• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Ekonomie je sociální věda. Nelze ji matematizovat

    Ekonomie je zajímavá věda. Při svém studiu oboru finance na vysoké škole ekonomické jsem se setkal především s jejím hlavním proudem. Víceméně se jednalo o hýbání křivek ve vztahu nabídky a poptávky, popřípadě o matematické modely, z kterých vycházely...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 30. 9. 2014

    Úterní obchodování bylo poměrně nevyrovnané. Futures naznačovaly během dne pozitivní otevření, nicméně hlavní indexy po otevření klesly před očekávanými makrodaty. Přes pokles indexu nákupních managerů i spotřebitelské důvěry se vydaly indexy opět do...

    celý článek »

    Cena páru AUD/USD je na čtyřletých minimech

    Cena měnového páru australského dolaru a dolaru amerického se dostala po výrazném propadu v posledních týdnech až k silné S/R úrovni u hodnoty 0,8700. Zároveň je to také oblast, kde se kurz páru nacházel na začátku letošního roku a předtím až v polovině..

    celý článek »

    Evropa před koncem navýšila zisky, Euro Stoxx 50 +1,2 %

    Evropské akciové trhy zakončily seanci v kladném teritoriu, když své zisky navýšily těsně před koncem seance. Celoevropský Euro Stoxx 50 posílil o 1,2 %, francouzský CAC 40 o 1,3 %, německý DAX o 0,6 %, přičemž výjimkou je pouze britský index FTSE 100, který naopak o 0,4 % oslabil.

    celý článek »

    S Michelinem za akciovým adrenalinem

    Pokud od Michelina očekáváme nějaké pozvání, mělo by to být do restaurace. Umí ale i jiné věci. Nedávno jsme se zde spolu dívali na jednu z nejpodhodnocenějších akcií (tedy podle Goldman Sachs) – americkou „pneumatickou“ akcii Goodyear.

    celý článek »

    Praha obchodovala i v úterý v zeleném; Komerční banka opět +2,4 %

    Pražská burza dokázalu růst i v druhé obchodní seanci tohoto týdne, když index PX dnes připsal 0,5 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují také v zeleném – německý DAX získává 0,5 %, polský WIG připisuje také 0,5 %, maďarský BUX získává 0,3 % a pouze rakouský ATX obchoduje níže o 0,4 %.

    celý článek »

    Česká koruna na dvouměsíčním minimu

    Ani úterní obchodování nepřineslo na středoevropských devizových trzích příliš vzruchu. Česká koruna mírně posilovala a znovu se dostala dva haléře pod úroveň 27,50 CZK/EUR, což odpovídá nejsilnější hodnotě od eskalace konfliktu na Ukrajině na...

    celý článek »

    UK - revize zrychlila růst HDP ve 2Q na 0,9%

    Ekonomika Velké Británie podle revidovaných údajů rostla ve 2Q tohoto roku o 0,9%, což ještě vylepšilo předběžné odhady uvádějící růst o 0,8%.Taková revize dále zvyšuje tlak na Bank of England, aby ukončila období stimulace a uvolněné měnové politiky a...

    celý článek »

    Co vědí dluhopisy a akcie to netuší?

    Poslední 2 až 3 roky razantní růst rizikových aktiv (akcie, korporátní dluhopisy) ve stále větší míře vyvolává diskuze, kdy tento trend skončí a dojde k první korekcí po dlouhotrvajícím růstu.

    celý článek »

    Kdo to je aktivistický investor a jak se chová?

    V posledních měsících se téměř na denní bázi setkáváme s pojmem aktivistický investor. Jména jako Carl Icahn či Bill Ackman se pomalu stávají rockovými hvězdami na Wall Street. Retailoví investoři sledují jejich obchody a zejména jejich tisková...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 30.09.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.9.Změna30.9. Americký dolar USD 1 21.6830 +0.78%21.8530...

    celý článek »

    Icahn uspěl, EBay se oddělí od PayPalu

    Největší světový internetový prodejce, společnost EBay, dnes oznámil, že v roce 2015 dojde k oddělení samotného EBay od platební divize PayPal, což umožní každé z firem lépe kapitalizovat své vlastní růstové projekce a umožní to maximálně zvýšit hodnotu..

    celý článek »

    Lockheed Martin bude uklízet vesmírný odpad

    Autor: Libor Stoklásek Novinkou minulého týdne bylo potvrzení přidělení vesmírné zakázky pro americkou firmu Lockheed Martin (LMT). Firma získala zakázku v hodnotě 914 milionů dolarů, jejímž předmětem je sledování problémového vesmírného smetí, které za..

    celý článek »

    Ropa roste vzdor silnému dolaru

    Listopadový futures kontrakt ropy WTI zpevňuje 0,4% d/d na 94,8. Trh dnes posbírá důležité informace odpoledne, kdy budou zveřejněny zářijové indexy nákupních manažerů Chicaga (15.45 SEČ) a spotřebitelského sentimentu Conference Board (16.00 SEČ)....

    celý článek »

    Jádrová inflace v eurozóně překvapivě zpomaluje

    Eurostat dnes zveřejnil předběžná zářijová čísla o inflaci v eurozóně. Celková inflace podle nich zpomalila na 0,3 procenta ze srpnových 0,4. To je formálně v souladu s konsensem, jenže po včerejší mírně vyšší inflaci v Německu jde fakticky o překvapení směrem dolů.

    celý článek »

    Evropské indexy zahájily nerozhodně, pod tlakem automobilky

    Evropské akciové trhy se na počátku dnešního obchodního dne obchodují nerozhodně v okolí včerejšího závěru. Konkrétně britský FTSE 100 oslabuje o 0,1 % a směřuje tak nejhoršímu měsíčnímu výsledku od března, francouzský CAC 40 naopak roste o 0,4 %, celoevropský Euro Stoxx 50 o 0,3 %, když německý DAX zůstává se zelenou nulou beze změny.

    celý článek »

    Eurozóna - důvěra v ekonomiku nejníže od r.2013

    Celková důvěra v ekonomiku eurozóny v září poklesla pod 100bodovou hranici (na 99,9 ze 100,6 v srpnu), kde se naposledy nacházela koncem roku 2013. Ekonomický sentiment v eurozóně táhne poslední dobou níže především zhoršující se důvěra spotřebitelů, což.

    celý článek »

    Evropské automobilky sráží Ford

    Od dnešního otevření na evropských parketech se dostávají pod prodejní tlak automobilky, které tak reagují na včerejší oznámený profit warning americké společnosti Ford. Automobilka Ford ve včerejší tiskové zprávě varovala, že plánovaný odhad zisku se...

    celý článek »

    ETF loďařských společností

    Autor: Roman Müller Prostřednictvím burzovně obchodovaných fondů se můžete podílet na vývoji firem z nejrůznějších sektorů ekonomiky. Jedním z nich je námořní doprava, která již po staletí přispívá k rozvoji světového obchodu.

    celý článek »

    Cena zlata v září klesla o 5,3 %

    Cena zlata včera zaznamenala další pokles. Během září tento vzácný kov ztratil na své ceně již 5,3 % a jedná se tak o největší měsíční propad v letošním roce. Tomuto faktu pomohl také posilující americký dolar, který se dostal na nejvyšší úrovně od..

    celý článek »

    Čtvrteční zasedání ECB: QE se rozjede a zlato poroste

    Horská jízda ceny zlata pokračovala i v minulém týdnu a dosáhla až na hranici 1207 dolarů/unci. Obavy z omezování těžby však cenu zlata drží na vyšších úrovních a žlutý kov v pátek uzavíral na hladině 1218 dolarů. Což je stále hluboko pod...

    celý článek »

    Praha by v úvodu měla mírně klesnout

    Pražská burza zahájila nový týden poměrně živou obchodní seancí, když index PX včera připsal 0,6 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance zamířila až k 650,20 Kč, odkud se odrazila k růstu až na denní maxima u 663,80 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila nový týden poměrně živou obchodní seancí, když index PX včera připsal 0,6 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance zamířila až k 650,20 Kč, odkud se odrazila k růstu až na denní maxima u 663,80 Kč.

    celý článek »

    Dolar vůči euru na začátku týdne beze změn

    Dolar na začátku týdne vůči euru příliš změn nedoznal. Kurz USD/EUR se dnes ráno obchoduje okolo 1,2690, což je na stejné úrovni, jako tomu bylo v neděli v noci. Americká data skončila v souhrnu pozitivně, výrazné zlepšení zaznamenal průmyslový.

    celý článek »

    Nový žebříček Forbes: Nejbohatšími lidmi světa jsou...

    Bohatství dolarových miliardářů narůstá a jejich doplněné řady se rozprostírají do všech koutů světa. Magazín Forbes, který včera představil svůj tradiční žebříček nejbohatších lidí světa za rok 2014, napočítal celkem 1645 miliardářů se souhrnným bohatstvím 6,4 bilionu USD.

    celý článek »

    Žebříček Forbes: Nejbohatšími lidmi světa jsou...

    Bohatství dolarových miliardářů narůstá a jejich doplněné řady se rozprostírají do všech koutů světa. Magazín Forbes, který představil svůj tradiční žebříček nejbohatších lidí světa za rok 2014, napočítal celkem 1645 miliardářů se souhrnným bohatstvím 6,4 bilionu USD.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »