• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 5. 3. 2015

    Podobně jako v minulých dnech i dnes proběhlo obchodování za nižších než průměrných objemů. Indexy končily s drobnými zisky. Před otevřením trhu byla zveřejněna mírně slabší čísla počtů žádostí v nezaměstnanosti, slabší byly i objednávky zboží dlouhodobé.

    celý článek »

    Nečekaní zachránci planety

    Mohou účetní zachránit planetu? Tak se ve své nové knize ptá australská ekonomka Jane Gleeson-White. Její kniha je o účetních, ale ne o těch sucharech, kteří celý den stále něco počítají.

    celý článek »

    Evropa zakončila procento v plusu, Aviva +7 %

    V zelených číslech uzavřely dnešní seanci evropské akciové indexy, které si připsaly přibližně procentní zisky. Panevropský Stoxx 600 se tak vrací na nejvyšší hodnoty od července 2007 poté, co se ECB zavázala zahájit nákupy aktiv 9.

    celý článek »

    3D bublina?

    Taková definice bubliny není vůbec lehká. Platí to zejména o definici předem, ale do určité míry i pro definice ex-post. Na nejjednodušší úrovni prostě můžeme tvrdit, že bublina bylo to, co prudce rostlo a pak to stejně prudce spadlo.

    celý článek »

    Dotace na projekty: fond ASEKOL letos rozdělí 2 miliony

    Dotace na projekty: fond ASEKOL letos rozdělí 2 miliony korun. Dotaci 400 000 korun mohou získat projekty zaměřené na recyklaci a sběr elektra. O podporu ve formě grantu až do výše 400 tisíc korun se mohou ucházet obce, nevládní neziskové organizace,...

    celý článek »

    Evropské akcie pokračují v růstu

    Západoevropské burzy dnes posilují přibližně o 1 % . Hlavní indexy vylepšují své sedmileté maximum poté, co Evropská centrální banka potvrdila spuštění kvantitativního uvolňování s tím, že nákupy státních dluhopisů začnou příští pondělí.

    celý článek »

    Evropské akcie pokračují v růstu (5.3.2015)

    Západoevropské burzy dnes posilují přibližně o 1 % . Hlavní indexy vylepšují své sedmileté maximum poté, co Evropská centrální banka potvrdila spuštění kvantitativního uvolňování s tím, že nákupy státních dluhopisů začnou příští pondělí.

    celý článek »

    Graf dne: Pád eura pokračuje

    Společná evropská měna se během včerejšího obchodování dále propadla proti americkému dolaru na více než 11-ti leté minimum a pokračuje dále dolů. Na dnešní tiskové konferenci guvernér ECB Mario Draghi uvedl, že centrální banka bude nakupovat i...

    celý článek »

    Čínský drak ztrácí sílu

    Dvouciferný ekonomický růst v Číně nebyl v minulých letech ničím neobvyklým, šlo spíše o standard. Podle dnešního prohlášení čínských vládních představitelů by se však letošní růst měl pohybovat „pouze“ okolo úrovně 7 %.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 05.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 4.3.Změna5.3. Americký dolar USD 1 24.6830 +0.35%24.7700...

    celý článek »

    Světové ceny potravin jsou nejníže za posledních 4,5 roku

    Světové ceny potravin v únoru pokračovaly v poklesu a dostaly se na nejnižší úroveň za více než čtyři a půl roku. Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) dnes oznámila, že průměrná hodnota indexu cen v únoru proti předchozímu měsíci klesla o jedno procento na 179,4 bodu.

    celý článek »

    QE: Bude ECB kupovat také dluhopisy se zápornými výnosy?

    ECB by dnes měla představit podrobnosti programu QE. S tím jsou spojeny některé otázky, které bude muset její šéf Mario Draghi zodpovědět.Mezi ty nejzajímavější patří otázka, jestli ECB počítá s tím, že by nakupovala také dluhopisy se zápornými výnosy.

    celý článek »

    Zisk Adidasu loni výrazně klesl

    Čistý zisk německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas loni klesl o více než 40 procent na 490 milionů eur. Na hospodářské výsledky podniku měl negativní dopad mimo jiné prudký pokles kurzu ruského rublu.

    celý článek »

    3 největší finanční chyby 3 odlišných generací

    Podle nedávné studie finančně vzdělávací společnosti Financial Finesse lze odlišit slabá místa ve financích různých generací. Studie se konkrétně zabývala 3 generacemi - generací přelomu tisíciletí (přibližně ročníky 1981 až 1996), generací X (přibližně ročníky 1965 až 1980) a generací takzvaných silných ročníků (přibližně ročníky 1946 až 1964) a jejich schopnostmi řídit své finance.

    celý článek »

    Adidas očekává v roce 2015 růst zisků

    Autor: Ondřej Jankovič Společnost zveřejnila ve čtvrtek ráno finanční výsledky za celý rok 2014. Ve čtvrtém kvartálu došlo k růstu prodejů. V roce 2015 očekává růst a brzy představí svůj nový dlouhodobý strategický plán.

    celý článek »

    Evropa před ECB roste, Continental +3 %

    Evropské akciové trhy zahájily obchodování v zelených číslech, kdy se aktuálně pohybují několik desetin nad úrovní včerejšího závěru. Pozornost investorů je nasměrována na dnešní zasedání ECB, kde by měly být odhaleny technické detaily ohledně kvantitativního uvolňování.

    celý článek »

    FX aktualizácia: Euro prepadáva

    Trh predáva euro a britskú libru takmer rovnako silno ako nakupuje americký dolár. Ten sa obchoduje nezmenený voči jenu, austrálskemu doláru a kiwi, no dokonca mierne oslabil voči CAD. Témou tohto obchodovania je carry trades predávanie eura voči...

    celý článek »

    Asijské akcie v čele s čínskými táhnou k jihu

    Propad čínských akcií stáhnul k jihu většinu ostatních asijských akciových indexů poté, co čínská vláda snížila cíl letošního růstu HDP na 7%. Hongkongský Hang Seng ztratil 1,1% a Shanghai Composite Index v Číně ubral 1,5%.

    celý článek »

    Evans (Fed) nechce letos zvyšovat sazby

    Holubičí člen FOMC a guvernér chicagského Fedu Evans by kvůli nízké inflaci rád ponechal letos sazby beze změny. Podle našeho názoru to není příliš rozumné. Vzhledem k tempu růstu ekonomiky jsou aktuálně poměrně výrazně záporné úrokové sazby zbytečné.

    celý článek »

    ECB zahajuje další program kvantitativního uvolňování

    13.45 SEČ - Eurozóna - Klíčová úr. sazba ECB pro hlavní refinanční operace: Očekávání: 0,05%Předchozí: 0,05%14.30 SEČ - Eurozóna - Prohlášení ECB a tisková konference prezidenta ECB Draghiho k rozhodnutí: ECB na minulém lednovém zasedání monetární...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRTuzemský akciový trh ve středu klesal, když index PX dnes ztratil 0,3 %. Prahu stáhl do ztráty především finanční sektor – Erste bank odepsala 1,2 % na 627,50 Kč, Komerční banka ztratila dalších 0,3 % na 5243 Kč s denním minimem až na 5221 Kč a pojišťovací skupina VIG klesla o 1,8 % na 1074 Kč.

    celý článek »

    Technická analýza zná novou formaci!

    Od začátku roku se na řadě světových indexů objevuje dosud nepopsaná formace, která slibuje další růst cen akcií. Slavní pionýři technické analýzy ji dlouho ignorovali, nyní si ale vydobyla své místo na slunci! Jde o formaci dvouhrbého velblouda s...

    celý článek »

    Praha zahájí čtvrtek výše

    Tuzemský akciový trh ve středu klesal, když index PX dnes ztratil 0,3 %. Prahu stáhl do ztráty především finanční sektor – Erste bank odepsala 1,2 % na 627,50 Kč, Komerční banka ztratila dalších 0,3 % na 5243 Kč s denním minimem až na 5221 Kč a pojišťovací skupina VIG klesla o 1,8 % na 1074 Kč.

    celý článek »

    Jíte rádi? Vydělejte na tom

    Autor: Petr Slezák Lidé v moderní společnosti mají rádi jídlo. Jíme rádi a jíme často. S tím souvisí i vývoj společností, které se točí kolem jídla. Navíc světová populace i životní úroveň neustále roste a ruku v ruce s tím i jeho poptávané množství.

    celý článek »

    Zpráva o trhu práce a její vliv na kurz dolaru

    Minulý týden index dolaru vzrostl, přiblížil se k dolní hranici svého neutrálního pásma, ale nemohl ji překonat. Ukazatele americké ekonomiky byly natolik dobrými, že Fed se rozhodl nespěchat se zvýšením diskontní sazby.

    celý článek »

    Euro se nemůže vymanit z medvědího trendu

    Kurz měnového páru společné evropské měny a britské libry je již více než dva měsíce v sestupném trendu. Euro je pod tlakem z mnoha důvodů. Hlavní je kvantitativní uvolňování ze strany Evropské centrální banky (ECB).

    celý článek »

    Euro míří ke dvanáctiletému minimu

    Den před zasedáním ECB k měnové politice se euro vydalo směrem dolů. Oslabovat začala společná evropská měna hned ve včerejším brzkém dopoledni, kdy kurz spadl z kotací u 1,1180 USD/EUR k 1,1120 USD/EUR, s příchodem amerických...

    celý článek »

    Tak trochu bezplatné povolenky: Sága pokračuje

    Ta zpráva zazářila na mediálním nebi jako kometa. Dle Soudního dvora Evropské unie (SDEU) je inovativní český vynález – daň darovací z emisních povolenek, které měly být bezplatně alokovány provozovatelům velkých českých energetických zdrojů – nesouladný s právem EU.

    celý článek »

    Tak trochu bezplatné povolenky: Sága pokračuje

    Ta zpráva zazářila na mediálním nebi jako kometa. Dle Soudního dvora Evropské unie (SDEU) je inovativní český vynález – daň darovací z emisních povolenek, které měly být bezplatně alokovány provozovatelům velkých českých energetických zdrojů – nesouladný s právem EU.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínské rčení "železný kohout" má svůj původ v dynastii Čching jako kritika těm, kteří jen tak neotevřou peněženku.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (25.04.2024)

    Asijsko-pacifické akciové indexy prožívají smíšené období. Nejvíce rostou čínské indexy, přičemž peněžní index CHN.cash vzrostl o 0,96 % a peněžní index HK.cash o 1,05 %. Singapurský index SG20cash klesá o 0,21 %, vietnamský VIET30 rovněž o 0,23 % a ja...

    celý článek »

    Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

    Čína, Japonsko a Jižní Korea zintenzivnily snahu dotlačit podniky k vyšším dividendám a zpětným odkupům akcií. Asie je pro investory už dlouho především příběhem růstu, mohou tak vládní reformy uvolnit hodnotu dividendových akcií v tomto regionu? Čínsk...

    celý článek »

    GER: Také IFO naznačuje zlepšení

    Příznivá zpráva přišla také včera z Německa. Nálada mezi německými firmami se znovu zlepšila, a to jak ohledně současné situace, tak i jejich očekávání. To je v souladu s dalšími makro daty z poslední doby, které naznačují, že německá ekonomika by mohla&h

    celý článek »

    CZE: Nálada se zlepšila

    Včera vydal ČSÚ dubnové hodnoty nálady v české ekonomice. Ty se dají brát příznivě, když potvrzují postupné zlepšení ekonomického vývoje v ČR. Nálada mezi domácnostmi dále stoupla a nyní je již nad svým dlouhodobým průměrem.

    celý článek »

    OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů

    Společnost dnes pořádá valnou hromadu akcionářů. Kromě jiných standardních bodů budou akcionáři schvalovat dividendu za rok 2023 v celkové výši 1,85 EUR (11,1% hrubý div. výnos). Z toho 1 euro již bylo vyplaceno v rámci mezitímní dividendy, 0,6 EUR (3,6%&

    celý článek »

    Meta: Výsledky byly dobré, výhled zklamal

    Společnost Meta reportovala výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 36,5 mld. USD (+27,3 % r/r), a překonaly tak odhad o 240 mil. USD. Členská základna aktivních denních uživatelů se zvedla o 7 % r/r na 3,24 mld.

    celý článek »

    Výhled Meta poslal futures prudce dolů

    Akciové indexy ve středu ve velké většině oslabovaly, v USA dokázaly v řádných obchodních hodinách taktak udržet marginálně kladnou úroveň, v poobchodní fázi ale prudce oslabily (Nasdaq o 1,3%) po výsledcích Meta , jež byly za minulý kvartál nad odhady&he

    celý článek »

    Ropa s kontraktem BRENT se zastavila na trendové čáře

    Futures kontrakty na ropu BRENT od prosincového dna na úrovni 72,73 neustále rostou a 12. dubna dosáhly nového půlročního maxima 91,57. Přestože cena zažila ústup ze svých maxim, podařilo se jí najít oporu u 50denního jednoduchého klouzavého průměru&helli

    celý článek »

    Graf dne - USDJPY (25.04.2024)

    Japonský jen je dnes opět jednou z nejslabších měn mezi zeměmi G10 a den před rozhodnutím japonské centrální banky (BOJ) klesl na rekordně nízké úrovně. V době zveřejnění článku ztrácí JPY 0,3-0,4 %, a to i přes klidný začátek dne na forexovém trhu

    celý článek »