• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Leden 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street zakončila týden v záporu, UPS -10 %

    Americké akciové trhy uzavřely poslední obchodní den týdne v červených číslech, kdy tak zkorigovaly růst z posledních dní. Negativní dopad měly reportované výsledky některých společností, které dokázaly zastínit optimismus způsobený krokem Evropské centrální banky.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 23. 1. 2015

    Po růstovém týdnu si dnes trhy vybraly spíše oddechový den a ztrácely přibližně půl procenta. Technologický Nasdaq končil s mírným ziskem. Dnešní makrodata se příliš od odhadů nelišila, mírně zaostal výrobní index PMI, předstihový indikátor naopak...

    celý článek »

    Evropa posílila sedmý den v řadě, DAX +2,1 %

    Sedmý den v řadě dokázaly evropské akciové trhy zakončit obchodování v plusových hodnotách, když indexy dnes zpevnily o téměř dvě procenta. Podporou pro dalším optimismus byla zpráva jednoho ze členů bankovní rady ECB Benoita Coeurera, který se nechal slyšet, že pokud nebudou efekty QE nebudou dostatečné, je centrální banka připravena program rozšířit.

    celý článek »

    Německý sentiment, kurz eura a akcie

    Hned na pondělí příštího týdne je naplánováno zveřejnění dat týkající se lednového vývoje podnikatelské důvěry v Německu. Dozvíme se tedy, jak to nyní vypadá se známým indexem IFO a snad bude přínosné, pokud se při této příležitosti podíváme na to, zda nějak úžeji nesouvisí s vývojem na akciovém trhu.

    celý článek »

    Týden na měnách: Evropské QE je tu

    Akční začátek roku pokračuje - ECB prolomila dosavadní tabu a od března do svých nákupů aktiv zahrne také státní dluhopisy. Celkový objem nákupů má činit 60 miliard měsíčně a trvat mají do září 2016.

    celý článek »

    Smrt saudskoarabského krále a nová realita pro cenu ropy

    Cena ropy v Asii po zprávách o smrti saudskoarabského krále Abdullaha vzrostla od svých nejnižších hodnot za posledních pět let. Nástupci králi Salmonovi je 79 let a bude na trůnu pravděpodobně vnímán jako pouhá přechodná postava. Z pohledu ropného..

    celý článek »

    Praha na závěr týdne na zelené nule

    Pražská burza v poslední obchodní seanci tohoto týdne připsala mírný zisk, když index PX dnes přidal 0,1 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX získává 2,1 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,3 %, polský WIG obchoduje na zelené nule a maďarský BUX ztrácí 0,3 %.

    celý článek »

    Erste Bank - Hlavní rizika eliminována (+ nové investiční doporučení)

    Rakouská bankovní skupina Erste Bank nabrala v průběhu týdne do plachet příznivý vítr. Růst posledních dnů samozřejmě vybízí k bližšímu zkoumání hospodaření banky, pravdou však zůstává, že nás k aktualizaci našeho pohledu na budoucnost instituce přiměla celá řada zpráv, které dorazily na finanční trhy od posledního reportu (dne 4.

    celý článek »

    Výsledky Unipetrol v 4Q14 – komentář analytika

    Společnost Unipetrol dnes ráno zveřejnila své hospodářské výsledky za 4Q14. Analytik Tomáš Sýkora přináší detailnější pohled na reportovaná čísla.Firmě ve 4Q14 pomohly ke slušným číslům nižší ceny ropy a také slabší koruna.

    celý článek »

    Výsledky Unipetrol v 4Q14 – komentář analytika

    Společnost Unipetrol dnes ráno zveřejnila své hospodářské výsledky za 4Q14. Analytik Tomáš Sýkora přináší detailnější pohled na reportovaná čísla.Dopad ceny ropy Firmě ve 4Q14 pomohly ke slušným číslům nižší ceny ropy a také slabší koruna.

    celý článek »

    Shake Shack IPO

    Autor: Ondřej Jankovič IPO je plánováno na 30. ledna. Společnost plánuje získat asi 80 milionů dolarů, akcie budou listovány na burze v New Yorku pod symbolem SHAK. Záměr je vydat 5 milionů akcií za cenu 14 $ až 16 $ za kus, to by ocenilo společnost asi..

    celý článek »

    Výsledky McDonaldu hýbaly premarketem

    Akcie společnosti McDonald v dnešním premarketu poskočily o 1,5% do plusu po výsledcích ze čtvrtého kvartálu.V porovnání s tržbami v minulém roce byl sice zaznamenán menší pokles, přesto byly výsledky pozitivní oproti očekávání a odhadům analytiků.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 23.01.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 22.1.Změna23.1. Americký dolar USD 1 24.0130 +3.52%24.8590...

    celý článek »

    Král je mrtev, ať žije král!

    Král Salman, nový vládce Saudské Arábie, ponechá ministra pro ropné záležitosti Ali Al-Maimi na jeho postě a rozmetal tak pochybnosti o to jakou politiku aktuálně Saudská Arábie bude zaujímat k těžbě ropy.

    celý článek »

    Zpracování kakaových bobů v Asii zpomalilo o 17%

    Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2014 klesl objem zpracovaných kakaových bobů v Asii o 17%. Nízká míra zpracování je důsledkem zpomalování globálního růstu a prudkého nárůstu cen na úroveň tříletého maxima v průběhu měsíce září, jež společně zapříčinily pokles..

    celý článek »

    Evropské oslavy ECB pokračují... BMW +4%

    Akcie německé automobilky BMW a celkově německý automobilový průmysl se postaral o další rekordní hodnotu německého indexu DAX . Ten se den po rozhodnuti ECB vyšplhal na téměř 10 600 bodů a akcie BMW překonaly hodnotu 102 EUR, když jim zdatně sekundují akcie společností Daimler a VW.

    celý článek »

    Kdo ovládne Olympos?

    V antických dramatech, když se děj komplikuje a je pro obyčejné smrtelníky neřešitelný, přichází spásný zásah shůry – deus ex machina. Evropským deus ex machina je po včerejší akci ECB Mario Draghi, který bude minimálně do září 2016 pumpovat do ekonomiky EMU 60 mld.

    celý článek »

    FX aktualizácia: Ako veľmi môže euro spadnúť?

    Euro včera pridalo ku svojim prudkým stratám, keď Draghi ohlásil dokonca väčšiu bazuku ako sa očakávalo. Tempo nákupov bude 60 miliárd euro mesačne, viac ako 50 miliárd informácia, ktorá unikla v stredu (rozumne spravené, keďže to umožnilo prísť s...

    celý článek »

    Euro stále ve volném pádu, ztrácí i proti koruně

    Včerejší akce ECB poslala euro strmě dolů a jeho pád pokračuje také dnes, kdy se jeho kurz vůči dolaru dostává na 1,1230. Společné evropské měně můžeme k tíži přičíst nadcházející řecké volby, které jistě na klidu nepřidají.

    celý článek »

    Strach z řeckého exitu

    Řecko i eurozóna jsou dnes na eventuální Grexit (vystoupení Řeků z eurozóny) o poznání lépe připraveni. To ale neznamená, že by šlo všechno lehce. V případě Grexitu by se slabě rostoucí eurozóna těžko vyhnula recesi, do které by nakonec stáhla i...

    celý článek »

    Švédská koruna se propadá

    Na měnovém páru amerického dolaru a švédské koruny je jasně zřetelný býčí trend trvající již déle než rok. Poslední měsíce loňského roku dokonce došlo ke zrychlení růstu a tím tedy rychlejšímu oslabování švédské koruny.

    celý článek »

    EMU: PMI, USA: Prodeje existujících domů

    Makroekonomické události 23. leden EMU: PMI, USA: Prodeje existujících domů 10.00 SEČ - Eurozóna: Index nákupních manažerů průmyslu eurozóny (01 2015, předběžná data)Očekávání: 51,0Předchozí: 50,610.00 SEČ - Eurozóna: Index nákupních manažerů služeb.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké indexy včerejší seanci nakonec uzavřely v poměrně vysokém plusu. Index S&P 500 vzrostl o 1,5 %, když hlavním tahounem byly finanční tituly ( 2,5 %), téměř dvě procenta si ale připsali technologické firmy a prodejci luxusního zboží.

    celý článek »

    Asijské akcie rostly, může za to ECB

    Asijské akcie v závěru týdne posilovaly, ovlivněné rozhodnutím Evropské centrální banky (ECB). ECB oznámila, mimo jiné, nákupy aktiv až ve výši 60 miliard euro měsíčně (viz http://www.

    celý článek »

    Je měnový pár USD/JPY dostatečně předvídatelný?

    Po nečekaných událostech na měnovém trhu se mnoho obchodníků a investorů ptá jestli přijdou další černé labutě. Mluví se o dánské koruně stejně tak jako o té české a pozornost se upíná ke všem měnám, které jsou více či méně regulované.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí