• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 20. 1. 2015

    Po třech dnech volna trhy spíše hledaly směr. Poté, co v první polovině dne indexy klesaly, druhá polovina naopak tyto ztráty umazala a trhy končily se zelenou nulou. Pouze technologický Nasdaq přidával přibližně půl procenta.

    celý článek »

    Ukázkový příklad odrazu od trendline

    Na měnovém páru amerického a kanadského dolaru se vytvořila ve stoupajícím trendu krásná trendová linie od která se cena páru odráží již od konce listopadu loňského roku. Kromě jedné výjimky se kurz páru drží stále nad touto linkou a dnes se od ní znovu..

    celý článek »

    Evropa posílila čtvrtý den v řadě, Novozymes +6 %

    Evropské akciové trhy dnes posílily čtvrtý den v řadě, kdy se tak indexům podařilo dostat na nejvyšší úrovně za posledních sedm let. Optimismus investorů podporují především spekulace, že ECB oznámí na svém čtvrtečním zasedání plán spuštění QE, což je očekává drtivá většina analytiků oslovených agenturou Bloomberg.

    celý článek »

    Naše bohatství ochrání jen imigrace

    Po finanční krizi jsme si zvykli zaměřovat se na témata jako monetární politika, fiskální stimulace, nezaměstnanost či finanční regulace. Jde samozřejmě o důležité věci, v budoucnu ale budeme muset věnovat stále více pozornosti dosud zanedbávanému tématu: Ekonomickému vývoji souvisejícímu se změnami v populaci.

    celý článek »

    Pražská burza na vývoj v západní Evropě nenavázala

    Evropské burzy již čtvrtý den v řadě rostou. Index Stoxx 600 dnes přidává 0,6 % a vylepšuje tak svoje 7leté maximum. Od začátku roku si polepšil o čtyři procenta. Hlavním důvodem převládající optimistické nálady na trzích jsou spekulace na...

    celý článek »

    Udělalo kurzové drama ze švýcarských akcií lákadlo?

    Majoritní podíl na vlastním kapitálu švýcarské centrální banky mají kantony. Změna její kurzové politiky se tak asi odvíjí i od snahy zabránit tomu, aby kantony na svých „investicích“ realizovaly velké ztráty (relativně k alternativní měnové politice).

    celý článek »

    Praha v úterní obchodní seanci mírně klesla

    Pražská burza dnes nedokázala navázat na včerejší mírný zisk, když index PX odepsal 0,2 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX ztrácí 0,2 %, rakouský ATX připisuje 0,8 %, polský WIG obchoduje níže o 0,3 % a maďarský BUX získává 2,2 %.

    celý článek »

    Jak se připisují dividendy?

    Dividendové investování roste na popularitě mezi českými investory. Vysvětleme si proto krok po kroku, jak se připisují dividendy. Kdy musíte akcie vlastnit, abyste měli nárok na získání dividendy, jak dlouho je musíte držet a kdy Vám bude dividenda.

    celý článek »

    Írán: Budeme v klidu i při cenách ropy pod 25 USD

    Íránský ropný ministr Bijan Namdar Zanganeh uvedl, že pro íránský ropný průmysl nebude výraznější hrozbou ani cena ropy na nebo pod úrovní 25 USD za barel.Zanganeh uvedl, že Írán jednal o situaci se svými partnery v rámci kartelu OPEC, ale neuvedl žádné..

    celý článek »

    Středoevropské měny si připisují zisky

    Všechny regionální měny si dnes připisovaly zisky. Nejvíce z úterního obchodování vytěžil maďarský forint, který posílil o 0,6 % na 317,95 HUF/EUR, a pomalu se tak vrací na úroveň z počátku minulého týdne.

    celý článek »

    Kontango na ropě dělá vrásky ETF investorům

    Cena ropy se za poslední rok propadla o více než 50 % a její vývoj je největším překvapením roku 2014. Mohlo by se proto na první pohled zdát, že zajímavou investicí v prostředí s cenou ropy na pětiletých minimech, je otevření long pozic na černém zlatě.

    celý článek »

    Futures na Wall Street indikují slušný růst; výsledky Morgan Stanley přinesly další bankovní zklamání

    Kvůli včerejšímu svátku vstoupí americké akcie do nového týdne až dnes, když futures na Wall Street indikují slušný růst. Americké trhy tak mohou následovat západoevropské trhy, které dnes rostou čtvrtým dnem v řadě při spekulacích, že ECB na čtvrtečním zasedání představí program nákupu vládních dluhopisů tzv.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 20.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.1.Změna20.1. Americký dolar USD 1 24.0150 +0.14%24.0490...

    celý článek »

    Johnson & Johnson - farmaceutická divize se dere vpřed

    Johnson & Johnson dnes ve 13:45 ohlásil svoje čtvrtletní výsledky. Tím zakončil svůj rok 2014. J&J ve 4Q14 dosáhla zisku na jednu akcii očištěného o jednorázové položky ve výši 1,27 USD, což převyšuje očekávání Bloomberg Survey ve výši 1,255 USD o 1,19 % (+2 % yoy; -15 % proti 3Q14).

    celý článek »

    Promiňte mi, že jsem si vydělal tolik peněz

    Greg Smith, který pracoval v Goldman Sachs, přestal prodávat deriváty a začal kritizovat své kolegy za jejich prodejní praktiky. Jaber George Jabbour ze stejné banky zase přestal s obchodováním s deriváty, aby začal klientům radit, jak se nenechat napálit obchodníky s deriváty.

    celý článek »

    Výsledková sezóna 4Q14 v ČR

    I do českých luhů a hájů se přenesla atmosféra vrcholného očekávání. Společnosti z indexu PX budou ohlašovat svoje výsledky za poslední kvartál, aby tak řečeno dokompletovaly obrázek o své aktivitě a výkonnosti v roce 2014.

    celý článek »

    CPPI – řešení pro rozkolísané trhy?

    Jednou z nejpalčivějších otázek, kterou nejspíše řeší každý investor na finančních trzích je, jak co nejvíce využít růstového trhu k maximalizaci zisků a současně co nejvíce ochránit investované prostředky, když se trhům příliš nedaří.

    celý článek »

    Evropa pokračuje v růstu; Deutsche Lufthansa +3 %

    Evropské akciové trhy posilují již čtvrtým dnem v řadě a dále tak posouvají svá sedmiletá maxima. Podporou pro pozitivní sentiment investorů jsou spekulace, že ECB na svém čtvrtečním zasedání oznámí plán spuštění kvantitativního uvolňování, na což indexy aktuálně reagují přibližně půlprocentním ziskem.

    celý článek »

    Evropské akcie na maximech

    S blížícím se čtvrtečním zasedáním ECB se dostávají evropské akciové indexy na svá historická maxima. Německý DAX 30 dnes v dopoledních hodinách otestoval hranici 10.300 bodů, kdy jen za posledních 10 obchodních dní dokázal přidat +10%.

    celý článek »

    Banky: MF chystá regulaci nebankovních půjček

    Ministerstvo financí plánuje navrhnout zákon o spotřebitelských půjčkách, který by fakticky začal regulovat půjčky od nebankovních subjektů. Dohled by se posunul pod ČNB. Návrh také požaduje zákaz poplatků za dřívější splacení hypotečních úvěrů (Právo,...

    celý článek »

    IPO Recap - ve znamení finančních služeb

    V minulém týdnu na burzu zamířily dva tituly. A to konkrétně County Bancorp Inc a Patriot National Inc. Patriot National Inc (PN US) má v portfoliu několik dalších společností, které poskytují služby spojené s pojištěním pracujících vládních pracovníků, tak klasických komerčních pracovníků.

    celý článek »

    Koruna nabízí opozdilcům možnost nástupu

    Trh vychladnul se svou spekulací na oslabení koruny a vrátil ji zpět pod 28 CZK/EUR. Trh sice vychladnul, ale důvody pro naše doporučení na prodej CZK nadále platí: ČNB si bude dovážet z EMU deflační tlaky, který ji neumožní plnit inflační cíl dlouhodobě.

    celý článek »

    ECB: Zahájí program QE již tento týden?

    Spíše ne! Dle našeho názoru vyčká ECB až na okamžik po volbách v Řecku. To je aktuálně považováno za bolestivý článek EU. Avšak to, že začíná evropský vlak vjíždět do stanice „Tiskárna“, je zcela jasné...

    celý článek »

    Řecký bonus - možnost odpisu dluhu se zvyšuje

    Řecko vstoupilo do posledního týdne předvolební masáže. Předvolební průzkumy nadále ukazují, že populistické a k odpisu dluhu náchylné Syrize bude chybět jen málo k získání většiny v parlamentu: 148 křesel z 300.

    celý článek »

    ECB: „bo co neni stopro to mě dycky skoli“

    Trh věří (podle průzkumu Bloombergu tak odpovědělo 93% dotázaných), že ECB ve čtvrtek dodá slib nakoupit až 500 mld. ve formě vládních dluhopisů. V průměru trh předpokládá, že ECB bude měsíčně skupovat cca 40 mld. EUR.

    celý článek »

    Německo/EMU: Potvrdí ZEW silný prosincový růst?

    Makroekonomické události 20. leden Německo/EMU: Potvrdí ZEW silný prosincový růst? 11.00 SEČ Německo: Index ZEW sentimentu ek. očekávání (01 2015)Očekávání: 40,0Předchozí: 34,9 Trhy čekají posílení indexu jako stabilizace hospodářského útlumu z...

    celý článek »

    Devizoví spekulanti cílí na dánskou korunu

    Už to vypadalo, že svátek Martina Luthera Kinga v USA přivodí poklidnější start do tohoto obchodního týdne, avšak dozvuky náhlého kolapsu švýcarského franku z minulého čtvrtka se přece jenom postaraly o vzruch.

    celý článek »

    Erste: Chorvatsko zvažuje výpomoc s úvěry v CHF

    Chorvatská vláda plánuje zafixovat na jeden rok kurz švýcarského franku (přibližně 15 % pod současným kurzem), aby pomohla držitelům hypoték v této měně. Tento krok by negativně dopadl do hospodaření bank, které by tak dostávaly v eurovém vyjádření nižší.

    celý článek »

    Stát se údajně připravuje na bankrot NWR

    Stát se údajně připravuje na bankrot NWR. Podle tisku se premiér Sobotka a ministři Babiš a Mládek údajně několikrát sešli. V úvahu připadá rozdělení společnosti na špatná a dobrá aktiva, která by připadla státu a mohl by je provozovat ČEZ.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy byly během včerejška zavřeny kvůli státnímu svátku. Obchodování na asijských trzích se dnes dále neslo v pozitivní náladě. V ziscích se prakticky nacházejí všechny trhy. Dařilo se především technologickým titulům, vysoké zisky si...

    celý článek »

    BCPP zahájí úterý v zeleném teritoriu

    Pražská burza nový týden na nízkých objemech zahájila v zeleném teritoriu, když včera index PX přidal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ většinu dne obchodovala v úzkém pásmu mezi 578 a 580 Kč, v závěrečné aukci ovšem byla sražena níže a pondělí uzavřela s kosmetickou ztrátou 0,2 % na 576,80 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza nový týden na nízkých objemech zahájila v zeleném teritoriu, když včera index PX přidal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ většinu dne obchodovala v úzkém pásmu mezi 578 a 580 Kč, v závěrečné aukci ovšem byla sražena níže a pondělí uzavřela s kosmetickou ztrátou 0,2 % na 576,80 Kč.

    celý článek »

    Výhled na hlavní měnové páry

    ING v pondělí uveřejnila svou pravidelnou měsíční publikaci FX TalkING, ve které jsou dostupné výhledy na hlavní měnové páry pro následující rok. Nečekané opuštění kurzového závazku ze strany švýcarské centrální banky není dobrá zpráva pro kurzový...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí