• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 15. 10. 2014

    Trhy ve středu zažily divokou jízdu, při níž hlavní indexy prošly největším jednodenním poklesem za poslední tři roky. Index Dow Jones na denních minimech ztrácel více než 400 bodů.

    celý článek »

    Zachrání Evropu Spojené státy?

    Měnovým trhům jsem se zde po dlouhé době věnoval už dvakrát. Dnes to ukončím a to velmi jednoduchým způsobem, který nakonec vyústí v úvahu na téma prezentované v nadpise.

    celý článek »

    Seriál o behaviorálních financích – 8. díl

    Reprezentativnostní heuristika – Proč trading často připomíná kasínoV minulém díle jsme zmínili, že reprezentativnostní heuristika (representativeness heuristics) spočívá v tom, že lidé mají vrozenou tendenci odhadovat pravděpodobnost podle toho, jak se konkrétní problém nebo otázka na první pohled jeví (heuristika), spíše než podle toho, jak jsou skutečně statisticky pravděpodobné (base rate).

    celý článek »

    Rýma nebo zápal plic německého průmyslu?

    Největší meziměsíční propad německé průmyslové produkce od finanční krize! Objednávky klesly nejvýrazněji od ledna 2009! Export se zhroutil! Takové titulky v září popisovaly srpnová data z Německa.

    celý článek »

    Korekce akciových trhů nabírá na obrátkách

    Západoevropské akciové trhy dnes padají o více než 2 % . Do pásma korekce tak poklesem o více než 10 % oprotisvému vrcholu oficiálně vstoupil evropský index EuroStoxx 50, v korekcise již několik dní nacházejí např.

    celý článek »

    Americká data propláchla trhy, eurodolar sahal po 1,2900

    Negativní nálada na hlavních trzích panovala už od rána, ale pořádné pohyby přišly teprve odpoledne. Přinesla je data ze zámoří. Trhy, nervózní ze zpráv o eurozóně a zhoršování makroekonomických prognóz, dostaly po přestávce důležité statistiky z americké ekonomiky a ty dobré rozhodně nebyly.

    celý článek »

    Prodejci drtí akciové trhy!

    Včerejší slabá, přesto však růstová injekce americkému akciovému trhu, chorobu v podobě prudkých výprodejů posledních dnů nevyléčila. Ve výsledku jsme svědky likvidace hodnoty napříč nejen americkými, ale také evropskými burzami.

    celý článek »

    Měď oslabila v reakci na čínskou inflaci

    Cena mědi dnes na burze v New Yorku padá. Jedná se o reakci na výsledek statistiky, jež ukázala na slabší inflaci v Číně v průběhu měsíce září, než se předpokládalo. To podnítilo obavy ohledně výhledu poptávky v zemi největšího spotřebitele zmíněného...

    celý článek »

    Regionální měny uprostřed týdne bez velkých výkyvů

    Česká koruna se ve středu držela stabilní v blízkosti úrovně 27,55 CZK/EUR , když se kurz po celý den pohyboval v úzkém pásmu tří haléřů mezi 27,54 až 27,57 CZK/EUR. Obdobně nudný den zažil i maďarský forint a polský zlotý, který nijak nereagoval...

    celý článek »

    Index PX na nejnižší úrovni za více než rok.

    Aktuálně probíhající globální korekce na akciových trzích se nevyhýbá ani tuzemské burze. Index PX aktuálně ukazuje hodnotu 916 bodů, což představuje nejnižší úroveň od loňského srpna. Logicky na tom mají primární zásluhu tituly s největší váhou v indexu.

    celý článek »

    Graf dne: Dolar prudce oslabil

    Nepříliš pozitivní data z americké ekonomiky rychle oslabily dolar. Dolar index, který posuzuje dolar proti šesti hlavním světovým měnám, po zveřejnění zpráv klesl o 0,5 procenta.

    celý článek »

    Ebola a další globální krize

    V tom nejhorším scénáři, v případě, že by se Ebola přenesla do západních zemí, bychom mohli hovořit o další globální recesi. Tyto země byly doposud nepochopitelně pomalé ve své reakci na tuto hrozbu, která nikdy nebyla pouze africkým problémem.

    celý článek »

    Pamätáte si na EU perifériu?

    Trhy dnes venovali veľa pozornosti spredom na grécke dlhopisy a ich rozširovaniu. Pri tom, ako bezpečné nemecké 10-ročné dlhopisy dosiahli svoje nové rekordné úrovne pod 0,9%, grécke výnosy prudko narástli s tým, ako klesá dôvera v grécke dlhopisy...

    celý článek »

    EBOLA a akcie s ní spojené

    Ing. Libor Stoklásek Velké pozdvižení nedávno zasáhlo celé území Spojených států, když v americkém Texasu zdravotní sestra, která pečovala o liberijského pacienta, byla hospitalizována jako první nakažená oběť přenosu viru ebola na americkém území.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 15.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.10.Změna15.10. Americký dolar USD 1 21.7770 -0.14%21.7450...

    celý článek »

    FX aktualizácia: čas JPY na rast?

    Akciové trhy ostali včera nervózne, US indexy sa pokúšali o rely, no uzavreli na denných minimách. Opäť stojí to za zmienku, keďže USDJPY prežil test kľúčového Fibonacciho retracementu na úrovni 106,65 a počas noci sa primerane odrazil, s 107,40/50..

    celý článek »

    Makro shrnutí: Mrzutá nálada

    Příliš nízká inflace je problematická pro riziková aktiva. Evropská centrální banka, Japonská centrální banka a americký Fed vykazují různé stupně neschopnosti. Šéfka Fedu Yellenová zastává více holubičí postoj, než si mnozí uvědomují. V minulém...

    celý článek »

    Rodiče budou platit méně na dani z příjmu

    Vyšší daňové zvýhodnění na druhé a další dítě od roku 2015 a nová daňová sleva na školku již za rok 2014, to jsou dvě příznivé legislativní novinky, díky nimž daňová povinnost rodin s dětmi klesne.

    celý článek »

    Konsolidácia NZDUSD končí

    Neskoro popoludní (US času) dnes uvidíme výsledky dvojtýždennej aukcie Global Dairy Trade, ktorá je v posledných týždňoch iniciátorom pohybov na NZDUSD. Pri poklese cien mliečnych produktov, ktoré už od februára klesli až o 45%, je tu predpoklad...

    celý článek »

    Jen drží korekce akciových burz

    Jen k dolaru klesá 0,1% d/d na 107,2. Dnešní hlavní makroekonomické zprávy USA ve 14.30 SEČ: Maloobchodní tržby, PPI a index průmyslu Fedu New York by měly potvrdit solidní růst ek. aktivity USA a inflaci mírně pod cílem Fedu a obecně měly být opět..

    celý článek »

    BlackRock drtí očekávání, 3Q zisk se zvýšil o 26 %

    BlackRock, největší světová investiční skupina spravující 4,52 bilionu dolarů, dnes zveřejnila hospodářské výsledky za třetí kvartál letošního roku. Zveřejněná čísla překonala očekávání v téměř všech úrovních (EPS, tržby, čistý zisk) a titul si v předobchodní fází připisuje 0,45 %.

    celý článek »

    Na co si dát pozor, když nastupujeme do nové práce?

    Práci hledá přes půl milionu Čechů. Přitom volných pozic je jen něco málo přes padesát tisíc. Najít si nové uplatnění tak není vůbec snadné. Pokud už se vám poštěstí najít dobrou práci, uspět ve výběrovém řízení první dny v práci pro vás mohou být...

    celý článek »

    Maloobch. tržby USA solidní?

    14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby (09 2014,m/m) Očekávání: -0,1% Předchozí: 0,6% 14.30 SEČ - USA: Maloobchodní tržby bez prodeje automobilů (09 2014,m/m) Očekávání: 0,3% Předchozí: 0,3% Tento týden stěží najdou obchodníci větší výzvu v podobě...

    celý článek »

    NWR – těžba a ceny uhlí v Q3/14 vyznívají skromněji

    Stručná aktualizace vývoje těžby a cen produkce NWR ve třetím čtvrtletí tohoto roku vyznívá skromněji a spolu s pozorovaným poklesem cen uhlí na energetických trzích může být předzvěstí dalšího lehkého poklesu cen produkce v posledním čtvrtletí tohoto...

    celý článek »

    Objem M&A v ČR v 1H14 vzrostl o 84 %

    Objem prodejů a nákupů firem vzrostl v Česku v první polovině roku 2014 meziročně o 84 procent na 4,26 miliardy dolarů (93 miliard Kč) a má co do počtu uskutečněných transakcí našlápnuto k nejlepšímu výsledku od recese v roce 2009.

    celý článek »

    MVH AVG schválila akvizici Location Labs

    Mimořádná valná hromada AVG Technologies včera podle očekávání schválila akvizici společnosti Location Labs, která provozuje komerčně úspěšný model ochrany mobilních zařízení. Společnost si za tímto účelem půjčí 200 mil.

    celý článek »

    SAP bude spolupracovat s IBM

    SAP oznámil spolupráci s IBM na datová centra pro cloud. Celá transakce znamená, že IBM poskytne datová centra pro SAP, který jejich pomocí bude nabízet produkt Hana přes Web. Tato transakce eliminuje nutnost pro SAP vybudovat vlastní datová centra.

    celý článek »

    Rozbřesk - Neshody v jádru eurozóny s horšící se ekonomickou situací narůstají

    Pravděpodobnost nové recese v eurozóně roste s tím, jak po poslední sérii špatných čísel z eurozóny narůstá napětí v trojúhelníku Berlín, Paříž, ECB. Berlín chce po všech zemích dodržení původních rozpočtových závazků (tedy další vládní úspory), strukturální reformy a varuje před dalším uvolňováním měnové politiky ECB.

    celý článek »

    ZEW index posílá euro zpět pod hladinu 1,27 USD/EUR

    Společná evropská měna včera vůči dolaru ztrácela. Během dne si odepsala 0,8 % a oslabila až na 1,265 USD/EUR, přičemž během asijské seance poklesla na 1,264 USD/EUR. Hlavním důvodem byl propad ZEW indexu, který mapuje důvěru finančních...

    celý článek »

    Praha zřejmě otevře v blízkosti včerejších závěrečných hodnot

    Pražská burza se ani včera nedokázala vymanit ze zajetí prodejců, index PX odepsal 1,1 % a připsal si třetí ztrátu v řadě. Elektrárenská společnost ČEZ po celý den srdnatě bojovala o udržení psychologické úrovně 600 Kč, ještě před 16:00 se pohybovala u 605 Kč, v závěru seanci ji nicméně prodejci nekompromisně srazili o 1,3 % níže na 596,50 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza se ani včera nedokázala vymanit ze zajetí prodejců, index PX odepsal 1,1 % a připsal si třetí ztrátu v řadě. Elektrárenská společnost ČEZ po celý den srdnatě bojovala o udržení psychologické úrovně 600 Kč, ještě před 16:00 se pohybovala u 605 Kč, v závěru seanci ji nicméně prodejci nekompromisně srazili o 1,3 % níže na 596,50 Kč.

    celý článek »

    Fond Abris kupuje AAA Auto za 6 mld. Kč

    Mezinárodní fond soukromého kapitálu Abris Capital Partners se sídlem v Polsku převezme přibližně 95 procent ve skupině autobazarů AAA Auto Group za 220 milionů eur (víc než šest miliard Kč).

    celý článek »

    Makrodata z Británie posílají kurz libry dolů

    Na měnovém páru GBP/CHF je z dlouhodobého hlediska na týdenním grafu vidět stále rostoucí trend. Z ještě dlouhodobějšího pohledu však už není tento růst tak jednoznačný. U párů se švýcarským frankem nebývá zvykem nějaká příliš vysoká volatilita, díky...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. (video)

    Mráz trápí ovocnáře a zemědělce. V Česku se výrazně ochladilo, platí to i pro níže položené lokality. Meteorologové varují před mrazem, který může ohrozit kvetoucí ovocné stromy, vinnou révu i zeleninu. A nižší teploty mají podle...

    celý článek »

    Zklidnění na devizových trzích (Komentář)

    Po předchozích volatilních týdnech byl tento ve znamení zklidnění situace na globálním devizovém trhu. Dolar si v podstatě držel vůči euru relativně silné úrovně v blízkosti hladiny 1,06 USD/EUR. Pomáhá mu jak postavení měny bezpečného přístavu v době ...

    celý článek »

    Ropa vymazala zisky přes noc (BREAKING)

    Ceny ropy přes noc vzrostly o více než 4 % v reakci na izraelský odvetný úder na Írán. Útok byl odvetou za masivní raketovou a bezpilotní palbu, kterou Írán minulý týden spustil na Izrael. Takové výměny prsa za oko značně zvýšily riziko

    celý článek »

    COCOA vyskočilo o 5 % po údajích v Severní Americe

    COCOA zahájilo dnešní obchodování s býčí cenovou mezerou a nyní se obchoduje o více než 5 % výše. Údaje o mletí kakaa v Severní Americe za Q1 2024 byly zveřejněny včera po uzavření futures trhu. Data ukázala, že broušení za 1. čtvrtletí v Severní

    celý článek »

    Nikl stoupá o 5 % kvůli obavám z omezení dodávek

    Ceny niklu zaznamenávají silnou rally a futures kontrakty se již blíží k hranici 19,5000 USD za tunu. Přesně před týdnem, 12. dubna 2024, uvalily Spojené státy a Velká Británie nové sankce na ruské suroviny. Tehdy zakázaly obchodování s ruským niklem, ...

    celý článek »

    Recyklace elektroodpadu šetří planetu

    Skoro každý z nás již dnes vnímá jako samozřejmost recyklaci skla, papíru, plastů nebo kovů. Méně zažité máme, že stejně tak by tomu mělo být i u elektrozařízení, i když toto tvrzení neplatí na sto procent. Starou pračku, televizi nebo ledničku

    celý článek »