• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Nasdaq v útoku růst o 2,4% a 103 bodů k tomu.

    Historické maximum akcií společnosti Apple přichází nedlouho poté, co společnost „přebila“ trh svými hospodářskými výsledky. Dnešní dění na Wall Street se od samotného začátku odrazilo od společnosti Apple, která strhla nákupní horečku v sektoru technologických společností, když zpevnily akcie společností Micron, Facebook, Intel a Hewlett Packard.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 21. 10. 2014

    Úterý přineslo na trhy další silný růst. Index S & P500 přidával téměř dvě procenta. Dow Jones zaostával pod vlivem povýsledkových poklesů společností jako Coca-Cola (KO) a IBM. Ropa mírně rostla k ceně 82,6 USD za barel a zlato končilo s drobnou změnou..

    celý článek »

    Evropské indexy pokračují v obratu

    Evropské indexy v druhé polovině obchodování navýšily své zisky, když celkově optimistická nálada z první části obchodování vydržela a více, jak jednoprocentní nárůst na Wall Street díky výsledkům Apple a jiných pomohl Evropě k ziskům převyšující 2%.

    celý článek »

    Akcie, o které se hovoří: Delta Airlines

    Delta Airlines na nás čas od času vyjukne z různých úvah o podhodnocených a atraktivních titulech. Pohled na vývoj ceny akcií této společnosti ukazuje, že posledních pět let dělala investorům velikou radost absolutně i ve srovnání a americkou konkurencí.

    celý článek »

    Evropským akciím se dnes dařilo

    Evropským akciím se během dnešního obchodování daří, když za podpory všech hlavních sektorů index Euro Stoxx 600 roste o necelá dvě procenta. Důvodem jsou výsledky menších firem, které předčily očekávání.

    celý článek »

    Praha v úterý se solidním ziskem; Erste + 3,5 %

    Pražská burza se v úterní obchodní seanci dokázala svézt se solidním sentimentem, když index PX připsal slušných 1,4 %. Další trhy v regionu si vedou také velmi dobře – německý DAX získává 1,7 %, rakouský ATX připisuje 2,3 %, polský WIG roste o 1,4 % a maďarský BUX obchoduje výše o 0,7 %.

    celý článek »

    Tržby Coca-Coly ve 3Q poklesly a zaostaly za odhady trhu

    Světová nápojová jednička, společnost Coca-Cola, vykázala za 3Q tohoto roku meziroční nepatrný pokles tržeb na 11,98 mld. USD oproti trhem očekávanému zlepšení směrem k 12,1 mld. USD.Tržby poklesly o 1% v USA oproti obdobnému růstu ve světě.

    celý článek »

    Koruna jde proti posilujícímu regionu

    Polský zlotý a maďarský forint si na rozdíl od české koruny dnes připisovaly zisky. Ze dne bez významnějších fundamentálních událostí nejvíce vytěžil maďarský forint, který si vůči euru polepšil o 0,2 % na úroveň 306,5 HUF/EUR, zatímco polský...

    celý článek »

    Kalendář pro českou výsledkovou sezónu 3Q14

    Česká výsledková sezóna již klepe na dveře. Patria.cz přinese jako každé čtvrtletí komentáře k výsledkům všech českých titulů pražské burzy. Již nyní však v rámci kompletního zpravodajského servisu svým uživatelům přináší kalendář české výsledkové sezony pro 3Q.

    celý článek »

    Project Syndicate: Brazilská institucionální nejistota

    Přípravy Brazilců na hlasování ve druhém kole prezidentských voleb, které proběhne 26. října, bedlivě sledují mezinárodní investoři. Volba nejenže rozhodne, kdo bude příštím prezidentem země, ale také může určit budoucnost Brazilské centrální banky (BCB), a tudíž makroekonomickou trajektorii země.

    celý článek »

    Zelené certifikáty: Praxe v Rumunsku

    Podporu fotovoltaiky upravuje každá země po svém. Jednou se zemí, kde funguje systém zelených certifikátů, je Rumunsko. V zemi kromě garantovaných přídělů zelených certifikátů určují také minimální a maximální cenu, za kterou je mohou majitelé...

    celý článek »

    Volatilita na trzích pokračuje. Dnešek je toho důkazem

    Evropské akciové trhy dnes předvedly opět výraznou otočku. Zatímco pár minut po otevření burz se hlavní indexy pohybovaly asi 0,7 % v záporných hodnotách, tak krátce po obědě již připisují více než 1,5% zisky! Hlavní příčinu lze nalézt ve spekulacích, že.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 21.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.10.Změna21.10. Americký dolar USD 1 21.5730 +0.28%21.6350...

    celý článek »

    Jim Rogers: Zachraň se, kdo můžeš!

    Pokud vám dnes někdo tvrdí, že se medvědi na trhy již nikdy nevrátí, prodejte okamžitě vše, co máte, vezměte nohy na ramena a utíkejte, co vám síly stačí. Medvědí trh přijde, to je jasné, tvrdí legendární investor Jim Rogers.

    celý článek »

    Divergence: zlato a stříbro ve 42. týdnu a výhled

    GLD – po nákupním signálu SLV – po prodejním signálu. Máme zde další divergenci. Divergence často vedou k prudkým výprodejům. Další grafické analýzy ZDE | sledujte nás přes Facebook | Závěr Dlouhodobý vývoj – po hlavním prodejním signálu z března 2012.

    celý článek »

    ECB údajně opět na nákupech, tentokráte v Itálii ...

    Podle agenturních informací odvolávajících se na zdroje blízké ECB, centrální banka nakoupila blíže nespecifikované množství francouzských vládních dluhopisů s kratší splatností.Člen bankovní rady ECB Benoit Coeure na konci minulého týdne poznamenal, že..

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na německý DAX

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj indexu DAX. Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Ropa před zprávou trhu domů roste

    Prosincový futures kontrakt ropy WTI roste 0,5% d/d na 82,3. Trh dnes mohou zajímat zářijové prodeje stávajících domů USA (16.00 SEČ). Decentní růst trhu domů pokračuje. Trh koncem září, v momentu přelomu kvartálu a tvorby nových dlouhodobých pozic..

    celý článek »

    Prodeje existujících domů: potvrdí růst?

    16.00 SEČ USA: Prodeje existujících domů (09 2014) Očekávání: 5 100 000 Předchozí: 5 050 000 Po korekci v uplynulém roce prodeje existujících domů obnovují růst. Přes určité zakolísání v posledních kvartálech (které nebylo zcela vysvětleno) trh domů.

    celý článek »

    Automobilky vydělaly investorům více než 60 %

    Akcie výrobců automobilů a příslušenství mají za sebou dva úspěšné roky. Komu se podařilo investovat do burzovně obchodovaného fondu zaměřeného na tento sektor před dvěma lety, mohl zhodnotit počáteční investici o více než šedesát procent.

    celý článek »

    Správné otočení

    Podívejme se na měnový pár USD/CAD na timeframe D1. Cena na týdenním grafu překročila medvědí trendovou linii a pokračovala pohyb do zelené zony se „správným otočením“ (označen červeným oválem). Nová úroven supportu 1.

    celý článek »

    Na letišti v Praze začaly kontroly pasažérů kvůli ebole

    Na pražském Letišti Václava Havla začaly po 08:00 kontroly pasažérů mezistátních letů kvůli ebole. Cestující, kteří pobývali v posledních 42 dnech v Guineji, Libérii či Sieře Leone, musejí v Praze po příletu podstoupit zdravotní pohovor s měřením teploty.

    celý článek »

    FX Aktualizácia: dolár skúša trpezlivosť býkov

    Austrálsky dolár počas noci obnovil svoju silu na základe silných čínskych dát a do veľkej miery ignoroval zápisnicu RBA. Zápisnica nebola nijako výrazne pozitívna pre AUD, keďže komentovala slabší trh práce a spokojnosť so stabilitou úrokových...

    celý článek »

    Fortuna bude 1.12. pořádat MVH s cílem zvolit nového GŘ

    Společnost Fortuna oznámila, že 1. prosince pořádá mimořádnou valnou hromadu akcionářů. Jediným bodem programu je jmenování nového generálního ředitele Per Widerstroma do pozice předsedy představenstva poté, co Radim Haluza (bývalý generální ředitel)...

    celý článek »

    Globální ekonomika zpomaluje. Jak je na tom Čína?

    V tomto týdnu jsou s napětím očekávána data z Číny, která bude prezentovat aktuální vývoj HDP a hodnotu průmyslové produkce. Poté, co MMF v průběhu měsíce zhoršil výhled globálního ekonomického růstu pro rok 2015, došlo...

    celý článek »

    Pražská burza by měla ráno stagnovat

    Pražská burza v první obchodní seanci tohoto týdne obchodovala na červené nule, když index PX ztratil 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ včera nedokázala navázat na páteční růst, když odepsala 1,1 % na 573,50 Kč a poměrně výrazně zaostala za svým sektorem.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v první obchodní seanci tohoto týdne obchodovala na červené nule, když index PX ztratil 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ včera nedokázala navázat na páteční růst, když odepsala 1,1 % na 573,50 Kč a poměrně výrazně zaostala za svým sektorem.

    celý článek »

    Atraktivní ocenění rozvíjejících se zemí

    Autor: Tomáš Kvapil Jak diverzifikovat své portfolio a profitovat na vývoji rozvíjejících se trhů? Jednou z možností je investice do ETF, jež jsou na tyto trhy zaměřeny. Navíc se v současné době některé z nich nacházejí na příznivých hladinách z pohledu..

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké indexy během včerejší seance nakonec zakončily v zisku. S&P 500 si polepšil o 0,9 %, technologický Nasdaq pak dokonce o 1,4 %. Naproti tomu Dow Jones svoji hodnotu vylepšil jen kosmeticky ( 0,1 %), když ve výraznějším zisku mu stály...

    celý článek »

    Euro na úvod týdne s mírnou podporou

    Včerejší kurzový vývoj eura vůči dolaru příliš zajímavý nebyl, euro pouze opatrně posilovalo. Zatímco první ranní kotace se ještě nacházely u 1,2740 USD/EUR, v odpoledních hodinách byla testována úroveň 1,2790 USD/EUR.

    celý článek »

    Kam se vydá euro na páru s dolarem?

    Společné evropské měně se v poslední době daří držet své získané pozice a navzdory stále horším makroekonomickým datům nedochází k žádným výrazným propadům. I přes zprávy potvrzující stále slábnoucí inflaci nejsou ze strany Evropské centrální banky nijak.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »