• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 4. 2. 2015

    Středeční americkou obchodní seanci uzavřely hlavní americké indexy lehce v červených číslech: S&P500 (-0,42%) a technologický NASDAQ (-0,23%), DJIA jediný v zeleném (+0,04%). Dnešek nabídnul výsledky amerického ADP reportu z pracovního trhu, který...

    celý článek »

    Wall Street zakončila nerozhodně; Walt Disney +8 %

    Americké akciové trhy se dnes střídavě pohybovaly kladnými a zápornými hodnotami poté, co zaznamenaly největší dvoudenní rally za poslední měsíc. Indexy tak končily obchodní den nerozhodně, když sledované byly kromě reportovaných makrodat v podobě čísel týkajících se zaměstnanosti nebo indexu ISM zejména korporátní výsledky.

    celý článek »

    Komentář analytika k výsledkům Facebook ve 4Q14 (+ nová cílová cena)

    *non-GAAP**rovněž non-GAAP (tj. zejména po očištění od opčního plánu zaměstnaneckých odměn); GAAP provozní zisk dosáhl výše 1,1 mld. USD, což je na úrovni 4Q13Po výsledcích za 4Q14 jsme přistoupili k revizi našeho 3stupňového DCF modelu, načež mírně zvyšujeme odhad férové hodnoty akcií na 86 USD z 82 USD.

    celý článek »

    Summary: GM drtí konsensus, akcie rostou o 4 %

    V rámci komplexního informačního servisu přinášíme shrnutí nejzajímavějších údalostí na finančních trzích očima analytiků Patria Finance. Pozornost primárně míří na společnosti zahrnuté v seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP), na nejdůležitější evropské a americké korporace, i na zprávy s důležitým přesahem v oblasti finančních trhů.

    celý článek »

    Zrušená omezení pomáhají importu zlata do Indie

    Dovoz zlata do Indie, jež je po Číně jeho druhým největším spotřebitelem na světě a kde vláda přistoupila ke snížení dovozních omezení z roku 2013, zaznamenal v prvních deseti měsících stávajícího finančního roku růst.

    celý článek »

    Český akciový trh rostl i ve středu

    Tuzemský akciový trh dokázal růst i ve třetí obchodní seanci tohoto týdne, index PX dnes přidal 0,5 %. Další trhy ve středoevropském si vedou hůře – německý DAX ztrácí 0,4 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,6 %, polský WIG přidává 0,1 % a maďarský BUX roste o 0,8 %.

    celý článek »

    Po dvou dnech poklesů zlato na burze Comex opět posiluje

    Poprvé v posledních třech dnech dnes na burze Comex posiluje nejaktivnější futures kontrakt na zlato, které růstem reaguje na poslední akci Čínské centrální banky. Ta s cílem další stimulace domácí ekonomiky snížila výši požadované hotovosti, kterou musí.

    celý článek »

    Index US dolaru - na scestí

    Index US dolaru minul ý t ý den uk á zal znateln é v ý kyvy , ale dle jeho výsledků se téměř nezměnil. V pondělí ten obnovil maximum, pokračoval nahrávat pozitiv v podobě kladného rozhodnutí ECB začít emisi eura.

    celý článek »

    Stock Market Watch

    Autor: Adam Estefányi Pokud sledujete akciové trhy a zároveň si potrpíte na dochvilnost, pak by vás mohla zajímat novinka, se kterou přišlo londýnské hodinářství Hoptroff London. Jde o analogové náramkové hodinky, na kterých můžete sledovat pohyby...

    celý článek »

    Jak vydělat na růstu ropy?

    Ropa v posledních dnech vykazuje zajímavý růst a mnoho obchodníků začíná propadat euforii a nutkání dlouhodobě nakupovat ropu. Podívejme se nyní, jak lze tuto komoditu nakoupit. Proč není dobrý nápad kupovat ropu přes USO? Ono je vlastně jedno, zda ji...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 04.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.2.Změna4.2. Americký dolar USD 1 24.3880 -0.52%24.2610...

    celý článek »

    Jsme na vrcholu životního cyklu tabletů?

    Teorie hovoří o tom, že každý výrobek má čtyři fáze životního cyklu. První je představení, pak růst, maturita a pokles. Jestliže se maturita vyznačuje vyspělostí produktu, největší konkurencí, masivními investicemi do reklamy a fáze poklesu je typická kontrakcemi velikosti trhu, pak se ve světle nedávných čísel od IDC a také z výsledků Apple zdá, že se můžeme nacházet někde v polovině fáze maturity tabletů.

    celý článek »

    Sony snížil odhad celoroční ztráty

    Japonský výrobce elektroniky Sony ve třetím finančním čtvrtletí zdvojnásobil provozní zisk na 178 miliard jenů (28 miliard Kč). K růstu zisku přispěly kroky ke snížení nákladů a silná poptávka po herních konzolích PlayStation.

    celý článek »

    Jen před ISM služeb mírně posiluje

    Jen před ISM služeb mírně posiluje Jen k dolaru zpevňuje 0,1% d/d na 117,4. Trh dnes získá zajímavý impuls k obchodování v 16.00 SEČ, kdy bude zveřejněn lednový Index ISM služeb. Indikátor má mírně posílit a tím i solidní růst aktivity odvětví. Data.

    celý článek »

    Maloobchod v eurozóně koncem roku nabral na tempu

    Tržby v maloobchodě se za prosinec zvýšily, jak ukazují nová data z eurozóny. Ačkoli se čekala stagnace, meziměsíčně došlo k nárůstu o 0,3 procenta. Stejným tempem rostly tržby za potraviny i průmyslové spotřební zboží.

    celý článek »

    USA: Solidní ISM služeb má za leden posílit

    USA: Solidní ISM služeb má za leden posílit 16.00 SEČ - USA: Index ISM služeb (01 2015)Očekávání: 56,3Předchozí: 56,2 Mírné zvýšení indexu by znamenalo vzestup solidního růstu aktivity odvětví z prosince. Perspektivu slibných kvartálů dává stále...

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Ropa mohutně roste

    Americké akcie včera podruhé v řadě silně rostly. Index Dow Jones přidal 305 bodů (+1,76 %) a S&P 500 zavřel na 2 050 po růstu o 1,44 %. Akcie jsou podpořeny zejména silným růstem cen ropy, která včera přidala 7 % a energetické akcie táhly...

    celý článek »

    Evropské indexy pokračují v „luxusním“ růstu

    Západoevropské indexy prodlužují růstovou sérii, když se pod jejich růst podepisují společnosti LVMH a Chistian Dior. Akcie společností nabízející luxusní segment modních doplňků rostou poté, co LVMH představilo lepší výsledky a ty byly podpořeny nákupním doporučením společnosti Bryan Garnier na koupit z předešlého neutral a cílovou cenou 158 EUR ze 145 EUR.

    celý článek »

    ČR - maloobchod v prosinci rostl meziročně o 4,2%

    Tržby v maloobchodě včetně motoristického segmentu po očištění o sezónní vlivy klesly v prosinci reálně meziměsíčně o 0,4 %. Meziročně se tržby očištěné o vliv počtu pracovních dní zvýšily o 4,2 %, bez očištění o 5,9 %.

    celý článek »

    GŘ ČEZ potvrdil výhled za rok 2014

    Generální ředitel ČEZ v rozhovoru pro Právo uvedl, že zisk firmy loni dosáhnul 29 mld. Kč při EBITDA 72 mld. Kč. ČEZ ale později upřesnil, že Beneš pouze zopakoval oficiální firemní výhled.

    celý článek »

    SAP nevylučuje možný odkup vlastních akcií

    Finanční ředitel SAP uvedl, že nevylučuje budoucí spuštění programu zpětného odkupu akcií. Obdobná zpráva se na titulu objevila již ze začátku roku. Nicméně i tak ji považujeme za mírně příznivou, protože poukazuje na optimistický výhled a důvěru...

    celý článek »

    Výsledky Gilead za 4Q nad odhady trhu

    Gilead včera po trhu zveřejnil silnější výsledky než očekávání. Tržby s 7,3 mld. USD překonaly očekávání 6,7 mld. USD a důvodem byly lepší tržby u většiny stěžejních produktů (ne jen u Sovaldi).

    celý článek »

    Ropa zlešuje náladu ...

    Akcie na Wall Streetu, ale i jinde, mají za sebou již druhou excelentní seanci v řadě, přičemž investor čtoucí evropský finanční tisk by mohl usuzovat, že za zisky stojí především přívětivější tvář řecké vlády.

    celý článek »

    Americký (touch)down: výkyv nebo předzvěst?

    04/02/2015/ Zlaťáky.cz - Není to tak dlouho, co Barack Obama vystoupil s prohlášením, že USA je z ekonomické krize venku. Aktuálně: ekonomika USA zpomaluje! Výsledky za čtvrtý kvartál vykázaly pád z pětiprocentního růstu na aktuální 2,6% růst.

    celý článek »

    Apple těsně před historickým maximem

    Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza v úterní seanci zaznamenala solidní zisk, když index PX , povzbuzen globálním solidním sentimentem, rostl o 1,8 %. Hvězdou dne byla bezesporu Erste bank, která na pozitivním sentimentu vylétla o 3,6 % výše až na 556,50 Kč s denním maximem u 559,50 Kč.

    celý článek »

    Praha bude otevírat bez výraznějších změn

    Pražská burza v úterní seanci zaznamenala solidní zisk, když index PX , povzbuzen globálním solidním sentimentem, rostl o 1,8 %.Hvězdou dne byla bezesporu Erste bank, která na pozitivním sentimentu vylétla o 3,6 % výše až na 556,50 Kč s denním maximem u 559,50 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Včerejší obchodování v zámoří přineslo americkým akciovým indexům zisky. Posílily všechny sektory v čele s energetickými tituly, které opětovně reagovaly na růst cen ropy. Index S&P 500 si tak včera polepšil o 1,4 %.

    celý článek »

    Už se připravujte na svět bez ropy

    Saúdská Arábie není právě ideálním spojencem Spojených států. Před několik dny tam byl například potrestán bloger bičováním za to, že vytvořil stránky podporující svobodu projevu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí