• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Únor 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

    Apple, Google a Facebook = Nasdaq +0,43%, BofA -3%

    Zatímco technologický trh pokračoval v růstu a díky titulům jako je Apple (130,37 USD, 1,26%), Google (555,73 USD, 2,19%) a Facebook (80,39 USD, 1,07%) rostl o 0,42% a tím se na 13 bodů přiblížil „magické“ hranici 5 000 bodů, tak index S&P a Dow Jones mírně klesaly nebo stagnovaly.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 26. 2. 2015

    Dnešní obchodování bylo, i přes sadu významných makrodat, ve svém výsledku nevýrazné a hlavní indexy končily s drobnými ztrátami. Zveřejněny byly indexy spotřebitelských cen, které dopadly víceméně dle očekávání, objednávky zboží dlouhodobé spotřeby se...

    celý článek »

    Evropa opět navýšila 7letá maxima; DAX +1 %

    Evropské akciové trhy zakončily dnešní obchodování v kladných hodnotách, kdy tak opět rozšířily svá sedmiletá maxima. Pozitivně investory naladily příznivé korporátní výsledky, přičemž sledovaná byla ale i makrodata.

    celý článek »

    Zlato se v průběhu dne dotklo týdenního maxima

    Cena zlata v průběhu dnešního dne zaznamenala nárůst na úroveň týdenního maxima. Zlato růstem reagovalo na konec období dovolených čínských obchodníků s dotčeným kovem a množící se spekulace investorů, dle kterých americký Fed ponechá v dohledné době...

    celý článek »

    Summary: ABInBev, GDF Suez, Farmaceutik Bayer, RBS, Allianz, aj.

    Evropa:ABInBev v minulém roce realizovala organický růst svých tržeb o 5,9 %. Vzhledem k pouze mírnému nárůstu objemu produkce (y/y +0,6 %) je patrné, že společnost těžila především z příznivého produktového mixu, kde se zájem odklonil více na stranu prémiových značek (tržby na hektolitr stouply o 5,7 %, oproti růstu nákladů na prodané výrobky o 3,9 %).

    celý článek »

    Nesmlouvavé stroje na provaření peněz

    Japonský trh byl nakopnut v roce 2013 změnou v celkové ekonomické politice, v posledních měsících se dostává znovu do otáček. Ve svých „makro“ příspěvcích jsem se této zemi poměrně intenzivně věnoval nedávno, v předposledním příspěvku do série Zaostřeno na blue chips jsme se zase dívali na příběh evropských automobilek.

    celý článek »

    Koruně se ve čtvrtek nedařilo

    Česká koruna si ve čtvrtek připisovala ztráty a oslabila z ranní úrovně 27,42 CZK/EUR na 27,54. Vývoj na okolních regionálních měnách byl však opačný, když si polský zlotý polepšil o 0,2 % a maďarský forint dokonce o 0,6 %.

    celý článek »

    Praha zakončila čtvrtek na červené nule

    Pražská burza dnes zaznemenala první ztrátovou obchodní seanci tohoto týdne, když index PX dnes ztratil kosmetických 0,03 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují smíšeně – německý DAX roste o 0,8 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,4 %, polský WIG získává 0,2 % a maďarský BUX odepisuje 0,1 %.

    celý článek »

    ČEZ: S jakými čísly se pochlubí příští týden?

    ČEZ - odhad hospodářských výsledků za 4Q2014 Zdroj: Erste Group Bank Energetický gigant ČEZ podle odhadů za 4Q2014 vykáže slabší produkci a trh bude zajímat hlavně výhled. Tržby by společnosti měly meziročně klesnout z 55,36 miliardy Kč na 50,34 miliardy.

    celý článek »

    Západoevropské burzy pokračují v růstu

    Západoevropské akciové indexy dnes rostou o 0,5-1 % a vylepšují tak svá sedmiletá maxima. Dopoledne mírně pozitivně překvapila ekonomická důvěra v eurozóně a pozitivním impulzem byly také výsledky hospodaření farmaceutické firmy Bayer (...

    celý článek »

    Malé akcie – tohtoročný investičný kôň?

    Autor: Terézia Laurová Väčšina z nás si pri predstave výnosnej akcie predstaví najmä akcie veľkých spoločností ako Apple, Google a podobne. Predstavujú pre nás osvedčenú klasiku. Avšak aj malé akcie môžu zabodovať a stať sa nováčikom roka na trhu, stanú..

    celý článek »

    Smrtící koktejl buybacků a nestandardní měnové politiky

    Žijeme v době bezprecedentních rekordů, akciové indexy atakují “all-time high”, Dow aktuálně na 18 224 bodech, Nasdaq na 4967 b. a SP500 na 2113 b. jen něco málo pod svými maximy, výnosy dluhopisů naopak zapisují do záznamů historická minima, některé se dostávají dokonce do záporu.

    celý článek »

    Počet žádostí o dávky v USA se mírně zvýšil

    Počet žádostí o dávky v nezaměstnanosti se v týdnu končícím 21. února zvýšil na 313 tisíc (t/t +31 tis., neboli +11 %). Dnešní číslo je tak horší než konsensus trhu (290 tisíc) i údaj z předchozího týdne, který byl revidován o jeden tisíc dolů na 282 tis.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 26.02.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.2.Změna26.2. Americký dolar USD 1 24.1650 +0.58%24.3060...

    celý článek »

    Globální lídr v oblasti CRM posiluje o téměř 11%

    Společnost SalesForce, která je globálním lídrem v oblasti cloudových služeb a je známá především pro své špičkové CRM (systém pro práci s kontakty v call centrech apod.) posiluje téměř o 11%. Důvodem je silné posílení tržeb o 32% oproti předchozímu roku.

    celý článek »

    Zasedání RBA v příštím týdnu

    Věnujme pozornost grafu měnového páru AUD/USD . Australský dolar je nyní na 29% nižší než historické maximum roku 2011 a v posledních třech týdnech vykazuje tendenci ke zvýšení. Od září loňského roku ten se při stabilní úrovní diskontní sazby 2,5% snížil.

    celý článek »

    KB - člen představenstva prodával akcie

    Obchody s akciemi Komerční banky (dále jen KB) ze strany managementu jsou poměrně ojedinělou záležitostí. Důvodem je, že banka nemá vytvořen přímý akciový motivační program ve vztahu k vlastním akciím.

    celý článek »

    S&P 500: navzdory rizikům před CPI trh atakuje rekordy

    Březnový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování roste 0,1% d/d na 2113. Dnes ve 14.30 SEČ obchodování ovlivní lednový Index CPI USA. Předpokládá se pokračování propadu meziroční inflace k nule kvůli...

    celý článek »

    Evropa v úvodu bez výraznějšího pohybu, GDF Suez po výsledcích +2 %

    Evropské akciové trhy se pohybují bez výraznějších změn, a to v blízkosti svých sedmiletých maxim. Z makrodat byla zveřejněna čísla z německého trhu práce, kde míra nezaměstnanosti zůstala v únoru na 6,5 %, přičemž odpoledne bude pozornost na data ze Spojených států v podobě objednávek zboží dlouhodobé spotřeby nebo počtu žádostí o dávky v nezaměstnanosti.

    celý článek »

    Kdo musí za rok 2014 podat daňové přiznání?

    Daňové přiznání není pouze záležitostí živnostníků, v některých případech je jeho vyplnění povinné i pro zaměstnance. Jak je tomu u příležitostných příjmů, proč je důležité si pohlídat časový test či co znamená limit 6 tisíc korun, objasňují následující..

    celý článek »

    RBS v r. 2014 po sedmé v řadě se ztrátou

    Největší britská státem kontrolovaná banka Royal Bank of Scotland (RBS) za rok 2014 zaznamenala další již 7. roční ztrátu v řadě. Čistá ztráta se snížila na 3,5 mld. GBP oproti 9 mld. v roce 2013. Naposledy banka vykázala čistý zisk v roce 2007.

    celý článek »

    Sójové boby: technická analýza

    Lidé obvykle vědí, že sójové boby mají nejširší uplatnění v asijské kuchyni. Někteří znají sójové mléko, nebo sójovou omáčku. Také víme o sójovém mase – tofu. Sójové boby jsou tedy standardní komoditou obchodovanou na burze a jejich cena ovlivňuje...

    celý článek »

    O2: Náznaky možného rozdělení ještě v tomto roce

    O2 se zřejmě připravuje na oddělení infrastruktury a přesunu do nové společnosti. Česká telekomunikační infrastruktura byla založena firmou PPF minulý podzim. Někteří zaměstnanci údajně obdrželi informace, že v červnu dostanou nabídku na pozici v nové...

    celý článek »

    Výsledky Mail.ru za r.2014 překonaly odhady trhu

    Ruská internetová společnost Mail.ru vykázala za r. 2014 tržby 35,8 mld. rublů, nad očekáváním 32,4 mld., a zisk před odpisy EBITDA 18,3 mld. RUB, nad oček. 17 mld. RUB. Firma očekává, že růst tržeb zpomalí z 15 % loni na 7-12 % letos a EBITDA marže...

    celý článek »

    Allianz ve 4Q14 s problémy, divi zaostala za odhady

    Allianz reportoval ve 4Q nečekaný meziroční pokles čistého zisku o 3 % na 1,22 mld. EUR (oček. 1,41 mld. EUR). Výrazný propad byl především v divizi zprávy majetku, která čelila masivnímu odlivu aktiv v důsledku odchodu Billa Grosse ze společnosti.

    celý článek »

    Výsledky Veolie ve 4Q vyzněly pozitivně

    Veolia reportovala výsledky za rok 2014, které byly víceméně v souladu s očekáváním s lehkým překvapením na očištěném čistém zisku (326 vs. oček. 288 mil. EUR). Čistý dluh byl 8,31 vs. oček. 8,46 mld. EUR.

    celý článek »

    Praha otevře na barevné nule

    Elektrárenská společnost ČEZ včera vytáhla tuzemský akciový trh již ke třetímu zisku v tomto týdnu, když index PX dnes přidal 0,3 %. ČEZ v úvodu seance prorazil rezistenci u 600 Kč a bez nových zpráv odstartoval spanilou jízdu, která skončila až o 3,9 % výše na úrovni 620,30 Kč s denním maximem na 622,90 Kč.

    celý článek »

    Automatické obchodní systémy vs trader

    Autor: Adam Maštalíř Emoce mohou být považovány za úhlavního nepřítele každého tradera, často totiž vedou k neuváženým rozhodnutím a následným ztrátám. Otázka zní, mohou automatické obchodní systémy pomoci překonat psychologické pasti? Tématu...

    celý článek »

    Euro si včera připisovalo mírné zisky

    Včera mělo euro vůči dolaru tendenci posilovat, konečné zisky však byly mírné okolo 0,25 %. Dnes ráno se pak euro vůči dolaru obchoduje okolo úrovně 1,1370 USD/EUR. Včera jsme se dočkali pouze francouzské spotřebitelské důvěry, která se v únoru dále.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRElektrárenská společnost ČEZ včera vytáhla tuzemský akciový trh již ke třetímu zisku v tomto týdnu, když index PX dnes přidal 0,3 %. ČEZ v úvodu seance prorazil rezistenci u 600 Kč a bez nových zpráv odstartoval spanilou jízdu, která skončila až o 3,9 % výše na úrovni 620,30 Kč s denním maximem na 622,90 Kč.

    celý článek »

    Má individuální výběr akcií (opět) smysl?

    Aktivní správa investičního portfolia byla v posledních letech v řadě vyspělých zemí pod palbou kritiky. Proč platit za to, že někdo vybere akcie k nákupu (a k prodeji), když většina manažerů ani nepřekoná hlavní akciové indexy? Relevantní otázka.

    celý článek »

    Asie: akciový index Topix dosáhl na sedmileté maximum

    Zatímco se většina akciových trhů v Asii pohybovala mezi zisky a ztrátami, japonský index Topix dosáhl na své sedmileté maximum. Výsledku napomohl především růst akcií energetických firem v Japonsku, kterým nahrál aktuální vývoj ceny ropy.

    celý článek »

    V ruské sněmovně je návrh zrušit zákaz dovozu potravin

    Skupina poslanců z menší opoziční strany Spravedlivé Rusko předložila sněmovně návrh zákona, který napadá zákaz dovozu západních potravin do Ruska. Zákaz, kterým Moskva odpověděla na západní sankce, podle autorů předlohy odporuje ústavě, je neopodstatněný a vede k růstu cen potravin v Rusku.

    celý článek »

    Ústavní soud dal zelenou tajným nahrávkám zaměstnanců proti zaměstnavatelům

    Uspět v civilním soudním řízení se záznamem hovoru jiné osoby, který byl pořízen bez jejího souhlasu, bylo doposud většinou obtížné. A to navzdory tomu, že by obsah nahrávky mohl bez jakýchkoliv pochybností prokázat skutečnosti, které jsou předmětem sporu. Avšak v nálezu z prosince loňského roku Ústavní soud dosavadní meze přípustnosti skrytého nahrávání velmi významně posunul, minimálně pro případy, kdy jde o jediný důkaz dostupný zaměstnanci jakožto slabší straně pracovněprávního sporu.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »