• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    Kurzovní lístek se nepodařilo načíst.

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Béžová kniha Fedu

    Prinášame Vám aktualizáciu Béžovej knihy Fedu, ktorá mapuje ekonomické podmienky v ekonomike USA rozdelenej na 12 dištriktov lokálnych Fedov. Vychádza z dát, zverejnených pred 23. februárom 2015. Ide o kompiláciu názorov z firemného sektora a...

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 4. 3. 2015

    Podobně jako včera, i ve středu trhy oslabily. Hlavní indexy odepisovaly přibližně půl procenta. Na trh dolehl slabší výsledek změny zaměstnanosti a lepší výsledek PMI ve službách nestačil na vylepšení sentimentu.

    celý článek »

    Apple překonal ve 4Q Samsung, Xiaomi poskočilo

    Dle společnosti Gartner se americký Apple (AAPL) stal ve 4Q celosvětovou jedničkou v segmentu chytrých telefonů. Jak už sama společnost Apple se svými hospodářskými výsledky na konci ledna zveřejnila (podrobnosti zde ), v posledním kvartálu roku 2014...

    celý článek »

    Evropa v závěru posílila, DAX +1 %

    Evropské akciové trhy dnes několikrát změnily svůj směr, když před závěrem převládl pozitivní sentiment a indexy velmi výrazně posílily. Pozornost míří zejména na zítřejší jednání ECB, kde budou odhaleny detaily kvantitativního uvolňování, které bylo oznámeno v lednu.

    celý článek »

    ČR - souhrn 4.3. - akcie O2 zastavily pád a částečně jej korigovaly, ČEZ díky divi spekulacím roste, Evropa nakonec v plusu, ropa klesá, euro výrazně ztrácí před zítřejší QECB

    Pražská burza dnes v polovině 10. týdne při opětovně nadprůměrné likviditě lehce oslabila. Evropské akciové trhy dnes po většinu dne pouze hledaly směr a oscilovaly kolem včerejších závěrů, když proti sobě po firemních výsledcích stojí především pokles...

    celý článek »

    Ve jménu Miltona Friedmana

    Minulý týden jsem se zde rozepisoval o tom, že „v Evropě je to nyní jen o penězích“. Inflace i deflace, potažmo růst nominálního produktu jsou totiž dány „jen“ tím, kolik je v ekonomice peněz a jak rychle se tyto peníze otáčí (kauzalita je ale obousměrná).

    celý článek »

    Praha ve středu se ztrátou; ČEZ +1,9 %, Erste bank -1,2 %

    Tuzemský akciový trh ve středu klesal, když index PX dnes ztratil 0,3 %. Ostatním trhům ve středoevropském regionu se vede vesměs lépe – německý DAX získává 0,6 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,8 %, polský WIG přidává 0,7 % a maďarský BUX roste o 0,4 %.

    celý článek »

    ECB zajtra oznámi termín začatia QE

    Zajtra očakávame zasadnutie Európskej centrálnej banky, ktorá by mala priniesť odpovede na nasledujúce otázky:1. Kedy presne začne s nákupom vládnych dlhopisov?2. Ak sa zlepší výhľad pre rast ekonomiky bude to mať vplyv na QE?3. Bude pre ECB problém.

    celý článek »

    Tak jak to bude s tou dividendou od ČEZ?

    Lze po prezentaci a po konferenčním hovoru s analytiky k výsledkům společnosti ČEZ přidat nějaké nové argumenty ve prospěch nebo proti výplatě dividendy na loňské úrovni 40 korun na akcii hrubého? Zdá se, že ano, a to hlavně na stranu „pro“.

    celý článek »

    Rusko: Inflace, index PMI a rezervní fondy

    Spotřebitelská inflace se v Rusku minulý týden zvýšila o 0,2 % na celkových 6 % (kumulovaný součet t/t změn indexu CPI od začátku roku). V meziročním srovnání dosáhl růst cenové hladiny v lednu 15 % a očekává se další zdražování.

    celý článek »

    Akciové trhy vyčkávají na zítřejší zasedání ECB

    Hlavní evropský akciový index Stoxx 600 dnes příliš velkých změn nedoznal, když se pohybuje v těsné blízkosti včerejšího závěru. Ze sektorů se v mírném plusu nacházejí akcie telekomunikačních firem, naopak zhruba jedno procento ztrácejí...

    celý článek »

    Dolar na 11letém maximu k euru

    Americký dolar dnes posiluje k euru a posunuje se na nejsilnější úroveň od konce srpna roku 2003. Hlavním důvodem je očekávání zítřejšího spuštění QECB a odhalení jeho konkrétních parametrů a slabší než předběžně odhadované údaje o růstu aktivity...

    celý článek »

    Reakce na snížení polských sazeb byla vlažná

    Jedinou významnější regionální událostí dnešního dne bylo zasedání polské centrální banky. Trh všeobecně očekával snížení úrokových sazeb o 25 bb. Nakonec ale centrální bankéři rozhodli o razantnějším snížení , když klíčová sazba poklesla o 50 bb...

    celý článek »

    API: US ropné zásoby rostly méně, než se čekalo

    Podle statistik American Petroleum Institute zásoby ropy v USA v 9. týdnu rostly o 2,9 miliónu barelů oproti trhem očekávanému růstu až o 3,7 miliónu barelů.Zásoby benzínu podle API rostly o 530 000 barelů, když trh počítal s poklesem o 1,7 miliónu...

    celý článek »

    Zavede Řecko paralelní měnu?

    Mají peníze hodnotu jen proto, že stát prohlásí, že to jsou peníze? Nebo je nutné, aby všichni skutečně věřili, že jde o peníze a důvěřovali jim? Jde o staré dilema a Řecko je zemí, která by právě nyní chtěla znát tu správnou odpověď.

    celý článek »

    US firmy schovávají v zahraničí 2,1 biliónu dolarů

    Podle odhadů agentury Bloomberg cca 304 americké firmy v zahraničí schovávají kvůli daním zisky v celkovém objemu cca 2,1 biliónu dolarů.Jen 8 největších technologických firem v loňském roce navýšilo své ziskové polštáře v zahraničí o 69 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 04.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.3.Změna4.3. Americký dolar USD 1 24.5760 +0.43%24.6830...

    celý článek »

    [Makroskop] Záporné výnosy: prelud alebo realita

    Európska centrálna banka by mala zajtra oznámiť, kedy začína s programom QE, ktoré zahŕňa nákup štátnych dlhopisov. Fed a Bank of England takéto nákupy oznámili ešte v roku 2009, no ECB s tým pár rokov váhala. Keď ale začali inflačné očakávania v...

    celý článek »

    ABN Amro: Ropa může klidně začít zase klesat

    Analytici ABN Amro varují, že ceny ropy mohou klidně začít opět klesat. Stačí aby se ukázalo, že poptávka po ukládání ropy klesá, že se začnou zhoršovat makroekonomická data v hlavních ekonomikách případně když začne produkce převyšovat odhady trhu.

    celý článek »

    Nejziskovější společnost na světě

    Za nejziskovější společnosti na světě jsou podle dat za uplynulý rok považovány Apple a Exxon-Mobil. Obě se ziskem nad 30 miliard dolarů. Mnohem více mne však zaujaly dividendy vyplácené jinou společností.

    celý článek »

    Příliš slabý faktor strachu

    Během finanční krize roku 2008 se do popředí zájmu médií dostala Wall Street a vlastně celý bankovní systém. Bylo kritizováno nadměrné riziko, které banky podstupují, manipulování s cenami a sazbami či aktivity zaměřené na vyhýbání se daním.

    celý článek »

    Graf dne: Cena cukru je nejníže za posledních 6 let

    Za oslabením cukru stojí především brazilský real. Měna, díky obavám o politickou a ekonomickou situaci země, klesla vůči americkému dolaru na více než desetileté minimum. Brazílie je největším světovým producentem cukru a slábnoucí real zvyšuje...

    celý článek »

    Akciový trh roste z nudy

    Největší akciové zisky přicházejí v dobách nejnudnějšího obchodování. Vyplývá to z pohledu na zavírací ceny indexu S&P 500 mezi lety 1932 až 2014. Celkem bylo započteno asi 20 tisíc zavíracích hodnot vyjma sobotního obchodování, které probíhalo do 50.

    celý článek »

    Evropa mírně ztrácí; Standard Chartered +7 %

    Západoevropské akciové indexy po krátkém úvodním růstu zamířily do záporného teritoria poté, co již dva dny ustupují ze svých sedmiletých maxim. Pozornost investorů je zaměřena na zítřejší jednání ECB, kde budou oznámeny detaily ohledně programu kvantitativního uvolňování.

    celý článek »

    Indická centr. banka snížila nečekaně sazby

    Reserve Bank of India dnes překvapila a na neplánovaném zasedání rozhodla o snížení základní repo sazby ze 7,75 na výsledných 7,5% ve snaze podpořit skomírající růst své ekonomiky. RBI snížila obdobně sazby letos již jednou na svém lednovém zasedání.

    celý článek »

    Dijsselbloem – situace Řecka je velmi špatná

    Předseda ministrů financí eurozóny a holandský ministr financí Dijsselbloem popřel, že by se EU chystalo poskytnout Řecku třetí záchranný program ve výši 30-50 mld EUR, jak dříve oznámil španělský ministr hospodářství De Guindos.

    celý článek »

    Jak může investor vydělat na růstu ropy?

    Autor: Zdeněk Zaňka Ropa v posledních dnech vykazuje zajímavý růst a mnoho obchodníků začíná propadat euforii a nutkání dlouhodobě nakupovat ropu. Dokonce mne před několika týdny psal kamarád, že se chystá ropu nakupovat.

    celý článek »

    USA: ISM služeb slábne, přesto zůstává solidní

    16.00 SEČ - USA: Index ISM služeb (02 2015) Očekávání: 56,5Předchozí: 56,7 Mírné snížení indexu by znamenalo pokles růstu aktivity odvětví z ledna, ten by ale zůstal solidní. Podobný útlum růstu vykázala i některá regionální zpravodajství sektorové..

    celý článek »

    Video: Zaútočí ČNB opět na českou korunu?

    Na nedávném Investičním večeru se Ľuboš Mokráš, analytik z České spořitelny, a Martin Kupka, hlavní ekonom ČSOB, zaměřili mimo jiné na ČNB. Jaká je budoucnost koruny? A má podle obou expertů smysl posunout intervenční závazek ČNB? Co teď dělat s akciemi..

    celý článek »

    Uklidnění na měnovém páru HKD/JPY

    Po turbulencích na měnových párech obsahujících japonský jen dochází k uklidnění a kurz japonského jenu už neoslabuje s takovou razancí jako tomu bylo v posledních letech.Fundamentálně zatím není žádný náznak obratu a možného posílení japonského jenu,...

    celý článek »

    Data z amerického trhu práce by mohla podpořit dolar

    Po výraznějším poklesu cen průmyslových výrobců v eurozóně, společná evropská měna zamířila směrem dolu. V průběhu dne však své ztráty vůči dolaru postupně umazávala, takže nakonec ve srovnání s pondělním obchodním dnem skončila beze změny na úrovni.

    celý článek »

    Komodity a nový čínský normál

    V Číně končí oslavy nového roku a obchodníci s komoditami se ptají, co jim tento rok přinese. V centru jejich zájmu se nachází právě vývoj v Číně. Ta totiž byla na tomto trhu v posledních deseti letech rozhodujícím faktorem.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí