• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 25. 9. 2014

    Čtvrtek přinesl na trhy opět pokles. Vlivů, které dnešní obchodování ovlivnilo, bylo hned několik. Makrodata přinesla silnější než očekávaný pokles objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, avšak číslo očištěné o vliv dopravy dosáhlo na odhady.

    celý článek »

    Evropa v závěru prudce oslabila, pod tlakem těžaři

    Evropské akciové trhy neudržely své zisky a zakončily obchodování s více než procentní ztrátou v červeném. Konkrétně britské tituly zamířily do záporu po prohlášení guvernéra britské centrální banky, že čas, kdy budou zvýšeny úrokové sazby se přiblížil.

    celý článek »

    Adidas jako nejhorší obchodník s deštěm

    Rozdíly ve výkonech „sportovních“ akcií jsou zarážející. Před časem jsme zde na ně narazili při pohledu na výjimečné výsledky americké Under Armour. Jak ukazuje následující graf, toto „Pod brnění“ je jasným vítězem jak v delším, tak v kratším období.

    celý článek »

    Airbus očekává zdvojnásobení letecké flotily

    Obdobně jako před nedávnem Boeing, také evropský Airbus aktualizoval svůj výhled týkající se poptávky po letadlech v následujících 20 letech. A rovněž směrem výše, resp. o 7 %. Eviduje zejména silnou poptávku po velkých dálkových letadlech, když některá..

    celý článek »

    Zisky akciím příliš dlouho nevydržely

    Evropským akciovým trhům optimismus dlouho nevydržel a opět se nacházejí v červených číslech. Přitom do čtvrteční seance vstoupily se zisky, které však v uplynulé hodině a půl smazaly a nyní se nacházejí o 0,6 % pod včerejším závěrem.

    celý článek »

    Americké trhy odevzdaly včerejší zisky, do ztrát stáhly i Evropu

    US akciové indexy zahájily obchodní den ztrátami, které se postupně rozvinuly po zveřejnění poslední sady makroekonomických dat. Převládající logika lepší data – důvod pro dřívější růst úrokových sazeb se po zhruba týdenní přestávce opět vrátila jako hlavní linie převládajícího sentimentu.

    celý článek »

    ČNB ponechala měnovou politiku beze změn

    Čtvrteční obchodování na trhu koruny s eurem bylo ve znamení zasedání ČNB. Před zveřejněním jeho výsledků a těsně po něm koruna oslabovala, když kurz dokonce velmi krátkou dobu atakoval hranici 27,58 CZK/EUR.

    celý článek »

    Víte, kde se bude vyvíjet iPhone 7?

    Autor: Ing. Libor Stoklásek V dubnu 2006 Steve Jobs oznámil městské radě města Cupertino, že Apple získal devět rozsáhlých pozemků, kde hodlá postavit druhý kampus společnosti Apple, tzv. Apple Campus 2.

    celý článek »

    Proč klesá cena zlata?

    Ukrajina, Islámský stát, rostoucí americký dluh, zpomalování Evropy - není toho málo, co by mělo investory strašit. Cena zlata, které vždy sloužilo jako bezpečný přístav, však dále klesá. Proč?

    celý článek »

    PayPal podporuje Bitcoin, Litecoin a Dogecoin!

    Finanční velmoc PayPal včera oznámila spolupráci s CoinBase, BitPay a GoCoin. Účelem je se více obeznámit s digitálními měnami. Ihned po vydání zprávy cena Bitcoinu vyrazila vzhůru. Během několika minut vzrostla hodnota z 400 na 450 dolarů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.9.Změna25.9. Americký dolar USD 1 21.4410 +1.11%21.6800...

    celý článek »

    Graf dne: Koruna na čtyřletých minimech

    Po intervenci České národní banky v listopadu 2013 koruna prudce oslabila proti dolaru k úrovni 20,2 koruny za dolar. Banka tehdy nakoupila devizy v hodnotě zhruba 200 miliard korun a tím prakticky omezila možnost, aby koruna proti euru i dolaru...

    celý článek »

    ČNB nechala sazby a intervence beze změn

    Česká národní banka na svém dnešním zasedání potvrdila, že bude nadále pokračovat v intervencích. Stejně tak ponechala úrokové sazby beze změny. Zůstává tak u nástrojů, které používá v posledních měsících.

    celý článek »

    ČNB sazby dle očekávání nezměnila

    Bankovní rada ČNB na svém dnešním jednání rozhodla ponechat úrokové sazby na stávající úrovni. Dvoutýdenní repo sazba zůstává na 0,05 %, diskontní sazba na 0,05 % a lombardní sazba na 0,25 %.

    celý článek »

    Alligator – krokodýlí indikátor, který uloví začátek trendu

    Všechny moderní obchodní platformy v současné době nabízejí mnoho ukazatelů pracujících s klouzavými průměry. Mimo nejznámnější, jako například Bollingerova pásma či standardní MACD, se však s celkem přesvědčivými investičními výsledky dají použít také méně známé nástroje.

    celý článek »

    Pražská burza roste téměř o 1% díky Erste Bank Group a ČEZu

    Pražská burza vykazuje v rámci dnešního dne solidní zisky, když příznivý vývoj evropských trhů pomáhá vzhůru klíčovým akciím domácího trhu. Evropský sektor utilit zaznamenal solidní růst, který pomohl akcím ČEZu překonat hladinu 650Kč a posunout tak lokální maximum na 657Kč/a, dnešním cílem tak může být i hladina 660Kč/a.

    celý článek »

    S&P 500 nečekaně silné prodeje nových domů

    Prosincový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování stagnuje d/d na 1990 po středečním solidním plošném růstu. Ten byl přiživen překvapivě silným srpnovým růstem prodejů nových domů. Trh domů v posledním...

    celý článek »

    IPO Citizens - Největší bankovní IPO za 15 let

    Dnes se na parketu newyorské burzy NYSE budou poprvé obchodovat akcie Citizens Financial Group (CFG). IPO Citizen je největším bankovním primárním úpisem od IPO Goldman Sachs, které přineslo $3,7 miliardy v roce 1999. Máme se na co těšit? Americká...

    celý článek »

    Dolar dnes drtí ostatní měny

    Evropskou měnu dnes zasáhly výprodeje. Proti dolaru tak odepisuje téměř 0,5 % a dostalo se na svou nejnižší hodnotu za posledních 22 měsíců. Projevuje se odhodlaný komentář z úst Mariga Draghiho, který potvrdil závazek Evropské centrální banky ponechat uvolněné kohoutky měnové politiky po delší časový úsek.

    celý článek »

    Evropa zahájila v zelených číslech; H&M po výsledcích - 4 %

    V mírném zisku se aktuálně pohybují západoevropské akciové indexy, které tak rostou druhým dnem v řadě. Očekávána jsou dnes data ze Spojených států, když v půl třetí našeho času budou zveřejněna pravidelná čísla z trhu práce a objednávky zboží dlouhodobé spotřeby.

    celý článek »

    Ropa vyklesala až do blízkosti 2letých minim

    Cena ropy stále klesá, aktuálně se její cena (Brent) nachází v blízkosti 97dolarové hranice. Během včerejška však došlo k jejímu poklesu až na 95,7 dolaru za barel, tj. na nejnižší hodnotu od července 2012.

    celý článek »

    Pražská burza by měla v úvodu posilovat

    Pražská burza i ve třetí obchodní seanci tohoto týdne ztrácela, když index PX včera odepsal 0,6 %. Propadlíkem dne stahujícím dolů celý index, byla Komerční banka, která po proražení podpory v pásmu mezi 4990 až 5020 Kč prolétla o 2,5 % níže a zastavila se až na úrovni 4900 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Po vlažném začátku si nakonec včera americké akcie připsaly poměrně slušné zisky. S&P 500 vzrostl o 0,8 %, Dow Jones o 0,9 % a technologický Nasdaq dokonce o 1,0 %. Včera byly zveřejněny prodeje nových domů, které předčily i ty...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza i ve třetí obchodní seanci tohoto týdne ztrácela, když index PX včera odepsal 0,6 %. Propadlíkem dne stahujícím dolů celý index, byla Komerční banka, která po proražení podpory v pásmu mezi 4990 až 5020 Kč prolétla o 2,5 % níže a zastavila se až na úrovni 4900 Kč.

    celý článek »

    TOP FIVE nejvyhledávanějších ETP

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Finanční trhy v dnešní době nabízí velké množství instrumentů, do kterých může konzervativní investor vložit své peníze a participovat na případném pohybu ceny.

    celý článek »

    O hltnosti, soudnictví a Galerie Cézanne

    Bylo to před časem na odborné konferenci, kterou pořádal Nejvyšší správní soud. Místopředseda soudu doktor Mazanec tam seznámil posluchače s pojmem hltnost turbiny, což je u vodní a parní turbiny maximální průtok vody popřípadě páry za určitých podmínek. Nešlo o souvislost s konkrétném právním sporem a jeho technickou problematikou. Použil onen zvláštní pojem jako metaforu. Naznačoval jí, že i jiná lidská zařízení a nejen technická mají svou míru hltnosti, své - zjednodušeně vyjádřeno - kapacitní možnosti. Také soustava soudní může být zahlcována počtem i povahou případů, o nichž má rozhodovat.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »