• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 8. 10. 2014

    Počáteční nervozita trhů před dnešním zveřejněním zápisu z posledního zasedání FEDu vedla k mírnému úvodnímu poklesu, který byl však po zveřejnění zápisu nejen umazán, ale indexy končily s výrazným, více než jedno a půl procentním ziskem.

    celý článek »

    Zápis ze zasedání Fedu změnil poměr sil, DJI + 274 bodů

    Zatímco ještě krátce po otevření akcie na Wall Street hledaly směr po včerejším poklesu o 1,5%, pak těsně před zveřejněním zápisu z posledního zasedání Fedu začal trh posilovat a po jeho zveřejnění nejdříve index Dow Jones povyskočil o 100 bodů , aby nakonec rostl o více, jak 200 bodů.

    celý článek »

    Jsou současné sazby příliš nízko?

    Americká centrální banka se během krize a po ní odvážila k razantním krokům a proto nemusí dnes provádět kroky ještě razantnější. Tomu se ale dost možná nakonec nevyhne doposud hodně konzervativní ECB.

    celý článek »

    Akcie pokračují ve volném pádu

    Výprodeje na akciových trzích nadále pokračují. Euro Stoxx 600 ztrácí dalších šest desetin procenta především pod tíhou technologických titulů, které odepisují téměř dvě procenta. Německá burza klesá ještě o něco více (-0,7 %) a aktuální hodnota...

    celý článek »

    R. Koděra: Dva akciové tipy (video)

    Na pražské burze dnes panuje převážně klid. Makléř Roman Koděra proto svou pozornost zaměřil na dva zahraniční akciové tituly, které by v jeho očích mohly přinést zajímavá zhodnocení.

    celý článek »

    Ebola děsí už i akcie leteckých společností v Evropě

    Obavy z šíření zákeřného viru ebola mimo Afriku doléhají na akcie některých evropských leteckých společností a cestovních kanceláří. Trhy se obávají, že rozšíření smrtícího viru do Evropy může poškodit leteckou dopravu a odvětví cestovního ruchu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 08.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 7.10.Změna8.10. Americký dolar USD 1 21.7890 -0.25%21.7330...

    celý článek »

    Jak zacházet s investičními příležitostmi na zahraničních trzích? Poradí webinář Patria Direct

    Dlouhodobé investiční příležitosti a jak s nimi pracovat je téma webináře, který pro své klienty připravil obchodník s cennými papíry Patria Direct. „Webinář je určen jak začínajícím, tak i pokročilým investorům a jejich obsah budou moci ovlivňovat i samotní účastníci webináře,“ řekl k akci Branislav Soták, analytik Patria Direct.

    celý článek »

    Německá ekonomika by měla zpomalit

    Skupina předních německých ekonomických institutů prudce sníží odhady německého ekonomického růstu. Informoval o tom dnes německý list Handelsblatt s odvoláním na informované zdroje.

    celý článek »

    Podpoří Alcoa US trhy?

    Po šestém nejhorším obchodním dnu v roce, kdy jen index S&P 500 zaznamenal ztrátu okolo -1,5%, přichází do popředí zájmu neoficiální zahájení výsledkové sezóny. Dnes po zavření US trhů se jako první přihlásí už tradičně o slovo společnost Alcoa Inc. (AA).

    celý článek »

    ČR - roste výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů

    V energetice České republiky dlouhodobě dochází k výrazným strukturálním změnám. Postupně se mění tzv. energetický mix. Z hlediska prvotních energetických zdrojů posiluje využití elektřiny a tepla, plynných a kapalných paliv na úkor tuhých paliv.

    celý článek »

    Pohled na čínskou politiku

    Demonstrace v Hongkongu mne zavedly k úvaze nad principy čínské politiky. Zatím nijak moc nereaguje. Nejde mi o stav čínské ekonomiky, ani o její dlouhodobé cíle. V tomhle článku chci vybrat pár principů čínské politiky obecně.

    celý článek »

    MMF: 3 překážky globálního růstu

    Mezinárodní měnový fond (MMF) snížil včera odhad růstu světového hospodářství. MMF současně varoval, že světová ekonomika se již nemusí vrátit k růstovým hodnotám před propuknutím finanční krize v roce 2008.

    celý článek »

    FX aktualizácia: USD sa odmieta vplyv JPY

    Zďaleka najdôležitejším vplyvom vývoja na svetovom trhu bol včerajší škaredý výpredaj amerických akcií, ktoré strácali pôdu pod nohami až k samotnému záveru obchodovania a uzavreli na denných minimách, čo svedčí o pomerne silnej strate dôvery. Tento.

    celý článek »

    Majitel KFC a Pizza Hut snížil díky Číně výhled

    Společnost Yum! Brands (YUM) včera po uzavření trhů ze známých velkých společností zveřejnila jako první v tomto týdnu své hospodářské výsledky. Za fiskální 3Q končící 6.9. vykázala nárůst zisku na 404 mil. USD (+166 %), tj. 0,89 USD/akcii.

    celý článek »

    Investoři opouštějí riziková aktiva a utíkají do bezpečných přístavů, zasedání FOMC, pozor na noční data z trhu práce Austrálie; analýza GBP/AUD, AUD/CHF a EUR/CHF

    Euro se včera v noci propadlo na více než 2letá minima vůči USD, když atakovalo hodnotu 1,2500, která však zafungovala jako silná rezistence. Německo v úterý zveřejnilo hrozivá data průmyslové produkce. Ta se v srpnu meziměsíčně propadla až o 4...

    celý článek »

    Dolar proti všem. Klid před bouří

    Žádná korekce indexu US dolaru minulý týden se nestalo. Byl neúspěšný pokus o snížení ve čtvrtek, a není kvůli americké statistice, ale zejména vzhledem k posílení eura. Hlava ECB Mario Draghi oznámil opatření ke zmírnění peněžní politiky v eurozóně,...

    celý článek »

    Graf dne: Rubl na nových minimech

    Kolotoč sankcí, které rozpoutala situace mezi Ruskem a Ukrajinou, mají reálnou odezvu v odlivu investorů z Ruska. Nejlépe to reflektuje rychle oslabující rubl, který minulý týden v pátek (3.10.

    celý článek »

    Zápis Fedu: zdrženlivost v září, jak dlouho?

    20.00 SEČ - USA: Zápis zasedání Fedu monetární politiky 16.-17. září Fed podle očekávání zkrátil svůj výkupní program cenných papírů o dalších 10 mld. USD a přiblížil jej téměř ke konci (ukončení se předpokládá na příštím říjnovém zasedání monetární.

    celý článek »

    Jen nemůže čekat větší pomoc od zápisu Fedu

    Jen k dolaru sílí 0,1% d/d na 108,0. Trh dnes získá náboj k obchodování ve 20.00 SEČ, kdy bude zveřejněn zápis ze zasedání Fedu monetární politiky 16.-17. září. Centrální banka pro část trhu překvapivě nespecifikovala/nepřiblížila plány zvýšení...

    celý článek »

    ČR: Nezaměstnanost v září na 7,3 %

    Nezaměstnanost v České republice v září meziměsíčně klesla na 7,3 % z úrovně 7,4 % v srpnu. V meziročním srovnání klesla nezaměstnanost o 0,3 p.b.Práci hledalo celkem 529 tisíc nezaměstnaných (pokles o více než 6 000 oproti srpnu), volných míst firmy nabízely necelých 57 tisíc.

    celý článek »

    Farmaceutické IPO

    DIPLOMAT PHARMACY, INC. (DPLO) je farmaceutická společnost, která hodlá vstoupit na trh NYSE (New York Stock Exchange) s nabídkou 13,3 mil kusů akcií (přesněji 13 333 333 kusů) a chce získat 245 333 328 USD.

    celý článek »

    CFO Yandexu prodal akcie firmy za 3,8 mil. USD

    Podle zprávy pro amerického regulátora prodal 3.10. finanční ředitel Yandexu Alexandr Šulgin na burze 140 750 akcií firmy. Cena akcie se v tomto dni pohybovala okolo 27 USD, tj. výnos z prodeje činil cca 3,8 mil. USD.

    celý článek »

    Asie neodolala globálnímu poklesu...

    Asijské burzy v polovině tohoto týdne obchodují povětšinou slabší poté, co se během včerejška globální akciové trhy posunuly výrazně níže. Jednou z mála výjimek je trh v Šanghaji, který po týdenním volnu jde proti trendu a mírně posiluje.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza se v úterní obchodní seanci zbarvila do ruda, když index PX odepsal 1,4 %. Další trhy ve středoevropském regionu také klesly, jejich ztráty byly ale výrazně menší – německý DAX klesl o 0,8 %, rakouský ATX obchodoval níže o 1 %, polský WIG ztratil 0,2 % a maďarský BUX obchodoval níže o 0,5 %.

    celý článek »

    Praha by se v úvodu obchodování měla opět posunout níže

    Pražská burza se v úterní obchodní seanci zbarvila do ruda, když index PX odepsal 1,4 %. Další trhy ve středoevropském regionu také klesly, jejich ztráty byly ale výrazně menší – německý DAX klesl o 0,8 %, rakouský ATX obchodoval níže o 1 %, polský WIG ztratil 0,2 % a maďarský BUX obchodoval níže o 0,5 %.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy během včerejšího obchodování prohloubily svoje ztráty, když index S&P 500 pod silným výprodejním tlakem přišel o dalších 1,5 %. Dostal se tak na svoje dvouměsíční minimum. Podnětem k výprodejům byl mimo jiné včera zveřejněný...

    celý článek »

    Kurz USD/EUR převážně nad hranicí 1,26

    Společná evropská měna včera oproti svému dolarovému protějšku mírně ztrácela (o 0,2 %). I tak se ale po většinu dne držela nad hladinou 1,26 USD/EUR. Další impuls pro oslabení kurzu eura by mohlo přinést dnešní zveřejnění zápisu z posledního...

    celý článek »

    Kanada schválila nálety na hnutí ISIL

    Kanadský parlament schválil zapojení země do leteckých úderů proti Islámskému státu (IS) v Iráku. Útoky na pozice tohoto radikálního hnutí v Sýrii kanadské letectvo podnikat nebude, Ottawa chce podle BBC nejdříve souhlas režimu v Damašku.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí