• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 5. 12. 2014

    Závěr týdne se nesl opět v pozitivním duchu a v průběhu dne indexy vytvořily nová maxima. Trhy podpořil vyšší, než očekávaný, přírůstek pracovních míst mimo zemědělství, zveřejněný před zahájením obchodování.

    celý článek »

    Proč Wall Street nenávidí Fed

    Fed poškozuje střadatele tím, že drží sazby nízko. Nízké sazby vedou k inflaci. Nízké sazby vyvolávají finanční nestabilitu. Podobné názory slyšíte neustále, pokud hovoříte s finančníky, díváte se na CNBC a čtete finanční zprávy.

    celý článek »

    Evropa zakončila týden silným růstem, DAX +2 %

    Výrazné zisky v závěru týdne zaznamenaly evropské akciové trhy, když posílily přibližně o dvě procenta. Optimismus investorům po včerejším poklesu dodala makrodata, a to konkrétně čísla ze Spojených států, kde zaměstnavatelé vytvořili v minulém měsíci nejvíce pracovních míst od ledna 2012.

    celý článek »

    Týden na měnách: Dolar znovu vítězí

    Česká koruna za končící pracovní týden pouze stagnuje. Trh v posledních dnech přijal pozitivně slova Miroslava Singera. Guvernér ČNB prohlásil, že ekonomika má solidní základ pro vyvážený růst a inflace začíná být tažena domácí poptávkou.

    celý článek »

    Pražská burza zažila divoký týden

    Při pohledu na závěrečnou páteční hodnotu indexu PX by se s nadsázkou „vojensky“ dalo říci, že během služby se nic podstatného nestalo. Index si totiž oproti minulému pátku pohoršil o zanedbatelných -0,09 %.

    celý článek »

    Saúdové si hrátkami s ropou hrají s geopolitickým ohněm

    Saúdská Arábie a další klíčové členské země OPEC nechaly prudce klesnout cenu ropy, tím ale podstupují obrovské geopolitické riziko. Mohou se snažit o odstranění některých těžebních společností v USA, stejně tak ale mohou na Středním východě vyvolat chaos, který se jako bumerang vrátí do zemí, které za poklesem cen ropy stojí.

    celý článek »

    Čína a oživení deflinflace

    Jednou z nejvýznamnějších plánovaných událostí pro příští týden (středa 10.12.) je zveřejnění listopadové inflace v Číně. Následující graf rychle osvětlí, že dávno pryč jsou časy, kdy pro Čínu představovala hrozbu vysoká inflace.

    celý článek »

    Makrodata z Německa i USA zvedla akciové indexy

    Závěr týdne přinesl na trhy velmi silný růst akciových indexů. Evropský Stoxx 600 v odpoledních hodinách přidává téměř 1,5 %, když mezi sektory se o prvenství perou telekomunikační a finanční tituly, jejichž ceny rostou okolo dvou procent.

    celý článek »

    Zásoby plynu ze 4.12.2014

    Včera v 16:30 SEC byly zveřejněny zásoby plynu. Očekával se pokles o 51 miliard BTU a byl pokles pouze o 22 miliard BTU. Reakce na plynu byl pokles z hodnoty 3,743 na 3,671. Včerejší minima byly na 3,638 čímž se plyn přiblížil na letošní říjnová minima...

    celý článek »

    5 společností rostoucích rychleji než Apple

    Autor: Michal Glovčík Apple v minulých dnech dosáhl tržní kapitalizace 700 miliard dolarů a analytici na Wall Street se již ptají, kdy Apple překoná hranici 1 biliónu dolarů, a odhadují, že se tak stane spíše dříve než později.

    celý článek »

    Trh práce USA se před koncem roku nečekaně rozjel

    V americké ekonomice za listopad přibylo 321 tisíc pracovních míst. To je nečekaně vysoké číslo v porovnání s konsensem 230 tisíc i vzhledem k lehce negativním indikacím, které jsme o situaci na trhu práce dostávali v posledních dnech.

    celý článek »

    10 největších rizik pro akciové trhy v r.2015

    Rok 2014 se kvapem blíží svému konci a analytici už nakukují do roku následujícího. Jakých 10 největších rizik číhá na akciové trhy a na investory v roce 2015? Podle editora Jeffa Reeves je to následující desítka.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 05.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.12.Změna5.12. Americký dolar USD 1 22.4380 -0.36%22.3560...

    celý článek »

    Americký zbrojař výsledky nepřekvapil

    Po včerejším závěru US trhů reportoval své hospodářské výsledky za druhé fiskální čtvrtletí americký zbrojař Smith & Wesson Corp. (SWHC). Společnost vykázala za sledované období zisk 5,1 mil. USD (0.09 USD/akcie) při očekávání 0.07 USD.

    celý článek »

    Co přineslo zasedání ECB? Analýza EUR/USD, USD/JPY

    Mario Draghi včera ve svém projevu, jenž následoval po zasedání Evropské centrální banky (ECB) pečlivě vážil slova, přičemž se nechtěl zavázat k ničemu, co by nemohl v budoucnu dodržet. Uvedl, že ECB bude schopna rozhodnout, zdali zahájí nákup...

    celý článek »

    Uber má nyní větší tržní hodnotu než American Airlines

    Americký zprostředkovatel alternativní taxislužby Uber získal od investorů k další expanzi ve světě 1,2 miliardy dolarů (26,8 miliardy Kč). Nejnovější kolo financování ohodnotilo mladou firmu na zhruba 40 miliard dolarů, což překračuje hodnotu například největší světové letecké společnosti American Airlines nebo internetové firmy Twitter.

    celý článek »

    Nová báze indexu PX : Více Erste a VIG, méně O2

    Pražská burza oznámila změny báze indexu PX, které budou platné od 22. prosince. Počet akcií v bázi indexu byl ponechán na 13. Váha akcií O2 C.R. byla snížena (v důsledku snížení FF parametru, což odráží navýšení majoritního podílu PPF ve společnosti).

    celý článek »

    Co se vlastně děje ve zpomalujícím Německu?

    Poslední data z německé ekonomiky neposkytují příliš silný základ optimismu. Dochází tak k dalším negativním revizím očekávaného vývoje a množí se úvahy o tom, co působí útlum v největší ekonomice eurozóny.

    celý článek »

    Ropa z břidlic podobná nemovitostní bublině?

    Podle všech příznaků ano. O co jde? Po oznámení zemí OPEC koncem minulého týdne, že nesníží těžbu ropy, se cena ropy propadla. Většina lidí čekala, že OPEC sníží těžbu, by stabilizoval cenu ropy, tak jak již učinil mnohokrát v minulosti.

    celý článek »

    Medvedia pasca na EURUSD

    Obchodníci, ktorí predbiehali (front-runovali) ohlásenie QE od ECB, boli chytení na zlej strane trhu, keď včerajšie vyhlásenie nenaplnilo ich očakávania. EURUSD vystrelil z miním na úrovni 1,2280 pred vyhlásením až k 1,2455 s tým, ako sa uzatvárali..

    celý článek »

    Svíčka pinbar na grafu AUD/CAD

    Na jednodenním grafu měnového páru australského a kanadského dolaru se dotvořila čtvrteční svíce typu pinbar. Není to kdovíjak krásný pattern, ale určitě stojí za chvilku pozornosti.

    celý článek »

    Zlato před zaměstnaností v býčím rytmu

    Zlato denní komentář Zlato před zaměstnaností v býčím rytmu Zlato slábne 0,1 % d/d na 1204. Trh si od začátku listopadu udržuje korekční růstový ráz. Dnes získá další významný impuls ve 14.30 SEČ, kdy bude zveřejněna listopadová zaměstnanost USA....

    celý článek »

    Zlato před zaměstnaností v býčím rytmu

    Zlato denní komentář Zlato před zaměstnaností v býčím rytmu Zlato slábne 0,1 % d/d na 1204. Trh si od začátku listopadu udržuje korekční růstový ráz. Dnes získá další významný impuls ve 14.30 SEČ, kdy bude zveřejněna listopadová zaměstnanost USA....

    celý článek »

    USA: Trend solidního růstu zaměstnanosti trvá

    Makroekonomické události 5. prosinec USA: Trend solidního růstu zaměstnanosti trvá14.30 SEČ - USA: Počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělství (11 2014): Očekávání: 232 000 Předchozí: 214 000 14.30 SEČ - USA: Míra nezaměstnanosti (11...

    celý článek »

    Revoluce v Egyptě a její dopad na ekonomiku

    Autor: Matěj Bělín Od začátku Egyptské revoluce na Náměstí Osvobození ( Tahrir Square ) uplynuly již téměř čtyři roky a od té doby byli sesazeni dva egyptští prezidenti, více než 800 lidí zahynulo při protivládních protestech vedle tisíců jiných, kteří...

    celý článek »

    Euro opět posiluje ... ECB zklamala

    Prezident ECB Draghi včera k dosavadní holubičí rétorice včera mnoho nepřidal a nepředstavil tudíž ani žádné nové konkrétní kroky. Řadu tržníh hráčů zjevně zklamal a eurodolar se v mžiku dostal z okolí 1,2300 do blízkosti 1,2400 EUR/USD.

    celý článek »

    Bundesbank výrazně zhoršila výhled ekonomiky

    Německá centrální banka dnes snížila odhad růstu domácí ekonomiky na příští rok na jedno procento, což je proti původnímu odhadu polovina. V letošním roce nyní banka počítá s růstem 1,4 procenta, zatímco v předchozí červnové prognóze letošní růst odhadovala na 1,9 procenta.

    celý článek »

    ČR - maloobchod v říjnu rostl o 1,1%

    Tržby v maloobchodě včetně motoristického segmentu po očištění o sezónní vlivy vzrostly v říjnu reálně meziměsíčně o 1,1 %. Meziročně se tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní zvýšily o 7,5 %, stejně jako bez očištění.

    celý článek »

    Rozbřesk - ECB bez překvapení

    Prezident ECB Draghi podle našich očekávání mnoho k dosavadní holubičí rétorice včera na své tiskovce nepřidal a nepředstavil tudíž ani žádné nové konkrétní kroky.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza včera přerušila devět dní trvající šňůru zisků, když dnes index PX odepsal 1,8 % díky ztrátám de facto všech blue chipů. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu obchodování sice prorazila rezistenci na 635 Kč a vystoupala až na 639 Kč, následně ale zájem kupců prudce opadl a titul se zastavil až o 2,8 % níže na úrovni 617,50 Kč.

    celý článek »

    Praha pátek zahájí v blízkosti včerejších závěrečných hodnot

    Pražská burza včera přerušila devět dní trvající šňůru zisků, když dnes index PX odepsal 1,8 % díky ztrátám de facto všech blue chipů. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu obchodování sice prorazila rezistenci na 635 Kč a vystoupala až na 639 Kč, následně ale zájem kupců prudce opadl a titul se zastavil až o 2,8 % níže na úrovni 617,50 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy navázaly na evropské obchodování a po nenaplněných spekulacích o tom, že by ECB mohla odstartovat nákup státních dluhopisů, investoři vyprodávali svá akciová portfolia. Index S&P 500 klesl o 0,1 %, když největším poraženým byl...

    celý článek »

    ECB zatím o rozšíření QE nerozhodla

    Euro včera po zasedání ECB posílilo proti dolaru o více než půl procenta na hladinu 1,238 USD/EUR. Investoři tak reagovali na rozhodnutí ECB zatím nerozšířit program QE o nákupy vládních dluhopisů. Šéf ECB Mario Draghi se přitom na tiskové...

    celý článek »

    Kanadský dolar se drží v lokálním býčím trendu

    Po několikaletém permanentním poklesu se cena měnového páru CAD/SGD odrazila od úrovně 1,1300 a dokonce si vytvořila náznak možného obratu. V dalším vzestupu jí brání silná S/R úroveň na hodnotě 1,1560, kterou se páru podařilo na několik dní prolomit...

    celý článek »

    Euro se zatím drží u denního pivotu

    Před otevřením evropské obchodní seance se kurz měnového páru společné evropské měny a amerického dolaru drží těsně nad pivotem a dvakrát se ho pokoušel atakovat. Po včerejším volatilním obchodování, kdy se kurz páru EUR/USD pohyboval od hladiny S1 přes..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »