• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 20. 10. 2014

    Pondělí navázalo na závěr uplynulého týdne a trhy se zvolna vydaly vzhůru a v závěru dne přidávaly přibližně jedno procento. Výjimkou byl index Dow Jones, který zahajoval ve ztrátách díky povýsledkovému propadu společnosti IBM.

    celý článek »

    Z extrému do extrému

    Trochu se zdá, že jdeme z extrému do extrému. Několikaletá rally na řadě trhů s rizikovými aktivy vyždímala z fundamentu maximum – ceny se dostaly na úrovně, které sice nejsou úplně odtržené od reality, jako třeba při dot.

    celý článek »

    Evropské akciové trhy dnes v červeném

    Úvod týdne pro evropské akciové trhy optimistický nebyl. Index Stoxx 600 v závěru dnešního obchodování ztrácí 0,6 %, když jej tíží především neuspokojivé finanční výsledky některých firem. Dodavatel firemního software SAP ztratil zhruba čtyři..

    celý článek »

    Adidas září (+ 4,6 %), IBM padá (- 7 %)

    Evropské akciové indexy se dnes obchodují v červených číslech, oslabují všechny hlavní trhy, nejvíce potom německý DAX , který odepisuje 1,37 %. AdidasNavzdory tržnímu poklesu roste společnost Adidas, když se ve WSJ objevila informace, že by firma mohla mít kupce na divizi fitness sportovního oblečení Reebok.

    celý článek »

    Regionální měny na úvod týdne lehce slabší

    Bez novýchfundamentálních impulsů z regionálních zemí či globální ekonomiky dnesstředoevropské měny mírně ztrácely. Polský zlotý, maďarský forint i českákoruna zaznamenaly ztráty v rozsahu zhruba čtvrtiny procenta.

    celý článek »

    8 rizik současného (akciového) světa

    Minulý týden jsme byli svědky silných výprodejů napříč světovými trhy. Změnu sentimentu může mít na svědomí více faktorů, proto přinášíme stručný seznam nejdůležitějších z nich, které mají navíc potenciál ovlivňovat dění i v příštích týdnech.

    celý článek »

    Asijské fondy chtějí od Adidasu značku Reebok

    Skupina investičních fondů z Asie má údajně zájem o koupi značky Reebok od současného akcionáře, společnosti Adidas. Podle nich by si Reebok vedl lépe, kdyby byl samostatně řízenou firmou a nabízí za něj zhruba 1,9 mld eur.

    celý článek »

    Pošle levná ropa Rusko do recese?

    Bc. Lukáš Lamacz Ruská ekonomika se za posledních několik měsíců musí potýkat s mnoha riziky. Mezi hlavní rizika patří nejen pokračující sankce západních států, ale dále oslabující rubl a klesající cena ropy, jejíž prodeje představují 45% rozpočtových...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 20.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.10.Změna20.10. Americký dolar USD 1 21.4390 +0.62%21.5730...

    celý článek »

    Lízal (ČNB): Cenová stabilita versus stabilita cen

    Cenová stabilita a stabilita cen. To zní jako prašť nebo uhoď. A často se to tak prezentuje. Ale nenechte se mýlit, je to stejně zavádějící představa, jako by se vám někdo snažil namluvit, že brejlovec vlastně není had - s vadou zraku - ale obrýlený lovec.

    celý článek »

    Kakao v pátek posílilo

    Kakao je již přibližně 2 měsíce velice volatelní komoditou. Např. v září během 14 dnů bylo schopno posílit a opět oslabi...

    celý článek »

    Makro shrnutí: Kapitulace amerického trhu s dluhopisy

    Narazil jsem na velmi zajímavý graf od Credit Suisse. Investoři jen velmi neradi platí maximální spread, jak už jsem se snažil vysvětlit tady. Kdybych to měl všechno zjednodušit, mám vlastně jen jedno poselství. A to už od posledního kvartálu...

    celý článek »

    Medvědí nálady

    Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes podívejme se na denní graf měnového páru USD/CHF . V současné době vidíme, že cena vyšla ze vzestupného koridoru a překonala trendovou čáru dolů.

    celý článek »

    ECB údajně nakoupila francouzské státní dluhopisy ?

    Podle agenturních informací odvolávajících se na zdroje blízké ECB, centrální banka nakoupila blíže nespecifikované množství francouzských vládních dluhopisů s kratší splatností.Člen bankovní rady ECB Benoit Coeure na konci minulého týdne poznamenal, že..

    celý článek »

    Euro může korigovat až k 1,3

    Euro k dolaru stagnuje d/d na 1,275. Euro drží úrovně rezistencí 1,272 a 1,278 a naznačuje možnost navýšení korekce. Euro v uplynulém týdnu posílilo zejména po středečních datech maloobchodních tržeb, PPI a indexu průmyslu Fedu New Yorku USA, které..

    celý článek »

    Týdenní výhled: Inflace USA pod cílem?

    Týden je charakterizován zářijovými daty CPI/CPI bez cen potravin a energií USA (středa). Zveřejněny budou také zářijové prodeje existujících a nových domů USA (úterý respektive pátek) a říjnové indexy nákupních manažerů průmyslu/služeb eurozóny...

    celý článek »

    IPO Watch – tento týden bude skromný

    Tento týden přibyly na seznam plánovaných IPO dvě společnosti a to jedna z finančního sektoru a druhá. Co by to bylo za týden, kdyby na seznamu nebyla ani jedna farmaceutická nebo biotechnologická společnost.

    celý článek »

    Pražská burza otevírá bez větších změn

    Pražská burza otevírá bez větších změn, co v minulém týdnu zaznamenala již čtvrtý týdenní propad v řadě. Západoevropské burzy po páteční 3% rally otevírají poklesem, když investoři vyčkávají na další korporátní výsledky.

    celý článek »

    Čas pre dolár sa rozhodnúť

    Včera večer sa objavila správa od spravodajskej agentúry Nikkei o tom, že obrovský japonský vládny penzijný fond (GPIF) pripravuje plány na zvýšenie alokácie do domácich akcií na 25% z pôvodného odhadu 17%. To viedlo k obrovskej rely na japonských...

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada ČESKÝ STROM a.s.

    ČESKÝ STROM a.s., se sídlem Václavské náměstí 780/18, Praha 1, IČO 27207145 Představenstvo společnosti ČESKÝ STROM a.s. se sídlem Praha 1, Václavské nám. 780/18, IČ 27207145 zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze pod sp. zn..

    celý článek »

    Korekcia na AUDUSD končí

    V Austrálii počas tohto týždňa, v stredu, uvidíme potenciálne vplyvné ekonomické dáta CPI tretieho kvartálu. Očakávania sa pohybujú v pásme 0,0-0,6% pričom medián leží pri hornej úrovni pásma. Deň predtým uvidíme zápisnicu posledného zasadnutia RBA,.

    celý článek »

    Čína podpoří regionální banky 33 mld. USD

    People’s Bank of China oznámila, že plánuje podpořit regionální banky zhruba 200 bilióny juanů = cca 32,7 mld. USD.Zítra začne v Číně výroční zasedání Komunistické strany, od kterého se očekává upřesnění stavu a vývoje ekonomiky.

    celý článek »

    Proč mít vlastní zajištění proti invaliditě?

