• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 9. 1. 2015

    V závěru týdne se vybíraly zisky po růstu předchozích dvou dní, a indexy končily přibližně s tři čtvrtě procentními ztrátami. K poklesu došlo i přes další pokles procenta nezaměstnanosti k hodnotě 5,6 %, a tento výsledek překonal očekávání.

    celý článek »

    Koruna oslabuje, aniž by ČNB hnula prstem. Kde se zastaví?

    Česká měna v pátek oslabila nad hranici 28 EUR/CZK a vůči americkému dolaru znehodnocuje ještě výrazněji. Kam až se může koruna propadnout? Svůj výhled na měnový trh představují David Navrátil, hlavní ekonom České spořitelny, a stratég Miroslav Plojhar z.

    celý článek »

    KB a ČEZ v týdnu stáhly burzu níže

    Zatímco pražská burza v předchozích 2 týdnech posílila, tentokrát index PX oproti minulému pátku ztratil -1,64 %. Výsledek však mohl být ještě horší, když se index v polovině týdne podíval i pod 933 bodů, tj. na 2,5 měsíční minima.

    celý článek »

    Koruna nad 28,00, dolar neudržel zisky

    ¨Na kurzu české měny se dnes negativně podepsala nižší inflační čísla. Nervozita z ČNB, která má další důvod hovořit o deflačních rizicích, tlačí korunu na 28,17 za euro.

    celý článek »

    Praha zakončila týden na červené nule

    Pražská burza ukončila první kompletní obchodní týden letošního roku na červené nule, když index PX dnes odepsal kosmetických 0,03 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou o poznání hůře – německý DAX klesá o 1,4 %, rakouský ATX obchoduje níže o 1,2 %, polský WIG ztrácí 1 % a maďarský BUX odepisuje 1,1 %.

    celý článek »

    Graf dne: Zlaté časy pracovního trhu v USA pokračují

    Počet nových pracovních míst mimo zemědělský sektor vzrostl v prosinci ve Spojených státech o 252 tisíc. Místní pracovní trh tak roste nepřetržitě již od října 2010. Celkově za tuto dobu bylo v USA vytvořeno více než 10 milionů pracovních míst.

    celý článek »

    České koruně se nedaří

    Když před více než rokem provedla ČNB intervenci v neprospěch české koruny, dostal se kurz za Euro nad 27. Od té doby se Euro obchodovalo v rozmezí 27 – 28 korun. Nyní to ovšem vypadá, že českou korunu může čekat další vlna oslabení.

    celý článek »

    Putin ve fázi popírání

    Na sklonku roku 2014 vypukla v Rusku obrovská finanční krize. Světové ceny ropy klesly od poloviny června téměř o polovinu a rubl se v prosinci propadl tak, že uzavřel rok s podobným poklesem.

    celý článek »

    Euro bude pokračovat v oslabování

    Kurz EUR/USD je obchodován na historických minimech po téměř deseti letech v důsledku prolomení psychologické hranice 1,20. Současný vývoj může být startem hlubšího a delšího znehodnocování eura směrem k hodnotám 1,15. Dva základní prvky...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 09.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 8.1.Změna9.1. Americký dolar USD 1 23.6800 +0.30%23.7520...

    celý článek »

    ECB studuje varianty QE

    V sídle Evropské centrální banky ve Frankfurtu se tuto středu uskutečnilo zasedání, na kterém byly, členům vedení ECB, představeny detailnější informace týkající se možného spuštění programu QE.

    celý článek »

    Zlato na zaměstnanost čeká u rezistence 1214

    Zlato denní komentář Zlato na zaměstnanost čeká u rezistence 1214 Zlato posiluje 0,2 % d/d na 1211. V uplynulém týdnu trh udržel hranici 1180, naopak ale dosud nepřekonal tak jako naposledy v polovině prosince stále platnou sestupnou rezistenci,...

    celý článek »

    Zlato na zaměstnanost čeká u rezistence 1214

    Zlato denní komentář Zlato na zaměstnanost čeká u rezistence 1214 Zlato posiluje 0,2 % d/d na 1211. V uplynulém týdnu trh udržel hranici 1180, naopak ale dosud nepřekonal tak jako naposledy v polovině prosince stále platnou sestupnou rezistenci,...

    celý článek »

    USA: Zaměstnanost má růst opět solidně

    Makroekonomické události 9. leden USA: Zaměstnanost má růst opět solidně 14.30 SEČ - USA: Počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělství (12 2014): Očekávání: 245 000 Předchozí: 321 000 14.30 SEČ - USA: Míra nezaměstnanosti (12...

    celý článek »

    Řecko: Volební trojka Potami je proti odchodu z eurozóny

    Podle předvolebních průzkumů trojka nadcházejících předčasných voleb v Řecku, strana Potami lídra Stavrose Theodorakise, je výrazně pro setrvání Řecka v eurozóně. Podle Theodorakise strana nepodpoří v rámci možných koaličních jednání nikoho, kdo by volal.

    celý článek »

    Námořní přeprava se skrytým potenciálem?

    V obecné rovině patří sektor námořních přepravců mezi okrajová odvětví, která v oblibě tuzemských investorů moc nejsou. Pro zajímavost stojí sledovat na technologickém indexu Nasdaq společnost Knigtsbridge Shipping Limited (VLCCF), která včera přidala...

    celý článek »

    Hypotéky v USA na 19měsíčním minimu

    Podle údajů americké polostátní hypoteční společnosti Freddie Mac úročení hypoték pokleslo na 19měsíční minima.Průměrné úročení 30letých fixních hypoték pokleslo v posledním týdnu na 3,73% oproti 3,87% v předchozím týdnu.

    celý článek »

    Apple: Tržby App Store rostly r/r o 50% na 15 mld. USD

    Apple včera oznámil, že tržby v App Store meziročně vzrostly o polovinu na bezmála 15 miliard $. Jedná se tak o její nejrychleji rostoucí segment. Jelikož firma má z prodejů marži 30 %, znamená to pro ni příspěvek do hrubého zisku téměř 5 mld. $.

    celý článek »

    České stavebnictví je z nejhoršího venku

    I listopadové výsledky stavebnictví potvrdily, že v tomto odvětví nastal pozitivní obrat. Nové zakázky veřejného i soukromého sektoru podporují růst stavebnictví a zastavily jeho téměř šestiletou recesi.

    celý článek »

    ČR - Inflace se opět přiblížila nule

    Klesajícím cenám ropy na světových trzích vděčíme za nízkou inflaci. Jako čistý dovozce surovin je propad cen ropy pozitivním nákladovým šokem, který kladně ovlivní finanční situaci firem i domácností.

    celý článek »

    Ropa na Nymexu posiluje třetím dnem

    Nejaktivnější futures kontrakt na WTI americkou lehkou ropu na burze Nymex provází dnes třetí růst ceny v řadě. Jedná se o reakci na spekulace, dle kterých dosavadní rozmach těžby ropy z břidlicových formací v U.S.

    celý článek »

    Německá průmyslová produkce překvapivě m/m propadla

    Průmyslová výroba v Německu klesla v listopadu proti předešlému měsíci o 0,1 procenta. Ukázaly to dnešní údaje spolkového ministerstva hospodářství. Trhy očekávaly, že výroba německých průmyslových podniků v listopadu poroste, i když pomalejším tempem než v říjnu.

    celý článek »

    Praha otevře v blízkosti včerejších závěrečných hodnot

    Pražská burza dokázala přerušit třídenní šňůru poklesů, když index PX povzbuzen solidním sentimentem ve zbytku Evropy přidal 1,4 %. Při pozitivním sentimentu trhů byl tradičním tahounem finanční sektor – Erste bank vylétla o 3,2 % na 549,30 Kč, VIG přidal 2 % na 1038 Kč a Komerční banka, opět na velmi solidním objemu více než 400 mil.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza dokázala včera přerušit třídenní šňůru poklesů, když index PX povzbuzen solidním sentimentem ve zbytku Evropy přidal 1,4 %. Při pozitivním sentimentu trhů byl tradičním tahounem finanční sektor – Erste bank vylétla o 3,2 % na 549,30 Kč, VIG přidal 2 % na 1038 Kč a Komerční banka, opět na velmi solidním objemu více než 400 mil.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Index S&P 500 rostl druhý den v řadě ( 1,8 %) a vymazal tak ztráty, které utrpěl na začátku letošního roku. Podobně se vyvíjel i průmyslový index Dow Jones nebo technologický Nasdaq. V rámci indexu S&P 500 posílily všechny hlavní sektory,...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí