitel ČEZ Beneš požádal slovenskou vládu o schůzku ohledně možnosti koupě podílu ve Slovenských elektrárnách, které jsou kontrolovány italským Enelem. Beneš chce podle mluvčí ČEZ mluvit celkově o energetickém trhu a o všech akvizičních příležitostech,..

    celý článek »

    ČEZ chce diskutovat koupi SE se slovenskou vládou

    Ředitel ČEZ Beneš požádal slovenskou vládu o schůzku ohledně možnosti koupě podílu ve Slovenských elektrárnách, které jsou kontrolovány italským Enelem. Beneš chce podle mluvčí ČEZ mluvit celkově o energetickém trhu a o všech akvizičních příležitostech,..

    celý článek »

    Polsko - průmyslová produkce propadla o 1,9% meziročně

    Polská průmyslová produkce v srpnu propadla o 1,9% r/r, zatímco trh čekal její růst o 0,3%. Růst polské ekonomiky evidentně zpomaluje a s ohledem na prohlubující se deflaci (-0,3% v srpnu) je dle nás v zásadě jasné, že polská centrální banka na svém...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera zaznamenala první ziskovou seanci tohoto týdne, když index PX připsal 0,6 %. Elektrárenská společnost ČEZ po slabém úvodu týdne ve středu dokázala odmazat část ztrát, když titul připsal 1,9 % na 631 Kč a obchodní seanci zakončila v blízkosti denních maxim.

    celý článek »

    Diamanty jsou věčné a jejich prodeje rekordní

    Celosvětová poptávka po diamantových špercích loni stoupla na rekordních 79 miliard dolarů (1,7 bilionu Kč). K růstu přispěla rozvíjející se střední třída v Indii a v Číně a ekonomické oživení v USA, které jsou největším trhem pro diamantové šperky.

    celý článek »

    ETF: Multi-asset příjem

    Autor: Zuzana Koňaříková Na trhu se v poslední době objevují burzovně obchodované fondy (ETF), které loví výnosy na základě velmi diverzifikovaného portfolia. Jde o ETF, které je složeno z několika druhů aktiv.

    celý článek »

    Fed mlží a mlží, jak na tom vydělat?

    Americká centrální banka včera opět mlžila. Kromě očekávaného snížení objemu nákupů aktiv totiž příliš mnoho ze svého zákulisí neprozradila. Termín zvýšení sazeb tak nadále zůstává nejistý.

    celý článek »

    Co vše zahrnuje výkon exekuce srážkami ze mzdy?

    V nedávné době se dostal na stůl soudců Nejvyššího soudu případ, kdy exekutor nařídil provedení exekuce přikázáním jiné peněžité pohledávky – náhrady výdajů při pracovních cestách. Konkrétně měly být postiženy jízdní výdaje, jízdní výdaje k návštěvě člena rodiny, výdaje za ubytování, zvýšené stravovací výdaje – stravné a nutné vedlejší výdaje. Níže naleznete odpověď na otázku, zda takový způsob exekuce je vůbec přípustný.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »