• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 13. 1. 2015

    Úterní obchodování bylo poněkud hektické. V úvodu dne indexy posilovaly a podívaly se i přes včerejší maxima. Následně pak v průběhu celého dne klesaly a končily ve ztrátě přibližně půl procenta.

    celý článek »

    Jaký je rozdíl mezi ETP a ETF?

    Literatura se zaměřením na ekonomiku je v dnešní době zaplavena mnoha zkratkama. Může se až zdát, že každý nový finanční produkt má dvě i více zkratek. Výjimkou také není problematika ETF (Exchange Traded Funds).

    celý článek »

    Akciové indexy dnes silně rostou

    Západoevropské akciové indexy dnes rostou téměř o 2 % . Za optimismem investorů dnes stojí hlavně spekulace, že zvyšující se riziko deflace kvůli padajícím cenám ropy přiměje příští týden Evropskou centrální banku k dalším stimulům na...

    celý článek »

    Zlato v roce 2015 očima analytiků Barclays Plc.

    Se zvýšením úrokových sazeb ve Spojených státech by měl zlato v letošním roce provázet další pokles cen. Současně by však tento měl investorům poskytnout dobrou startovní pozici pro nákup zmíněného drahého kovu a možnost profitovat z následného růstu...

    celý článek »

    Koruna dál mírně oslabuje

    I v průběhu dneška koruna pokračovala v oslabování. Dnes se však jednalo o pozvolný pohyb, v jehož průběhu česká měna ztratila přibližně půl procenta, a v odpoledních hodinách se obchodovala kolem hladiny 28,45 CZK/EUR.

    celý článek »

    Přidá se dnes USA k evropské cestě na Sever?

    Po odlišném pondělním vývoji na akciových parketech, kde ve volatilní seanci většina rozhodujících evropských trhů zavřela výraznými zisky (Euro Stoxx 50 +1,36%), zatímco klíčové indexy v USA po úvodním poklesu držely ztráty a zakončily DJIA -0,54%, S&P..

    celý článek »

    Chevrolet Bolt: "This is game-changer."

    General Motors na veletrhu v Detroitu zčeřilo klidnou hladinu odhalením nového vozu Chevrolet Bolt, který by se měl stát prvním elektrickým vozem s dojezdem srovnatelným s aktuálně nejprodávanějším modelem společnosti Tesla Motors ovšem s cenovkou kolem 30 000 USD za kus.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 13.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.1.Změna13.1. Americký dolar USD 1 23.9650 +0.61%24.1120...

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství: Bitcoin v kritické fázi

    Bitcoinová burza BitStamp pozastavila své obchodování poté, co došlo k bezpečnostnímu průniku a odcizení zhruba 19000 bitcoinů v celkové hodnotě 5 miliónů USD. Damijan Merlat, jeden ze dvou slovinských zakladatelů burzy oznámil, že po posílení...

    celý článek »

    Alcoa odstartovala výsledkovou sezónu pozitivně

    Report společnosti Alcoa (AA) je tradičně brán jako neoficiální start výsledkové sezóny na Wall Street. Producent hliníku se v meziročním srovnání za 4Q dostal z předchozí ztráty 2,3 mld. USD (ovlivněné odpisy) do zisku 159 mil. USD , tj. 0,11 USD/akcii.

    celý článek »

    Deflace nakonec dotlačí ECB k akci

    Evropská inflace se v prosinci po 5 letech znovu vrátila pod nulu a Eurozóna se tak oficiálně potýká s deflací. Pokles na -0,2% z listopadového hodnoty +0,3% je však jenom odrazem klesajících cen energií (ropy), po očištění o tento vliv zůstala inflace v.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v růstu, WM Morrison Supermarkets + 5 %

    Po počátečním pohybu v blízkosti včerejších závěrečných úrovní evropské akciové trhy zamířily do plusu a aktuálně posilují téměř o procento. Ještě před zahájením seance zamířila pozornost do Číny, konkrétně na čísla týkající se obchodní bilance, kdy exporty vzrostly o 9,7 % při konsensu na úrovni 6 %.

    celý článek »

    Import mědi do Číny dosáhl v loňském roce rekordu

    Import mědi do Číny v minulém roce vzrostl na úroveň nového rekordu s tím, jak propad cen ve druhém pololetí podpořil poptávku po zmíněném kovu a jak se vyšetřováním podvodu v přístavu Qingdao nepodařilo zastavit používání kovu pro financování.

    celý článek »

    Ropné krize v posledních 30ti letech

    Autor: Petr Slezák V roce 2014 začala být velkým tématem klesající cena ropy. Tento pokles se dostal na přední stránky novin i do bulvárních medií. Málokdo ovšem zmiňuje to, že k podobným poklesům došlo za posledních 30 let šestkrát.

    celý článek »

    Tržby SAP ve 4Q lehce nad odhady trhu

    SAP včera zveřejnil předběžné tržby za 4Q14, které byly lehce nad odhady 5,47 vs. oček. 5,38 mld. EUR. Samostatná pozice nové strategie zaměřená na Cloud překonala odhady na tržbách s 360 mil. EUR vs. oček. 320 mil. EUR.

    celý článek »

    Pegas získal prestižní ocenění od P&G

    Pegas Nonwovens získal od nejvýznamnějšího zákazníka Procter & Gamble Co. prestižní ocenění „Obchodní partner roku“. Toto nejvyšší ocenění bylo za minulý rok uděleno pouze sedmi nejlepším dodavatelům a Pegas ho zlískal již potřetí.

    celý článek »

    Rozbřesk - Cena ropy padá a padá…

    Hlavní tržní příběh týdnů a posledních měsíců stále nekončí - ceny ropy stále hledají dno, když již propadly na nejnižší úrovně od března 2009. Je přitom více než jasné, že investorům či spekulantům, kteří dno pro ceny ropy dobře trefí, se letos bude dařit velice dobře.

    celý článek »

    Praha bude zřejmě opět otevírat bez výraznějších změn

    Pražská burza zahájila nový týden na zelené nule, když index PX včera přidal 0,01 %. Elektrárenská společnost ČEZ v průběhu seance propadla až na 569,1 Kč, značnou část ztrát nicméně následně dokázala získat zpět, když zavřela na úrovni 571 Kč s 0,2% ztrátou.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila nový týden na zelené nule, když index PX včera přidal 0,01 %. Elektrárenská společnost ČEZ v průběhu seance propadla až na 569,1 Kč, značnou část ztrát nicméně následně dokázala získat zpět, když zavřela na úrovni 571 Kč s 0,2% ztrátou.

    celý článek »

    Euro se znovu podívalo pod 1,18 USD/EUR

    Společná evropská měna včera vůči dolaru v dopoledních hodinách našeho času ztratila šest desetin procenta a podívala se znovu pod hladinu 1,18 USD/EUR. V odpoledních hodinách ale tento pokles částečně korigovala a nad uvedenou úroveň se opět...

    celý článek »

    Šest předvolebních trháků řecké Syrizy

    Do předčasných parlamentních voleb v Řecku zbývají dva týdny a politické formace se v boji o voliče předhánějí v předvolebních slibech.Podle posledních průzkumů vede radikálně levicová Syriza před druhou Novou demokracií premiéra Samarase o 2,6 až 3,4 p.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí