• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Evropa zakončila v plusu, vlnu výprodejů zaznamenaly ropné společnosti

    Na evropských akciových trzích dnes panovala nižší aktivita, což je výsledek zavřených burz ve Spojených státech, kde se slaví Den díkuvzdání. Indexy si ale i tak připsaly další zisky, přičemž Euro Stoxx 50 zpevnil o 0,6 %, francouzský CAC 40 o 0,2 %, německý DAX o 0,5 %, když pouze britský FTSE 100 zůstal v blízkosti včerejšího závěru.

    celý článek »

    EasyJet – jak pokořit Ryanair

    Na počátku roku jsme se zde spolu dívali na Ryanair. Jde o zajímavou a finančně atypickou společnost. Její schopnost generovat hotovost má překvapivě vysokou stabilitu, provozní cash flow se v posledních letech drží na úrovni 1 miliardy eur.

    celý článek »

    Praha opět v zeleném; Komerční banka +1,7 %

    Pražská burza i ve čtvrté obchodní seanci tohoto týdne rostla, když index PX dnes připsal 0,7 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX roste o 0,5 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,6 %, polský WIG získává 0,3 % a maďarský BUX odepisuje 0,4 %.

    celý článek »

    Finská kuchyně a finský životní styl

    Finská kuchyně a finský životní styl. Pokud se hovoří o severské kuchyni, většinou si lidé představí různé druhy ryb a jednoduché přílohy. Finská kuchyně je přitom mnohem bohatší.

    celý článek »

    Koruna, region a OPEC

    Dnešní rozhodnutí OPECu neměnit své cíle pro těžbu ropy vedlo k dalšímu poklesu cen ropy. Lze tak očekávat další tlak na snižování cen pohonných mot v Evropě, což samozřejmě skrze primární i sekundární efekty potlačí inflaci směrem dolů (pohonné...

    celý článek »

    OPEC limity své produkce nezměnil, Brent padá pod 74,5 USD

    Podle prvních krátkých agenturních zpráv odvolávajících se na jednoho z delegátů ropný kartel OPEC na svém dnešním zasedání nepřistoupil k žádným změnám pro limity své produkce. zpráva bude dále rozšířena Související zprávy: Al-Naimi (SA): Ropný trh se...

    celý článek »

    Evropské burzy posilují, cena ropy opět padá

    Západoevropské akciové trhy dnes mírně rostou . Většina sektorů nedoznala velkých změn, což je způsobeno i absencí amerických obchodníků kvůli oslavám Dne díkuvzdání. Pozornost investorů byla upřena hlavně na zasedání ropného kartelu OPEC, který...

    celý článek »

    Bývalý medvěd Rosenberg povzbuzuje k investičnímu optimismu

    Posledních šest týdnů nám jasně připomnělo, že ani býčí trh se nevyhne poklesům cen akcií a jejich vyšší volatilitě. Stejně tak ukazuje, že pokud se valuace dostanou více než jednu směrodatnou odchylku od standardu, trh se stane velmi zranitelný na jakékoliv špatné zprávy.

    celý článek »

    Švýcarské referendum

    Již 30. listopadu proběhne ve Švýcarsku referendum o zlatě. Aktuální rezervy ve zlatě jsou 7.8%, hlasovat se bude o navýšení zlatých rezerv minimálně na 20%. Tento krok je však z jednoho důležitého důvodu nevýhodný.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 27.11.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 26.11.Změna27.11. Americký dolar USD 1 22.1090 +0.06%22.1230...

    celý článek »

    Analýza. Dolar vládne.

    Nyní se podíváme na vývoj dolaru z krátkodobého pohledu. Mnoho světových měn vytváří na svých denních grafech možnou formaci klesající lichoběžník. V takovém případě by měl dolar vytvářet podobnou formaci také, ale v opačném směru.

    celý článek »

    Umění investování: Nedělat nic

    Pokud chcete na trzích uspět, nenechte se rozhodit a vykašlete se na všechny žhavé tipy. Peníze se vydělávají sezením a nicneděláním! Zapnete počítač a z e-mailové schránky se na vás sype jedna trading idea za druhou.

    celý článek »

    USA: přehršel slabších dat

    Kvůli dnešnímu Dni díkůvzdání v USA byl včerejšek přímo nabitý makroekonomickými údaji z tohoto státu. Po úterním pozitivním překvapení z revize údajů o vývoji HDP ve třetím čtvrtletí však přišla studená sprcha.

    celý článek »

    Když centrální banka mluví naprosté nesmysly

    Pokud o někom řekneme, že hovoří nesmysly, je to poněkud hrubé vyjádření. Chování Bank of England ale nelze popsat jinak. Tato centrální banka už potřetí za sebou používá ve své zprávě týkající se vývoje inflace graf, který popisuje výstupy jejího klíčového modelu.

    celý článek »

    O2: Pozvánka na VH 17.12. a podrobnosti úvěru

    O2 CR včera uveřejnilo pozvánku na řádnou valnou hromadu (VH), která se bude konat 17.12.2014. Spolu s pozvánkou byly zveřejněny dokumenty podpůrné pro jednotlivé body VH, mezi které patří i schválením finanční pomoci majoritnímu vlastníku.

    celý článek »

    SABMiller a Coca-Cola si brousí zuby na 300 milionů afričanů

    SABMiller a Coca-Cola Company s GFI vytvoří společný podnik v Africe s tržbami ve výši 2,9 mld. USD napříč 12 africkými zeměmi.Nová společnost se sídlem v jižní Africe bude vlastněná z 57 % pivovarem SABMiller, 31,7 % připadne skupině GFI, což je majoritní vlastník Coca-Cola Sabco a 11,3 % bude podíl pro The Coca-Cola Company.

    celý článek »

    Klidný konec týdne?

    Hlavní motor světových kapitálových trhů dnes odpočívá v souvislosti s oslavou Dne díkůvzdání a i zítřejší obchodní den na US trzích díky Black Friday se ponese ve zkráceném obchodním režimu pouze do 19.00 SEČ.

    celý článek »

    Project Syndicate: Čtyři německá ne

    Německá pozice ve vztahu k Evropě se stala odmítavou a staženou. Její politici odmítají aktivnější fiskální politiku pro země eurozóny postižené krizí; odmítají podpořit evropský investiční program, který by zajistil růst a poptávku; místo aby vyhlásili jako svůj primární cíl rychlejší růst potenciálu země, vyhlásili fiskální přebytek; a začali se otáčet zády k Evropské centrální bance (ECB) v rámci úsilí proti deflaci a nedostatku úvěrů.

    celý článek »

    FX aktualizácia: 6-denné minimá USDJPY

    S prípravou na sviatky Vďakyvzdania sme včera pozorovali pokles hodnoty dolára. Ten bol zosilnený zlými dátami, najmä nepekným nárastom žiadostí o nezamestnanosť, čo už čoskoro môže začať vyzerať ako trend. Trh sa zameral práve na toto ako aj na...

    celý článek »

    Pegas – čtvrtletní čísla lepší než jen dobrá

    Třetí kvartál tohoto roku přinesl společnosti Pegas Nonwovens výrazný úspěch a společnost směřuje k velmi dobrým ročním výsledkům. Jestliže za devět měsíců firma vytvořila zisk na akcii 2,11 EUR na akcii, za celý rok odhadujeme EPS minimálně 2,60 EUR na..

    celý článek »

    Pegas v 3Q14 - Silná provozní čísla na všech úrovních, cíl pro EBITDA (pouze) potvrzen (komentář analytika + cílová cena)

    Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens dnes před otevřením trhu zveřejnil hospodářské výsledky za 3Q14. Hospodářské výsledky Pegasu v samotném 3Q14 překonaly naše očekávání na všech základních úrovních, když firma reportovala velmi solidní tržby při vyšším objemu prodejů a úbytku skladových zásob, než se kterým jsme v predikci počítali.

    celý článek »

    Rozbřesk - OPEC se na podpoře cen ropy nechce dohodnout

    Ti kdo drží dlouhé pozice na trhu s ropou, neboli sázejí na její růst, s nadějí vyhlíželi dnešní zasedání ropného kartelu OPEC. Doufali zřejmě v zázrak tedy v dohodu, jež by vedla k nečekané jednotě kartelu, který by snížil svůj výstup a tak krátkodobě podpořil ceny ropy.

    celý článek »

    Kurz čínské měny za posledních 10 let

    Před pár dny jsem se věnoval Číně a nedávným událostem kolem ní. Dnes jsem se rozhodl přidat ještě jednu informaci – pohled na vývoj kurzu tamní měny. Od roku 1994 do léta roku 2005 byl kurz tamní měny fixován na úrovni 8,28 juanu za dolar.

    celý článek »

    Nejlépe placení CEO na Wall Street

    New York – CEO (výkonný člen rady ředitelů) GAMCO Investors Inc. Mario Gabelli byl v roce 2013 nejlépe placeným CEO mezi vysoce postavenými lídry velkých investičních a bankovních institucí na Wall Street.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza i ve třetí obchodní seanci tohoto týdne rostla, když index PX získal 0,7 %.Hvězdou včerejšího obchodování byly akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které se udržely nad podporou na 610 Kč a v dopoledních hodinách pak nastartovaly růst, který se zastavil až o 1,4 % výše na 617,90 Kč s denním maximem až u 620,30 Kč.

    celý článek »

    Blíží se změny DPH, dotknou se telefonních operátorů a poskytovatelů internetových služeb

    Od nového roku nás očekávají změny v oblasti daně z přidané hodnoty, které přináší nejnovější novelizace zákona o DPH transponující evropskou směrnici 2008/8/ES. Novely si musejí všímat hlavně evropští telefonní operátoři a poskytovatelé některých služeb přes internet, protože přinese nová pravidla pro stanovení místa plnění u telekomunikačních, elektronických a některých dalších služeb, poskytovaných individuálním zákazníkům neboli osobám nepovinným k dani.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »