• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Prosinec 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 17. 12. 2014

    Dnes trhy změnily náladu a indexy posilovaly přibližně o dvě procenta. Před otevřením trhu byly zveřejněny indexy spotřebitelských cen, které zaostaly za očekáváním. Hlavní událostí dne však bylo zveřejnění závěru dvoudenního jednání FEDu a následná...

    celý článek »

    Bubliny, ropa, junk dluhopisy a rubl

    Už delší dobu se hovoří o tom, že na trhu korporáních dluhopisů se vytvořila bublina. Investoři, hnáni lehce dostupnou likviditou na straně jedné a touhou po vyšších návratnostech na straně druhé, se totiž v posledních letech stále více obraceli k rizikovějším aktivům.

    celý článek »

    Jak je na tom čínská ekonomika?

    Autor: Michal Glovčík Čínská ekonomika se před nedávnem stala největší ekonomikou na světě. Za poslední desetiletí dosahovala průměrně ročního tempa růstu HDP kolem 10 %. V posledních letech ale dosáhl roční růst HDP „jen“ něco kolem 7,5 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 17.12.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 16.12.Změna17.12. Americký dolar USD 1 22.0170 +0.80%22.1950...

    celý článek »

    FedEx (FDX) na ex

    Akcie firmy FedEx poklesly v před obchodní fázi až o 2,5% na 169,84 USD za akcii. Výsledky jsou lepší oproti výsledkům za loňské období, ale nedosáhly na očekávání analytiků. Celkové příjmy vzrostly na 11,94 miliard dolarů z loňských celkových příjmů...

    celý článek »

    ČNB nechává vše při starém, v souladu s odhady

    Centrální banka na svém dnešním jednání potvrdila, že nebude měnit svůj dosavadní přístup. Ničím tedy nepřekvapila. Trh ovšem ani žádné překvapení nepřipouštěl. Vzhledem k tomu, že zvýšení úrokových sazeb je v současnosti nemyslitelné, centrální banka je.

    celý článek »

    V roce 2015 čeká měny pěkně divoká jízda

    Měnový trh uzavírá rok 2014 pořádným řachnutím. Rok 2015 by dost možná mohl přinést vývoj historického významu. Po letech se totiž začíná probouzet měnový trh, který byl převážně charakteristický svojí ospalostí v období po globální finanční krizi,..

    celý článek »

    Oficiální sdělení: Valná hromada PRAGOIMEX a.s.

    PRAGOIMEX a.s., se sídlem Pod náspem 795/12, Praha 9, IČO 15888100 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Oznámení o konání řádné valné hromady Představenstvo společnosti PRAGOIMEX a.s. se sídlem v Praze 9, Pod náspem 795/12, PSČ 190 05, IČ:158 88...

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (17.12.2014)

    614 20denní klouzavý průměr, 608 50denní klouzavý průměr, 595 200denní klouzavý průměr. Titul zůstal pod tlakem a dostal se až k 200dennímu klouzavému průměru. MACD vydala prodejní signál. Objemy obchodů víceméně stagnují. RSI spadl pod 50bodovou hranici.

    celý článek »

    Republikáni pochybují, zda k pádu rublu přispěly sankce

    Zatímco na počátku října ruský prezident Vladimir Putin suverénně prohlašoval, že sankce, které vůči Moskvě uvalily Spojené státy se svými evropskými spojenci, jen poškodí západní ekonomiku, nyní je to právě ruské hospodářství, které se podle amerického zpravodajského portálu Politico hroutí.

    celý článek »

    Komerční banka nemá přímou expozici v Rusku

    Turbulence ruské měny vedou k obavám, zda a do jaké míry se mohou dotknout finančních investic a hospodaření bank. Z tohoto pohledu může být Komerční banka a její akcionáři klidní. Její finanční investice ruská aktiva neobsahují.

    celý článek »

    BR masivně intervenuje a ztrácí další devizové rezervy

    Měnová krize v Rusku pokračuje. Kurz rublu se sice poněkud stabilizoval, ale za cenu dalších vynucených intervenčních nákupů. Po včerejším výplachu se vzpamatovává moskevská burza, avšak bankovní tituly během posledních dnů zaznamenaly dvouciferné ztráty.

    celý článek »

    Spekulant, který porazil Bank of England

    George Soros George Soros je americký investor, obchodný magnát a filantrop, ktorého majetok sa v súčasnosti odhaduje na 20 miliárd dolárov. Narodil sa v Budapešti 12. augusta 1930 pod menom György Schwartz.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v poklesu; Hermes + 6,5 %

    Posedmé za posledních osm dní evropské akciové trhy oslabují, když se indexy aktuálně pohybují přibližně procento pod včerejším závěrem. Trhy tak navazují na pokles na Wall Street, přičemž pokračuje nervozita vyplývající ze situace v Rusku, ale pozornost míří i na dnešní zasedání amerického Fedu.

    celý článek »

    EMU: CPI, USA: Fed, CPI

    Makroekonomické události 17. listopad EMU: CPI, USA: Fed, CPI11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (11 2014, m/m,%) 11.00 SEČ - Eurozóna: CPI (11 2014, y/y,%)Očekávání: -0,2 Očekávání: 0,3Předchozí: 0,0 Předchozí: 0,4 Meziroční inflace respektive inflace bez...

    celý článek »

    FX aktualizácia: ustúpi FOMC?

    USD: Dolár včera zaznamenal comeback oproti hlavným menám po včerajšom krátkodobom chaose. Jastrabie FOMC a odstránenie značného času je to, čo dolár potrebuje k ďalšiemu rastu. EUR: Euro včera posilnilo pri uzatváraní pozícií a EURUSD presiahlo...

    celý článek »

    BCPP: CDCP snižuje poplatky za vedení emise akcií

    Vedení emise akcií bude od nového roku výrazně levnější. Centrální depozitář cenných papírů snižuje poplatky za vedení emise v průměru o zhruba 20%. Největší emitenti tak ročně ušetří za vedení emise u CDCP řádově desítky tisíc korun.

    celý článek »

    Čekání na Ježíška

    Většina investorů na kapitálových trzích spojuje čas vánočních svátků s poklidnou, řekněme spíše prorůstovou náladou. Někdy přichází dokonce i toužebná a vyhlížená Santa Klaus rally.

    celý článek »

    Ruská krize působí nemalé ztráty PIMCU

    Více jak devítiměsíční ruská krize má stále hmatatelnější negativní projevy mimo samotné Rusko. Investiční dluhopisová společnost Pacific Investment Management (PIMCO) oznámila, že čelí výrazným ztrátám spojeným s držením ruských dluhopisů.

    celý článek »

    Další zbraní Ruska bude prodej zlatých rezerv

    Po včerejším překvapivém výrazném a neúčinném zvýšení sazeb ze strany ruské centrální banky se spekuluje o tom, co bude další možnou zbraní, kterou Rusko použije na podporu své ekonomiky a těžce zkoušené měny.

    celý článek »

    Sentiment na pražské burze spíš stále negativní

    Pražská burza pokračovala v předvánočních výprodejích posledních dnů. Index PX tak při denní ztrátě 1,72 % padl na nejnižší hodnotu od konce října. Nedařilo se ani dalším burzám v regionu, když rakouský index ATX klesá o 0,3 %, polský WIG o 2,11 % a maďarský BUX odepisuje dokonce 4,6 %.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy zažily během včerejška velmi volatilní seanci, když hlavní indexy zaznamenávaly poměrně výrazné pohyby. Index S&P 500 nakonec uzavřel ve ztrátě 0,9 %, Dow Jones odepsal 0,7 % a nejhůře se dařilo Nasdaqu, který spadl o 1,2 %.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »