• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 9. 12. 2014

    Dnešní vývoj indexů byl hektický. Poté, co Čína oznámila zpřísnění úvěrových podmínek, došlo k propadu tamních trhů, který se následně přenesl i do USA. Index Dow Jones se v první polovině dne propadl o 200 bodů, avšak následně většinu tohoto poklesu...

    celý článek »

    Jak v byznyse nejlépe zaujmout

    Jednou z velmi důležitých dovedností networkingu je umět zaujmout. Jedná se o vaši výtahovou řeč, která je jasná, stručná, výstižná a zaujme druhou stranu natolik, že bude mít zájem dozvědět se víc.

    celý článek »

    Dividendy od kutilů: Stanley Black & Decker

    V srpnu jsme na těchto stránkách mohli najít seznam dividendových tipů doporučovaných Brianem Belskim ze společnosti Oppenheimer. Mezi řadu těchto společností se dostala i akcie „pro kutily“ - Stanley Black & Decker.

    celý článek »

    Vlna výprodejů zalila Evropu, DAX -2 %

    Vlna výprodejů dnes zasáhla evropské akciové trhy, které propadly o více než dvě procenta. K výběru zisků došlo druhým dnem v řadě, když celoevropský index Stoxx 600 oslabil o 2,2 %, britský FTSE 100 o 2,1 %, francouzský CAC 40 o 2,4 % a německý DAX o 2 %.

    celý článek »

    Americké trhy navazují na včerejší prodeje, index S&P 500 hledá podporu na 2040 b.

    US akciové indexy vstoupily do dnešního obchodního dne silným poklesem, který byl výsledkem vývoje na globálních trzích. Dozvuky včerejší ztráty v USA v souvislosti se slabými makro údaji v Číně (a dnešního oznámení, že Čína nebude přijímat rizikové dluhopisy jako kolaterál) a dnešní návrat Řecka do popředí zájmu finančního světa znamenaly dostatečný důvod pro pokles akciových trhů.

    celý článek »

    Řecké akcie ztrácely až 13%, nejvíce od r. 1987

    Řecký akciový trh dnes ztrácel až cca 13%, více než v dobách krize a nejvíce od roku 1987. Výnos tříletých vládních dluhopisů vyskočil o 50 bazických bodů na 7,7%.Výrazné pohyby na finančních trzích spustilo prohlášení řeckého premiéra Antonise Samarase,.

    celý článek »

    ČEZ: Technická analýza grafu (9.12.2014)

    614 20denní klouzavý průměr, 613 50denní klouzavý průměr, 593 200denní klouzavý průměr. Titul se po krátkém růstu vrátil zpátky k podpoře na 618 Kč. MACD se drží těsně nad spouštěcí úrovní, ale pozvolna klesá. Objemy obchodů mírně klesají.

    celý článek »

    Praha byla v úterý zbarvena do ruda; Erste bank -2,7 %

    Tuzemský akciový trh v úterní obchodní seanci zaznamenal výrazné ztráty, když dnes index PX odepsal 1,6 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu také prudce klesají – německý DAX odepisuje 2,1 %, rakouský ATX obchoduje níže také o 2,1 %, polský WIG ztrácí 1,2 % a maďarský BUX klesá o 1 %.

    celý článek »

    Akciové trhy dnes padají

    Západoevropské akciové indexy dnes padají zhruba o 2 % . Evropské akcie otevřely ve ztrátách kvůli špatné náladě ze zámořských trhů, které srážely hlavně energetické akcie kvůli pokračujícímu propadu cen ropy a také zpřísnění úvěrových...

    celý článek »

    Ceny paliv táhnou inflaci dolů

    Na středoevropských devizových trzích dnes vládl klid. Kurzy regionálních měn dnes zaznamenávaly pouze nepatrné změny. Velmi mírný výkyv směrem nahoru jsme dnes mohli pozorovat na obchodování s českou korunou po zveřejnění statistiky vývoje...

    celý článek »

    Jak automatizovat investiční rozhodování

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Automatizace je obor, který se zabývá vytvářením automatických procesů a primárně snižuje náklady na neustále se opakující činnost. Zřejmě nejznámější odvětví je automatizace průmyslová, kterou kde kdo zná z různých...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 09.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.12.Změna9.12. Americký dolar USD 1 22.5240 -0.88%22.3250...

    celý článek »

    Něco shnilého je ve státě Řeckém

    Před více než třemi lety se země eurozóny rozhodly zachránit krachující řecké hospodářství. Otázkou stále zůstává, co by se stalo bez štědrých finančních injekcí? Tiskárny stále jedou na plné obrátky a včerejší rozhodnutí prodloužit o dva měsíce...

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na index DAX

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj indexu DAX . Holubičí postoj ECB by mohl být přetlačen snížením ratingu Itálie, dlouhodobými sankcemi uvalených na Rusko, slabým ekonomickým výhledem pro rok 2015 a prosakujícími zprávami o zvyšování úrokových sazeb ze strany Fedu již v prvním pololetí 2015.

    celý článek »

    Manchester United oznámil sekundární nabídku akcií

    Fotbalový klub Manchester United (MANU) v pondělí po uzavření trhů zveřejnil registrací na US komisi pro cenné papíry (SEC) záměr nabídnout investorům 3 mil. akcií . Sám klub však z nabídky nezíská žádný výnos, jelikož nabídka sestává pouze z akcií od.

    celý článek »

    Ropa: Ráno minimum od 2009

    Ropa denní komentář Ropa: Ráno minimum od 2009 Lednový futures kontrakt ropy WTI posiluje 0,7% d/d na 63,4. Cenu ropy snižuje hlavně převis nabídky ropy nad poptávkou, což akcelerovalo poslední a možná nejdůležitější rozhodnutí OPECu od světové...

    celý článek »

    FX aktualizácia: slabé nervy trhu

    Je to silná psychologická rana pre dolárových býkov, že sme stratili všetky zisky po NFP na páre USDJPY. Dolároví hráči berú svoje čipsy zo stola pri tom, ako pokračuje odklon od rizika. Pri poklese USDJPY nasleduje vyššie EURUSD, dokonca aj keď...

    celý článek »

    Evropa pokračuje v poklesu, Tesco (-10 %) nejníže od roku 2003

    V Evropě již druhým dnem v řadě dochází k výběru zisků, když všechny hlavní indexy se aktuálně pohybují přibližně procento pod včerejším závěrem. Celoevropský Euro Stoxx 50 tak oslabuje o 0,9 %, britský FTSE 100 stejně jako francouzský CAC 40 o 1 % a německý DAX o 0,7 %.

    celý článek »

    Komentáře k inflaci - cenový útlum bude dále pokračovat

    Pro pokračující cenový útlum hovoří hned několik faktorů. V posledních měsících se výrazně snížila cena ropy, a ačkoliv průsak do poklesu cen pohonných hmot nebyl díky slabší koruně příliš výrazný, tak v listopadu již došlo k poměrně zřetelnému snížení...

    celý článek »

    Komentář k vývoji cen plynu

    Minulý čtvrtek (4.12) byly zveřejněny zásoby plynu. Při očekávání poklesu o 51 miliard BTU byl pokles pouze o 22 miliard BTU oproti poklesu o 162 miliard BTU z předchozího týdne (26.11).

    celý článek »

    Rodinná peněženka v roce 2015

    Finanční situace rodin s dětmi se příští rok zlepší. Pro rok 2015 dochází k řadě legislativních změn, které dolehnou na rodinné hospodaření. Podívejme se na vybrané změny, ze kterých bude mít rodinná peněženka radost.

    celý článek »

    Klesající cena ropy drží Rusko v kleštích

    Cena zlata začátkem tohoto týdne vystoupala na vyšší úroveň uprostřed rostoucího tlaku na Evropskou centrální banku, aby zavedla další ekonomické stimuly. Stalo se tak několik dní poté, co prezident Evropské centrální banky Mario Draghi uvedl, že ECB je..

    celý článek »

    ECB a její QE

    Autor: Michal Glovčík Evropská centrální banka ponechala své signální úrokové sazby beze změny. Žádný nový nástroj pro podporu ekonomiky ohlášen nebyl, ECB se chce zaměřit na právě rozběhlý program nákupu ABS.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v první obchodní seanci tohoto týdne rostla, když včera index PX opět na nízkých objemech přidal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ se ve většině seance letargicky obchodovala kolem 618 Kč, v závěrečné aukci ji kupci nicméně poslali o 0,4 % výše na závěrečných 620,50 Kč.

    celý článek »

    Pražská burza by měla dnes otevírat poklesem

    Pražská burza v první obchodní seanci tohoto týdne rostla, když včera index PX opět na nízkých objemech přidal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ se ve většině seance letargicky obchodovala kolem 618 Kč, v závěrečné aukci ji kupci nicméně poslali o 0,4 % výše na závěrečných 620,50 Kč.

    celý článek »

    Euro se podívalo pod 1,23 USD/EUR

    Doznívající efekt dobrých dat z amerického trhu práce včera pomohl dolaru posílit proti euru na nejsilnější hodnoty od srpna 2012. Nicméně posilovací trend se v průběhu odpoledne zvrátil a došlo ke korekci dolarových zisků.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »