• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,405 ↑
    CZK / CNY 3,284 ↑
    CZK / DKK 3,395 ↑
    CZK / EUR 25,325 ↑
    CZK / CAD 17,296 ↑
    CZK / PLN 5,898 ↑
    CZK / CHF 26,043 ↑
    CZK / USD 23,768 ↑
    CZK / GBP 29,660 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 29. 10. 2014

    Středeční obchodování se v první polovině neslo v lehce nervózním duchu před zveřejněním závěru z dnešního zasedání FEDu. FED, i přes některé signály možného posunu, ukončil kvantitativní uvolňování a úrokovou sazbu ponechal beze změny.

    celý článek »

    Fed ukončil QE. Na řadě jsou sazby

    Program kvantitativního uvolňování americké centrální banky je u konce. Měnová autorita o ukončení rozhodla během svého dvoudenního jednání, s jehož závěry před malou chvílí obeznámila také veřejnost.

    celý článek »

    Penzijní varování akciím

    O penzijních závazcích obchodovaných firem se intenzivně hovořilo třeba v souvislosti s americkými automobilkami. Nyní se něco podobného děje i v Německu a investory by to mělo zajímat.

    celý článek »

    Seriál o behaviorálních financích – 10. díl

    Předsudek zpětného pohledu – Vždyť to mi už přece bylo jasné dávno!Mistrostvím světa v hokeji žije pravidelně každý rok celé Česko. Když naše mužstvo v důležitém zápase vyhraje, televizní komentátoři úspěch našeho týmu vysvětlují mnohdy tak, jako by již od začátku utkání bylo jasné, že Češi vyhrají.

    celý článek »

    Akcie Ferrari zamíří na burzu

    Tento měsíc fakticky dokončená fúze automobilek Fiat a Chrysler má další zajímavé dění. Koncern dnes zveřejnil své „první“ hospodářské výsledky za 3Q. Provozní zisk sice vzrostl o více než 7 % na 926 mil. EUR, zaostal však za očekáváním ve výši 940 mil.

    celý článek »

    CETV - Prognóza výsledků za 3Q14

    Pozornost investorů se bude soustředit na potvrzení lepšího trendu z 2Q, především na tuzemském trhu. Tržby firmy podle našich odhadů vzrostly ve 3Q14 o 10,3 % na 146.

    celý článek »

    Koruna mírně korigovala své včerejší ztráty

    Koruna dnes mírně korigovala své ztráty ze včerejšího svátečního obchodování, kdy oslabila přibližně o sedm haléřů. Dnes naopak o tři haléře posílila. Za těmito pohyby nestojí žádné makroekonomické údaje, ale pouze klientské objednávky.

    celý článek »

    WTI včera přidala 0,5 %

    Cena západotexaské ropy WTI včera zaznamenala nárůst po předchozích dvou klesajících seancí na burze CME. Díky poklesu c...

    celý článek »

    Tip na zítřejší hospodářské výsledky. (29.10.2014)

    Výsledková sezona v Evropě pokračuje dál a zítra lze očekávat silný kalibr. Své hospodářské výsledky představí druhá největší automobilka na světě – Volkswagen. Samotná firma již před měsícem oznámila, že letošní rok bude zřejmě její rekordní a vůbec...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 29.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.10.Změna29.10. Americký dolar USD 1 21.8500 -0.18%21.8100...

    celý článek »

    ETF: Objem neznamená likviditu

    Proces tvorby činí všechny ETF likvidní, bez ohledu na výši objemu obchodování. Co je to ETF? Odpověď zde: http://stox.cz/vzdelavani/investicni-akademie-etf/co-je-to-et f Při hodnocení potenciálních investic do ETF je jedním z prvních ukazatelů, na který.

    celý článek »

    Erste Bank - Prognóza výsledků za 3Q14

    Zítra (30. října) své výsledky za třetí čtvrtletí zveřejní bankovní skupina Erste. Banka podle našich odhadů vykáže ztrátu za 3Q ve výši 576 mil. EUR především kvůli zaúčtování již dříve oznámených rizikových nákladů v Maďarsku a Rumunsku.

    celý článek »

    Nejlépe se podniká v Singapuru

    Singapur a Nový Zéland jsou zeměmi s nejlepšími podmínkami pro podnikání. Vyplývá to z každoroční zprávy Doing Business, kterou v úterý zveřejnila Světová banka (SB).

    celý článek »

    Čakanie na reakciu EURUSD

    Všetky oči dnes budú sledovať vyjadrenie o monetárnej politike FOMC, najmä s dôrazom na ponechanie výrazu considerable time. Ak bude výraz naznačujúci dostatočne dlhý čas odstránený, potom by sa posunuli očakávania prvého zvyšovania sadzieb z konca..

    celý článek »

    Triple witching na NZDUSD

    V priebehu niekoľkých hodín počas dnešného večera sa udejú tri veci, ktoré rozhodnú o smerovaní NZDUSD ku koncu roka. Bude sa jednať o zasadnutie FOMC, globálnu aukciu mliečnych produktov a vyhlásenie RBNZ. Každé z týchto udalostí samo o sebe by...

    celý článek »

    Koruna se drží na slabších úrovních

    Během včerejšího obchodování společná evropská měna vůči svému americkému protějšku o 0,3 % posílila a dnešní den otevírá na hladině 1,2741 USD/EUR. Důvodem posílení eura byla špatná data, která včera přicházela ze Spojených států.

    celý článek »

    Koruna se drží na slabších úrovních (29.10.2014)

    Během včerejšího obchodování společná evropská měna vůči svému americkému protějšku o 0,3 % posílila a dnešní den otevírá na hladině 1,2741 USD/EUR. Důvodem posílení eura byla špatná data, která včera přicházela ze Spojených států.

    celý článek »

    Evropa zahájila v zeleném, TUI AG +5 %

    Evropské akciové trhy zahájily dnešní obchodní den v mírném zisku a posilují tak podruhé v řadě. Pozornost investorů je nasměřována do Spojených států, konkrétně na výsledek jednání Fedu, které by s největší pravděpodobností mělo přinést oficiální ukončení programu nákupu dluhopisů.

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx 29.10.2014

    Americké akcie včera prožily silný den. Dow Jones zavřel nad 17 000 a spolu s indexem Russell 2000 se opět dostaly nad své 200-denní průměry. Index S&P 500 přidal 1,19 % a ukončil obchodování na 1 985. Investoři opět cítí sebevědomí po nečekaně..

    celý článek »

    FX aktualizácia: FOMC a očakávania trhu

    Americký dolár ostáva pod tlakom s tým, ako trh očakáva holubičie vyjadrenie, ktoré pravdepodobne aj dostane. Otázka však je, do akej miery je už v trhu započítané. Predpokladám, že Fed spraví iba málo, aby odradil súčasné holubičie stanovisko trhu,.

    celý článek »

    Konec QE: Chybí však plán "B"

    Cena zlata se v pondělí ustálila, a to jako následek ústupu dolaru a měkčího dopadu pesimistických zpráv z německé ekonomiky na akciové trhy, které pomohly zastavit ztráty žlutého kovu. Drahé kovy zaznamenaly v minulém týdnu ...

    celý článek »

    MLP ETF a jejich zdanění

    Pokud se jedná o MLP ( Master Limited Partnerships ), ETFka nemohou zaručit požadovaný výstup. Burzovně obchodované produkty (ETP) – pojem, který zahrnuje ETF, ETN a jiné podobné cenné papíry, se stal v posledních několika letech nástrojem pro přístup k..

    celý článek »

    V Asii se daří rejdařům, COSCO Shipping +10 %

    Asijské burzy následují příkladu z Wall Street a posilují, v očekávání podpůrného tónu ze strany centrálních bankéřů FED. Ti dnes večer ukončí své dvoudenní zasedání a podle názorů mnoha analytiků oficiálně oznámí konec programu masivních odkupů státních a hypotéčních dluhopisů.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila pondělní obchodování solidním 1,6% růstem, za který index PX vděčí především akciím Erste bank, které po bezproblémovém průchodů stress testy ECB přidaly 5,7 % na 545,10 Kč s denními maximy až u 569,90 Kč.

    celý článek »

    Makroekonomické události 29. říjen

    19.00 SEČ - USA: Rozhodnutí Fedu monetární politiky Ještě v září Fed opakoval očekávání, že minimální úr. sazby blízko nuly považuje za přiměřené držet i delší čas po ukončení výkupu cenných papírů, respektive že i při dosažení cílované inflace a...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu

    Volatilita akciového trhu narůstá a některé společnosti, které mají tento týden reportovat své výsledky, by mohly reagovat prudkými pohyby. Akciový trh si minulý týden prošel těžkým propadem, když akciové indexy Dow Jones a S&P 500 zaznamenaly nejhorší týdenní výkon od loňského roku kvůli obavám z přetrvávající inflace a začátku výsledkové sezóny za první čtvrtletí.

    celý článek »

    Americký akciový index SP 500 zažívá korekci

    Americký akciový index SP 500 od svého dna v říjnu 2023 předvádí působivou rallye a vytváří po sobě jdoucí historická maxima. Přestože v posledních dvou týdnech cena zažívá pokles, je stále příliš brzy na to, aby se dalo hovořit o trvalé korekci směrem&he

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (16.04.2024)

    USDCAD je jedním z párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat určitý pohyb. Ve 14:30 budou zveřejněny údaje o kanadském indexu spotřebitelských cen za březen, u nichž se očekává mírné zrychlení celkového růstu cen z 2,8 % na 2,9 % meziročně. Ve

    celý článek »

    Americká ekonomika překvapuje kondicí

    Naproti tomu představa o stejném načasování prvního snížení sazeb také v USA už se definitivně vypařila. Potvrdil to (po nečekaně vysoké březnové jádrové inflaci) i údaj o maloobchodních tržbách v březnu: oproti očekávání 0,4 % činil meziměsíční nárůst&he

    celý článek »

    Mírně nepříznivé číslo z eurozóny

    V Evropě jako celku se ale situace jednoznačně růžovějším zatím nevyvíjí. Nejnověji jsme se dověděli, že březnová průmyslová produkce v eurozóně byla meziročně slabší o 6,4 % (zatímco trh čekal pokles jen o 5,7 %).

    celý článek »

    Další mírně příznivé německé číslo

    V posledních týdnech se na západ od nás objevila některá čísla naznačující možný (postupný) obrat vývoje tamní ekonomiky k lepšímu. Tentokrát jde o údaje ohledně podílu firem ve zpracovatelském průmyslu, které si stěžují na problémy při získávání vstupů&h

    celý článek »

    Měsíční report Photon Energy

    Společnost Photon Energy v měsíčním reportu za březen uvedla, že výroba od začátku roku vzrostla meziročně o 23,7% díky růstu kapacit v Rumunsku, ale zůstala pod očekáváním společnosti o cca 12 %.

    celý článek »

    USD/JPY překročilo předchozí maximum

    USD/JPY roste na další mnohaleté maximum nad kulatým číslem 154,00 a zatím přidává 0,8 %. Technické oscilátory se drží v překoupených oblastech. Index RSI naznačuje, že další zisky by mohly být na obzoru a stochastický oscilátor však naznačuje přetížený&h

    celý článek »

    HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 %

    Konflikt na Blízkém východě a poklesy na Wall Street poněkud odvedly pozornost trhů od tématu čínských indexů, které opět zpochybňují růstový trend. Údaje z Číny dnes investoři přijali negativně. Index Hang Seng v hotovostní seanci klesl o více

    celý článek »

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

    MPSV připravilo návrh zákona, jehož cílem je systémové sjednocení všech sociálních dávek podmíněných dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem pod hlavičku Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ). Namísto Úřad práce ČR by tak nově o...

    celý článek »

    Válka o prodlužování věku odchodu do důchodu

    Prezident Pavel se rozhodl vstoupit jako moderátor do politického jednání mezi vládou a opozicí o jedné z nejdůležitějších reforem pro budoucnost České republiky. Toto vlídné gesto, aby bylo dosaženo konsenzu alespoň nad základními obrysy hned na začátku&

    celý článek »

    Likvidaci autovraků podpoří dotace

    O peníze na ekologickou likvidaci mohou žádat právnické a fyzické osoby oprávněné k podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady (autovraky) podle odpovídajících zákonů. V případě řádného odevzdání vybraných komodit získají podporu 200

    celý článek »

    Dva miliony na důchod

    O zabezpečení na stáří přemýšlí jen minimum lidí v produktivním věku. Přitom čím dříve se začíná se spořením na důchod, tím lepších výsledků finanční produkt dosahuje. Zkuste vyžít s deseti tisíci měsíčně a řekněte, že spoření na důchod nemáte zapotřebí.

    celý článek »

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia, v úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky

    Zvlnený studený front ukončil „aprílové leto“ a aktuálne prináša trvalý dážď na väčšinu územia V úvode nového pracovného týždňa zažívame výraznú zmenu v počasí a po približne dvoch týždňoch aj plošné a trvalé zrážky. Od včerajšieho popoludnia sa...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 16.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 15.4.Změna16.4. Americký dolar USD 1 23.7680 -0.23%23.7130...

    celý článek »

    Ikonická budova kodaňské burzy hoří

    Jedna z historických budov Kodaně, burza ze 17. století, spojená s historií evropského obchodu - hoří. Pro Dány je to podobná tragédie, jako požár Notre Dame pro Francouze, a stalo se tak rovněž při rekonstrukci budovy.

    celý článek »

    467 tun trvanlivých potravin a drogerie - to je skóre víkendové potravinové sbírky, konala se v celém Česku. Lidé darovali o 150 tun méně než na podzim, ale zhruba o 30 tun víc než loni na jaře. (video)

    467 tun trvanlivých potravin a drogerie - to je skóre víkendové potravinové sbírky, konala se v celém Česku. Lidé darovali o 150 tun méně než na podzim, ale zhruba o 30 tun víc než loni na jaře. Sesbírané potraviny vystačí na zhruba 834 tisíc

    celý článek »