• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Jak obchodovala Amerika 24. 2. 2015

    Dnešní vývoj byl pod vlivem očekáváného vystoupení Yellen před kongresem. Rétorika byla patrně v souladu s očekáváním trhu a indexy se vydaly zvolna k novým maximům. Přesto, že naznačila, že pár příštích zasedání pravděpodobně změnu sazeb nepřinese,...

    celý článek »

    Wall Street na historických maximech, First Solar +10 %

    Americké akciové trhy dnes vystoupaly na svá historická maxima, když indexy posílily přibližně o půl procenta. Velmi sledované dnes bylo vystoupení předsedkyně Fedu Janet Yellenové, která v americkém parlamentu potvrdila, že centrální banka je připravena zvýšit sazby, ale nestane se tak dříve než v polovině roku s tím jak růst inflace a mezd zůstává stále příliš nízký.

    celý článek »

    Deset výhod příjmu z pronájmu

    Čerpání hypotečního úvěru na pořízení druhé nemovitosti za účelem jejího pronájmu je při dobře zvolených parametrech hypotéky a důsledně vybrané nemovitosti dobrou investicí. Příjem z pronájmu totiž přináší řadu výhod, podívejme se na deset vybraných.

    celý článek »

    Předhypoteční úvěr získáte v roce 2015 až na 2 roky

    Většina bank jej stále nenabízí, vybírat tak můžete „pouze“ z nabídek 5 bank. Co přesně Vám tyto finanční ústavy nabízí, to Vám prozradíme na následujících řádcích. ČSOB, Hypoteční banka, Česká spořitelna, Komerční banka, Raiffeisenbank a Sberbank, to...

    celý článek »

    DeVry – hodnota pro kontrariány?

    Na počátku listopadu jsem zde obracel pozornost čtenářů a investorů k akciím společnosti Apollo. Konstatoval jsem, že tato vzdělávací firma je bezesporu dojnou kravkou, její zdraví se ale horší a je otázkou, zda se jde jen o přechodné churavění.

    celý článek »

    Koruna koriguje své zisky

    Regionální měny si dnes vylepšily své pozice. Nejlépe se dařilo polskému zlotému, který si na své konto vůči euru připsal 0,4 % na úroveň 4,16 PLN/EUR. Maďarský forint měl v průběhu dne také tendenci posilovat, nakonec však v celodenním hodnocení...

    celý článek »

    Hlavní akciové indexy dnes bez velkých změn

    Západoevropské akciové indexy dnes nepatrně posilují a vylepšují tak svá maxima od roku 2007. Mezi nejúspěšnější tituly patří akcie globální těžební společnosti BHP Billiton ( 6 %) díky výsledkům hospodaření nad odhady a zvýšení dividendy.

    celý článek »

    Praha podruhé v tomto týdnu v zeleném; ČEZ +1,2 %

    Tuzemský akciový trh dokázal růst i ve druhé obchodní seanci tohoto týdne, když index PX dnes získal 0,6 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX roste o 0,5 %, rakouský ATX obchoduje výše o 0,3 %, polský WIG ztrácí 0,1 % a maďarský BUX připisuje 1,4 %.

    celý článek »

    Fantom cenového vývoje: Zlato jako „měnodita“?

    Jen málokteré aktivum se může pochlubit tak dlouhou obchodní historií jako zlato. Už ve starověku sloužilo ke zprostředkování směnných vztahů, aby se postupně vyvinulo v rezervní jednotku, na kterou byly fakticky navázány světové měny.

    celý článek »

    Nasdaq: sen se stává skutečností

    Nasdaq v éře internetových firem byl produktem snů. Nyní je růst Nasdaq založen na ziscích firem. Až prorazí úroveň svého historického maxima, velmi pravděpodobně zde zůstane. Když si vzpomeneme, jak to bylo, byl to zázrak.

    celý článek »

    Bitcoinové zpravodajství: oslabování

    V krátkosti: spekulativní pozice na pokles, zastavení ztrát na 273 USD, výběr zisků na 153 USD. Konsorcium pro standardizaci kryptoměn (C4) oznámilo, že pracuje na novém standardu pro bezpečnostní pravidla pro kryptoměny.

    celý článek »

    Euforie na řeckém trhu?

    Autor: Zdeněk Zaňka Posledních pár dnů dostává Řecko především dobré zprávy, minimálně z krátkodobého pohledu. Na další čtyři měsíce mají po problémech a řecký akciový trh ta zaplavuje euforie.

    celý článek »

    Atény předložily seznam reforem, komise návrh ocenila

    Evropská komise vyjádřila podporu seznamu reformních opatření, které Řecko v pondělí před půlnocí zaslalo Bruselu. V dopise šéfovi euroskupiny dnes EK uvedla, že dokument představuje "dobrý výchozí bod" pro dosažení dohody o prodloužení programu úvěrové pomoci o čtyři měsíce.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 24.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.2.Změna24.2. Americký dolar USD 1 24.2910 -0.13%24.2570...

    celý článek »

    GPRO – horská dráha

    V posledních dnech předvádí jízdu jako na horské dráze akcie společnosti GoPro, která patří mezi nejúspěšnější IPO loňského roku na US trzích. Necelé tři týdny nazpět akcie zkorigovaly po oznámení hospodářských výsledků až do oblasti 42,6-44 USD.

    celý článek »

    Vystoupení hlav ECB a Fedu mohou pohnout trh

    Dnes se budou konat vystoupení hlav předních světových centrálncíh bank. V 14-00 SЕČ ve Frankfurtu vystoupí předseda ECB Mario Draghi a v 15-00 SЕČ v bankovním výboru amerického senátu - šéfka Fedu Janet Yellen.

    celý článek »

    Německo - revize potvrdila růst HDP ve 4Q o 0,7%

    Podle revidovaných údajů německá ekonomika ve 4Q loňského roku rostla o 0,7%, což potvrdilo předběžné odhady ze začátku února.Privátní spotřeba rostla o 0,8%, kapitálové investice si polepšily o 1,2% a export se posunul o 1,3%.

    celý článek »

    Ropa na hraně 5ti-měsíční podpory

    Dubnový futures kontrakt ropy WTI klesá 0,6 % d/d na 49,1, na hraně 5ti-měsíční podpory 48,5. Trh dnes zabsorbuje makroekonomické události USA v 16.00, konkrétně Index spotřebitelského sentimentu Conference Board a vystoupení šéfky Fedu Yellenové v..

    celý článek »

    Burzovní rozcvička s Lynx: Valeant kupuje Salix

    Americké akcie včera zůstaly na místě v očekávání na dnešní a zítřejší slyšení Janet Yellen v Kongresu. Nejvyšší představitelka Fed bude na pololetním slyšení vypovídat k monetární politice Fed. Řecko mělo doručit očekávaný seznam reforem nezbytný...

    celý článek »

    NWR představila také solidní výhled pro r. 2015

    NWR dnes reportovala za 4Q14 EBITDA zisk na úrovni 6,6 mil. Eur, což bylo lepší než 1 mil. Eur ztráta ve stejném období loni a asi o 12,2 mil. Eur (5,5 Eur na tunu) lepší než čekal trh. Firma měla ztrátu 197 mil. Eur na úrovni EBIT kvůli 183 mil.

    celý článek »

    Akcie jedou na vlně euforie

    Akcie jedou na vlně euforie Akciové trhy se nadále vezou na optimistické vlně, především Evropa v letošním roce dohání to, co loni zameškala. Oznámení ECB o QE dodává trhům dostatečnou porci paliva, aby se posouvaly ceny akcií výše a výše, a tak i...

    celý článek »

    Hledáme rezervy v rodinném rozpočtu

    Pravidelné sestavování rodinného rozpočtu a důkladné plánování financí je cestou, jak může rodina více ušetřit a následně si mít více peněz na zábavu. Dopřát si např. vytouženou exotickou dovolenou nebo lepší bydlení.

    celý článek »

    Praha zahájí úterý beze změn

    Tuzemský akciový trh v pondělí mírně rostl, když index PX v poklidné obchodní seanci přidal 0,4 %. Finanční sektor obchodoval smíšeně – Erste bank přidala 1,2 % na 660,50 Kč, Komerční banka odpoledne uhájila podporu u 5400 Kč a nakonec přidala kosmetických 0,1 % na 5440 Kč a pouze VIG ztratil 0,2 % na 1039 Kč.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRTuzemský akciový trh v pondělí mírně rostl, když index PX v poklidné obchodní seanci přidal 0,4 %. Finanční sektor obchodoval smíšeně – Erste bank přidala 1,2 % na 660,50 Kč, Komerční banka odpoledne uhájila podporu u 5400 Kč a nakonec přidala kosmetických 0,1 % na 5440 Kč a pouze VIG ztratil 0,2 % na 1039 Kč.

    celý článek »

    Indie novým ekonomickým vůdcem?

    Autor: Zdeněk Zaňka Indie očekává pro letošní fiskální rok silný růst ekonomiky, který by měl dokonce předběhnout Čínu. Konkrétní očekávání u Indie je 7,4%, oproti 7% u Číny. Pokud se Indii podaří tohoto růstu dosáhnout, vrátí se do růstové fáze.

    celý článek »

    BBC: Řecko odhalilo návrh reformních kroků

    Řecko zveřejnilo nástin seznamu chystaných reforem, jehož odevzdání je podmínkou prodloužení úvěrového programu. Informoval o tom server BBC. Zveřejněný seznam podle něj zahrnuje opatření, která se všeobecně předpokládala, včetně plánů na boj s daňovými úniky a korupcí.

    celý článek »

    Německá domácí poptávka ukázala svou sílu

    Společná evropská měna včera mírně oslabila přibližně o třetinu procenta. Euro stále tíží nejistota ohledně prodloužení řeckého záchranného programu. Nicméně další krok v řešení situace by Řecko mělo podniknout ještě dnes.

    celý článek »

    Asijské akcie po úterní seanci hlásí většinou ztráty

    Asijské akcie hlásí po úterním obchodování většinou oslabení. Důvodem jsou očekávání investorů o detailech návrhu řecké vlády o reformních opatření za příslib pokračování finanční pomoci a ze zprávy Janet Yellenové, prezidentky FEDu, kterou má přednést před americkými zákonodárci.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí