• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Dow Jones na konci týdne přidal 261 bodů

    Poslední obchodní seance tohoto týdne přinesla na Wall Street nákupní objednávky a ty se zejména zaměřily na společnosti, které včera a dnes reportovaly dobré výsledky, ale také na sektor oil & gas.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 17. 10. 2014

    Právě uplynulý týden byl velmi volatilní. V první polovině týdne indexy silně propadly, avšak dnes dokázaly indexy část těchto ztrát korigovat, když během dnešního obchodování posílily přibližně o jedno a půl procenta.

    celý článek »

    Akcie ČR - přehled doporučení

    ECB testy a domácí bankyAkcie bank napříč Evropou v posledních týdnech táhnou dolů obavy z návratu recese a výsledků komplexního hodnocení evropského bankovního sektoru z dílny ECB.

    celý článek »

    Na akciové trhy se vrátil optimismus

    Západoevropské akciové trhy dnes přidávají přes 2 % a ukončují tak nejdelší sérii poklesů za posledních 11 let . Pozitivní impuls investorům poskytla informace z Evropské centrální banky, že nákup aktiv začne v řádu dnů.

    celý článek »

    Koruna na rozdíl od svých protějšků neztrácí

    Kurz české měny se vůči euru ani tento týden výrazně nerozkolísal. Koruna zůstala v úzkém pásmu deseti haléřů bez výraznějšího trendu. Týden zakončila na úrovni 27,50 CZK/EUR, tedy o jeden haléř pod úrovní, na které tento týden své obchodování...

    celý článek »

    Algoritmické obchodování na finančních trzích

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Nákup nebo prodej akcií, měn a komodit lze provést buď manuálně anebo automaticky pomocí předem naprogramovaných algoritmů. Druhá varianta je obecně známá pod slovním spojením Algoritmické obchodování, které vyžaduje...

    celý článek »

    Jak moc ještě trhy klesnou?

    Pesimista bude současný vývoj na trzích asi vnímat jako předzvěst něčeho mnohem, mnohem horšího. Optimističtěji naladění jedinci a jedinky spíše uvažují o tom, jak moc jsou korigovány excesy, případně jak velká nákupní příležitost se objeví.

    celý článek »

    Akcie otočily zlato na burze Comex k jihu

    Druhým dnem oslabuje dnes na newyorské burze Comex nejaktivnější futures kontrakt na zlato. Důvodem je odražení se amerických a evropských akciových titulů ode dna a jejich dnešní růst, čímž klesá poptávka po zlatém bezpečném přístavu.

    celý článek »

    Stavební sektor v zámoří potvrzuje mírně rostoucí trend

    Počet nově zahájených staveb v USA se v září zvýšil o 6,3 procenta na 1,017 milionu, což je nad očekávaným počtem 1,008 milionu staveb. Stavebních povolení také přibylo a to na 1,018 milionu, což je ale pod konsensem na úrovni 1,030 milionu (vše anualizovaná čísla).

    celý článek »

    Vydělejte na šílenství na trzích

    Občas zkrátka nezáleží na tom, jak růžové jsou výhledy firmy, pokud jde o zisky a další důležité fundamenty. Když na finančních trzích vzroste volatilita, vznikne někdy taková panika, že investoři vyprodávají prakticky vše.

    celý článek »

    Další globální recese? Zatím ne.

    Na finanční trhy dolehly v minulém týdnu obavy vyvolané slabými ekonomickými daty z Německa. Svou roli hrál i strach z toho, že ECB nebude schopna překonat odpor německé Bundesbanky k agresivnějšímu kvantitativnímu uvolňování.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 17.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.10.Změna17.10. Americký dolar USD 1 21.6100 -0.79%21.4390...

    celý článek »

    USA: Stavby domů mají posílit (m/m)

    14.30 SEČ - USA: Povolení staveb domů (09 2014) 14.30 SEČ - USA: Zahájení staveb domů (09 2014) Očekávání: 1 029 000 Očekávání: 1 004 000 Předchozí: 1 003 000 Předchozí: 956 000 Přes zakolísání v posledních kvartálech (které nebylo zcela vysvětleno).

    celý článek »

    Zlato čeká na stavby domů USA a Yellenovou

    Zlato stagnuje d/d na 1239. Trh dnes bude citlivý na makroekonomické zprávy. Zejména obchodníky budou zajímat informace nové výstavby domů (14.30 SEČ), které by měly potvrdit decentní růst aktivity trhu domů a být tak nepříznivé pro zlato....

    celý článek »

    Zlato čeká na stavby domů USA a Yellenovou

    Zlato stagnuje d/d na 1239. Trh dnes bude citlivý na makroekonomické zprávy. Zejména obchodníky budou zajímat informace nové výstavby domů (14.30 SEČ), které by měly potvrdit decentní růst aktivity trhu domů a být tak nepříznivé pro zlato....

    celý článek »

    Nečekaný obrat

    Dnes v 14:30 SEČ se očekává zveřejnění dvou makroekonomickách ukazatelů USA a Kanady – stavební povolení ( Building Permits ) a základní index spotřebitelských cen ( Core CPI ). První ukazatel ukazuje počet stavebních povolení vydaných vládou minulý...

    celý článek »

    General Electric splnil očekávání, premarket + 1,7 %

    Společnost General Electric (GE) dnes před otevřením trhu na Wall Street zveřejnila své hospodářské výsledky na třetí kvartál letošního roku. Pokračující restrukturalizace produktového portfolia přinesla své ovoce, GE rostou tržby i zisk.

    celý článek »

    Asijské akcie otočily z šestiměsíčního minima na růst

    Asijské akcie vzrostly z úrovně šestiměsíčního minima poté, co z úst představitele amerického Fedu zaznělo, že by centrální banka měla zvážit odložení ukončení nákupů dluhopisů, a co americká data zmírnila obavy z dopadu vývoje globální ekonomiky na...

    celý článek »

    Kde byli Němci, když vznikala nefunkční eurozóna?

    Hans Werner Sinn ve Financial Times opět napadá Maria Draghiho a ECB (viz Sinn: Pokud ECB nezastaví Merkelová, mohou to udělat občané Německa). V podstatě tvrdí následující (četba jeho argumentů je ale něco neuvěřitelného): ECB po roce 2008 poskytla bankám na periferii eurozóny příliš mnoho likvidity a tím vyvolala boom v utrácení.

    celý článek »

    Proč trhy padají a kdy se pokles zastaví?

    Výraznější pokles byl jen otázkou času. Co jej spustilo právě teď? Na jakých úrovních by se mohly propady zastavit? Čeští tržní profíci si většinou nemyslí, že by výprodeje měly přejít ve vážnější problém, vyloučit to ale nelze.

    celý článek »

    Technická analýza: Bank of America

    Společnost představuje významnou bankovní instituci s širokou škálou nabízených bankovních i investičních a zprostředkovatelských služeb. Preferovaný scénář: LONG pozice s předpokladem udržení podpory na hladině $15,50/aAlternativní scénář: SHORT v případě proražení úrovně $15,30/a lokálním cílem u $14,70/aKlíčové technické úrovně:Hladina $15,50/a úroveň lokální podporyHladina $14,35/a hladina podpory a zároveň minima letošního rokuHladina $16,75/a hladina lokální rezistenceTechnické indikace:Lokálně nepříznivý technický signál na úrovni RSI, MACD, W%R i Aroon, vývoj nepotvrzuje charakter celkově negativního trendu (DMI bez signálu)Komentář: Současný vývoj titulu je ovlivněn především celkově negativním tržním prostředím.

    celý článek »

    FX aktualizácia: bomba alebo pokojný w/e?

    Rizikový apetít sa včera trocha upokojil, no nenazýval by som ho plným obratom, skôr menším odrazom. Aj napriek tomu dolárový obraz ostáva dosť temný. Dolár je relatívne silný voči AUD a JPY, kým euro a libra sa odrazili vyššie z denných miním....

    celý článek »

    Lepší prodeje osobních vozů odráží automobilky

    Probíhající korekce (dlouho nebývalá výprodejní panika) stáhla sektor evropských výrobců automobilů na více než roční minima. Dnešní zpráva o prodeji nových osobních automobilů za měsíc září v zemích EU (+6,4% meziročně), který tak roste třináctý měsíc...

    celý článek »

    Výsledky Delta Airlines za 3Q nad odhady trhu

    Delta Air Lines reportovala výsledky nad očekáváním. EPS dosáhl 1,2 USD na akcii (oček. 1,18 USD), tržby 11,2 mld. USD (oček. 11,1 mld. USD). Provozní marže v 4Q14 by měla dosahovat rekordních 10-12 % (oček.

    celý článek »

    Podíl PMČR na trhu se zvýšil o 5,1% na 24,6%

    Včera zveřejněné výsledky PM Int. přinesly zajímavou informaci o tržním podílu PMČR v sekaném tabáku v ČR. Dle této zprávy se podíl v této kategorii v České republice zvýšil o 5,1 p.b. na 24,6 % a jde spolu se zvýšením odbytu.

    celý článek »

    Praha by se na závěr týdne měla stabilizovat; ČEZ na 200 denním průměru

    Pražská burza zažila další krvavou lázeň, když index PX na výrazně nadprůměrném objemu odepsal 2,4 %. Futures na evropské akciové trhy přitom před úvodem obchodování indikovaly otevření v zeleném teritoriu, krátce po startu obchodování ovšem trhy zahájily, i v kontextu posledních dnů, nevídaný propad, který se zastavil až v odpoledních hodinách.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zažila další krvavou lázeň, když index PX na výrazně nadprůměrném objemu odepsal 2,4 %. Elektrárenská společnost ČEZ nedokázala propad zastavit ani včera, když titul odepsal 2,5 % na 572,80 Kč a obchodování zakončil mírně pod 200 denním klouzavým průměrem na úrovni 577 Kč.

    celý článek »

    Apple úřaduje - nové supertenké tablety jsou na světě

    Americká společnost Apple představila po roce novou generaci svých počítačových tabletů iPad. Od přístroje iPad Air 2, který je podle marketingového vedení firmy "nejtenčí na světě", Apple očekává, že zastaví pokles jeho podílu v segmentu, který sám založila.

    celý článek »

    Dolar včera zastavil středeční oslabování

    Po dramatickém středečním oslabení včera našel americký dolar půdu pod nohama. Naštěstí totiž včera zveřejněná makroekonomická data nezklamala a nenavázala tak na nepříznivé středeční statistiky (zejména zářijových malo-obchodních tržeb).

    celý článek »

    Obchodovanie 5. vlny USDJPY

    Sentiment ostáva opatrný po víre posledných dvoch dní a pokiaľ bude pokračovať, JPY si udrží svoj tradičný status risk-off. Dnes nie sú v USA žiadne dôležité vyhlásenia, čo dáva priestor pre vyjadrenia členov FOMC ohľadom ich názoru na monetárnu...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »