• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 10. 2014

    Ani pondělní obchodní den nepřinesl na trhy obrat a indexy dále pokračovaly v poklesu a i dnes ztrácely přibližně jedno a půl procenta a to za absence výraznějších zpráv nebo makrodat.

    celý článek »

    Znovu všechno Ponzi?

    Dnes se nepodíváme na nic menšího, než možnost, že v korporátním sektoru je vše (opět) „Ponzi“. Třeba taková společnost Accenture, na kterou jsme se dívali v rámci série „Zaostřeno na blue chips“, je ukázkou firmy, které akcionářům dává více, než vydělává.

    celý článek »

    Pražská burza své zisky neudržela

    Za nedostatku nových zpráv akciové burzy v Evropě mírně rostou. Stoxx 600 přidává zhruba dvě desetiny procenta za podpory těžařů a zpracovatelů základních surovin a materiálů. Daří se rovněž energetickému sektoru a finančním titulům.

    celý článek »

    Nástroje pro automatizaci investičního rozhodování

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Automatizace je obor, který se zabývá vytvářením automatických procesů a primárně snižuje náklady na neustále se opakující činnost. Zřejmě nejznámější odvětví je automatizace průmyslová, kterou kde kdo zná z různých...

    celý článek »

    Graf dne: Zlato na čtyřtýdenních maximech

    Cena zlata během dnešního ranního obchodování vzrostla téměř na čtyřtýdenní maxima. Za pohybem stojí spekulace, že zpomalení globálního růstu může oddálit rozhodnutí amerického Fedu zvýšit úrokové sazby.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 13.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.10.Změna13.10. Americký dolar USD 1 21.7590 -0.16%21.7230...

    celý článek »

    Ex-divi Pegasu tento týden 16.10., pro O2 pak 24.10.

    Ex-dividendy posledních dvou vyplácejících burzovních společností se rapidně blíží. První na řadě bude Pegas s burzovní ex-dividendou tento čtvrtek tedy 16.10.. Pegas vyplatí počínaje 29.10. svým akcionářům 1,1 EUR na akcii.

    celý článek »

    S&P 500 v bodě zvratu?

    Akciové tituly nejen v USA se v posledních dnech dostaly pod silný prodejní tlak. Index S&P 500 za dva poslední obchodní dny ztratil přes 3 procenta, index Dow Jones dokonce odepsal veškerý letošní zisk.

    celý článek »

    Komoditný výhľad na 42. týždeň

    Náš výhľad na drahých kovoch sa potvrdil len čiastočne. Nové tohtoročné minimá na drahých kovoch boli dosiahnuté, ale následne USD oslabil a videli sme korekciu posledných poklesov. Náš pohľad sa z medvedieho medí na neutrálny. Obavy zo spomalenia...

    celý článek »

    Výhled SP500, DAX, FTSE, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD týden 42

    V pondělí je státní svátek v Japonsku, Kanadě a USA. Nedá se tedy předpokládat vyšší volatilita. Evropské trhy se budou vyrovnávat s pátečním výplachem na indexech, a protože šel výprodej do pozdních odpoledních hodin, dá se očekávat další pokles.

    celý článek »

    Zájem o daňové ráje ve 3Q ochladl, poprvé po 7 letech

    Počet společností, jejichž vlastník má adresu v daňovém ráji, poprvé v historii mezi kvartálně klesl. Přesto počet firem s majitelem z daňového ráje od začátku letošního roku vzrost o 67 na celkových 13 167. Největší zájem je i nadále o Kypr a Seychely.

    celý článek »

    Konec americké nadvlády?

    Zvýšené napětí a volatilita jsou nevyhnutelné, zejména když se svět snaží sám sebe nově vymezit. Čína a Rusko vytváří silnou antiamerickou alianci. Hrozící geopolitická rizika budou klíčová při posuzování rizik/návratnosti. Nejnovější kniha Henryho..

    celý článek »

    Euro: korekční pokusy tříští 1,273/1,278

    Euro k dolaru roste z podpůrného pásma 1,25 1,253 0,4% d/d na 1,267. V předchozích měsících euro sláblo hlavně v reakci na navýšení monetární expanze ECB, zápis ze ze zasedání Fedu monetární politiky 16.-17.září potvrdil prohlášení, které pro část...

    celý článek »

    Opatrná rétorika Fedu

    Americký dolár je od začiatku týždňa na ústupe po tom, ako v piatok silno posilnil. Dôvodom boli dosť holubičie vyjadrenia podpredsedu Fedu Stanleyho Fischera počas víkendu, ktorý podčiarkol dôležitosť budúcich dát pre politiku Fedu. Tiež zdôraznil,.

    celý článek »

    LAKE – v popředí zájmu investorů

    V probíhající korekci, která minulý týden rozjela výrazněji zámořské indexy směr jih, se našel i nejeden zajímavý titul nabízející potenciál pro zhodnocení. Mezi vítěze lze jednoznačně označit americkou společnost Lakeland Industries Inc.

    celý článek »

    Týdenní výhled: Slabá inflace eurozóny stále klesá!

    Série důležitých fundamentálních zpráv zejména z USA bude pro trhy zveřejněna od úterý do pátku: srpnové Maloobchodní tržby/Maloobchodní tržby bez prodeje automobilů, Indexy PPI/PPI bez cen potravin a energií a říjnový Index současných obecných...

    celý článek »

    Rubl vytvořil nová historická minima

    Ruský rubl klesl dnes vůči jednotné evropské měně na nové historické minimum téměř 51,26 RUB za euro. Ruská měna je již několik měsíců pod tlakem kvůli ukrajinské krizi a jejím důsledkům na ruskou ekonomiku, ale také kvůli poklesu světových cen ropy a silnému dolaru.

    celý článek »

    Měnové trhy se ve 41. týdnu relativně uklidnily

    Měnové trhy se v uplynulém 41. týdnu relativně zklidnily. Dolar ve finále přestal posilovat k euru. Koruna zakončila týden o něco slabší v obou hlavních párech. Proti dolaru koruna ztrácí letos již téměř rovných 10%. Měna 10.10. 3.10.

    celý článek »

    Je čas opustit akcie?

    Nakupuj levně, prodávej draze – asi tak nějak zní ta vůbec nejzákladnější poučka pro akciového investora. Dobrá rada, avšak s „nepatrným“ problémem. Akciový vrchol či naopak dno je zhola nemožné určit.

    celý článek »

    Posledná noha rastu USD

    Zdá sa, že rast USD je v konečnej fáze. Podkopať by ho mohol rovnaký faktor, ktorý sužuje Európu a Japonsko dezinflácia (znižovanie sa inflácie), ktorú prináša spomaľujúci sa globálny ekonomický rast, klesajúce ceny komodít, nevýrazná úroveň rastu...

    celý článek »

    Euro- odpočinek před začátkem

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes začíná zasedání Euroskupiny: setkávají se ministři financí 17 zemí v eurozóně, prezident ECB a komisař pro hospodářské a měnové záležitosti. Zasedání se konalo za zavřenými dveřmi.

    celý článek »

    Veľký výpredaj na EURJPY

    Ekonomické dáta z eurozóny tento týždeň zahŕňajú augustovú priemyselnú výrobu (utorok) a septembrový index spotrebiteľských cien (štvrtok). Z Nemecka prídu samostatné prieskumy sentimentu a čísla inflácie. Z posledných dát vyplýva, že tieto čísla...

    celý článek »

    Záverečná piata vlna rastu v USDCHF

    Tento týždeň budeme počuť prejavy od viacerých členov Federálneho výboru pre voľný trh, vrátane predsedkyne Federálneho rezervného Janet Yellenovej a ich komentáre budú pozorne sledované z hľadiska náznakov nových vznikajúcich tém. Je možný posun v..

    celý článek »

    Makro výhled 42. týden - ZEW, maloobchod a průmysl v USA

    Makro svět: Třetí říjnový týden bude z hlediska makroekonomických údajů o poznání živější než druhý, ale stále ještě bude poměrně klid. V Evropě bude nejzajímavější konjunkturální index ZEW, u kterého čekáme další pokles s negativním dopadem na sentiment.

    celý článek »

    Denní přehled 13.10.2014

    V pátek Wall Street výrazně poklesla, a na klíčových indexech si odepsala ztráty DJIA -0,69%, S&P 500 -1,15% a Nasdaq Co. -2,33%, za současného poklesu index volatility VIX povyrostl z úrovně 19,11 na závěrečných 21,24 bodů (+13,22%).

    celý článek »

    Rozbřesk - volatilita a nejistota vyhánějí investory do přístavů relativního bezpečí

    Volný pád akciových a komoditních trhů pokračuje, tedy přesněji řečeno pokračoval v pátek odpoledne a dnes ráno částečně na asijských trzích. Volatilita, která byla dlouhé týdny a měsíce uměle stlačena centrálními bankami, je tedy zpět, což samozřejmě vede k útěku do bezpečí - jinými slovy zájem o bezpečné dluhopisy stoupá a tím pádem jejich výnosy klesají.

    celý článek »

    Praha se zřejmě v úvodu týdne nevyhne poklesu

    Pražská burza byla v závěru týdne zahalena do ruda, index PX odepsal 1,1 %. Ostatní trhy v regionu také zaznamenávaly výrazné ztráty – německý DAX padl o 2 %, rakouský ATX odepisal 1,5 %, polský WIG ztratil 1,2 % a maďarský BUX obchodoval níže o 0,6 %.

    celý článek »

    ČEZ: Westinghouse nabízí financování části výstavby JE

    ČEZ uzavřel s dodavatelem plynu společností RWE novou smlouvu na dodávky plynu pro elektrárnu Počerady, která se připravuje pro komerční provoz. Za současných nepříznivých tržních podmínek (nízká ceny elektřiny), umožní nová smlouva ČEZu snížit ztráty z..

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza byla v závěru týdne zahalena do ruda, index PX odepsal 1,1 %.Jednoznačným poraženým dne byla elektrárenská společnost ČEZ, která beze zpráv srážena špatným sentimentem na výrazně nadprůměrném objemu odepsala 2,2 % na 611 Kč.

    celý článek »

    Asie pokračuje ve vlně výprodejů. Nepomohla ani data z Číny...

    Asijské akcie vstupují do nového týdne na negativní notě navzdory tomu, že makroekonomická data, přicházející z Číny, byla překvapivě silná. Ani ona však nedokázala rozptýlit obavy investorů, že přichází období relativně nízkého ekonomického růstu a valuace některých akciových trhů této situaci příliš neodpovídají.

    celý článek »

    Obchodování na zámořskýcha akciových trzích

    Americké akcie zaznamenaly nejhorší týden za poslední dva roky. S&P 500 během posledních pěti obchodních dnů ztratil celkově 3,1 %, čímž zaznamenal nejhlubší ztrátu od května 2012. Během samotného pátku klesl o 1,2 %, když hlavní přítěží byly...

    celý článek »

    Nebezpečné popírání touhy po demokracii a svobodě

    Protesty v Hong Kongu mě přiměly k tomu, abych se podělil o úvahy, kterými se zabývám už delší čas. Týkají se toho, čemu se říká „asijské hodnoty“. Někteří lidé se totiž domnívají, že lidská práva a demokracie jsou něčím, co potřebuje západ.

    celý článek »

    V Parlamentu začalo projednávání novely zákona o trestní odpovědnosti firem

    Začátkem roku 2012 nabyl v České republice po dlouhých diskuzích účinnosti zákon o trestní odpovědnosti firem. Jedním z nejdiskutovanějších témat tohoto zákona je nepochybně výčet trestných činů, za které je možné firmy postihnout. Na pořad dne se tato otázka dostává nyní znovu, a to díky vládní novele, kterou vláda začátkem září předložila Poslanecké sněmovně.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »