• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Co teď dělat s akciemi O2?

    Představenstvo firmy schválilo přesun pevné a mobilní infrastruktury do odděleného subjektu nazvaného Česká Telekomunikační Infrastruktura. Podívejme se na některé zajímavé detaily a dopady transakce.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 2. 3. 2015

    Nový měsíc zahajovaly trhy optimismem a indexy se posunuly o více než půl procenta vzhůru. Za zmínku stojí technologický Nasdaq, který dosáhl na metu 5000 bodů. Zlato ani ropa dnes nepředvedly výraznější pohyb.

    celý článek »

    Indická poptávka po zlatě míří k růstu

    Dovoz zlata do Indie, jež platí po Číně za druhého největšího spotřebitele zmíněného kovu na světě, by měl v průběhu stávajícího měsíce provázet růst. Výrazně by jej nemělo omezit ani rozhodnutí indického ministra financí Aruna Jaitleyho ponechat dovozní.

    celý článek »

    Evropa zakončila v červeném, Vivendi -5 %

    Evropské akciové trhy úvodní zisky neudržely a zakončily první obchodní den nového týdne v záporném teritoriu. Došlo tak k výběru zisků, při kterém indexy zakončily seanci několik desetin pod úrovní včerejšího závěru.

    celý článek »

    Jaké výsledky představí v úterý ČEZ?

    Společnost ČEZ oznámí výsledky svého hospodaření za loňský čtvrtý kvartál a za celý rok 2014 ráno 2. března. Pokračující pokles cen elektřiny bude nadále cítit, investory ale může potěšit dividenda.

    celý článek »

    Přehršel prostoru pro další rally

    S Fedem a dalšími centrálními bankami se nebojuje. Takže to někdy vypadá, že jsme až posedlí tím, co se jejich zástupcům honí hlavou, či ústy a kterého opeřence svým postojem zrovna zastupují (hrdličky nebo jestřáby).

    celý článek »

    Česká koruna na začátku týdne beze změny

    Obchodování na trhu s korunou vůči euru bylo na začátku týdne poklidné. Koruna začínala týden na úrovni lehce nad 27,50 CZK/EUR, zde se obchoduje i v odpoledních hodinách. Okolním regionálním měnám se však nedařilo, když polský zlotý si...

    celý článek »

    Praha zahájila týden ziskem, O2 ale -10 %!

    Pražská burza zahájila nový týden mírným ziskem, když index PX dnes připsal 0,2 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu obchodují níže – německý DAX klesá o 0,1 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,3 %, polský WIG ztrácí 0,5 % a maďarský BUX odepisuje 1 %.

    celý článek »

    Dodávky ropy OPEC na devítiměsíčním minimu

    Autor: Bc. Václav Ruml Na minimum od června loňského roku spadly dodávky ropy Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC). Hlavním viníkem bylo špatné počasí, které během února komplikovalo export ropy z přístavů na jihu Iráku, druhého největšího producenta.

    celý článek »

    S&P 500 v únoru rostl o 5,5%, nejvíce od října 2011

    Hlavní americký a světový akciový index S&P 500 v únoru rostl o 5,5%, což bylo nejvíce od října 2011. Index v průběhu měsíce 4x vylepšil své historické maximum.Nasdaq Composite si polepšil v únoru o 7,1% a dostal se nejvýše od března 2000.

    celý článek »

    Rusko: 1998 = 2015?

    Ruské hospodářství poprvé od rozpadu Sovětského svazu roste, z hyperinflace se stal jednociferný růst cen a řada ekonomů odhaduje dlouho očekávaný ekonomický obrat.

    celý článek »

    Motorkáři na burze

    Autor: Zdeněk Zaňka Dnes se podíváme na dvě společnosti, které lze obchodovat na burze a jejich hlavní zaměření je výroba motorek a motorů. Obě z nich najdeme na burze NYSE. Sektor rekreačních vozidel, kam motorky patří, je velmi zajímavý a slibuje...

    celý článek »

    Rozpad eurozóny jako rozpad Rakouska-Uherska

    Eurozóna nebyla navrhována s tím, že by z ní měl někdo odcházet. I na vrcholu krize v letech 2011 a 2012 politici naprosto odmítali možnost exitu. Mario Draghi tehdy uvedl, že „tato možnost není v dohodě“.

    celý článek »

    ČEZ – pět odstínů čistého zisku (ne padesát ...)

    Pakliže si podnikatelé i občané stěžují na komplikovaný daňový systém, pak budiž řečeno, že ani výkazy firemních výsledků se postupem času neobejdou bez nových pohledů na danou účetní položku. Konkrétně v případě společnosti ČEZ můžeme např.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 02.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 27.2.Změna2.3. Americký dolar USD 1 24.4010 +0.32%24.4800...

    celý článek »

    Akcie O2 odepisují téměř 10% a jsou již pod 190 Kč!

    Akcie O2 po oznámení plánu štěpení společnosti dnes padají o téměř 10% a pohybují se již pod hranicí 190 Kč. Podrobnosti o návrhu štěpení viz O2: Akcie by měly po rozdělení klesnout na 59,4 Kč O2 oddělí infrastrukturu do nové společnosti v...

    celý článek »

    Čekáme na dokončení korekce

    Podívejme se na graf měnového páru GBP/USD. Kurz libry klesl na sedmileté maximum vůci euru a osmitýdenní maximum vůci US dolaru. K tomuto přispěl pokles cen nemovitostí v únoru poprvé během 5 měsíců.

    celý článek »

    Zisky ještě neznamenají peníze

    Jsou trhy, které se obchodují za velmi vysoké násobky a naopak trhy, kde PE dosahuje nízkých jednociferných čísel. Příkladem prvního mohou nyní být Spojené státy, či Mexiko, příkladem druhého třeba Rusko (viz předchozí příspěvky).

    celý článek »

    O2 „vejpůl“

    Z pohledu současného (menšinového) akcionáře O2 CR by sice po rozdělení firmy měl držet v rukou (alespoň po nějakou dobu) zhruba stejný majetek, ale nevýhoda je, že větší část tohoto majetku bude mnohem méně likvidní, protože se nebude obchodovat na...

    celý článek »

    O2 „vejpůl“ - společná cena kolem 183 Kč ?

    Z pohledu současného (menšinového) akcionáře O2 CR by sice po rozdělení firmy měl držet v rukou (alespoň po nějakou dobu) zhruba stejný majetek, ale nevýhoda je, že větší část tohoto majetku bude mnohem méně likvidní, protože se nebude obchodovat na...

    celý článek »

    Čína - PBOC opětovně snížila sazby o dalších 0,25%

    Čínská centrální banka (PBOC) o víkendu oznámila, že opětovně sníží své hlavní sazby ve snaze stimulovat růst své ekonomiky. Naposledy PBOC snižovaly sazby loni v listopadu.Jednoletá výpůjční sazba se snížila o 0,25 na 5,35%, jednoletý deposit poklesl o..

    celý článek »

    Evropa v novém týdnu roste, Altice +8 %

    Evropské akciové trhy v úvodu nového týdne opět rostou, kdy tak rozšiřují své nejvyšší hodnoty za více než sedm let. Lepší čísla přišla z Číny, kde index nákupních manažerů dle HSBC dosáhl 50,7 b.

    celý článek »

    FX aktualizácia: RBA pravdepodobne zníži sadzby

    PBOC znížila svoje úrokové sadzby o 25 bb, no na trhu absentoval optimizmus na väčších pároch, najmä na austrálskom dolári. Americký dolár bol vo všeobecnosti silnejší na základe tejto správy, keďže opäť sa potvrdzuje divergencia politík ostatných...

    celý článek »

    O2: Akcie by měly po rozdělení klesnout na 59,4 Kč

    Představenstvo firmy schválilo přesun pevné a mobilní infrastruktury do odděleného subjektu nazvaného Česká Telekomunikační Infrastruktura. Detaily: 1. Založení nové firmy Česká Telekomunikační Infrastruktura (dále jen jako „Nástupnická společnost“).

    celý článek »

    V USA mírné zpomalení zase kvůli tvrdé zimě jako vloni

    Růst ekonomiky USA ve 4Q2014 (2,2 %) byl pomalejší, než jeho rychlý odhad (2,6%), kvůli nižšímu růstu zásob a hlubšímu deficitu zahraničního obchodu, hlavní fundamenty však zůstávají solidní. Výsledky za čtvrtý kvartál byly v souladu s očekáváním trhu.

    celý článek »

    Souhrn pátečního vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zakončila minulý týden, když index PX ztratil 0,5 %. Za celý měsíc si pražská burza připsala úctyhodných 7 %, což představuje nejvyšší růst od prosince 2010Rakouská bankovní skupina Erste Bank hospodařila ve 4Q se ziskem 42 mil.

    celý článek »

    USA: ISM průmyslu začátkem roku v pásmu ochlazení?

    16.00 SEČ - USA: Index ISM zpracovatelského průmyslu (02 2015): Očekávání: 53,4Předchozí: 53,5 Trh očekává mírný pokles indexu a tím i sotva znatelné snížení růstu aktivity zpracovatelského průmyslu, který by měl podobně jako v lednu být nevýrazný...

    celý článek »

    Praha zahájí týden mírným růstem

    Pražská burza zakončila minulý týden, když index PX ztratil 0,5 %. Za celý měsíc si pražská burza připsala úctyhodných 7 %, což představuje nejvyšší růst od prosince 2010Rakouská bankovní skupina Erste Bank hospodařila ve 4Q se ziskem 42 mil.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Americké akciové burzy v poslední únorové seanci klesly. Index S&P 500 ztratil 0,3 %, Nasdaq a Dow Jones odepsaly půl procenta. Nedařilo se většině sektorů, nejhůře si vedly technologické tituly. V zisku se nakonec udržely jen maloobchodní...

    celý článek »

    Americká inflace dodala dolaru sílu

    Minulý týden se znovu dařilo americkému dolaru. Hlavní podporu získal od solidního inflačního reportu, který nepřinesl překážky pro plánované zvyšování sazeb. Rozdílné směřování měnových politik ECB a Fedu je tedy nadále hlavním faktorem působícím..

    celý článek »

    Měnový pár EUR/USD začal týden opět gapem

    Na měnovém páru společné evropské měny a amerického dolaru se, po zahájení obchodního týdne, vytvořil gap. Počáteční skok byl sice pouhých deset pipsů, ale během prvních minut se zvětšil o dalších 25 pipsů, což už je slušný potenciál pro případný zisk po.

    celý článek »

    Mohou si menšinoví akcionáři soudně vynutit výplatu dividendy? Nejvyšší soud rozhodl

    Výsledková sezóna je mezi investory jednou z nejočekávanějších událostí roku, a to kvůli možnému rozdělení zisku valnou hromadou společnosti. (Ponechme teď stranou, že mezi nejúspěšnějšími společnostmi světa jsou i takové, které dividendy nevyplácí. Volné finanční prostředky využívají tyto společnosti k dalšímu rozvoji podnikání, z čehož profitují i akcionáři díky zvýšení hodnoty svých akcií.) Zajímavou otázku řešil nedávno v tuzemsku Nejvyšší soud: Může si menšinový akcionář vynutit soudně výplatu dividendy, pokud valná hromada rozhodla, že se zisk ponechá ve společnosti?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí