• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 3. 3. 2015

    V úterý trhy končily přibližně s půlprocentní ztrátou a dále tak pokračují v bočním vývoji posledních dní. Výraznější makrodata dnes zveřejněna nebyla a dnešní zobchodované objemy zaostávaly za průměrem.

    celý článek »

    Evropa druhý den v řadě oslabila, pod tlakem banky

    Evropské akciové trhy zakončily druhý den v řadě v záporných hodnotách, když dnes indexy oslabily přibližně o procento. Na programu nebyla žádná důležitější data a tak veškerá pozornost míří ke čtvrtečnímu zasedání ECB.

    celý článek »

    Akcie Herbalife – tvrdý Ponzi oříšek

    Dnešní akcie je taková světoznámá právní specialita. Výjimečnost společnosti Herbalife a jejích akcií je patrná už z pohledu na vývoj ceny akcií. Je to horská dráha s velmi prudkými zvraty, pro kterou není problém tu a tam generovat návratnost násobně vyšší než návratnost celého indexu.

    celý článek »

    Česká koruna si připisuje zisky

    Obchodování s regionálními měnami bylo dnes různorodé. Polský zlotý, který se připravuje na výsledek zasedání centrální banky, v průběhu dne ztratil 0,2 % (na úroveň 4,17 PLN/EUR). Maďarský forint si během úterního obchodování odepsal 0,5 % na...

    celý článek »

    Akciové trhy dnes v červeném

    Akciovým trhům se dnes prakticky po celém světě nedaří. Evropský Stoxx 600 odepisuje zhruba půl procenta, když dolů jej tlačí především síťová odvětví a finanční tituly. Silné německé maloobchodní tržby, které překonaly i ty nejoptimističtější...

    celý článek »

    Chytrý krok PPF nebo jen pokus vyštvat minoritu O2?

    V pátek byla zveřejněna zpráva o rozdělení společnosti O2 CR na dvě společnosti. Nově vzniklá společnost bude vlastnit technologie potřebné pro komunikaci pevných linek zároveň pak také přes mobilní zařízení a v neposlední řadě datová centra a technické vybavení k nim příslušící jako kabeláž, náhradní zdroje energie, apod.

    celý článek »

    Citibank prodává jednu ze svých divizí

    Banka Citibank prodává svou divizi OneMain financial, která se zabývá malými rizikovými půjčkami americkým občanům. Kupujícím bude nejspíše Springleaf holdings. Hodnota transakce je odhadována na 4,25 miliardy USD.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 03.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 2.3.Změna3.3. Americký dolar USD 1 24.4800 +0.39%24.5760...

    celý článek »

    Ceny rodinných domů v posledním pololetí mírně vzrostly, stále jsou však téměř o pětinu levnější než před krizí. Výměry domů i parcel se ale zmenšují

    Zhruba o 2 % vzrostly během posledního půlroku ceny skutečně prodávaných rodinných domů v Praze a okolí. Oproti předkrizovému roku 2008 jsou ale stále o více než 18 % levnější. Ve vývoji cen rodinných domů nelze na rozdíl od cen bytů najít jednoznačný...

    celý článek »

    Britský akciový trh atakuje historická maxima

    Autor: Jan Novotný Akcie ve Velké Británii vykazují růst a již druhý den atakují historická maxima. Hlavími tahouny růstu jsou společnosti Ashtead Group a Taylor Wimpey. Na druhé straně ovšem Barclays a těžař Glencore zažívají výraznější propad.

    celý článek »

    Kdo musí za rok 2014 podat daňové přiznání? (3.3.2015)

    Daňové přiznání není pouze záležitostí živnostníků, v některých případech je jeho vyplnění povinné i pro zaměstnance. Jak je tomu u příležitostných příjmů, proč je důležité si pohlídat časový test či co znamená limit 6 tisíc korun, objasňují následující..

    celý článek »

    Barvy roku 2015: jaké jsou barevné trendy?

    Barvy roku 2015: jaké jsou barevné trendy? Barvy jsou mocné… dokáží rozzářit jakýkoliv prostor, navozují příjemnou atmosféru v interiéru, a tím ovlivňují náladu člověka. Vnímáte to tak také? Pokud ano, neváhejte a nechte se nést na vlně barevných trendů..

    celý článek »

    BASF zvyšuje ve 4Q14 i za celý rok 2014 své zisky

    Tržby ve výši 18,0 miliardy eur (minus 0,6 %) EBIT před zaúčtováním mimořádných položek ve výši 1,5 miliard eur (plus 2,8 %) Značný nárůst zisků v segmentech Chemicals a Agricultural Solutions, významný pokles zisků v segmentu Oil & Gas z důvodu nižší...

    celý článek »

    Americkému dolaru se nedaří prolomit S/R úroveň 120,00

    Na měnovém páru USD/JPY se kurz páru drží již čtyři měsíce v bočním trendu a i přes několik ataků hranice 120,00 se mu ji zatím definitivně prolomit nepodařilo. Na konci loňského roku byla cena páru několik dní nad touto magickou hranicí, ale vždy se pak.

    celý článek »

    Německý maloobchod nejvýše za sedm let

    Německý maloobchodní sektor zahájil letošní rok silným růstem. Spolkový statistický úřad dnes oznámil, že maloobchodní tržby v Německu v lednu meziměsíčně stouply o 2,9 %, tedy nejprudším tempem od začátku roku 2008.

    celý článek »

    QECB ještě ani nezačal a už se spekuluje o jeho konci!

    Šéf ECB Mario Draghi ze dva dny představí spolu s aktualizovaným výhledem ekonomického vývoje a inflace do roku 2017 také konkrétní podmínky plánu na evropskou obdobu QE. QECB ještě ani nezačal a trhy se již kvůli řadě zlepšujících se makroekonomických...

    celý článek »

    FX aktualizácia: Dolároví býci v napätí

    Včera sme videli sklamanie z neschopnosti dolára posilniť pri tom, ako AUDUSD bol vytlačený vyššie po neznížení sadzieb od RBA, GBPUSD sa nepretlačilo nižšie cez krátkodobý suport, EURUSD sa naďalej lepí v okolí úrovne 1,12 bez známok budovania...

    celý článek »

    Nestabilní stabilita Brentu

    Na vyšší cenovou rozkolísanost trhu jsme si během uplynulých týdnů zvykli. Navzdory tomu se však Brent již delší dobu udržuje na dohled od letošních maxim, přičemž mu určitě nechybí ani snaha posunout jejich výše.

    celý článek »

    Držba zlata a stříbra dosáhla nového maxima pro rok 2015

    O zlato se po únorovém propadu objevuje nový zájem ETP pro energie a vzácné kovy společně přilákaly 6,5 mld. dolarů Držení stříbra dosáhlo dvouměsíčního maxima Investiční vlastnictví ETP (exchange-traded products) podpořené skutečným zlatem a stříbrem...

    celý článek »

    Tempo růstu dolaru nebude tak výrazné, jak se očekávalo

    Víra v růst amerického dolaru se začala po dlouhé době snižovat spolu s růstem napětí kolem očekávaného zásahu amerického Fedu do rekordně nízkých sazeb. Dolarový index agentury Bloomberg sledující 10 hlavních měnových párů proti zeleným bankovkám v...

    celý článek »

    Výsledky ČEZu dávají šanci na divi 40 Kč na akcii

    ČEZ dnes reportoval za 4Q14 upravený čistý zisk na úrovni 5,3 mld. Kč (-20% r/r), což bylo o 4% nad očekáváním trhu. ČEZ tak o 2% překonal i svůj celoroční výhled. EBITDA dosáhla 17,8 mld. Kč (meziročně stabilní) a byla také 3% nad odhady.

    celý článek »

    Riziko deflace útočí už i na Čínu

    Autor: Marek Svoboda Obavy z deflace začaly být problémem globální ekonomiky a nutí státy bez ohledu na jejich velikost a sílu posoudit rizika poklesu cen. Velké ekonomiky Japonska, Německa, Velké Británie a Spojených států čelí velmi nízké inflaci nebo..

    celý článek »

    Centrální banky nakoupily 477 tun zlata!

    Mezinárodní měnový fond v minulém týdnu vydal zprávu, že eurozóna navýšila v lednu svoje zlaté rezervy na aktuálních 10 791 tun. Draghi je známý tím, že zlatu jako prostředku ochrany vůči výkyvům dolaru důvěřuje a ECB na zlato pohlíží jako na důležité...

    celý článek »

    Wall Street 2,3, - Nasdaq nad 5000 body, ropa pozitivní

    Akcie na Wall Street si v úvodu týdne připsaly solidní zisky, technologický Nasdaq se poprvé od splasknutí internetové bubliny v roce 2000 přehoupl přes hladinu 5 000 bodů. Sentiment podpořilo snížení úrokových sazeb v Číně, solidní makrodata z Evropy a..

    celý článek »

    Zisk Barclays v r. 2014 překonal odhady

    Společnost Barclays reportovala za minulý rok zisk před zdaněním ve výši 5,5 mld. GBP (+12 % r/r), mírně nad očekáváním trhu (5,3 mld. GBP). Výsledky jsou nadále zatíženy náklady na restrukturalizace a další tvorbou rezerv (750 mil.

    celý článek »

    Obchodování na zámořských akciových trzích

    Akciím ve Spojených státech se včera dařilo, když tři hlavní indexy velmi slušně rostly. Technologický Nasdaq ( 0,9 %) se poprvé za posledních 15 let podíval nad hranici 5000 bodů, zatímco Dow Jones ( 0,9 %) a S&P 500 ( 0,6 %) dosáhly na nové...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza zahájila nový týden mírným ziskem, když index PX včera připsal 0,2 %. Smutným hrdinou dne byly akcie telekomunikační společnosti O2, které po zprávách o rozdělení společnosti do dvou entit po pátečním propadu o 4,2 % včera odepsaly dalších 10,1 % na 187 Kč s denním minimem až na 184,70 Kč.

    celý článek »

    Praha bude otevírat výše, ČEZ s výsledky za 2014 a výhledem pro 2015

    Pražská burza zahájila nový týden mírným ziskem, když index PX včera připsal 0,2 %. Smutným hrdinou dne byly akcie telekomunikační společnosti O2, které po zprávách o rozdělení společnosti do dvou entit po pátečním propadu o 4,2 % včera odepsaly dalších 10,1 % na 187 Kč s denním minimem až na 184,70 Kč.

    celý článek »

    Euro si v pondělí zisky neudrželo

    Evropské měně se na začátku týdne nejdříve dařilo, když vůči dolaru si během dne připisovala zisky ve výši 0,4 %. Nicméně v pozdějších odpoledních hodinách většinu zisků evropská měna ztratila a dnes ráno se opět obchoduje okolo 1,1190 USD/EUR.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (3.3.2015)

    601 200denní klouzavý průměr, 589 50denní klouzavý průměr, 596 20denní klouzavý průměr. Titul po prolomení klesající trendové linie vyskočil výše. MACD roste a je nad spouštěcí linií. Objemy obchodů se mírně zvýšily. RSI je mírně překoupený.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí