• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 2. 2. 2015

    První obchodní den tohoto týdne začal značným posílením amerických indexů: DJIA zakončil na 17 360,53 (+1,14 %), S&P 500 zavíral na 2 020,87 (+1,30 %) a technologický NASDAQ připsal téměř procento a končí dnešní seanci na 4 676,69 (+0,89 %).

    celý článek »

    Evropa v závěru výrazně zpevnila, v čele ropné společnosti

    Evropské akciové trhy zakončily první seanci nového týdne v kladném teritoriu, kdy indexy posílily o několik desetin nad úroveň pátečního závěru. Silný růst přišel těsně před koncem obchodování, přičemž Euro Stoxx 50 zpevnil o 0,6 %, francouzský CAC 40 stejně jako britský FTSE 100 o 0,5 % a německý DAX dokonce o 1,3 %.

    celý článek »

    Summary: Exxon Mobil trápí levná ropa, Ryanair po výsledcích minus 6,5 %.

    V rámci komplexního informačního servisu přinášíme shrnutí nejzajímavějších údalostí na finančních trzích očima analytiků Patria Finance. Pozornost primárně míří na společnosti zahrnuté v seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP), na nejdůležitější evropské a americké korporace, i na zprávy s důležitým přesahem v oblasti finančních trhů.

    celý článek »

    Praha zahájila týden mírným ziskem; ČEZ +1,6 %

    Pražská burza první obchodní seanci tohoto týdne zakončila v zeleném teritoriu, když index PX dnes přidal 0,24 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX roste o 0,2 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,6 %, polský WIG ztrácí 1,1 % a maďarský BUX roste o 0,4 %.

    celý článek »

    Koruna na začátku týdne beze změny

    Obchodování na koruně vůči euru bylo na začátku týdne naprosto nudné. Koruna se prakticky nevychýlila z pásma 27,74-78 CZK/EUR. Ani maďarský forint výraznější změny vůči euru nezaznamenal, pouze polský zlotý marginálně posílil o 0,2 %.

    celý článek »

    Leden v Británii – index FTSE výrazně posílil

    Autor: Zdeněk Zaňka Přestože britské akcie vykázaly poslední obchodní den v lednu pokles a index FTSE 100 ztratil 0,9%, tak byl leden pro londýnskou burzu velmi úspěšný a přinesl nejsilnější vzestup za poslední téměř rok.

    celý článek »

    Zlato a stříbro: výhled na tento týden

    GLD – po nákupním signálu SLV – po nákupním signálu Další grafické analýzy ZDE | sledujte nás přes Facebook | Dlouhodobý vývoj – po hlavním prodejním signálu z března 2012, kdy $HUI byl na úrovni 550.

    celý článek »

    Levná ropa dopadla také na zisk Exxon Mobil

    Americký těžař Exon Mobil dnes před otevřením trhu na Wall Street zveřejnil hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí loňského roku. 4Q14 zisk na akcii (ukazatel EPS) ve výši 1,56 USD překonal očekávání trhu nastavená na 1,34 dolaru.

    celý článek »

    Výhled: USD, EUR, GBP, SP500, DAX, FTSE, týden 06 2015

    Odhad vývoje Hlavní událostí tohoto týdne bude páteční Zpráva o zaměstnanosti USA. To je tradičně klíčová událost s vysokou volatilitou a případnou změnou směru trhu. Další významné události jsou čtvrteční vyhlášení BoE o sazbách a také zde máme...

    celý článek »

    Graf dne: Stávka zdražila ropu

    Cena ropy WTI během dnešního obchodování rychle vzrostla k úrovni 50 USD za barel, a je tak nejdražší od poloviny ledna. Za růstem stojí spekulace, že stávka zaměstnanců v některých rafineriích posílí ceny rafinovaných paliv.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 02.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.1.Změna2.2. Americký dolar USD 1 24.5850 -0.19%24.5370...

    celý článek »

    Zámoří zakončilo leden výraznými ztrátami

    Americké akciové trhy v posledním lednovém týdnu zaznamenaly výrazné ztráty, když na sentiment negativně působily především obavy z vývoje v Evropě a trhům nepomohl ani prozatím nepřesvědčivý průběh výsledkové sezóny.

    celý článek »

    Ropa druhý den po sobě silně roste.

    Že by byl více než sedmiměsíční pokles ropy konečně u konce? Na kladnou odpověď je ještě brzy, nicméně současný vývoj na komoditě stojí za pozornost. Lehká americká ropa WTI se od loňských červnových hodnot přes 107 USD sesunula až pod 44 USD, došlo tak..

    celý článek »

    USA zvažuje vyzbrojení ukrajinských vojáků

    Vzhledem k pokračujícím útokům separatistů na východě Ukrajiny za údajné ruské podpory je nyní vrchní velitel sil NATO v Evropě generál Philip Breedlove pro to, aby se obléhaným ukrajinským vládním silám dodaly útočné zbraně.

    celý článek »

    Roubini: Proč QE nefunguje

    Nekonvenční politiky centrálních bank včetně kvantitativního uvolňování selhávají v podpoře jak růstu, tak inflace s tím, jak jsou fiskální omezení stále v platnosti, řekl Nouriel Roubini pro Project Syndicate.

    celý článek »

    Konsolidace

    Podívejme se na měnový pár EUR/USD na H4 grafu. Budeme i nadále sledovat evrospkou měnu na pozadí vyhlášeného kvantitativního uvolňování od ECB . Připomeňme si, že regulátor začne emisi v březnu aktuálního roku.

    celý článek »

    Euro přes ISM průmyslu roste

    Euro přes ISM průmyslu roste Euro k dolaru roste 0,5 % d/d na 1,134. Trh prorazil dlouhodobou dominantní opěrnou zónu 1,165 1,225 a manévruje nad podporou 1,12. Americká data ek. aktivity většinou překonávaly očekávání: zejména lednový Index...

    celý článek »

    USA: ISM průmyslu má klesnout, ale zůstat solidní

    USA: ISM průmyslu má klesnout, ale zůstat solidní 16.00 SEČ USA: Index ISM zpracovatelského průmyslu (01 2015):Očekávání: 54,5Předchozí: 55,5 Trh očekává pokles indexu a tím i snížení růstu aktivity zpracovatelského průmyslu. Měl by ale zůstat...

    celý článek »

    Co čekat od zlata v roce 2015?

    Češi každý měsíc investují jen do fyzického zlata přibližně sto milionů korun. V posledních letech se tomuto bezpečnému přístavu ale moc nedařilo. Proč? A co čekat od tohoto kovu v letošním roce? Nejen na to se ptal Petr Novotný v pořadu Investice ZET...

    celý článek »

    Evropa mírně roste, Ryanair Holdings -5 %

    Evropské akciové trhy zahájily nový týden v zelených číslech, případně v těsné blízkosti pátečního závěru, kdy tak pokračují v růstu poté, co zaznamenaly nejlepší leden od roku 1989, Konkrétně index Stoxx 600 zpevnil za minulý měsíc o 7,2 %.

    celý článek »

    Jak si nyní povede Shake Shack?

    V pátek proběhlo upsání společnosti Shake Shack na burzu. Upisovací cena byla 21 USD za akcii. Zavírací páteční kurz na hodnotě 45.90 USD za akcii byl nižší než ten otevírací na ceně 47 USD.

    celý článek »

    ČEZ se údajně zajímá o Pražskou plynárenskou

    ČEZ se podle LN zajímá o Pražskou plynárenskou, kterou nyní vlastní město. Zájem má údajně především o obchodní část firmy, která může mít hodnotu až 6-7 mld. Kč. Pražská plynárenská obsluhuje asi 420 tis. klientů, v roce 2013 pak dosáhla 8,9 mld.

    celý článek »

    ČNB nepůjde cestou SNB. Nebude překvapovat!

    Člen bankovní rady ČNB Kamil Janáček na ekonomickém semináři v Klubu Stratég zopakoval, že nízká či nulová inflace v Česku není momentálně důvodem ke znepokojení a že k opuštění kurzového závazku dojde až poté, co zmizí rizika deflační recese.

    celý článek »

    Jsou ceny ropy blízko dna? Tlaky na další pokles sílí

    Cena ropy sice pokračuje ve stabilizaci, ale výrazněji se začínají projevovat tlaky na její pokles. Aktuálně je podporuje zejména síle kurzu dolaru a růst zásob v USA. Pokles ceny ropy sice vede k rychlému omezování investic do její těžby, ale stávající..

    celý článek »

    Řecké banky se ocitají v první frontové linii

    Již v prvním týdnu své existence rozehrála nová řecká vláda s oficiálními věřiteli velmi ostrou (a zatím) nekooperativní hru. Ne, že by snad věřitelé (tedy země EU) nebyly ochotny Řecku ulevit, avšak styl jakým se odpisu dluhu nová řecká vláda domáhá,...

    celý článek »

    Rozbřesk - Řecko hraje s věřiteli vabank - jeho banky tak se ocitají v první frontové linii

    Již v prvním týdnu své existence rozehrála nová řecká vláda s oficiálními věřiteli velmi ostrou (a zatím) nekooperativní hru. Ne, že by snad věřitelé (tedy země EU) nebyly ochotny Řecku ulevit, avšak styl jakým se odpisu dluhu nová řecká vláda domáhá, tlačí mnohé věřitele do kouta, v němž před svými voliči musí říct Řekům “NE”.

    celý článek »

    Ropné krize za posledních 30 let

    Autor: Petr Slezák V roce 2014 začala být velkým tématem klesající cena ropy. Tento pokles se dostal na přední stránky novin i do bulvárních medií. Málokdo ovšem zmiňuje to, že k podobným poklesům došlo za posledních 30 let šestkrát.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Závěr uplynulého týdne se americkým akciím nevydařil, když index S&P 500 klesl o 1,3 %, což znamenalo nejhorší měsíční vývoj indexu za poslední rok (-3,1 %). Důvodem pátečních výprodejů bylo zklamání z růstu hrubého domácího produktu za čtvrté..

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích (2.2.2015)

    Závěr uplynulého týdne se americkým akciím nevydařil, když index S&P 500 klesl o 1,3 %, což znamenalo nejhorší měsíční vývoj indexu za poslední rok (-3,1 %). Důvodem pátečních výprodejů bylo zklamání z růstu hrubého domácího produktu za čtvrté..

    celý článek »

    Praha zahájí týden bez výraznějších změn

    Pražská burza poslední obchodní seanci minulého týdne zakončila na zelené nule, když index PX dnes přidal 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ po většinu dne vzdorovala klesajícím cenám elektřiny, nakonec ale úroveň podpory na 580 Kč neudržela a týden zakončila o 1,2 % níže na ceně 576 Kč.

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza poslední obchodní seanci minulého týdne zakončila na zelené nule, když index PX dnes přidal 0,1 %. Elektrárenská společnost ČEZ po většinu dne vzdorovala klesajícím cenám elektřiny, nakonec ale úroveň podpory na 580 Kč neudržela a týden zakončila o 1,2 % níže na ceně 576 Kč.

    celý článek »

    Euro se vzdálilo od svého dvanáctiletého minima

    V uplynulém týdnu společná evropská měna korigovala své ztráty vůči americkému dolaru, když v celkovém úhrnu posílila o necelé jedno procento. Vzdálila se tak od svého dvanáctiletého minima, kterého dosáhla po zveřejnění plánovaných kroků ECB a po..

    celý článek »

    Evropu ničí vize Spojených států evropských

    Nikdy není dobré, když třetí místo ve volbách obsadí neonacisté, kteří ani nemohou vést pořádnou volební kampaň, protože jejich vedení je ve vězení. V Řecku k tomu došlo poté, co běžné politické strany ztratily podporu kvůli jejich podpoře utahování rozpočtů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Graf dne - USDJPY (29.03.2024)

    Menové páry spojené s japonským jenom môžu v najbližšom období zaznamenať nárast volatility. Japonský minister financií Suzuki zdôraznil, že pohyby na menovom trhu sú prehnané a majú čisto špekulatívny charakter. Okrem toho nevylúčil potrebu ďalších in...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (29.03.2024)

    Trhy pomalu zahajují sváteční víkend, což znamená, že některé trhy budou dnes zavřené. Nikkei uzavřel seanci v plusu 0,5 %, zatímco USDJPY se obchoduje na úrovni 151,4 a na mezidenní bázi je beze změny. Japonský ministr financí Suzuki zdůraznil, že poh...

    celý článek »

    Finanční polštář zajistí ten nejkvalitnější spánek

    Mimořádný výdaj je tím, co může klidný rodinný život rozhodit i na několik měsíců. To v případě, že nemáte vytvořenou finanční rezervu na nečekané výdaje. Poradíme vám, jak ji tvořit, jaká by měla být její výše a v jaké podobě byste ji měli mít uloženou.

    celý článek »