• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,298 ↑
    CZK / CNY 3,281 ↑
    CZK / DKK 3,387 ↑
    CZK / EUR 25,275 ↑
    CZK / CAD 17,318 ↑
    CZK / PLN 5,855 ↑
    CZK / CHF 26,071 ↑
    CZK / USD 23,761 ↑
    CZK / GBP 29,274 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 5. 2. 2015

    Ve čtvrteční americké obchodní seanci všechny tři hlavní indexy opět posílily a zavíraly v zeleném: DJIA - 17879 (+1,17%), S&P 500 - 2062 (+1,02 % ) a technologický NASDAQ - 4765 (+1,03%).

    celý článek »

    Od dluhopisů k Iberdrole?

    Mezi kandidáty, které nám BoAML nabídla jako dividendovou alternativu k dluhopisům, nalezneme i Iberdrolu. Španělka má v portfoliu výrobu i přenos a distribuci elektrické energie a to v řadě zemí od samotného Španělska přes Portugalsko a Severní Ameriku až po Brazílii.

    celý článek »

    Evropa zakončila nerozhodně, Nokian po výsledcích +11 %

    Nerozhodně v okolí včerejšího závěru uzavřely dnešní obchodování evropské akciové trhy, které před koncem seance dokázaly odmazat předchozí ztráty. K obratu pomohla rostoucí cena ropy, která se opět dostala nad 51 USD a dokázala tak překonat obavy plynoucí z kroku ECB.

    celý článek »

    Summary: BNP Paribas investory nepotěšila

    V rámci komplexního informačního servisu přinášíme shrnutí nejzajímavějších údalostí na finančních trzích očima analytiků Patria Finance. Pozornost primárně míří na společnosti zahrnuté v seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP), na nejdůležitější evropské a americké korporace, i na zprávy s důležitým přesahem v oblasti finančních trhů.

    celý článek »

    Pivovarnický sektor - zajímavá investiční příležitost

    Není zrovna tajemstvím, že aktuální valuace akciových trhů v USA a Západní Evropě šplhají nad úrovně typické pro stávající fázi hospodářského cyklu. Ačkoliv je dle našeho názoru poněkud předčasné mluvit o bublině, vyšší valuační prémie doslova vybízejí k selektivnějšímu přístupu k investování.

    celý článek »

    Praha poprvé v tomto týdnu v červeném; ČEZ i Erste -0,9 %

    Pražská burza dnes zaznamenala první ztrátu tohoto týdne, když index PX dnes odepsal 0,9 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu si vedou lépe – německý DAX ztrácí 0,1 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,3 %, polský WIG klesá o 0,1 % a maďarský BUX odepisuje 0,5 %.

    celý článek »

    AstraZeneca ohlásila ztrátu a potvrdila akvizici Actavisu

    Autor: Ondřej Jankovič Výsledky byly vyhlášeny dnes před otevřením trhů. Společnost reportovala ztrátu 321 milionů dolarů ve čtvrtém kvartálu oproti ztrátě 524 milionů dolarů o rok dříve, ale dodala, že je na cestě k návratu k růstu v roce 2017, splnění..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 05.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.2.Změna5.2. Americký dolar USD 1 24.2610 +0.17%24.3040...

    celý článek »

    ČNB nechala v klidu sazby i měnový závazek

    Centrální banka podle očekávání nezměnila svou politiku. Ponechala své úrokové sazby na technické nule. Změnu v této oblasti nepředpokládal asi nikdo. Ale ponechala i kurzový závazek k euru, o kterém se ještě před měsícem vedla vášnivá diskuze.

    celý článek »

    Tak vypadá investiční Frankenstein

    Jsem finančním poradcem z New York City a pracuji pro Ritholtz Wealth Management. Pomáhám lidem investovat a spravuji pro ně investiční portfolia. Jeden z mých kolegů se pokusil o sestavení profilu perfektního investora.

    celý článek »

    Ohyb libry

    Dnes v 12-00 SЕČ se bude konat pravidelné zasedání britské banky. Investoři očekávají diskontní sazba zůstane na aktuální úrovni 0,5%, a také mírně pesimistický odhad běžného stavu britské ekonomiky.

    celý článek »

    Poprvé od roku 2007 porostou všechny země EU

    Poprvé od roku 2007 letos ekonomiky všech členských zemí Evropské unie porostou, uvádí ve své zimní makroekonomické předpovědi Evropská komise. Unie jako celek má letos zaznamenat růst 1,7 procenta, země eurozóny 1,3 procenta.

    celý článek »

    S&P 500: Trh čeká na produktivitu práce a mzdy

    S&P 500 denní komentář S&P 500: Trh čeká na produktivitu práce a mzdy Březnový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování posiluje 0,8 % d/d na 2040. Úterý trh zakončil níže s informacemi, že ECB...

    celý článek »

    Změny ukrajinské centrální banky

    Ukrajinská centrální banka zvýšila svoji klíčovou sazbu ze 14% na 19,5%, čímž způsobila výkyvy na měnových párech s místní měnou. Banka oznámila, že účelem těchto změn, je stabilizace hřivny.

    celý článek »

    Project Syndicate: Proč ruská ekonomika nezkolabuje

    Po překotné devalvaci rublu se navzdory dramatickému – a zřejmě zoufalému – nočnímu zvýšení úrokových sazeb, k němuž Centrální banka Ruska (CBR) v prosinci přistoupila, se objevil přízrak ruského hospodářského zhroucení z roku 1998.

    celý článek »

    L. R. Williams - guru krátkodobého obchodování

    Autor: Michal Filičko Larry Williams, ktorý sa narodil 6. októbra 1942, je jeden z najznámejších amerických autorov a obchodníkov s futures a komoditami. Je otcom herečky Michelle Williams, ktorá sa preslávila rolou manželky vo filme Skrotená hora.

    celý článek »

    ECB v noci prekvapila tlakom na Grécko

    - ECB obmedzila financovanie Grécka a utiahla slučku - Ako väčšinové hlasovanie, to bolo zároveň signálom pre Grécko, čo od neho EU očakáva - Syriza sa môže buď vzdať, alebo vystupňovať napätie Európska centrálna banka oznámila v stredu (4. február).

    celý článek »

    Co lze na akciích očekávat v únoru?

    Od roku 1963, byl v 56 % případů na akciových trzích měsíc únor rostoucí s průměrným ziskem 0,5 %. Během třetího roku prezidentského cyklu USA byl únor v 69 % případů výš s průměrným ziskem 2,3 %. Nejlepším únorem byl rok 2000 se ziskem 19,2 %.

    celý článek »

    7 důvodů, proč by zlato mělo být jen okrajovou investicí

    1. Zlato investorovi nepřináší žádný pravidelný příjem , na rozdíl od akcií (dividendy) a dluhopisů (kupóny). 2. Zlato není dlouhodobě bezpečný přístav. Je pravda, že v období velkých otřesů zlato určitým bezpečným přístavem je, neboť vždy bude mít...

    celý článek »

    Výsledky 2014 - Daimler prodal o 8 % více vozů než v 2013

    Dnes ráno oznámila svoje výsledky automobilka Daimler. Zisk společnosti za celý rok 2014 dosáhl 6,508 EUR (+2 % yoy) při očekávání 6,818 EUR. V posledním čtvrtletí roku 2014 dosáhl Daimler zisku na akcii ve výši 1,02 EUR, což je o 33% nižší zisk proti stejnému období minulého roku.

    celý článek »

    US - ISM indikuje pokles cen ve službách

    Včera byly publikovány údaje indexu ISM (The Institute for Supply Management) pro nevýrobní odvětví, jejichž hlavní částí jsou služby. Celkově došlo k mírnému zlepšení z hodnoty 56,5 v prosinci na 56,7 v lednu (konsensus byl 56,3).

    celý článek »

    Výsledky Daimleru ve 4Q14 překonaly odhady

    Automobilka Daimler podle předběžných čísel za 4Q dosáhla tržeb 35,7 mld. EUR (+10 % r/r; oček. 34,9 mld. EUR) a provozní zisk 2,82 mld. EUR (oček. 2,61 mld. EUR). V tomto roce pak Daimler očekává výrazný růst tržeb i provozního zisku.

    celý článek »

    Fortuna: Upravený návrh zdanění hazardu je mírnější

    Podle upraveného návrhu zákona o zdanění hazardu by zdanění kurzových sázek mělo být ve výši 25 %. To je snížení oproti původnímu návrhu, který počítal se sazbou 30 %. Prozatím se jedná pouze o návrh, který musí projít celým legislativním procesem a dají.

    celý článek »

    ECB to Řekům rozhodně neulehčí ...

    ECB vyrukovala proti nové řecké vládě se silnými zbraněmi. Rozhodla se, že nebude výměnou za řecké dluhopisy poskytovat tamním bankám euro-hotovost. To je pro ně v tuto chvíli dost nepříjemné, protože podle posledních zpráv Řekové opět začali stahovat...

    celý článek »

    Euro ve středu mazalo úterní zisky

    Společná evropská měna si vůči dolaru včera pohoršila o 1,1 %. Eurové ztráty nastaly navzdory lepším než očekávaným údajům z EMU, zatímco americká data zaznamenala smíšené výsledky. Klíčovým faktorem ovlivňující kurzový vývoj bude i nadále...

    celý článek »

    Praha by měla čtvrtek zahájit níže

    Tuzemský akciový trh dokázal růst i ve třetí obchodní seanci tohoto týdne, index PX přidal 0,5 %. Další trhy ve středoevropském sektoru si vedou hůře – německý DAX ztrácí 0,4 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,6 %, polský WIG přidává 0,1 % a maďarský BUX roste o 0,8 %.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRTuzemský akciový trh dokázal růst i ve třetí obchodní seanci tohoto týdne, index PX přidal 0,5 %. Další trhy ve středoevropském sektoru si vedou hůře – německý DAX ztrácí 0,4 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,6 %, polský WIG přidává 0,1 % a maďarský BUX roste o 0,8 %.

    celý článek »

    Asijské trhy většinou oslabovaly

    Asijské akcie po čtvrteční obchodní seanci hlásí většinou oslabování. Důvodem je podle agentury Bloomberg nejen to, že investoři zvažují zpřísnění podmínek poskytnutí záchranného balíčku pro Řecko Evropskou centrální bankou, ale i snížení rezervní poměrů pro banky v Číně, poprvé od roku 2012.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké indexy v poslední půlhodině včerejšího obchodování přišly o všechny zisky. Index S&P 500 dokonce uzavřel se ztrátou 0,4 %. Důvodem bylo večerní prohlášení ECB, že odmítá řecké cenné papíry jako kolaterál.

    celý článek »

    Nejvyšší soud nastavil mantinely pro předsmluvní nátlak

    Právní spory se v mnoha případech snaží zúčastněné strany řešit mimosoudně, takzvanou dohodou o narovnání. V praxi je poměrně běžné, že ti, kdo mají na jejím uzavření zájem, „tlačí“ na protistranu. Nicméně pozor! Nejvyšší soud v nedávném rozhodnutí poněkolikáté judikoval, že i mezi podnikateli má tento vyjednávací nátlak své meze, jejichž překročení může vyústit v to, že následně uzavřená dohoda o narovnání bude neplatná. Jako se to stalo i v posledním případě, o němž Nejvyšší soud rozhodoval.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    WEBINÁŘ už dnes: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00

    Dlouhodobý investiční produkt přinesl Čechům a Češkám s úvodem roku 2024 atraktivní příležitost, jak se zajistit na důchod investováním ve státem garantovaném produktu podle vlastního přesvědčení i zkušenosti, s daňovou úlevou až 48 tisíc korun ročně a k tomu až 50 tisíc korun v případě příspěvků na straně zaměstnavatele.

    celý článek »