• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Jak obchodovala Amerika 26. 9. 2014

    Pátek přinesl na trhy opět optimismus poté, co byl zveřejněn lepší výsledek HDP. Index spotřebitelského sentimentu jen velmi mírně zaostal za očekáváním a indexy tak korigovaly část včerejšího propadu, když si připisovaly zisky ve výši téměř jednoho...

    celý článek »

    Evropa zakončila týden v plusu; Allianz - 6 %

    Evropské akciové trhy i přes nepříznivý vývoj v úvodu seance otočily a zakončily obchodování v kladných hodnotách. Sledovaná dnes byla data ze Spojených států a zejména pak čísla týkající se ekonomického růstu, když HDP byl za 2Q revidován na 4,6 % místo očekávaných 4,2 %.

    celý článek »

    Za evropskými dividendami do Itálie. Na vlastní nebezpečí

    Jak jsme se mohli dočíst na těchto stránkách „Wall Street prošla největším propadem od konce července; S&P 500 míří k nejhoršímu měsíci od ledna“. I přesto si ale, podobně jako v předchozím článku, dovolím napsat, že nic významného se na trzích neděje.

    celý článek »

    Pražská burza v týdnu přišla o letošní zisky

    Ve vleku vývoje na zahraničních trzích se ani pražské burze v týdnu nedařilo. Až na čtvrteční seanci index PX jen ztrácel a týden zakončil na 980,25 bodech. Oproti minulému pátku přišel o -2,26 % a navrátil se tak do negativní letošní výkonnosti.

    celý článek »

    Evropa „kalená krizemi“ nefunguje

    Pokusů o násilné sjednocení Evropy už tu bylo mnoho. Politici se proto obrátili k mírovým snahám, ačkoliv jejich úspěch je také pouze omezený. Evropská unie je spravována rozsáhlou byrokracií, její parlament dohlíží na vše od názvu sýrů až po zahraničně-politickou oblast.

    celý článek »

    Jak obchodovat měřič strachu VIX?

    Index, který může pomoci investorům napovědět, zda se trhy uklidňují, nebo zdali se trhy připravují na korekci. Právě volatilita, resp. index, který ji měří, může investorům mnohé ujasnit.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.9.Změna26.9. Americký dolar USD 1 21.6800 -0.24%21.6260...

    celý článek »

    Od 4.října můžeme vyhrávat miliardy

    Miliardy budeme vyhrávat od 4.října 2014. Tedy, pokud budeme sázet a vyhrajeme v nové loterii – EUROJACKPOT, ke které se v Česku připojila společnost Sazka. Povolení pro Sazku již vydalo ministerstvo financí.

    celý článek »

    Nové iPhony se ohýbají

    Akcie společnosti Apple (AAPL) si včera prošly korekcí 3,8 % poté, co si někteří zákazníci začali stěžovat, že se jim jejich nové telefony pod tlakem ohýbají. Společnost Apple ale uvedla, že takový typ poškození je při běžném používání výjimečný.

    celý článek »

    Bitcoin – na prahu nové technologické revoluce?

    V současné době už většina investorů slyšela o bitcoinu. Minulý rok cena této elektronické měny prudce rostla. Obchoduje se na neregulovaném trhu a stále více jednotlivců i firem ho přijímá při platbách díky rychlosti vypořádání a nízkým transakčním nákladům.

    celý článek »

    Má Německo vůbec nějaké slabé stránky?

    Německo je často považováno za model ekonomického úspěchu. Jaký základ ale takový pohled má? Jaké jsou skryté slabosti a rizika, kterým tato ekonomika čelí? Německo si v současnosti skutečně vede výjimečně dobře, a platí to zejména ve srovnání s jinými evropskými zeměmi.

    celý článek »

    Dolar vyčkává na údaje o HDP

    Na měnovém páru eurodolar jsme zatím svědky poklidné obchodní seance. Evropská měna aktuálně lehce ztrácí (0,03 %) a obchoduje se na hladině 1,274 EURUSD.

    celý článek »

    Výsledky Micronu

    Micron je společnost se sídlem v Boise, Idaho. Micron je široce známý jako poslední americký výrobce dynamické paměti s náhodným přístupem, neboli DRAM, který je klíčovou součástí osobních počítačů. Díky akvizici společnosti Elpida Memory Inc.

    celý článek »

    Inflácia v Japonsku zaostáva za očakávaniami

    Japonský štatistický úrad dnes uviedol, že index spotrebiteľských cien v krajine vzrástol v auguste o 3,1 %, čo zaostalo za predpokladom analytikov na úrovni 3,2 %. Po očistení o aprílové zvýšenie dane z predaja je inflácia na úrovni 1,1 %.

    celý článek »

    Nejdůležitější graf současnosti

    Podle Alberta Edwardse z francouzské Société Générale ukazuje graf kurzu dolaru a jenu začátek dalšího kola měnových válek. Podívejte se na nejdůležitější graf na světě.

    celý článek »

    Návrh rozpočtu MPO pro rok 2015

    Vláda České republiky na svém zasedání dne 22. září 2014 projednala a schválila návrh zákona o státním rozpočtu ČR na rok 2015. Více než 85 % výdajů rozpočtu Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) je určeno na podporu konkurenceschopnosti a rozvoje...

    celý článek »

    Lze naučit obchodování za 14 dní?

    Ing. Jan Budík, PhD. Píše se začátek roku 1983, kdy se v té době legendární obchodníci Richard Dennis a William Eckhardt vsadili, zda je možné vychovat nové obchodníky tak, že jim předají přesná pravidla svého obchodního systému .

    celý článek »

    Rozbřesk - Euro není poslední dobou ve formě; ECB zvažuje plošné bombardování penězi

    Euro v posledních dnech není zrovna měnou, které by se dařilo. Důvodů je více, ale tím hlavním je samozřejmě přetrvávající obava z toho, že inflace v eurozóně zůstane mizivá a Evropská centrální banka nakonec přistoupí k nukleární hrozbě v podobě plošných a masivních nákupů vládních dluhopisů financovaných tiskem nových peněz.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy se vrátily k propadům. S&P 500 klesl o 1,6 %, technologický Nasdaq odepsal dokonce téměř dvě procenta. Jedním z důvodů byl pokles akcií Apple o 3,8 %, které negativně reagovaly na objevené problémy s novým telefonem, což vedlo k..

    celý článek »

    Dolar pokračuje v posilování

    Dolar ve čtvrtek pokračoval vůči euru v posilování. Připsal si téměř půl procenta, když se jeho kurz posunul na hodnotu 1,274 USD/EUR, tedy na novou nejsilnější dolarovou hodnotu od listopadu 2012. Americké měně opět prospěly příznivé indikátory z..

    celý článek »

    Dolar pokračuje v posilování (26.9.2014)

    Dolar ve čtvrtek pokračoval vůči euru v posilování. Připsal si téměř půl procenta, když se jeho kurz posunul na hodnotu 1,274 USD/EUR, tedy na novou nejsilnější dolarovou hodnotu od listopadu 2012. Americké měně opět prospěly příznivé indikátory z..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »