• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 20. 2. 2015

    Závěr týdne se nesl v optimistickém ladění a hlavní indexy v závěru dne přidávaly přibližně půl procenta. Nervozita z neshody mezi EU a Řeckem, která v úvodu obchodování tlačila trhy níže, byla v podvečer vystřídána optimismem poté, co zmíněné stany...

    celý článek »

    Evropa zakončila týden nerozhodně, Lufthansa (-4 %) nevyplatí dividendu

    Velmi volatilní seanci s velkými výkyvy dnes zaznamenaly evropské akciové trhy, které tak zakončily obchodování nerozhodně. Pozornost mířila především do Bruselu, a to na jednání evropských ministrů financí eurozóny se svým řeckým kolegou, kde ministr financí Malty prohlásil, že Německo a jeho spojenci jsou připraveni na vystoupení Řecka z EMU.

    celý článek »

    Býk opět nabral síly?

    Během ekonomického, respektive tržního cyklu obvykle dochází k poměrně standardním přesunům zájmu investorů od jedněch sektorů k druhým. Během boomu jsou populární sektory a firmy, které nejvíce těží ze sílící ekonomiky.

    celý článek »

    Týden na měnách: Intervence z Hradu

    Tentokrát můžeme začít korunou, kde se děly zajímavé věci. Prezident Zeman po přestávce znovu slovně zasáhl na podporu domácí měny. V zásadě sdělil, že měnovou politiku v konečném důsledku určuje on, nepřeje si devalvace koruny a naopak chce směřovat k zavedení eura.

    celý článek »

    Akcie nevědí kudy kam

    Evropský akciový index Stoxx 600 kolísá kolem včerejší zavírací úrovně a nachází se tak poblíž svého 7letého maxima. V závěru seance ale přeci jen nepatrně ztrácí půdu pod nohama a aktuálně klesá o zhruba tři desetiny procenta, přestože...

    celý článek »

    Před víkendem – FED a Řecko

    Před víkendem a s končícím týdnem v zádech (pozor v tento okamžik se ještě obchoduje a bude se obchodovat až do večerních hodin, bereme-li v úvahu i trhy za Atlantikem) člověka napadá několik myšlenek, které snad stojí za to, aby byly podrženy v...

    celý článek »

    Evropské akcie oscilují kolem sedmiletých maxim

    Autor: Zdeněk Zaňka Evropské akcie procházejí línějším vývojem a na trhu je vidět nervozita z jednání o budoucnosti Řecka, které je aktuálně ve slepé uličce. Investoři doufají v nové řešení obtížné finanční situace této středomořské země.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 20.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 19.2.Změna20.2. Americký dolar USD 1 24.0330 +1.29%24.3440...

    celý článek »

    Akcie Erste a KB patří mezi oblíbence analytiků

    Bankovní sektor je na pražské burze stále jedním z těch nejzajímavějších, a to přesto (nebo právě proto?), že akcie Erste byly loni druhé nejztrátovější. Jak si povedou akcie Erste Group Bank, pro něž stanovili nedávno analytici z Goldman Sachs vysokou...

    celý článek »

    USW prodlužuje stávku rafinerií

    Odborový svaz United Steelworkers (USW) doporučil cca 30 000 zaměstnanců v ropném sektoru, aby odmítli už 7. návrh na ukončení nejdelší rafinerské stávky od roku 1980. USW zastupuje zaměstnance cca 200 amerických rafinerií a dalších ropných zařízeních...

    celý článek »

    Společnosti Danone loni klesl zisk o pětinu

    Francouzskému potravinářskému gigantu Danone v uplynulém roce klesl čistý zisk o 21 procent na 1,12 miliardy eur (30,6 miliardy Kč). Největší světový výrobce jogurtů zápasí s deflací v Evropě a problémy na svém největším trhu v Rusku.

    celý článek »

    Minutes ECB - QE byla jediná adekvátní volba

    ECB včera vydala oficiálně první zápisky z jednání. Zajímavý byl komentář, že nákup vládních dluhopisů byla jediná adekvátní volba, když bankéři diskutovali QE program. Celkově bylo QE jediným zbývajícím instrumentem, který má dostatečnou sílu poskytnout.

    celý článek »

    Francie - první pokles cen od roku 2009

    Francouzský CPI v lednu poklesl o 0,4%, když byl tažen především poklesem cen energií. Šlo o první pokles cen od října 2009. V nejbližších měsících inflace pravděpodobně zůstane v záporu.

    celý článek »

    CZK korigoval zpět po Zemanovu posílení

    Koruna včera korigovala své předchozí posílení a oslabila na hladinu 27,40 za euro. Poblíž této úrovně se pohybuje i dnes ráno. Z našeho pohledu se nic nemění, doporučujeme prodej CZK a zajištění proti případné volatilitě.

    celý článek »

    CZK korigovala zpět po Zemanovu posílení

    Koruna včera korigovala své předchozí posílení a oslabila na hladinu 27,40 za euro. Poblíž této úrovně se pohybuje i dnes ráno. Z našeho pohledu se nic nemění, doporučujeme prodej CZK a zajištění proti případné volatilitě.

    celý článek »

    Wall Street 19.2. - trhy kolem nuly, ropa klesá

    Hlavní americké indexy se ve čtvrteční obchodní seanci pohybovaly opět kolem nuly, když o něco horší makrodata zastínily naděje na dohodu řecké vlády a jejích věřitelů. Dolar posiloval o 0,3 % na všech frontách, zlato otočilo svůj vývoj a nakonec kleslo..

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve čtvrtek pouze konsolidovala, když index PX přidal kosmetických 0,03 %. Elektrárenská společnost ČEZ po ranním výletu k 594,70 Kč nabrala jižní směr a obchodní seanci nakonec ukončila o 0,5 % níže na ceně 588 Kč.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké burzy vstoupily do včerejšího obchodování v červeném, když dolů je srážel především energetický sektor v reakci na opětovný pokles cen ropy. Nedařilo se ani maloobchodním řetězcům, když jejich akcie poslaly dolů zprávy o tom, že Wal-Mart...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí