• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 22. 10. 2014

    Trhy dnes končily necelé procento ve ztrátách a korigovaly tak velmi silný nárůst posledních dnů. Z makrodat byl dnes zveřejněn jen vývoj indexů spotřebitelských cen. Odchylky od odhadů byly jen minimální.

    celý článek »

    Co dělat během korekce trhu?

    Co tedy dělat, když jsou akcie ve fázi poklesu, laicky řečeno korekce? Záleží na tom, čím se živíte. Manažeři hedgeových fondů: Dejte vědět klientům, že jste korekci předvídali a včas jste ji zaznamenali. A že jste zajištěni, samozřejmě.

    celý článek »

    Patria vydala novou cílovou cenu pro Apple

    Nárůst cílové ceny je kombinací fundamentálních faktorů (především poptávky po iPhonu 6/plus, vyšší ASP přístrojů a stabilní profitability podnikání), technických faktorů (menšího počtu akcií a tudíž vyššího EPS, jenž je výsledkem probíhajícího zpětného odkupu akcií), a změn v korporátním financování (čili rostoucího podílu dluhu na celkovém financování, jenž má výhodu daňového štítu a jehož náklady jsou v současném nízko-úrokovém prostředí o poznání nižší než CoE, tudíž snižují i celkové WACC).

    celý článek »

    Koruna nejslabší od začátku září

    Regionální měny ve středu nezaznamenaly úspěšný den. Zlotý a forint kompenzovaly své včerejší zisky, když dnes při absenci nových fundamentálních faktorů svorně oslabovaly o dvě desetiny procenta. Koruna dnes zažila nejhorší den od srpna.

    celý článek »

    Praha zavřela podruhé v tomto týdnu v zeleném

    Pražská burza dokázala ve středeční obchodní seanci mírně růst, index PX připsal 0,3 %. Ostatní trhy v regionu si vedou smíšeně – německý DAX získává 0,5 %, rakouský ATX připisuje 0,3 %, polský WIG roste o 0,2 % a maďarský BUX obchoduje níže o 0,8 %.

    celý článek »

    Akcové burzy pokračují v růstu

    Evropské akcie pokračují v růstu. Stoxx 600 v závěru dne roste o zhruba 0,6 %, když hlavním tahounem jsou technologické a farmaceutické tituly, kterým pomáhají například lepší než očekávané výsledky britského výrobce léčiv GlaxoSmithKline.

    celý článek »

    Technická analýza: Švýcarské referendum rozhodne o zlatu, v očekáváni bude i frank

    Aktuální situace na komoditních a měnových trzích zamotává hlavu nejednomu obchodníkovi. Americká ropa WTI si sáhla na více než dvouletá minima, zlato se podívalo pod hodnoty 1200 USD za trojskou unci a na počátku letošního roku většina investorů ani nedoufala, že by se mohl americký dolar vyšvihnout nadostřel k poměru 1:1 ke švýcarskému franku.

    celý článek »

    Americké trhy dále prodlužují sérii růstových dnů v řadě, index S&P 500 se přiblížil k 1950b.

    Americké akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne růstem, který přinesl pro index S&P 500 posun téměř k úrovní 1950b. (max. 1947b.). Po sérii 4 růstových dnů v řadě tak přišel další posun, který ale aktuálně může nacházet své limity, ačkoli prostor pro korekci předchozích ztrát ještě není zdaleka vyčerpaný.

    celý článek »

    Metody hledání výhod v trhu – časová výhoda

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Neustálé hledání obchodní výhody v trhu nepatří jenom k práci traderů, ale také ke každodenní práci podnikatelů, kteří nechtějí zůstat pozadu a chtějí si svým podnikáním zajistit dlouhodobý a stabilní příjem.

    celý článek »

    Jak zajistit akcie při korekci trhu?

    Propad na trzích v předcházejících týdnech skončil minulý pátek a hlavním americkým indexům se již podařilo vrátit výše. Indexy S&P 500 a Nasdaq Composite včera dokonce zažily nejziskovější den roku. Poslední korekce nebyla ničím nezvyklým....

    celý článek »

    Americká inflace v září dál neklesla

    Spotřebitelské ceny ve Spojených státech v září nepatrně vzrostly o 0,1 procenta, inflace pak zůstala na 1,7 procenta, kam klesla v srpnu. Konsensus trhu byl nastaven na meziměsíční stagnaci, respektive meziroční růst cen o 1,6 procenta.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 22.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.10.Změna22.10. Americký dolar USD 1 21.6350 +0.82%21.8140...

    celý článek »

    Boeingu se daří, premarket + 2,5 %

    Americký výrobce letadel Boeing oznámil hospodářské výsledky za 3Q14, které předčily očekávání jak na úrovni tržeb, tak zisku a společnost navíc oznámila zlepšený výhled pro celý letošní rok.

    celý článek »

    ČEZ: Technická analýza kurzu akcií (22.10.2014)

    Krátkodobý technický výhled včetně certifikátů, s nimiž lze na ČEZ vsadit. ČEZ SLEDOVALI JSME ŽIVĚ: Investování v turbulentní době očima britských bankéřů (přímý přenos z londýnské City) Co musíte ráno vědět (22.

    celý článek »

    Jen: Impuls může přinést CPI USA

    Jen k dolaru posiluje 0,1% d/d na 107,0. Jen ztratil v posledních dnech část zisků kvůli posílení akciových trhů. Citelnější dopad na trh dnes může mít informace z USA: Index CPI (14.30 SEČ) má vykázat slabost cen, když se projevuje pokles cen ropy,.

    celý článek »

    CPI USA: Inflace opět mírně pod cílem?

    14.30 SEČ - USA: CPI (09 2014, m/m,%) Očekávání: 0,0 Předchozí: -0,2 14.30 SEČ - USA: CPI bez cen potravin a energií (09 2014, m/m,%) Očekávání: 0,2 Předchozí: 0,0 14.30 SEČ - USA: CPI (09 2014, y/y,%) Očekávání: 1,6 Předchozí: 1,7 14.30 SEČ - USA:..

    celý článek »

    Zuno představuje mobilní aplikaci pro Windows Phone

    Online banka Zuno , jediná banka bez fyzických poboček v České republice a na Slovensku, zpřístupňuje svou mobilní aplikaci pro Windows Phone 8.1 . Aplikace Zuno pro Windows Phone nabízí většinu funkcí , se kterými se uživatelé setkávají při používání...

    celý článek »

    Výsledky Nordea Bank za 3Q zaostaly za odhady

    Největší severská banka Nordea Bank za 3Q tohoto roku vykázala meziroční růst čistého zisku o 21% na 938 mil. EUR oproti trhem očekávanému zisku na úrovni 1,19 mld. EUR. Banka ve 3Q zaúčtovala jednorázové výdaje ve výši 344 mil.

    celý článek »

    Výsledky Heinekenu za 3Q zaostaly za odhady

    Přední evropský a světový pivovar, holandský Heineken, vykázal za 3Q tohoto roku meziroční růst tržeb o 0,2% oproti trhem očekávanému zlepšení o 1,5%. Výstav pivovaru poklesl o 0,2% oproti trhem očekávanému růstu o 0,5%.

    celý článek »

    Výsledky APPLE, IBM, Halliburton

    Americké akcie zahájily týden posílením, ačkoli čísla IBM výrazně zklamala. Po závěru obchodování oznámil dobré výsledky Apple. V plusu seanci zakončily akcie ve všech základních sektorech, nejvíce se dařilo titulům z odvětví cyklického spotřebního zboží.

    celý článek »

    NZDUSD môže prelomiť nižšie

    Zajtrajšie čísla CPI (inflácie) za tretí kvartál by mohli byť pre NZDUSD silným iniciátorom pohybu, keďže pravdepodobne dosiahnu hodnotu 0,5% (spadnú tak z úrovne 1,2%) pod cieľové pásmo RBNZ 1-3%. To by mohlo vyvolať zmenu politiku a nemuseli by...

    celý článek »

    Jak se Hypoteční banka staví k příjmům z pronájmu?

    Příjem z pronájmu je jedním z „klasických“ příjmů, které banky bez větších problémů započítávají do celkových příjmů žadatelů o úvěr. Dnes se spolu podíváme na to, jak k tomuto typu příjmů přistupuje Hypoteční banka… Hypoteční banka akceptuje pouze...

    celý článek »

    Výsledky za 3Q 22.10.: Boeing, Biogen, Dow Chem, AT&T ...

    Výsledky za 3Q dnes v úterý 21. října zveřejňují mimo jiné tyto společnosti:Coca-Cola, Harley Davidson, Kimberly-Clark, E*Trade a další. Trh očekává pro 3Q, že zisky firem z báze indexu porostou o 4,8% při růstu tržeb o 4,2% - blíže viz Jaký bude...

    celý článek »

    Dnes v USA klíčová data o inflaci

    Dnes bude v USA zveřejněn index maloobchodních cen. Jde momentálně o klíčový údaj, protože právě inflace může být klíčem k časování prvního zvýšení úrokových sazeb, což je zase klíčová událost z hlediska finančních trhů.

    celý článek »

    ECB údajně zvažuje možnosti nákupu firemních dluhopisů

    ECB zůstává z hlediska počtu přijatých opatření k uvolnění měnové politiky i nadále mimořádně aktivní. Kromě již zahájených odkupů zajištěných bondů a připravovaných nákupů sekuritizovaných cenných papírů (ABS) nově uvažuje i o možnosti přímých nákupů...

    celý článek »

    Algoritmické obchodování na kapitálových trzích

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Nákup nebo prodej akcií, měn a komodit lze provést buď manuálně anebo automaticky pomocí předem naprogramovaných algoritmů. Druhá varianta je obecně známá pod slovním spojením Algoritmické obchodování, které vyžaduje...

    celý článek »

    Euro ztrácí v obavách z dalších kroků ECB

    Během včerejší seance si kurz eura vůči americkému dolaru odepsal 0,6 % a oslabil na hladinu 1,27 USD/EUR. Důvodem byla zpráva agentury Reuters, že ECB zvažuje zahájení nákupů podnikových dluhopisů na sekundárním trhu.

    celý článek »

    Praha by ve středu měla otevírat do zeleného teritoria

    Pražská burza se v úterní obchodní seanci dokázala svézt se solidním sentimentem, když index PX připsal slušných 1,4 %.Elektrárenská společnost ČEZ připsala 0,9 % na 578,80 Kč a dokázala zavřít nad 200 denním klouzavým průměrem, který aktuálně stojí na 578,40 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza se v úterní obchodní seanci dokázala svézt se solidním sentimentem, když index PX připsal slušných 1,4 %.Elektrárenská společnost ČEZ připsala 0,9 % na 578,80 Kč a dokázala zavřít nad 200 denním klouzavým průměrem, který aktuálně stojí na 578,40 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy včera zažily úspěšnou seanci, když si připsaly vysoké zisky. S&P 500 vzrostl o 2,0 %, což je jeho letošní nejvyšší denní zisk, technologický Nasdaq pak posílil dokonce o 2,4 %, nejvíce od ledna 2013.

    celý článek »

    Unipetrol vykázal čistý zisk 1,4 mld. Kč

    Společnost Unipetrol dnes otevřela českou výsledkovou sezónu, když ráno oznámila svoje výsledky za 3Q14. Ve třetím čtvrtletí letošního roku společnost Unipetrol vykázala velmi dobré výsledky a výrazně zvýšila svou ziskovost.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí