• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    BASF prý konečně čelí realitě ...

    Mezi akcie, do kterých se letošní přehodnocování dalšího vývoje v Evropě i celé globální ekonomice výrazně zakouslo, je německý BASF. Megachemička se ještě na počátku roku 2014 chlubila pětiletou návratností ve výši 100 %.

    celý článek »

    Americká makrodata dolaru příliš nepomohla

    Dnešní obchodování na měnových trzích bylo ovlivněno dozvuky včerejšího zasedání amerického Fedu, na kterém dle očekávání, došlo k oficiálnímu ukončení programu nákupu státních dluhopisů QE3.

    celý článek »

    Facebook - 3Q14 výsledky (komentář analytika)

    USDm 3Q13 2Q14 3Q14 E 3Q14 A qoq yoy Tržby 2 016 2 910 3 117 3 203 10% 59% Ads 1 798 2 676 2 957 11% 64% Payments & Fees 218 234 246 5% 13% Provozní zisk** 1 024 1 712 1 820 6% 78% EPS adjusted* 0,27 0,42 0,4 0,43 2% 59% *non-GAAP**rovněž non-GAAP (tj.

    celý článek »

    Facebook - 3Q14 výsledky (komentář analytika)

    Oznámení lze charakterizovat třemi důležitými zprávami: a) Výsledky/výhled byly po delší době pouze v souladu s očekáváním trhu.b) Výhled pro 4Q14 počítá s postupným ochabováním bazického efektu, jenž souvisí s představením ucelené mobilní strategie v 2H13, načež jsme se v 1H14 pravidelně setkávali s nečekaně prudkým nárůstem reklamních příjmů v mobilním segmentu.

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx 30.10.2014

    Fed včera podle očekávání ukončil kvatitativní uvolňování. Navíc oznámil, že v případě lepšího než očekávaného vývoje inflace a nezaměstnanosti může přistoupit ke zvýšení úrokových sazeb dříve než se momentálně čeká. Akciový index S&P 500...

    celý článek »

    Co je FINRA?

    FINRA – Financial Industry Regulatory Authority - Úřad pro regulaci finančního odvětví Úřad pro regulaci finančního odvětví je nejrozsáhlejší nezávislý regulátor pro akciové společnosti, které podnikají v USA.

    celý článek »

    Stříbro: cena padá, zájem investorů stoupá!

    V průběhu třetího čtvrtletí cena stříbra kontinuálně klesala až na hodnotu 17,11 dolarů za troyskou unci k poslednímu zářijovému dni. Poslední říjnový týden se pohybuje v rozmezí od 17,33 do 17,18 dolarů za troyskou unci.

    celý článek »

    Graf dne: Benzín a nafta nejníže od roku 2010

    Ceny benzínu a nafty na Rottertdamské burze klesly nejníže od konce roku 2010. Na klesající ceny mají vliv především rostoucí zásoby ropy a klesající poptávka. Podle Amerického úřadu pro informace o energiích (EIA) vzrostly zásoby ropy v USA v týdnu.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 30.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 29.10.Změna30.10. Americký dolar USD 1 21.8100 +0.87%22.0000...

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na německý DAX

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj indexu DAX . Informace uvedené ve videokomentáři nejsou investičním doporučením, jde o názor daného makléře na možný budoucí vývoj jím popisovaného aktiva.

    celý článek »

    Trh práce v USA stále v dobré kondici

    Týdenní čísla o žadatelích o dávky v nezaměstnanosti v předposledním říjnovém týdnu ukázala, že nově příchozích na úřady práce přibylo na 287 tisíc oproti očekávaným 285 tisícům.

    celý článek »

    S&P 500 i po HDP d/d níže

    Prosincový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,2% d/d na 1968, přestože rozhodnutí Fedu monetární politiky naznačilo obavy z nízké inflace a tím i dalšího oslabení očekávání zvyšování úr. sazeb,.

    celý článek »

    Microsoft představil svůj první chytrý náramek s fitness funkcemi

    Americká společnost Microsoft představila chytrý náramek, který dokáže zaznamenávat údaje o spánku a tělesných funkcích jeho uživatelů. Zařízení s názvem Microsoft Band je prvním počinem největší světové softwarové firmy na trhu s takzvanou nositelnou elektronikou, podotkla dnes agentura Reuters.

    celý článek »

    Fed: rétorika bez změn, slyšet byly holubice

    USA Rozhodnutí Fedu monetární politiky: Rozbor: Fed podle očekávání ukončil výkup cených papírů. V klíčovém komentáři k rozhodnutí centrální banka neučinila významnější změny. Fed tedy zopakoval očekávání, že minimální úr. sazby blízko nuly považuje.

    celý článek »

    HDP USA: decentní růst pokračuje

    13.30 SEČ - USA: HDP (Q3 2014, anualizovaně) Očekávání: 3,0% Předchozí: 4,6% V součtu propadu HDP v prvním kvartále kvůli tuhé zimě a rychlým růstem v následujících čtvrtetích ekonomika USA pokračuje v trendu decentním růstu posledních let. Spotřeba.

    celý článek »

    Trend poklesu NZDUSD sa obnovil

    Včera večer zverejnila RBNZ svoje mesačné vyhlásenie k monetárnej politike, v ktorom zdôraznila, že kiwi je na neférových a neudržateľných úrovniach. A to aj napriek tomu, že NZDUSD poklesol od júlových maxím o 12%. Ďalšie zvyšovania sadzieb sú mimo.

    celý článek »

    Ropa nebo FOMC?

    Ropa nebo FOMC? Včera Federální výbor pro volný trh (FOMC) USA vydal prohlášení potvrzující ukončení třetího programu kvantitativního uvolňování (QE3) na konci září. Toto rozhodnutí vede k postupnému stáčení objemů nákupu dlouhodobých státních dluhopisů.

    celý článek »

    Test kvality aktiv: Vlk sytý, koza celá.

    ECB v neděli zveřejnila výsledky ročního zkoumání knih 130 nejvýznamnějších evropských bank. Toto cvičení předcházelo převzetí dozoru nad klíčovými evropskými finančními institucemi ze strany ECB, které proběhne v listopadu letošního roku.

    celý článek »

    Konec QE party v USA? Likvidita zůstane v systému

    Jasně, ne tak úplně konec. Fed včera pouze ukončil pravidelné nákupy dluhopisů na svou bilanci. Neznamená to, že teď bude dluhopisy prodávat. A peníze, které Fed dostane za splacené dluhopisy bude dále reinvestovat (do MBS, tedy cenné papíry kryté...

    celý článek »

    Říjnová spotřebitelská důvěra v EMU: opatrný optimismus

    Ukazatel spotřebitelské důvěry v EMU, sestavovaný Evropskou komisí v Bruselu, se dle finalizovaných údajů za říjen mírně zlepšil, když dosáhl úrovně mínus 11,1 bodů, což představuje vylepšení o tři desetiny oproti zářijovému číslu (stejný ukazatel pro země EU se také m/m lehce zlepšil o 0,6 b.

    celý článek »

    Stresové spasení? Nezapomněli na riziko deflace?

    Ještě poznámka k AQR a stress testům: ano, byly přísnější než obvykle. Ano, pomůžou zalátat hlavní problémy bank v eurozóně. Ano, podle posledního průzkumu úvěrových podmínek banky zmírnily podmínky a vidí o něco vyšší poptávku.

    celý článek »

    O2 - PPF již ve společnosti ovládá přes 83 %

    Vývoj ohledně domácí telekomunikační společnosti O2 C.R. má další výrazné stádium. Po oznámeném záměru vysát ze společnosti formou úvěru až 24,8 mld. Kč, si skupina PPF v této transakci nejspíše dále čistí cestu. A nejen v ní, resp.

    celý článek »

    Ropa naráží na dno

    Dlouhodobé strukturální problémy na ropě se nevyřeší přes noc. Tlak na straně nabídky i na straně poptávky zůstává stejný a nelze očekávat žádné závažnější překvapení. Než dojde ke změně v oblasti nabídky, nebo na straně poptávky, tak to nějakou dobu...

    celý článek »

    Výsledky Barrick Gold za 3Q vyzněly pozitivně

    Největší světový těžař zlata Barrick Gold reportoval včera po trhu tržby za 3Q14 2,60 mld. USD a upravený zisk na akcii 0,19 USD. Obě položky meziročně dle očekávání klesly kvůli poklesu ceny zlata i produkce (prodej některých dolů), nicméně zisk...

    celý článek »

    Erste ve 3Q s menší ztrátou, než se čekalo

    Erste dosáhla ve 3Q čisté ztráty ve výši 554 mil. EUR, což je lepší výsledek, než očekával trh (-582 mil. EUR). Na straně příjmů nadále pokračuje pokles úrokových výnosů (-4 % r/r), ke kterému přispívá prodej nesplácených úvěrů v Rumunsku, podle...

    celý článek »

    FX aktualizácia: zelená pre dolár

    Trh bol nastavený na značne holubičie zmeny v politike FOMC a keďže nedostal čo hľadal, spustil dolárovú rely. Najprv, ako sa všeobecne očakávalo, FOMC úplne eliminoval posledných 15 miliárd nákupov aktív, čo prinieslo koniec QE. Po druhé, pomerne...

    celý článek »

    Jak maximalizovat výši hypotéky

    Při schvalování hypotéky hraje klíčovou roli bonita klienta. Výše úvěru zkrátka musí odpovídat klientovým příjmům, potažmo jeho schopnosti splácet. U zaměstnanců je situace jednoduchá. Větší komplikace nastávají u OSVČ.

    celý článek »

    Výsledky CETV za 3Q2014

    Jednou z nejvíce sledovaných událostí dnešního dne bylo jednoznačně zveřejnění hospodářských výsledků mediální skupiny CME za třetí kvartál letošního roku (Q3). Ačkoliv meziroční zlepšení provozní úrovně OIBDA (Hospodářský výsledek před zahrnutím...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražské burze sváteční přestávka příliš nepomohla, když po úterní pauze včera index PX odepsal 0,8 %. Za poklesem tuzemského trhu stály banky – Erste bank odepsala 2,8 % na 530 Kč a Komerční banka ztratila 2,2 % na 4700 Kč.

    celý článek »

    ETF a daně

    Autor: Redakce ETFs.cz Při vyplňování daňového přiznání by měli zbystřit investoři, kteří využívají ve svých portfoliích burzovně obchodované fondy. Pro zdanění výnosu je rozhodující doba, po kterou cenné papíry držíte.

    celý článek »

    Dolar výrazně posílil po zasedání Fedu

    Včerejší obchodování hlavního měnového páru bylo v průběhu dne nervózní v očekávání závěrů ze zasedání amerického Fedu. Kurz se držel poblíž hranice 1,274 USD/EUR. V reakci na zveřejnění komuniké dolar vůči společné evropské měně výrazně posílil a..

    celý článek »

    Exekuce rodinného domu k uspokojení dluhu ve výši několika tisíc korun? Exekutor není neomezeným pánem exekuce

    Při provádění exekuce musí exekutor vždy zajistit majetek v rozsahu postačujícím k uspokojení nejen vymáhané pohledávky oprávněného s veškerým příslušenstvím, ale též nákladů oprávněného a exekutora v exekučním řízení. Současně však exekutor musí respektovat zásadu přiměřenosti rozsahu prováděné exekuce, o které pojednává tento článek.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »