• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 23. 2. 2015

    Trhy zahajovaly nový týden nevýrazně. Úvodní pokles byl v závěru dne korigován a indexy končily blízko nuly. Trhy postrádaly výraznější stimul a spíše se uchýlily k defenzivě před zítřejším vystoupením Yellen v kongresu a tako vystoupení Draghiho.

    celý článek »

    Evropa nejvýše od roku 2007; HSBC po výsledcích -5 %

    V plusu zahájily nový týden západoevropské akciové indexy, které tak posílily popáté v řadě. Pozitivně sentiment investorů ovlivnilo jednání o budoucnosti Řecka, kdy jeho věřitelé odsouhlasily prodloužení úvěrového programu o další čtyři měsíce, avšak za předpokladu že představí konkrétní návrh reforem.

    celý článek »

    Vše je to nyní o penězích

    Známý výrok Miltona Friedmana o tom, že „inflace je vždy a všude peněžním jevem“ v podstatě nelze rozporovat. Inflace je výsledkem toho, že v ekonomice je příliš mnoho peněz relativně k produktu a k tomu, jak moc rychle se peníze v ekonomice otáčí (na tento druhý faktor se někdy zapomíná).

    celý článek »

    Dolar dopoledne získával navrch, ale karta se znovu obrací

    Během dneška se stále řešilo a řeší doručení seznamu reforem věřitelům řeckou vládou. Čas je do půlnoci, doručení zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Z řecké vlády už zazněly jednotlivé body, které by měl seznam obsahovat, ale důležité bude jejich posouzení věřiteli.

    celý článek »

    Nášlektor.cz: Jak na správný seminář?

    Denně probíhá v Česku tisíce seminářů. Ať už na vysokých školách, ve firmách či na úřadech. Ne vždy jsou však vedeny správnou a účinnou formou. Jak má vypadat struktura semináře tak, aby obsahoval všechny potřebné části? Dlouholetá lektorka a...

    celý článek »

    Evropské burzy v úvodu týdne mírně posilují

    Západoevropské akciové indexy dnes rostou přibližně o půl procenta , když těží z páteční dohody o prodloužení řeckého záchranného plánu, investoři ale zároveň vyčkávají na další vývoj. Mírně posiluje většina sektorů, mezi poraženými však jsou..

    celý článek »

    Akcie nejsou drahé, mají ještě potenciál

    Optimisté vyhánějí akciové indexy na nová maxima a pesimisté bijí na poplach a vyzývají k přesunu aktiv do klidnějších vod. Kdo z nich má pravdu? Zde jsou jejich argumenty. Již šestým rokem v řadě jsme byli svědky rostoucího akciového trhu.

    celý článek »

    V Praze byl úvod týdne poklidný; Erste bank +1,2 %

    Tuzemský akciový trh v pondělí mírně rostl, když index PX v poklidné obchodní seanci přidal 0,4 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují také bez výrazných pohybů – německý DAX roste o 0,5 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,1 %, polský WIG získává 0,4 % a maďarský BUX připisuje 0,9 %.

    celý článek »

    Proč v bitvě Řecko vs. Německo vyhrálo Německo?

    Autor: Zdeněk Zaňka V posledních týdnech jsme byli svědky častých střetů mezi Německem a Řeckem, kdy Řecko přišlo s návrhem úsporného programu a Německo je zamítlo. Mohlo to působit dojmem, že Německo vede eurozónu a o všem rozhoduje.

    celý článek »

    Bank of Azerbaijan shodila svou měnu o 33,5%

    Central Bank of Azerbaijan o víkendu srazila svou národní měnu o 33,5% proti dolaru. Centrální banka přistoupila k tomuto kroku v rámci svých snah po vytvoření dalších podmínek pro podporu diverzifikace národního hospodářství, zvýšení...

    celý článek »

    VW prodal poslední 450. vůz Bugatti Veyron!

    Automobilka VW dnes oznámila, že prodala poslední 450. vůz značky Bugatti Veyron čímž ukončila výrobu jedněch z nejluxusnějších supersportů, jež kdy byly vyráběny. Posledním Veronem byl vůz pojmenovaný La Finale z otevřené série Grand Sport Vitesse...

    celý článek »

    Ceny průmyslových výrobců dále padají

    České koruně se dnes dařilo. I přesto, že ceny průmyslových výrobců propadly více, než se čekalo, domácí měna posílila v průběhu dne přibližně o deset haléřů a korigovala tak své oslabení z konce minulého týdne.

    celý článek »

    Měli byste se obtěžovat s životním pojištěním?

    Pokud jste nezadaní a bez závazků, pravděpodobně se o životní pojištění příliš starat nemusíte. Ale pokud máte partnera, který by po vaší smrti finančně strádal, nebo máte-li děti, pak byste měli životní pojištění raději zvážit.

    celý článek »

    Itálie je časovanou bombou Evropy

    Může to znít neuvěřitelně, ale italská ekonomika vzrostla za posledních šestnáct let o pouhá 4 %. Je na tom od vzniku eurozóny ještě hůře než Řecko. Ne všechny evropské země si vedou tak špatně.

    celý článek »

    Futures na Wall Street klesají po dosažení nového rekordu

    Futures na Wall Street klesají poté, co americké akciové trhy v pátek zavřely na historických maximech. Investoři vyčkávají na další zprávy kolem Řecka, které by mělo přijít s návrhem na reformy za případné prodloužení záchranného programu od mezinárodních věřitelů.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 23.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 20.2.Změna23.2. Americký dolar USD 1 24.3440 -0.21%24.2910...

    celý článek »

    Diamond design: obchodní značka kvalitní stínící techniky

    Diamond design je obchodní značka kvalitní stínící techniky, interiérové i exteriérové. Stínící technika je důležitou a funkční součástí našeho domova i obchodních prostor. Kromě své nejdůležitější, stínící funkce zvyšuje komfort prostoru a přidává mu...

    celý článek »

    Euro pod tlakem, Řecko stále vrhá stín

    Euro k dolaru slábne 0,6% d/d na 1,131. Trh po narušení dlouhodobé dominantní opěrné zóny 1,165 1,225 a manévruje nad podporou 1,12. Euro nedokázalo příliš vytěžit z dohody euroskupiny a Řecka o půlročním prodloužení finanční pomoci. Stále totiž...

    celý článek »

    Alternativou pro Čechy mohou být zelené investice

    Klesající výnosy konzervativních investic přiměly řadu Čechů ke změně strategie. Více loni kupovali smíšené fondy s určitým podílem akcií, které mohou vynášet v prostředí nízkých úrokových sazeb více než dluhopisové.

    celý článek »

    Moody´s snížila rating Ruska na Ba1

    Ratingová agentura Moody´s již v pátek snížila kreditní rating Ruska z původního stupně Baa3 na Ba1 s negativním výhledem. Hlavním důvodem je pokračující konflikt na Ukrajině a související sankce a nízké ceny ropy.

    celý článek »

    ČR - důvěra v domácí ekonomiku v únoru mírně poklesla

    Celková důvěra v domácí ekonomiku se v únoru mírně snížila. Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu) v meziměsíčním srovnání mírně poklesl o 1,1 bodu. Indikátor důvěry podnikatelů se v porovnání s lednem také mírně snížil o 1,1 bodu.

    celý článek »

    Německo: Ifo, USA: Prodeje existujících domů

    10.00 SEČ - Německo: Index IFO (02 2015) Očekávání: 107,7Předchozí: 106,7 Trhy čekají posílení indexu včetně složek současné situace a očekávání, které by znamenalo potvrzení stabilizace slábnoucího trendu indexu, respektive růstu ek. aktivity...

    celý článek »

    7 zajímavých tipů na ropné společnosti

    No jistě, panika může ještě srazit cenu ropy dolů, ale tyto ropné společnosti mohou přečkat bouři. Cena rop byla v minulých šesti měsících ve volném pádu a kolikrát se zdálo, že dna bylo již dosaženo.

    celý článek »

    Předstihový PMI pozitivní v EU a snad i v USA

    V pátek vyšla poměrně povzbudivá předběžná data pro index nákupních manažerů eurozóny (PMI) za únor v eurozóně, který měří aktivitu několika tisíc podniků eurozóny a je považován za barometr vývoje ekonomiky.

    celý článek »

    Maďarsko to se snížením bankovní daně myslí vážně

    Maďarsko slibuje, že zákon o snížení bankovní daně, jedné z nejvyšších v Evropě, který přislíbilo na začátku února, bude schválen do dubna tohoto roku. Státní rada maďarského ministerstva financí Gabor Orban ohlásil, že by chtěl zákon předložit vládě k...

    celý článek »

    Důvěra v ekonomice mírně klesá, ale…

    I když se v únoru důvěra v české ekonomice decentně snížila, zůstává na poměrně vysoké úrovni. V průmyslu i ve stavebnictví a zvláště pak ve službách došlo k poklesu ukazatele důvěry, zatímco u obchodníků pod dojmem slušného růstu prodejů se nálada v únoru zlepšuje.

    celý článek »

    Řecko - kompromisní dohoda - čtyřměsíční odklad

    Páteční jednání Řecka a ministrů financí eurozóny přinesla čtyřměsíční prodloužení stávajícího programu (ačkoliv se tomu nadále nesmí říkat program), tj. do konce června. Řecko musí dnes prezentovat soubor vlastních rozpočtových opatření, která budou...

    celý článek »

    Zeman vs. ČNB - to be continued

    Prezident Zeman v pátek v rozhovoru pro Bloomberg prohlásil, že Jiří Rusnok je vynikajícím kandidátem na pozici guvernéra ČNB poté, co skončí v červnu 2016 mandát Miroslavu Singerovi.

    celý článek »

    EP bude jednat o legislativě pro emisní povolenky

    Dnes a zítra proběhne zasedání výboru pro životní prostředí Evropského parlamentu. Mělo by se jednat o podpoře trhu emisních povolenek. Očekáváme, že výbor schválí podporu trhu, tím by měla vzrůst cena emisní povolenky.

    celý článek »

    Praha bude zahajovat týden růstem

    V pátek pražská burza přidala 0,84 % na 1015 bodů. Nejvíce přidal bankovní titul Erste Bank a to 2,67 %, Komerční banka zvrátila ranní vývoj a zakončila svůj obchodní den v plusu 0,8 % na 5435 Kč.

    celý článek »

    Investice do miliardářských ETF

    Pokud by finance měly síň slávy, Warren Buffett, Carl Icahn, John Paulson, George Soros a Bill Ackman by tam určitě nechyběli. Nejenže jsou nesmírně bohatí, ale také prokázali schopnost dlouhá léta konzistentně porážet trh.

    celý článek »

    Elektrizující budoucnost Afriky (1)

    Ústředním tématem Světového ekonomického fóra pro rok 2015, které se konalo v Davosu ve Švýcarsku koncem ledna, byly emerging a frontier markets. Jeden z bodů – dosažení růstového programu Afriky, mě velmi zaujal.

    celý článek »

    Dohodli jste se na splácení dluhu? Pozor na to, zda splátky hradíte řádně a včas

    Smlouvy, díky nimž může zákazník například zaplatit za zboží ve splátkách nebo si půjčit peníze, často obsahují ustanovení o tzv. ztrátě výhody splátek. Sjednání tohoto ustanovení umožňoval jak dřívější občanský zákoník, tak i současný nový občanský zákoník, který je účinný od roku 2014. Věc vypadá jasně, ale jak je vidět z rozhodovací praxe soudů, nemusí to tak vždycky být. O zajímavém případu týkajícím se ztráty výhody splátek nedávno rozhodovaly jak Nejvyšší soud, tak i Ústavní soud.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naopak zavřené.

    celý článek »

    Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí

    Za "naprostý nesmysl" označil ruský prezident Vladimir Putin varování, že Rusko by mohlo zaútočit na Polsko, Pobaltí nebo Česko. Při středečním setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml, Putin prohlásil, že NATO se snaží zastrašovat obyvatele s cílem udržet jejich podporu pro další pomoc Ukrajině, proti které Rusko už více než dva roky vede válku.

    celý článek »

    Snížení amerických úroků? Stále není kam spěchat

    Projev s názvem "There’s Still No Rush". Christopher Waller jím navázal na jeden ze svých předchozích komentářů, který pomohl formovat tržní výhled sazeb v letošním roce. Hlavní poselství včerejšího projevu v Ekonomickém klubu je, že se snižováním saze...

    celý článek »

    Graf dne - USDCAD (28.03.2024)

    USDCAD je jedním z měnových párů, které mohou dnes odpoledne zaznamenat zvýšenou volatilitu. Důvodem jsou údaje, které budou zveřejněny ze Spojených států a Kanady. Dnes ve 13:30 bude zveřejněna konečná zpráva o americkém HDP za 4. čtvrtletí 2023

    celý článek »

    JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30

    Společnost JTPEG Financing CZ I, a.s. dneškem vydává dluhopisy JTPEG F.CZ 7,25/30. Dluhopisy mají nominál 10 tis. Kč, budou vydány v předpokládaném objemu 1 mld. Kč a ponesou kupón ve výši 7,25 %, který bude vyplácen pololetně.

    celý článek »

    Německý index DAX40 tvoří nová maxima

    Německému indexu DAX 40 se v roce 2024 zatím mimořádně daří, když si připsal více než 10 % a ve středu dosáhl historického maxima 18 510 bodů. Pokračující pozitivní trend zatím nevykazuje žádné trhliny, ale vzhledem k tomu, že cena zaznamenala 10.

    celý článek »

    Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024

    Velikonoční svátky pozmění obchodní hodiny světových akciových trhů. Patria.cz přináší svým uživatelům v rámci kompletního zpravodajského servisu přehled o tom, které dny jsou na kterých světových akciových trzích obchodní, či které burzy zůstanou naop...

    celý článek »

    S&P500 uzavřelo na nových rekordech

    Akciové indexy včera posilovaly, S&P500 uzavřelo na nových maximech, hlavně díky silnému závěru obchodování, výraznější zprávy se pro to ale neobjevily. Ve večerních hodinách vyšly informace z projevu člena FOMC Wallera, jež je považován za jestřába, že&h

    celý článek »

    Obce Královéhradecka - 2024

    Vybrané údaje o obcích kraje řazené abecedně včetně územních číselníků. Územní srovnání za okresy, správní obvody obcí s rozšířenou působností a velikostní skupiny obcí. Vybrané údaje jsou publikovány v delší časové řadě.

    celý článek »

    Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v období 2005–2023

    V Ústeckém kraji byla ve sledovaném období nejvyšší nezaměstnanost žen v ČR, k nejvyšším mezi kraji patřily i hodnoty nezaměstnanosti mužů. Mezi uchazeči stále převládají osoby bez vzdělání nebo se základním vzděláním. V posledních letech je na...

    celý článek »