• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 10. 2. 2015

    Dnešní obchodní den končily index přibližně s procentním ziskem. Důvodem mohou být spekulace, že na zítřejším setkání představitelů EU mlže dojít k pozitivnímu řešení aktuální situace kolem Řecka.

    celý článek »

    CZECH MADE = kvalita zaručena

    CZECH MADE = kvalita zaručena. Kvalitní versus nekvalitní výrobek?! Na toto téma se toho napsalo již hodně. Jak má ale laik poznat, že koupený výrobek nebo služba je opravdu kvalitní anebo že se skutečně jedná o český produkt? K rychlé a správné...

    celý článek »

    Euro z nadějí na řeckou dohodu příliš nevytěžilo

    Nervozita kolem Řecka trvá a dnes se nálada trhů vrtla pro změnu pozitivním směrem. Důvodem se staly jednak příznivé komentáře o snaze udržet zemi v eurozóně a také obrysy kompromisního plánu, který by Řecku měl umožnit získání aspoň překlenovacího úvěru do léta.

    celý článek »

    Summary: Coca-Cola nad očekávání navzdory silnému dolaru

    V rámci komplexního informačního servisu přinášíme shrnutí nejzajímavějších údalostí na finančních trzích očima analytiků Patria Finance. Pozornost primárně míří na společnosti zahrnuté v seznamu Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP), na nejdůležitější evropské a americké korporace, i na zprávy s důležitým přesahem v oblasti finančních trhů.

    celý článek »

    Praha i v úterý se ziskem; Erste bank +5,1 %!

    Pražská burza dokázala růst i v úterý, když index PX dnes získal 1 %. Další trhy ve středoevropském regionu si vedou také poměrně solidně – německý DAX roste o 0,3 %, rakouský ATX obchoduje výše o 1,6 %, polský WIG klesá o 0,1 % a maďarský BUX získává 1,6 %.

    celý článek »

    Akciové trhy dnes rostou až o 1 %

    Západoevropské akciové indexy dnes rostou o 0,5-1 % . Za optimismem investorů dnes stojí geopolitické zprávy, když se objevily jednak náznaky ústupků Řecka před jednáním s věřiteli, tak i možnost podepsání nové mírové dohody...

    celý článek »

    Grexit už zítra? Zde je návrh připravované dohody . . .

    Řecká vláda, vedená radikálně levicovou formací Syriza, nyní intensivně vyjednává o plánu na restrukturalizaci svého dluhu. Řecký ministr financí Varoufakis zítra na jednání euroskupiny v Bruselu představí návrh nové dohody, která by měla Aténám usnadnit splácení státního dluhu.

    celý článek »

    Grexit už dnes? Zde je návrh připravované dohody . . .

    Řecká vláda, vedená radikálně levicovou formací Syriza, nyní intensivně vyjednává o plánu na restrukturalizaci svého dluhu. Řecký ministr financí Varoufakis dnes na jednání euroskupiny v Bruselu představí návrh nové dohody, která by měla Aténám usnadnit splácení státního dluhu.

    celý článek »

    Největší obchodník s ropou varuje před dalším poklesem

    Analytici největšího světového nezávislého obchodníka s ropu, kterým je společnost Vitol Group, varují před možným obnovením poklesu cen ropy. Nepolevující růst americké produkce vedl k dramatickému růstu stavu tamních zásob, což je rizikem pro další...

    celý článek »

    A tak končí evropský sen . . .

    Během posledních šesti let jsem opakovaně varoval, že monetární politika představuje Achillovu patu pravice. Asi nejlepším příkladem je vývoj v americké ekonomice ve dvacátých letech.

    celý článek »

    Evropa je uzlíček nervů; Řecko v hlavní roli

    Evropsko-řecká noční můra pro evropské trhy pokračuje. Euro a evropské akciové trhy vystřelily vzhůru poté, co se objevilo několik zpráv o možné dohodě mezi Řeckem a mezinárodními věřiteli na eventuálním šestiměsíčním překlenovacím období.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 10.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 9.2.Změna10.2. Americký dolar USD 1 24.5800 -0.15%24.5410...

    celý článek »

    Japonsko potřebuje hlavně kreativní destrukci

    V Japonsku se dějí velké změny. Vláda prosazuje hluboké strukturální reformy, tou nejvýznamnější je plán na zlepšení flexibility trhu práce. Vláda se také snaží zvýšit zaměření firem na ziskovost, mění se i přístup k ženám.

    celý článek »

    Graf dne: Riziko deflace v Číně roste

    Již 35 měsíců v řadě klesá meziroční míra inflace v čínském průmyslu. V lednu cenový index (PPI) poklesl o 4,3 procenta, a jedná se tak o nejvýraznější propad od listopadu 2009.

    celý článek »

    Stane se Indie novým ekonomickým vůdcem?

    Indie očekává pro letošní fiskální rok silný růst ekonomiky, který by měl dokonce předběhnout Čínu. Konkrétní očekávání u Indie je 7,4%, oproti 7% u Číny. Pokud se Indii podaří tohoto růstu dosáhnout, vrátí se do růstové fáze.

    celý článek »

    Project Syndicate: Obama se připojuje k řeckému chóru

    Nedávná výzva amerického prezidenta Baracka Obamy ke zmírnění úsporných opatření předepsaných Řecku je pozoruhodná – a nejen proto, že tím prezident schválil vyjednávací pozici nově zvolené řecké vlády ve vztahu k oficiálním věřitelům.

    celý článek »

    Evropa v úvodu hledá směr, Raiffeisen Bank +7 %

    Evropské akciové trhy aktuálně korigují úvodní pokles, když investoři sledují zejména vývoj jednání mezi Řeckem a jednotlivými vládami zemí eurozóny. Pozornost míří v první řadě na zítřejší setkání ministrů financí v Bruselu, kde se budou řešit podmínky ohledně záchranného programu.

    celý článek »

    Maďarsko sníží bankovní daň

    Maďarský premiér Viktor Orbán ohlásil, že Maďarsko sníží bankovní sektorovou daň v letech 2016 až 2019 tím, že sníží jak základ daně, tak její sazbu, která je jednou z nejvyšších v Evropě. V roce 2016 by tak měly maďarské banky ušetřit 60 mld.

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství – bitcoin u 200 USD

    Nové zákony o způsobu placení DPH v zemích Evropské Unie se nepříznivě promítnou do ochoty obchodníků akceptovat platby v bitcoinech . Od 1. ledna totiž vstoupila v platnost legislativa, která nařizuje platit DPH ve výši odpovídající zemi zákazníka.

    celý článek »

    Výhled USD, EUR, GBP, SP500, DAX, FTSE na týden 07 2015

    V tomto týdnu se vrátíme k ekonomickému vývoji, protože žádná oznámení centrálních bank ani státní svátky nejsou očekávány. Hlavní událostí bude úterní oznámení o inflaci v Číně a čtvrteční zaměstnanost v Austrálii a maloobchodní prodeje v USA.

    celý článek »

    Co byste měli vědět o FINRA

    FINRA – Financial Industry Regulatory Authority - Úřad pro regulaci finančního odvětví Úřad pro regulaci finančního odvětví je nejrozsáhlejší nezávislý regulátor pro akciové společnosti, které podnikají v USA.

    celý článek »

    Greenspan: Řecko bude muset eurozónu opustit

    Pátečnímu rally, vyvolanému silnými daty pracovních míst USA, z kraje nového týdne odzvonilo. Zlato v pondělí vzrostlo v průměru o 8 dolarů za unci, odrazilo se od třítýdenního nízkého hitu v předchozí...

    celý článek »

    Rozbřesk - Uchránil alkohol ČR od deflace a korunu od oslabení?

    Včera ráno jsme se dočkali malého domácího překvapení a to v podobě kladné lednové inflace v ČR. Připomeňme, že spotřebitelské ceny v lednu meziměsíčně i meziročně vzrostly o 0,1 %, přičemž faktorem, který zcela neutralizoval kolaps cen pohonných hmot, byl zcela nečekaný nárůst cen alkoholu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza otevřela nový týden mírným ziskem, když index PX včera přidal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance propadla pod úroveň 590 Kč, později se nad ní dokázala vrátit, prodejci její akcie nicméně v závěrečné aukci poslali nekompromisně o 0,9 % níže na cenu 586,10 Kč.

    celý článek »

    Úterý Praha zahájí bez výraznějších změn

    Pražská burza otevřela nový týden mírným ziskem, když index PX včera přidal 0,2 %. Elektrárenská společnost ČEZ v úvodu seance propadla pod úroveň 590 Kč, později se nad ní dokázala vrátit, prodejci její akcie nicméně v závěrečné aukci poslali nekompromisně o 0,9 % níže na cenu 586,10 Kč.

    celý článek »

    Asijské kapitálové trhy ovlivnila nervozita investorů

    Už čtvrtý den po sobě hlásí většina asijských akciových trhů pokles. A po úterku se statistika většiny z nich nezměnila. Asijské akciové trhy totiž následovaly výprodeje v USA, které způsobilo podle agentury Bloomberg řecké odmítnutí návrhu záchranného programu pro zemi.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 25.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 24.4.Změna25.4. Americký dolar USD 1 23.6160 -0.61%23.4700...

    celý článek »

    Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?

    Plánujete žádat o hypotéku? Nebo prodáváte či kupujete nemovitost, případně vás čeká dědické řízení? V těchto případech se pravděpodobně neobejdete bez odhadu ceny nemovitosti. Jak odhad probíhá, jaké faktory mají vliv na odhadní cenu a jaká jsou...

    celý článek »

    Překvapí americká zpráva o HDP trhy?

    Dnes ve 13:30 BST budou zveřejněny předběžné údaje o HDP z USA za 1. čtvrtletí 2024. Konsenzus ukazuje na průměrný anualizovaný růst 2,6 % ve srovnání s konečnými 3,4 % v předchozím čtvrtletí. Přestože se očekává pokles dynamiky růstu

    celý článek »

    Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií

    Růstové společnosti jsou relativně k hodnotovým v kurzu. Ale mnohem více to platí u velkých společností. Jak vypadal cyklus na rovinách růst/hodnota a velké/malé v minulosti, jaká je situace nyní, co stojí za ní a případnou změnou? Liz Ann Sonders ze Schwabu ukazuje následující graf, ve kterém jsou relativní výkony růstových akcií k akciím hodnotovým.

    celý článek »

    US100 ztrácí téměř 1 %

    Po dnešním zveřejnění údajů o HDP za 1. čtvrtletí 2024 se propady na Wall Street zrychlují. Anualizovaná změna HDP činila pouhých 1,6 % oproti prognóze 2,5 %. Pro investory na akciovém trhu je však horším znamením zpráva o trvale vysoké inflaci. Deflát...

    celý článek »

    NATGAS tiká níže po datech EIA

    Americký úřad pro energetické informace (EIA) dnes v 16:30 vydal oficiální týdenní zprávu o zásobách zemního plynu v USA. Očekávalo se, že zpráva bude ukazovat 87 miliard kubických stop vestavěných zásob po 50 miliardách kubických stop. Aktuální zpráva...

    celý článek »