    Při přiznání invalidního důchodu prvního a druhého stupně je potřeba počítat nejenom s poměrně nízkým invalidním důchodem, ale podprůměrný je zpravidla i starobní důchod. Proto je vhodné co nejdříve mít uzavřeno vlastní komerční pojištění.

    celý článek »

    Světový žebříček konkurenceschopnosti (2)

    Světové ekonomické fórum (SEF) nedávno zveřejnilo výsledky každoroční „Zprávy o stavu globální konkurenceschopnosti“, jejímž cílem je zhodnotit silná a slabá místa 144 zemí na základě široké škály faktorů jako jsou například úroveň vzdělávání,...

    celý článek »

    Komoditní ETF a expozice spotových cen

    Většina komoditních ETF neposkytuje expozici spotových cen komodit Je důležité pochopit omezení komoditních ETP, drtivá většina nesleduje spotové ceny. ETF pomohly k demokratizaci komodit tím, že zpřístupnily tato aktiva širší škále investorů.

    celý článek »

    Měny ve 42. týdnu: Dolar přestal posilovat

    Ve 42. týdne se změnilo dogma posilujícího dolaru. Americká měna částečně korigoval svůj růst. Měna 17.10. 10.10. změna v % konec 13 změna v% usd/eur 1,282 1,264 1,42 1,379 -7,03 jpy/eur 136,440 136,274 0,12 144,670 -5,689 usd/jpy 106,408 107,825 -1,31...

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza si v závěru týdne oddechla od výprodejů, když po 5 poklesech v řadě v pátek index PX dokázal růst o velmi solidních 2,8 %. Elektrárenská společnost ČEZ v pátek na velmi nadprůměrném objemu, který překročil 1 mil.

    celý článek »

    Praha by měla ráno posilovat

    Pražská burza si v závěru týdne oddechla od výprodejů, když po 5 poklesech v řadě v pátek index PX dokázal růst o velmi solidních 2,8 %. Elektrárenská společnost ČEZ v pátek na velmi nadprůměrném objemu, který překročil 1 mil.

    celý článek »

    Pegas plánuje emisi dluhopisů

    Představenstvo společnosti Pegas dnes oznámilo, že 17. října schválilo prospekt k nové k emisi dluhopisů.Jedná se o dluhopisy s pevným úrokovým výnosem v celkové předpokládané jmenovité hodnotě emise do 2,5 mld.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Závěr uplynulého týdne byl pro akciové trhy úspěšný. Americký S&P 500 v pátek vzrostl o 1,3 %, čímž vymazal velkou většinu celotýdenních ztrát. I tak ale zakončil posledních pět obchodních dní se ztrátou 1,0 %.

    celý článek »

    Horší maloobchodní tržby oslabily dolar

    Uplynulý týden přinesl další oslabení amerického dolaru. Po klidném začátku týdne, kdy se v USA slavil Kolumbův den a trhy tak byly zavřené, přišly na řadu dny bohaté na zveřejňování ekonomických statistik a výstupů centrálních bankéřů.

    celý článek »

    Project Syndicate: Začarovaný kruh čínského růstu

    Většina ekonomů má důvod znepokojovat se čínskou ekonomikou – ať už kvůli nízké spotřebě a vysokým vnějším přebytkům, nadměrnému množství průmyslových kapacit, zhoršování kvality životního prostředí nebo vládním intervencím, jako jsou kapitálové kontroly či finanční represe.

    celý článek »

    Významný počáteční gap na páru EUR/AUD

    Pondělní obchodování v novém týdnu začalo na měnovém páru EUR/AUD skokovým propadem o 30 pipsů dolů, ale i přes náznak snahy zaplnění hned v prvních minutách po tomto propadu, se kurz páru dostával nakonec stále níž a přidal ztrátu dalších 30 pipsů.

    celý článek »

    Nájem či pacht, toť otázka!

    Ačkoliv odůvodňovali autoři nového občanského zákoníku jeho potřebu nutností modernizovat naše občanské právo a přiblížit je více současné době a současnému jazyku, přenáší nás nová právní úprava paradoxně místy zpět do dob habsburské monarchie. Jedním z příkladů tohoto návratu k monarchistickým tradicím je rozdělení úplatného přenechání užívacích práv k věci na nájem a pacht. Ani sami autoři nového občanského zákoníku se netají tím, že jim byla v tomto ohledu inspirací právní úprava obecného zákoníku občanského z roku 1811.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »