• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,275 ↑
    CZK / CNY 3,267 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,276 ↑
    CZK / PLN 5,854 ↑
    CZK / CHF 25,977 ↑
    CZK / USD 23,672 ↑
    CZK / GBP 29,357 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street pátý den v řadě ztratila, Best Buy -14 %

    Americké akciové trhy uzavřely dnešní obchodování v záporném teritoriu, což znamená pátý pokles v řadě. Impulzem pro nepříznivý vývoj byly zejména zveřejněné korporátní výsledky jednotlivých společností, které nedosáhly na odhady analytiků.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 15. 1. 2015

    Ani dnes se trhům nedařilo, indexy končily přibližně s půlprocentními ztrátami a pokračují tak dalším poklesovým dnem. Nervozitu na trzích dnes probudil krok švýcarské národní banky, která ukončila návaznost franku na euro a dále snížila úrokovou sazbu,..

    celý článek »

    Credit A.: ČNB posune stop z 27 EUR/CZK směrem nahoru

    Analytický tým Credit Agricole se nedomnívá, že ČNB na svém příštím zasedání posune cílovou hladinu z 27 EUR/CZK směrem nahoru. Nejdříve by k tomuto kroku mohla podle Credit Agricole přistoupit v květnu, proto analytici doporučují prodávat eura za koruny.

    celý článek »

    Bude na tom za rok lépe Sysco nebo Cisco?

    O společnosti Cisco toho bude řada zdejších čtenářů vědět více než já. Ale vaši pozornost bych dnes rád obrátil hlavně k akciím Sysco. Je to potravinový velkoobchod/distributor, od Morningstar má nejvyšší počet hvězd a zároveň nejde o akcii, na kterou se upírá ten úplně nejintenzivnější zájem investorů.

    celý článek »

    Zásoby plynu (15.1.2015)

    V 16:30 CET byli zveřejněny zásoby plynu. Minulý týden byl pokles zásob o 131 miliard BTU. Dnes se očekával pokles o 224 miliard BTU podle analytiků a byl pokles o 236 miliard BTU. Plyn se aktuálně obchoduje za 3,31 USD za BTU ( +2,12%)

    celý článek »

    Švajčiarsky chaos

    Aj centrálne banky majú svoje hranice. Dnes to predviedla švajčiarska centrálna banka SNB, keď bola donútená nechať dramaticky posilniť frank, ktorý v priebehu pár minút získal až 30% voči ostatným svetovým menám. Keď v septembri 2011 zaviedla SNB...

    celý článek »

    Investoři berou dluhopisy útokem

    Investoři, hledající bezpečné finanční nástroje pro svůj kapitál, aktuálně volí vládní dluhopisy. V globálním měřítku jejich požadované výnosnosti klesají na nová rekordní minima.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 15.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 14.1.Změna15.1. Americký dolar USD 1 23.9750 -0.80%23.7830...

    celý článek »

    Medvědi předávají vládu býkům.

    Středa, přes růst cen ropy, přinesla na akciové trhy pokles. Ten byl způsoben zejména snížením výhledu globálního růstu ze strany Světové banky a následně reportovaným poklesem prosincových maloobchodních tržeb v USA.

    celý článek »

    Dvě třetiny firem v ČR považují šedou ekonomiku za problém

    Téměř dvě třetiny tuzemských firem považuje šedou ekonomiku za problém. Firmy v dalších zemích regionu přitom vnímají problémy okolo šedé ekonomiky ještě více, vyplývá z průzkum společnosti KPMG ve střední a východní Evropě mezi téměř pětistovkou vedoucích pracovníků firem.

    celý článek »

    Výsledky 4Q14 Bank of America - smíšené

    Bank of America dnes ohlásila svoje výsledky za poslední čtvrtletí roku 2014. Banka dosáhla upraveného zisku na akcii 32 centů, při očekávání 31,3 centů by to znamenalo, že očekávání bylo v souladu se skutečností.

    celý článek »

    S&P 500 po nečekaném kroku SNB slábne

    S&P 500 denní komentář S&P 500 po nečekaném kroku SNB slábne Březnový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,4 % d/d na 2002. Denní zisky vymazalo překvapivé rozhodnutí švýcarské centrální..

    celý článek »

    USA: PPI, Indexy New Yorku a Philadelhie

    Makroekonomické události 15. leden USA: PPI, Indexy New Yorku a Philadelhie 14.30 SEČ - USA: PPI (12 2014, m/m,%) 14.30 SEČ - USA: PPI bez cen potravin a energií (12 2014, m/m,%)Očekávání: -0,4 Očekávání: 0,1Předchozí: -0,2 Předchozí: 0,0 14.30 SEČ..

    celý článek »

    Ohlédnutí za ropnými krizemi

    Autor: Petr Slezák V roce 2014 začala být velkým tématem klesající cena ropy. Tento pokles se dostal na přední stránky novin i do bulvárních medií. Málokdo ovšem zmiňuje to, že k podobným poklesům došlo za posledních 30 let šestkrát.

    celý článek »

    Akcie z pohledu opčních obchodníků v prosinci 2014

    Sledování nákupu call opcí nám dává představu o tom o které akcie je větší a o které menší zájem. Když obchodníci nakupují call opce znamená to, že důvěřují tomu, že akcie dál poroste, a když se dostane „do peněz“ může opční obchodník realizovat opci a...

    celý článek »

    Australskému dolaru se daří mazat ztráty

    Po celkem dlouhém čase, při kterém utrpěl výrazuné ztráty, se australskému dolaru začíná dařit. Během šesti dnů se mu podařilo vymazat ztrátu téměř 300 pipsů, což je třetina z celkového poklesu za poslední tříměsíční medvědí trend.

    celý článek »

    Zklidnění koruny

    Blog guvernéra Miroslava Singera a varovná slova Miloše Zemana vrátily během včerejška korunu do blízkosti 28,00 EUR/CZK. Miroslav Singer ve svém úterním blogu v zásadě zopakoval stanovisko bankovní rady - k dalšímu oslabení intervenčního kurzu by...

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Koupí Samsung BlackBerry?

    Americké akcie včera prodloužily sérii poklesů na čtyři dny. Index S&P 500 se dokonce podíval i pod 100-denní průměr a zavřel o 0,6 % níže na 2 011. Dow Jones se propadl až o 350 bodů kvůli klesajícím cenám mědi, negativnímu update predikce...

    celý článek »

    Odkup akcií O2 CR končí tento pátek 16.1.

    Nabídka odkupu určená minoritním akcionářům O2 CR končí tento pátek, 16. ledna. Každý minoritní akcionář, který od 15. srpna 2014 bez přerušení drží akcie O2 CR, má právo v odkupu prodat až 200 akcií za cenu 277,15 Kč za akcii.

    celý článek »

    Rozbřesk - oslabení koruny je jen sázka na kroky ČNB

    Blog guvernéra Miroslava Singera a varovná slova Miloše Zemana vrátily během včerejška korunu do blízkosti 28,00 EUR/CZK. Miroslav Singer ve svém úterním blogu v zásadě zopakoval stanovisko bankovní rady - k dalšímu oslabení intervenčního kurzu by bankovní rada sáhla až tehdy, pokud by nízká inflace měla negativně dopadat na domácí poptávku a inflační očekávání.

    celý článek »

    Mikropůjčky. Který z poskytovatelů je nejférovější?

    Ve druhém díle průzkumu přinášíme srovnání férovosti poskytovatelů mikropůjček. Dle průzkumu serveru www.BankovniPoplatky.com, který prováděl u nejvýznamnějších patnácti poskytovatelů mikropůjček, jsou mezi výhodností a férovostí těchto mikropůjček velké.

    celý článek »

    Výsledky Wells Fargo za 4Q v souladu s odhady

    Banka Wells Fargo reportovala za 4Q 2014 čistý zisk na akcii ve výši 1,02 USD, což je o 2% více, než za stejné období minulého roku, a přesně v souladu s očekáváním trhu. Tržby na úrovni 21,68 mld. USD pak odhady (21,25 mld. USD) mírně překonaly.

    celý článek »

    Praha bude ve čtvrtek otevírat v zeleném

    Pražská burza středeční obchodní seanci zakončila v červeném teritoriu, když index PX odepsal 0,5 %. Hvězdou včerejšího dne byly bezesporu akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které po úterním růstu na největším objemu od října přidaly dalších 1,3 % až na 594,10 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza středeční obchodní seanci zakončila v červeném teritoriu, když index PX odepsal 0,5 %. Hvězdou včerejšího dne byly bezesporu akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které po úterním růstu na největším objemu od října přidaly dalších 1,3 % až na 594,10 Kč.

    celý článek »

    Dolar srazily slabé maloobchodní tržby

    Americkému dolaru včerejší den příliš nevyšel. Proti japonskému jenu oslabil na nejnižší hodnotu za poslední čtyři týdny, proti euru se kurz odpoutal od nejsilnější dolarové úrovně za posledních devět let.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí