• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    STOP tradingu! Takový graf jste ještě neviděli

    Jeden uznávaný americký zpravodajský server se zeptal více než stovky odborníků z Wall Street na to, jaký graf, potažmo jaké téma v současnosti považují za nejdůležitější. Odpověď Chrise Rupkeyho z Mitsubishi UFJ Financial Group mě pobavila.

    celý článek »

    Chiméra tržního timingu

    Pokud v investičním horizontu 30 roků (téměř 11 000 dní) budete mimo trh pouze pět dní, kdy však trhy zaznamenaly nejvyšší nárůsty, potom bude výnos vašeho portfolia téměř o pětinu nižší!Mohlo by se zdát, že vynechání pouze pěti (i když nejlepších) obchodních dní z téměř 11 tisíc burzovních seancí bude mít zanedbatelný vliv na celkový výnos.

    celý článek »

    Praha na úvod zkráceného týdne se solidním ziskem; Erste +4 %

    Pražská burza zahájila nový týden po prodlouženém víkendu ve velkém stylu, když index PX dnes připsal 1,3 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují také v zeleném teritoriu – německý DAX získává 1,6 %, rakouský ATX roste o 1,3 %, polský WIG připisuje 0,5 % a maďarský BUX obchoduje výše o 0,8 %.

    celý článek »

    Akciím se dnes dařilo

    Evropské burzy přidávají i během druhého dne tohoto týdne. Stoxx 600 roste v závěru seance o zhruba 0,7 %, když mu pomáhají všechny sektory v čele se síťovými odvětvími a informačními technologiemi.

    celý článek »

    Akcie versus komodity

    Preferujete investování do akcií, či komodit? Oba dva způsoby mají svá pro a proti, ale mnoho investorů postupem času přesouvá své soustředění spíše na komodity a to z prostého důvodu.

    celý článek »

    Icahn: Výrazná korekce dorazí za 3 až 5 let

    Akciové trhy by se dalších tři až pět let měly obejít bez výraznější korekce. Alespoň si to myslí sledovaný investor Carl Icahn. Ten ve včerejším rozhovoru pro Reuters odhadl také samotnou podobu korekce, kterou po uplynutí ony zmíněné periody očekává.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 18.11.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.11.Změna18.11. Americký dolar USD 1 22.2420 -0.64%22.0990...

    celý článek »

    Nokia není mrtvá, uvede nový tablet

    Finská společnost Nokia uvede na trh nový počítačový tablet poté, co letos prodala výrobu mobilních telefonů americké softwarové firmě Microsoft. Tablet N1 s úhlopříčkou 7,9 palce bude využívat operační systém Android společnosti Google.

    celý článek »

    To nejlepší z Exchange Traded Products

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Finanční trhy v dnešní době nabízí velké množství instrumentů, do kterých může konzervativní investor vložit své peníze a participovat na případném pohybu ceny.

    celý článek »

    Virtuální sídlo usnadňuje podnikání a šetří náklady

    Do roku 2009 musely firmy určovat své sídlo adresou, kde skutečně pobývají a kde se s nimi může veřejnost stýkat. Moji klienti tak často řešili problém s vysokými náklady na správu fyzického sídla svých společností, které ve skutečnosti plnohodnotně...

    celý článek »

    Naše hobby: předveďme svoji sbírku

    Naše hobby: předveďme svoji sbírku. Sběratelství je jedním z našich národních hobby – ať už jsou to modely, známky, minerály, mince nebo třeba stavebnice z Lega, jsme posedlí hromaděním roztomilých drobností.

    celý článek »

    Výhodný spořicí produkt se “špatným jménem”

    Výhodný spořicí produkt se “špatným jménem” Má téměř vše, co by si člověk toužící po vysokém zhodnocení s minimálním rizikem mohl přát. Jeho vklady jsou ze zákona pojištěny a svým úrokem poráží spořicí účty, běžné účty i výnosy fondů peněžního trhu.

    celý článek »

    Ropa: s blížícím se OPECem se objevují kupci

    Ropa denní komentář Ropa: s blížícím se OPECem se objevují kupci Prosincový futures kontrakt ropy WTI posiluje 1,0% d/d na 76,2. V pondělí ropa klesala z rozčarování z nečekané recese japonské ekonomiky. Na druhou stranu s blížícím se rokováním...

    celý článek »

    Snaha o profitovanie z EURUSD

    Dnešnými hlavnými ekonomickými dátami budú americké čísla PPI za október. Nižšie ceny ropy by mali spôsobiť, že PPI vyjde nižšie iba na úrovni 1,2% na ročnej báze, z minulomesačnej hodnoty 1,6%. Aj keď tieto čísla môžu prispieť k obavám ohľadom...

    celý článek »

    Euro zasáhl Draghi, jen další japonská recese

    Euro zakončilo minulý týden růstem, ale včera zamířilo naopak dolů. Ovlivnila ho slova šéfa ECB. Mario Draghi přímo zmínil nákupy státních dluhopisů jako jeden z možných nástrojů, což bude spekulace o takovém kroku podporovat.

    celý článek »

    VIG – rychlý pohled na čísla Q3 a 9M/14

    Čísla rakouské pojišťovny VIG za devět měsíců tohoto roku byla ve velmi těsném souhlase s očekáváním trhu, čistý zisk však odhady mírně překonal. Za stručný komentář stojí asi tři faktory.

    celý článek »

    FX aktualizácia: vyčkávanie JPY

    Hlavnou správou včerajšieho dňa bola neschopnosť japonského jenu udržať si rastovú trajektóriu po slabých dátach HDP z tretieho kvartálu. USDJPY tak opäť vyrazil nad 116,50 a EURJPY tlačí rezistenciu niekoľkoročných maxím nad 145,50. Je evidentné,...

    celý článek »

    Pražská burza roste nejrychleji za dva týdny; v čele stojí Erste

    Pražská burza vstupuje po včerejším svátku do nového týdne až dnes a rovnou si připisuje nejvyšší růst za dva týdny. Index PX přidává 1,4 %, zatímco západoevropské burzy posilují přibližně o 0,5 %, když investoři vyčkávají na německý index ekonomické aktivity ZEW, který bude zveřejněný v 11:00.

    celý článek »

    Německo, ZEW: Ustává slábnutí?

    Makroekonomické události 18. listopad Německo, ZEW: Ustává slábnutí? 11.00 SEČ Německo: Index ZEW sentimentu ek. očekávání (11 2014)Očekávání: 0,6Předchozí: -3,6 Trhy čekají mírné posílení indexu, které by znamenalo první známky stabilizace slábnutí.

    celý článek »

    Býci ovládli úvod týdne.

    Úvodní seance nového týdne pokračovala na trzích býčím trendem a přes zprávy o dalším oslabení japonské ekonomiky uzavřely hlavní evropské indexy v kladných úrovních, se změnami FTSE 100 +0,26%, CAC 40 +0,56% a DAX +0,58%.

    celý článek »

    Výsledky VIG za 9M v souladu s odhady

    VIG oznámila za prvních 9 měsíců roku výsledky v souladu s očekáváním. Hrubé předepsané pojistné zůstalo meziročně stabilní na úrovni 7 039 i přes negativní dopad měnových kurzů. Po očištění tohoto vlivu by byl růst pojistného 1,7 % r/r.

    celý článek »

    Levná ropa a Rusko

    Bc. Lukáš Lamacz Ruská ekonomika se za posledních několik měsíců musí potýkat s mnoha riziky. Mezi hlavní rizika patří nejen pokračující sankce západních států, ale dále oslabující rubl a klesající cena ropy, jejíž prodeje představují 45% rozpočtových...

    celý článek »

    Pražská burza by zkrácený týden měla zahajovat výše

    Pražská burza zakončila minulý týden v pátek obchodování v zeleném teritoriu, když index PX dnes připsal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ se v pátek v úvodu seance ocitla pod výrazným prodejním tlakem a vyklesala až na 585,30 Kč, kde našla podporu u 200 denního klouzavého průměru.

    celý článek »

    Když jde Čechům o peníze, ekologické myšlení mizí

    Když jde Čechům o peníze, ekologické myšlení mizí. Téměř 22 procent Čechů se domnívá, že těžba hnědého uhlí by měla být co nejdříve utlumena. Pokud by ovšem tento krok znamenal vyšší náklady za teplo a elektřinu, tři čtvrtiny z nich raději zařadí...

    celý článek »

    Obchodování na globálních akciových trzích

    Evropské akcie vstoupily do nového týdne růstem, když index Stoxx 600 za podpory všech sektorů kromě průmyslových odvětví přidal 0,5 %. K nákupu akcií zavelel komentář šéfa ECB Maria Draghiho, který uvedl, že kromě v současnosti nakupovaných...

    celý článek »

    Euro si nakonec minulý týden polepšilo

    Navzdory silným americkým datům si euro v závěru minulého týdne polepšilo. Po celý týden přitom kurz osciloval v relativně úzkém pásmu 1,24 až 1,25 USD/EUR. I když se hladina 1,24 USD/EUR dostala v pátek pod tlak, nakonec podržela.

    celý článek »

    Erste: Technika ukazuje na další pokles

    Krátkodobý technický výhled na akcie Erste Group Bank včetně certifikátů, s nimiž na něj lze vsadit. Proč zlato ztrácí lesk Zlato je zajištění proti proinflační politice centrálních bank.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »