• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 7. 10. 2014

    Dnes trhy opět oslabovaly a hlavní indexy končily se ztrátami ve výši přibližně jednoho a půl procenta. Z hlavní příčinu lze považovat snížení výhledu globálního růstu, který vydal Mezinárodní měnový fond.

    celý článek »

    Kdo se bez vlastního pojištění neobejde?

    Zaměstnanci mají v případě pracovní neschopnosti nárok nejdříve na náhradu mzdy a následně na nemocenské dávky. Někteří občané však mají poměrně vysoké příjmy, přitom při zdravotních problémech jsou bez zajištění.

    celý článek »

    Nové zprávy o čínských akciích

    Nedávné události nás vedly k tomu, že jsme čínské akcie začali vidět v novém světle a doporučujeme je nyní proto začlenit do svých portfolií. Z hlediska výnosů vláda urychluje reformu firemního sektoru.

    celý článek »

    Tesla, Toyota, Renault - 3 značky, 3 kontinenty, 3 přístupy – elektřina, vodík, lehké slitiny

    Automobilové války jsou v plném proudu. Poptávka po úsporných a také čistých technologiích jsou na vzestupu. Máme tu tři reprezentanty původem ze třech kontinentů každý s odlišným přístupem k tomu jak zabojují o výsluní na trhu automobilů s alternativními pohony – ve světle reflektorů americká Tesla se svými elektrickými vozy, dvěma stovkami dobíjecích stanic a Elonem Muskem třímajícím žezlo, další je Toyota – japonský gigant, který může vyzvat na souboj další titány v sektoru se svým konceptem Mirai spoléhající se na vodík a konečně Renault, který vody alternativních řešení rozčeřil jiným způsobem a to s konceptem Renaultu Eolab, který je schopen podle údajů výrobce ujet až 100 kilometrů na jeden litr konvenční pohonných hmot.

    celý článek »

    Glencore se stahuje, MMF snižuje odhad globálního růstu

    Evropské indexy zakončily dnešní obchodování v červeném, poté co nejdříve průmyslové objednávky v Německu zaostaly za očekávaním a celkový pesimismus na trzích , pak podtrhlo prohlašení MMF, který snížil svůj odhad pro globální ekonomický růst pro příští rok na 3,8 % z 4%.

    celý článek »

    Regionální měny bez výraznějších změn

    Koruna se vůči euru i přes zklamání, které přinesla data z reálné ekonomiky, držela ve velmi úzkém pásmu 27,45 - 27,47 CZK/EUR. Ve srovnání s předchozím dnem tak zůstala prakticky beze změny. Polský zlotý před nadcházejícím zasedáním centrální..

    celý článek »

    Americké trhy ztrácejí, index S&P 500 hledá podporu na 1950b.

    Vývoj na amerických trzích přináší pokles druhý den v řadě, když investoři prokazují nervozitu před začátkem výsledkové sezóny. Navíc dnešní snížení odhadu růstu ze strany MMF v návaznosti na růst geopolitických rezik přichází z hlediska důvěry investorů v další vývoj v nevhodný okamžik.

    celý článek »

    Akciové burzy v červeném

    Akciovým burzám se dnes nedaří. Evropský Stoxx 600 padá o více jak jedno procento, když největším břemenem jsou tituly zdravotnického sektoru, které odepisují dvě procenta. Nicméně v rámci indexu se nedaří žádnému sektoru.

    celý článek »

    Akciové burzy v červeném (7.10.2014)

    Akciovým burzám se dnes nedaří. Evropský Stoxx 600 padá o více jak jedno procento, když největším břemenem jsou tituly zdravotnického sektoru, které odepisují dvě procenta. Nicméně v rámci indexu se nedaří žádnému sektoru.

    celý článek »

    Finanční odborníci doporučují pravidelné investování

    Finanční odborníci doporučují pravidelné investování, protože pravidelné měsíční investice jsou podle finančních specialistů optimálním způsobem, kterým je možné získat nadprůměrný výnos a současně výrazně snížit rizika spojená s investováním do...

    celý článek »

    Krátkodobé pronájmy se v Brně líbily

    Minulý týden proběhl v Brně seminář na téma Investice formou krátkodobých pronájmů. Uskutečnil se přímo v budově rezidence Biskupská 8, která je touto formou prodávána a zaznamenal úspěch i pozitivní ohlasy.

    celý článek »

    Facebook získal WhatsApp za 22 miliard dolarů

    Autor: Ing. Libor Stoklásek V pondělí v pozdních evropských večerních hodinách došlo k dokončení akvizice mezi poskytovatelem celosvětově nejznámější sociální sítě světa společnostní Facebook a mobilní aplikaci k zasílání zpráv WhatsApp.

    celý článek »

    Co kupovat na Pražské burze? Jedině Philip Morris!!

    Vybírat vhodnou nákupní příležitost na tuzemské burze je rok od roku těžší. Nejen, že naše malá burza byla zamořena “minami“ typu KIT Digital, Orco nebo NWR, ale hlavně je skoro nemožné najít titul, který dlouhodobě hospodářsky roste a rozšiřuje pole...

    celý článek »

    Pro dobrý pocit ze zelené elektřiny

    Sem tam se vynoří spekulace o tom, že například existuje energetická burza s obnovitelnými zdroji. Odpověď je záporná. Jak se tedy k „zelené energii“ dostat? Ve světě existují obchodovatelné zelené certifikáty.

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na měnový pár USDCZK

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na měnový pár USDCZK. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    ČEZ zlevňuje elektřinu

    V návaznosti na vývoj cen elektřiny na trhu v posledním roce, a v té souvislosti i oznamovaných cen prodané elektřiny samotnou společností ČEZ, šlo s jistotou predikovat, že se zákazníci dočkají dalšího zlevnění silové elektřiny.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 07.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.10.Změna7.10. Americký dolar USD 1 21.8690 -0.36%21.7890...

    celý článek »

    Graf dne: Arabika na rostoucí vlně

    Káva arabika během pátečního (3.10.2014) obchodování překonala psychologickou cenovou úroveň 220 centů za libru. Aktuálně se zatím drží těsně pod touto hranicí, ale je pravděpodobně, že brzy může přijít další cenový růst kávy a to až k maximu z roku.

    celý článek »

    Týden v očekávání makrodat

    Minulý týden se akcie a akciové indexy obchodovaly v negativním teritoriu a trh netrpělivě čekal na páteční čísla z trhu práce v USA. Míra nezaměstnanosti klesla více, než trh očekával a to na 5,9% a také přibyla nová pracovní místa, která...

    celý článek »

    Soudruhu prezidente, už je čas

    Měnový pár USDRUB se dnes vyhoupnul nad 40,00. Stalo se tak poprvé od revalvace rublu v roce 1998. I vůči euru rubl od poloviny roku slábne, i když ještě nedosáhl svého moderního historického minima z počáteční fáze letošní ukrajinské krize, kdy se..

    celý článek »

    Měnový pár GBP/USD

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes podívejme se na chování měnového páru GBP/USD. Jak je vidět na denním grafu, cena se nachází v sestupném trendu a nedávno aktualizovala minimum na úrovni 1.

    celý článek »

    Zasedání G20: Očekává se silný tlak na ECB

    V půlce tohoto týdne se uskuteční setkání předních světových politiků ve Washingtonu na zasedání G20, kteří budou nahlas přemýšlet nad aktuální situací a možnostmi podpory hospodářského oživení. Úvahy nad oživením ekonomiky jsou...

    celý článek »

    Ropa: kriticky důležitá řež kolem 90,0

    Listopadový futures kontrakt ropy WTI oslabuje 0,6% d/d na 89,9. Trh koncem září, v momentu přelomu kvartálu a tvorby nových dlouhodobých pozic srazil cenu nejprudší denní svíčkou od začátku roku čímž podlomil zářijový stabilizační vývoj. I když trh.

    celý článek »

    Rozhodnutie BoJ o menovej politike

    Na dnešnom zasadnutí sa rada BoJ pre menovú politiku jednohlasne rozhodla nastaviť nasledujúci rámec pre operácie na peňažných trhoch: BoJ bude robiť také operácie, aby menová báza rástla na ročnej báze tempom 60-70 biliónov jenov. Nákupy vládnych...

    celý článek »

    Růst nervozity před zahájením výsledkové sezony v USA.

    Úvod nového týdne přinesl na trhy smíšenou seanci. Přes slabší reportovaná data z EU, která odhalují postupný pokles hospodářství SRN i eurozóny, udržely hlavní evropské indexy do závěru kladné hodnoty, se změnami FTSE 100 +0,55%, CAC 40 +0,11% a DAX...

    celý článek »

    Zpráva CFTC - komoditní měny jsou v minusu

    Podle poslední zprávy CFTC pokryvající až do 29. září, investoři zvýšili své souhrnné dlouhé pozice na US dolaru vůci hlavním měnám od $35,8 mlrd. minulý týden až do $37,36 mlrd. (jak je vidět z tabulky nálad od CFTC).

    celý článek »

    ČR: Stavebnictví v srpnu v podstatě stagnovalo

    Srpen nepřinesl stavebnictví žádný velký nový impuls a výroba se z pohledu tempa držela v blízkosti nuly. Meziročně se sice snížila o 0,9 %, avšak po zohlednění o jeden den nižšího počtu pracovních dnů rostla o 0,5 %.

    celý článek »

    ČR - průmyslová produkce v srpnu klesla meziročně o 5,2%

    Průmyslová produkce v srpnu meziročně klesla reálně o 5,2 %, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů klesla o 2,8 %. Ve srovnání s předchozím měsícem byla po vyloučení sezónních vlivů nižší o 3,6 %. Hodnota nových zakázek meziročně vzrostla o 1,4 %.

    celý článek »

    ČR - stavební produkce v srpnu klesla o 0,9%

    Stavební produkce v srpnu 2014 klesla meziročně reálně o 0,9 %. Stavební úřady vydaly meziročně o 6,9 % stavebních povolení méně a jejich orientační hodnota rostla o 14,8 %. Bylo zahájeno meziročně o 8,9 % bytů méně. Dokončeno bylo o 10,6 % bytů více.

    celý článek »

    Německo - útlum německého průmyslu se prohlubuje

    Německé průmyslové objednávky v srpnu meziměsíčně poklesly o 5,7%, nejvýrazněji od začátku krize v roce 2009 (konsensus trhu -2,5%). K nejzřetelnějšímu poklesu (-9,9%) sice došlo v případě objednávek ze zemí mimo EMU (pokračující útlum německých dodávek..

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké akciové trhy včera navázaly na pokles evropských trhů, když je kromě geopolitických rizik tíží obavy, že ke zvýšení úrokových sazeb v USA by mohlo dojít dříve, než se doposud očekávalo. Pod očekáváním trhu navíc skončila statistika o...

    celý článek »

    Porovozní zisk Samsungu ve 3Q propadl o 60%

    Samsung reportoval za 3Q pokles provozního zisku o 60 % na 4,1 bln. wonů. Celkové tržby dosáhly 47 bln. wonů, méně, než očekával trh (50,3 bln.). Důvodem poklesu je především rostoucí konkurence v sektoru mobilních telefonů ze strany Applu a čínských...

    celý článek »

    Provozní zisk Samsungu ve 3Q propadl o 60%

    Samsung reportoval za 3Q pokles provozního zisku o 60 % na 4,1 bln. wonů. Celkové tržby dosáhly 47 bln. wonů, méně, než očekával trh (50,3 bln.). Důvodem poklesu je především rostoucí konkurence v sektoru mobilních telefonů ze strany Applu a čínských...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila nový týden mírným růstem, když index PX včera připsal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu obchodní seance atakovala psychologickou úroveň 650 Kč, po letargickém zbytku obchodování ale nakonec skončila pouze o 0,2 % výše na ceně 643 Kč.

    celý článek »

    Asijské akcie míří vzhůru

    Akcie v Asii zažívají příznivé dny. Díky rozhodnutí centrální banky Japonska, která ponechala základní úrokovou sazbu v zemi na úrovni 0,10 %, optimismu investorů ze spojení těžařských firem Rio Tinto a Glencore Plc a dohodě protestujících v Hong Kongu s vládou, většinou mírně posilovaly.

    celý článek »

    Co zvolit? ETF, ETC nebo ETN?

    Autor: Jan Budík Literatura se zaměřením na ekonomiku je v dnešní době zaplavena mnoha zkratkama. Může se až zdát, že každý nový finanční produkt má dvě i více zkratek. Výjimkou také není problematika ETF (Exchange Traded Funds).

    celý článek »

    ČEZ: Technická analýza kurzu akcií

    Krátkodobý technický výhled akcií ČEZ včetně certifikátů, s nimiž na něj lze vsadit. Myslíte si, že je cena zlata na dně? Mýlíte se, propadne ještě na polovinu Cena zlata se prudce propadla a dostala se pod 1 200 USD za..

    celý článek »

    Kurz USD/EUR zpět na hranici 1,26

    Společná evropská měna si v pondělí proti dolaru polepšila o sedm desetin procenta, když se její kurz odrazil od dvouletého minima 1,25 USD/EUR a uzavřel až na hodnotě 1,26 USD/EUR. Šlo zřejmě o technickou korekci předchozího prudkého oslabení eura.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »