• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 16. 10. 2014

    Dnes trhy otevíraly se ztrátou, avšak dokázaly se vrátit zpět k nulové lince. Volatilita zůstává stále vysoká. Před otevřením trhu byla zveřejněna lepší data z trhu práce, průmyslová produkce i využití kapacit.

    celý článek »

    Americké trhy dnes překonaly úvodní prodejní tlak, vzhůru pomohl člen FEDu Bullard

    US akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne ztrátou, která se rozvinula spolu se silně ztrátovým vývojem evropských trhů. Propad byl ale eliminován zveřejněnými daty, které vrátily pozornost k ekonomickým faktorům (příznivé žádosti o pracovní podpory, zářijová úroveň průmyslové produkce i využití kapacit) a navíc zhruba po hodině obchodování pozitivně zapůsobilo prohlášení st.

    celý článek »

    Euru se nepodařilo prolomit S/R úroveň 0,8045

    Na měnovém páru EUR/GBP se společné evropské měně v posledních dnech celkem dařilo a kurz páru vystoupal až k silné S/R úrovni 0,8045. Tu se mu ale prolomit nepodařilo a během následujících hodin se cena páru propadla pod další hladinu odporu 0,7975, u...

    celý článek »

    Nejdůležitější graf současnosti (16.10.2014)

    Podle Alberta Edwardse z francouzské Société Générale ukazuje graf kurzu dolaru a jenu začátek dalšího kola měnových válek. Podívejte se na nejdůležitější graf na světě. Japonský jen vůči dolaru neustále oslabuje.

    celý článek »

    Krvavé lázně v Praze pokračují; ČEZ -2,5 %, Erste -3,8 %, O2 -5,1 %

    Pražská burza dnes zažila další krvavou lázeň, když index PX na výrazně nadprůměrném objemu dnes odepsal 2,4 %. Futures na evropské akciové trhy přitom před úvodem obchodování indikovaly otevření v zeleném teritoriu, krátce po startu obchodování ovšem trhy zahájily, i v kontextu posledních dnů, nevídaný propad, který se zastavil až v odpoledních hodinách.

    celý článek »

    Pokles akciových trhů pokračuje

    Hlavní akciové trhy dnes pokračují v propadu . Západoevropské indexy tak zaznamenaly nejhorší sérii poklesů za posledních 11 let. Během dne přesahovaly jejich ztráty 2 %, část z nich ale evropské akcie odpoledne umazaly díky lepším než...

    celý článek »

    Pokles akciových trhů pokračuje (16.10.2014)

    Hlavní akciové trhy dnes pokračují v propadu . Západoevropské indexy tak zaznamenaly nejhorší sérii poklesů za posledních 11 let. Během dne přesahovaly jejich ztráty 2 %, část z nich ale evropské akcie odpoledne umazaly díky lepším než...

    celý článek »

    Polský zlotý na půlročním minimu

    Koruna dnes byla nejlépe se vyvíjející měnou regionu, ovšem pouze relativně. V podstatě se totiž její kurz nijak nepohnul, když se držel u hladiny 27,55 CZK/EUR. Naopak okolní regionální měny ztrácely.

    celý článek »

    Graf dne: Investoři berou americké dluhopisy útokem

    Obavy investorů o vývoj globální ekonomiky zatlačily výnosy vládních amerických desetiletých dluhopisů nejníže od května loňského roku. Jejich požadovaná výnosnost se během dnešního (16.10.2014) obchodování propadla na 2,001 procenta.

    celý článek »

    Jak si zajistit multi-asset příjem z ETF

    Autor: Zuzana Koňaříková Na trhu se v poslední době objevují burzovně obchodované fondy (ETF), které loví výnosy na základě velmi diverzifikovaného portfolia. Jde o ETF, které je složeno z několika druhů aktiv.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 16.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.10.Změna16.10. Americký dolar USD 1 21.7450 -0.62%21.6100...

    celý článek »

    Kanadský dolar čeká na zprávy

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes v 14:30 SEČ se očekává zveřejnění dvou makroekonomických indikátoru USA a Kanady – žádosti o podporu v nezaměstnanosti ( Unemployment Claims ) a objemy výrob ve výrobním sektoru ( Manufacturing sales ).

    celý článek »

    Výprodeje periferních dluhopisů - výnosy skokově narůstají!

    Dluhopisy na periferii eurozóny se dostávají pod výrazný tlak. Výnosy ve Španělsku, Itálii, Portugalsku, a zejména Řecku skokově narůstají. Na periferii sledujeme nárůst výnosů kolem 30 bazických bodů, v řeckém případě na desetileté splatnosti už skoro o celý procentní bod.

    celý článek »

    PX se propadl pod hranici 900 bodů!!!

    Hlavní index pražské burzy se v průběhu dnešního dopoledne propadl pod hranici 900 bodů. Pod touto důležitou psychologickou hranicí se index naposledy pohyboval na konci července 2013.

    celý článek »

    NZDUSD vyhráva pri predaji dolára

    Včera večer sme videli výsledky globálnej aukcie mlieka, ktorá za posledné týždne bola výrazným iniciátorom pohybov na NZDUSD. S tým, ako sa ceny od februára znížili o takmer polovicu, očakávania smerovali aspoň ku konsolidácii a možno k odrazu...

    celý článek »

    BoA, BNP a Commerzbank vidí hranici na 80 USD za barel

    Analytici Bank of America, francouzské BNP Paribas a německé Commerzbank se shodně domnívají, že ceny ropy neklesnou pod hranici 80 USD za barel. Jejich očekávání jsou založena na očekávání, že takový propad přiměje OPEC ke snížení jeho produkce.

    celý článek »

    Slabá inflace eurozóny, solidní Philadelphia?

    11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (09 2014, m/m,%) 11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (09 2014, y/y,%) Očekávání: 0,4 Očekávání: 0,3 Předchozí: 0,1 Předchozí: 0,4 Meziroční inflace respektive inflace bez cen potravin, energií a tabákových výrobků podle odhadu...

    celý článek »

    Skončí dnes panika?

    Včera bol jeden z dní, ktorý nám ukázal ako vyzerá situácia, keď trh spanikári to, čo sme nevideli už veľmi dlho. Toto prišlo včera popoludní so zlými číslami z USA na nervóznom trhu, ktorý reagoval extrémnymi pohybmi od amerických dlhopisov cez...

    celý článek »

    Zastaví čtvrtek drtivou převahu medvědů?

    Přes převládající pozitivní firemní výsledky reportované v USA převážily napříč trhy ve středu, po úterním „nádechu“, opět obavy ze zpomalující se globální ekonomiky, k nimž přispěl i od ledna první pokles maloobchodních tržeb v USA.

    celý článek »

    ČEZ se dohodl s Albánií a získá téměř 3 mld. Kč

    Na půdě Sekretariátu energetického společenství ve Vídni si strany vzájemně potvrdily splnění všech odkládacích podmínek, čímž vstoupila v účinnost dohoda o narovnání uzavřená mezi společnostmi Skupiny ČEZ a Albánií v červnu tohoto roku.

    celý článek »

    Výhled EBay pro klíčový 4Q zklamal a zaostal za odhady trhu

    Přední světový internetový prodejce EBay za 3Q tohoto roku ohlásil meziroční pokles čistého zisku o 2,3% na 673 mil. USD = 54 centů na akcii. Bez započtení některých jednorázových položek zisk dosáhl úrovně 68 centů, což těsně překonalo průměr očekávání..

    celý článek »

    Deflační tlaky z Evropy přebíjí devalvaci

    Po krátké přestávce se ceny ve výrobě opět snižují. Ceny v průmyslu v září meziměsíčně i meziročně poklesly o 0,3 %. Snížení cen v posledním měsíci šel na vrub chemických produktů, aut a potravin.

    celý článek »

    US - index výrobních cen zůstal za odhady

    Za očekáváním mírně zaostal růst cen průmyslových výrobců v USA a to jak celkový tak jádrový. Nižší inflace zvyšuje riziko odkladu začátku zvyšování sazeb do druhého pololetí příštího roku. Luboš Mokráš

    celý článek »

    USA: Neobvyklý prudký pohyb na trzích

    Včera po půl třetí odpoledne našeho času došlo k simultánnímu, svým rozsahem neobvyklému pohybu u kurzů měn (primárně dolaru) a dluhopisů (velmi rychlý propad výnosu amerického desetiletého dluhopisu o zhruba 30 bp.

    celý článek »

    Wal-Mart snížil celoroční výhled tržeb

    Wal-Mart, největší světový maloobchodní řetězec, snížil celoroční výhled tržeb. Nyní očekává meziroční růst o 2 – 3 %, dosavadní výhled počítal s růstem o 5 %. Wal-Mart zároveň očekává nižší růst zisku v následujících 3 letech.

    celý článek »

    Výsledky Bank of America za 3Q překonaly odhady

    Včera reportované výsledky Bank of America za 3Q překonaly odhady na úrovni čistého zisku. Ten dosáhl po očištění o náklady na soudní spory 42 centů na akcii (oček. 32 centů). Včetně těchto nákladů pak společnost reportovala ztrátu 1 cent na akcii (oček.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza nedokázala růst ani ve třetí obchodní seanci tohoto týdne, když index PX včera odepsal 1,7 %. Hlavním poraženým dne byly bezesporu akcie O2, které po zprávách o možném úvěru pro PPF odepsaly 7 % na 274 Kč, když v průběhu dne obchodovaly i za 262,40 Kč.

    celý článek »

    Asie pokračuje ve vlně výprodejů...

    Obavy z udržitelnosti globálního ekonomického růstu a strach z možného rozšíření eboly vedou k tomu, že hlavní asijské burzy – s výjimkou Šanghaje a Sydney – dnes obchodují níže.

    celý článek »

    Praha by si ve čtvrtek mohla oddychnout od výprodejů

    Pražská burza nedokázala růst ani ve třetí obchodní seanci tohoto týdne, když index PX včera odepsal 1,7 %. Hlavním poraženým dne byly bezesporu akcie O2, které po zprávách o možném úvěru pro PPF odepsaly 7 % na 274 Kč, když v průběhu dne obchodovaly i za 262,40 Kč.

    celý článek »

    Jak automatizovat investiční rozhodování?

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Automatizace je obor, který se zabývá vytvářením automatických procesů a primárně snižuje náklady na neustále se opakující činnost. Zřejmě nejznámější odvětví je automatizace průmyslová, kterou kde kdo zná z různých...

    celý článek »

    Špatná americká data srazila dolar

    Společná evropská měna zažila včera jeden z nejúspěšnějších obchodních dnů za poslední období. V průběhu včerejší seance dokonce zhodnocovala až o téměř dvě procenta. Zatímco první ranní kotace se držely u 1,2650 USD/EUR, v odpoledních hodinách se.

    celý článek »

    EURUSD mieri k 1,30 a vyššie

    Včerajší pohyb bol iba o USD. Obchodníci týždne započítavali zvyšovanie sadzieb v USA a tak už dopredu nakupovali dolár, avšak to včera skončilo s uvedomením si, že príliš predbehli realitu. Katalyzátorom bol rast amerických dlhopisov, pričom sa...

    celý článek »

    Výměna „anonymních“ akcií: Co mají dělat společnosti, jejichž akcionáři zmeškali červnovou lhůtu?

    V současné době řeší některé akciové společnosti problém, jak naložit s akcionáři, kteří dosud nepředložili k výměně akcie na majitele, přestože jim to v termínu do 30. června letošního roku ukládal speciální zákon o zvýšení transparentnosti. Kvůli tomu jsou akciové společnosti, kterých se tento problém týká, nyní nuceny přistoupit ke krajnímu řešení. Oč jde?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí