• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,207 ↑
    CZK / CNY 3,274 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,228 ↑
    CZK / PLN 5,839 ↑
    CZK / CHF 26,084 ↑
    CZK / USD 23,707 ↑
    CZK / GBP 29,516 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 6. 3. 2015

    Dnes prošly trhy výrazným poklesem, kdy hlavní indexy odepsaly více než jedno a půl procenta. Spouštěčem byla lepší makrodata. Lepší než očekávaný přírůstek pracovních míst mimo zemědělství a nečekaný pokles celkové míry nezaměstnanosti na hodnotu 5,5 %,.

    celý článek »

    Americké trhy v pátek oslabily nejvíce za posledních 6 týdnů

    US akciové indexy vstoupily do pátečního obchodního dne v mírné ztrátě, která ale znamenala otevření indexu S&P 500 pod hladinou 2100b. Důvodem byly údaje z trhu práce za měsíc únor, které sice přinesly růst počtu vytvořených pracovních míst i pokles celkové míry nezaměstnanosti, ale v současných podmínkách nastavení sentimentu vyvolávají spíše obavy z možného růstu úrokových sazeb.

    celý článek »

    Jízda dolaru na závěr týdne

    Výsledek dnešního dne se na finančních trzích odvíjí hlavně od amerického reportu z trhu práce. Ten byl opět velice dobrý a poslal strmě vzhůru americké výnosy.

    celý článek »

    Týden na měnách: Euro pokračuje v pádu

    Začal březen, tedy měsíc, kdy ECB spustí QE. Dosud nakupuje soukromý dluh, nyní přidá i ten veřejný. Detaily přineslo jednání Evropské centrální banky, které ale jinak ohledně budoucích kroků měnové politiky nijak nepřekvapilo.

    celý článek »

    Mohou nás piloti něco naučit o investování?

    Investování bývá přirovnáváno k ledasčemu. Často se o něm hovoří jako o paralele sportu, podnikání či partnerského života. Nezávislý obchodník s cennými papíry a také držitel pilotní licence Nick Thorne zase zdůrazňuje některé rysy, které investování...

    celý článek »

    Výsledky prvního kola zátěžových testů Fedu

    Fed včera zveřejnil výsledky prvního kola zátěžových testů, kterými od roku 2009 každoročně procházejí americké banky. Samotné výsledky skončily úspěchem, když vůbec poprvé v sítu přísných nároků centrální banky neuvízla jediná finanční instituce.

    celý článek »

    Nejlepší ukrajinská obrana proti Putinovi

    Většina pozornosti se sice dál ubírá směrem k Doněcku a Luhansku, nicméně je jasné, že Ukrajina své problémy vojensky nevyřeší. Pokud existuje záchrana, nalézá se na konci domácích reforem a nového modelu rozvoje.

    celý článek »

    Technická analýza - Nestlé

    Společnost produkuje a distribuuje široké spektrum potravin, její působnost má mezinárodní rozsah. Preferovaný scénář: LONG pozice s předpokládaným cílem v pásmu CHF 77,00-CHF 78,00/a Alternativní scénář: SHORT v případě ztráty úrovně lokální podpory u CHF 75,00/a a cílem u CHF 70,00/a Klíčové technické úrovně:Aktuální cena CHF 75,75/a Hladina CHF 74,10/a úroveň lokální podporyHladina CHF 79,00/a cílový růstový potenciálHladina CHF 70,00/a 200D klouzavý průměrTechnické indikace:Lokálně příznivý technický signál na úrovni RSI, MACD, Stochastic i Aroon, indikátor DMI potvrzuje růstový trend.

    celý článek »

    Putinovi se sníží plat o 10 %

    Vladimir Putin, premiér Medveděv, členové vlády a úředníci v Kremlu budou mít od začátku května o deset procent nižší mzdy. Platnost dekretu, kterým se platy snižují, je omezena do konce prosince 2015.

    celý článek »

    Sedm výhod akcií

    Nedostatek alternativ nás stále přivádí k akciím. Argument TINA ( „There is no alternative“) v posledních měsících jen získává na síle. Podporuje jej sedm dílčích důvodů: 1. Dividendový výnos z akciových investic dosahuje od 2,60 % (světový akciový...

    celý článek »

    Apple nahradí AT&T v bázi indexu Dow Jones

    S platností od 18. března budou akcie Apple zařazeny do báze prestižního indexu Dow Jones, když nahradí akcie telekomunikační společnosti AT&T.Akcie Apple reagují na právu posílením o téměř 1,5%, akcie AT&T naopak obdobným poklesem.

    celý článek »

    TopFiveTech - Samsung Galaxy S6 - kladivo na iPhony přišlo na svět?

    Svět technologií tentokrát přináší nové zařízení, dvě akvizice od známých firem a další šuškandu kolem HBO Now. Nasdaq si v pondělí došel poprvé od dot com bubliny pro číslovku 5000, hladina však zafungovala jako silná rezistence a index zase rychle zajel na čtyři tisíce devět set a nějakých pár bodů.

    celý článek »

    [Makroskop] Rast, pomalý a rýchly

    Ekonomický rast sa berie v posledných rokoch ako samozrejmosť. Rast je potrebný na generovanie nových pracovných miest, na splácanie existujúceho dlhu ale aj ako istota lepšej budúcnosti pri braní si nového dlhu. Hlavný ekonóm Bank of England Andrew.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 06.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 5.3.Změna6.3. Americký dolar USD 1 24.7700 +0.52%24.8990...

    celý článek »

    Citi: QECB posílí evropské akcie o dalších 34-69%

    Analytici evropské divize americké banky Citigroup míní, že spuštění QECB způsobí další růst evropských akciových trhů. Index Stoxx 600 už od začátku roku posílil o cca 15% a podle nejpesimističtějších odhadů má dalších 14% ještě před sebou.

    celý článek »

    HOME OFFICE: jak si zařídit domácí kancelář?

    HOME OFFICE: jak si zařídit domácí kancelář? Práce z domova vám dává nejen možnost řídit si čas a práci podle svého, ale také příležitost zařídit si domácí kancelář. Protože to bude vaše místo soustředění a kreativity, musí být dobře zorganizované, ať...

    celý článek »

    Jsou Američané výjimeční?

    Americký prezident Barack Obama často tvrdí, že Američané jsou výjimeční. Je to ale skutečně pravda? Politik bude o svém národu samozřejmě tvrdit, že výjimečný je.

    celý článek »

    Graf dne: Sklady ropy jsou téměř plné

    S rostoucími zásobami ropy se do popředí dostává problém s jejím dalším uskladněním. Americké zásoby ropy jsou na 80-letých maximech a podle EIA dosahují téměř 70 % dostupné skladovací kapacity.

    celý článek »

    NFP výhľad: čaká nás ďalšie prekvapenie?

    Výhľad pre dnešné NFP - Zverejnenie amerických nonfarm payrolls a miery nezamestnanosti za február očakávame o 14:30 - Konsenzus je na úrovni 235 tisíc, čo pokles oproti januárovej úrovni 257 tisíc - Nové žiadosti o podporu nezamestnanosti poukazujú.

    celý článek »

    Evropské dluhopisy jsou na rekordních minimech

    Výpůjční náklady evropských zemí soustavně delší dobu klesají, nicméně před zahájeními QE, které začne v pondělí, klesly některé dluhopisy evropských zemí na rekordní minimum. Jedná se o dluhopisy Itálie, Španělska a Portugalska, které ECB bude nakupovat.

    celý článek »

    FX aktualizácia: dolár a NFP

    Včerajšie zasadnutie ECB bolo v rámci očakávaní, keď Draghi povedal, že ECB začne nakupovať od pondelka a že tie budú limitované výnosmi -0,2%. To zahrňuje takmer všetky dlhopisy, keďže 2-ročné nemecké sa obchodujú s najnižším výnosom v eurozóne,...

    celý článek »

    Propad trhů přijde v roce 2016

    Většina investorů nechce slyšet, že se rychle blížíme další krizi. Je to přirozená psychologická reakce. Budou se dál radovat z toho, jak dobře si vedou technologická IPO a zároveň zavírat oči před varovnými známkami.

    celý článek »

    Evropa hledá směr, Thomas Cook +18 %

    Evropské akciové trhy se v závěru týdne pohybují smíšeně v okolí včerejšího závěru. Investoři tak vyčkávají před důležitými daty z trhu práce ze Spojených států, ale i na čísla týkající se HDP z eurozóny.

    celý článek »

    SYRIZA: reality check aneb totální kapitulace

    Dovolte mi zvolat... παράδοση ! V řečtině toto slovo znamená „kapitulace“ a pokud bychom dodali adjektivum „kompletní“, byl by to věrný popis dohody podepsané mezi Řeckem a jeho věřiteli.

    celý článek »

    Švýcarská vláda bude těsněji spolupracovat s SNB

    Včera vydala švýcarská vláda rezoluci, ve které stojí, že se bude snažit těsněji koordinovat svou politiku s centrální bankou. To jen potvrzuje negativní klima, které ve Švýcarsku panuje od upuštění od intervenčního režimu a následného posílení franku.

    celý článek »

    Erste by mohla mít zájem o maďarskou divizi RBI

    Erste Group by údajně mohla mít zájem o maďarská aktiva RBI, kdyby byla na prodej. Nicméně podle nedávno zveřejněné strategie RBI banka nepočítá s prodejem těchto aktiv. Podle dřívějších informací se Erste v Maďarsku zajímá také o retailové aktivity...

    celý článek »

    Rozbřesk - hra o korunu: prezident versus ČNB

    Prezident Zeman se znovu opřel do bankovní rady a na trzích je to znát. Ve čtvrtek zopakoval své výhrady vůči uměle podhodnocené koruně a slíbil, že za rok jmenuje guvernéra (a nové členy bankovní rady), kteří napraví kroky současné bankovní rady.

    celý článek »

    Praha zahájí pátek beze změn

    Pražská burza zakončila seanci v plusu, kdy tak přerušila dvoudenní pokles. Index PX posílil o 1,5 %. Nejlepšího výsledku dosáhly banky, když akcie Komerční banky posílily o 3,6 % a vrátily se nad úroveň 5400 CZK.

    celý článek »

    Evropská měna na nejslabší úrovni od roku 2003

    Euro včera na trhu s dolarem opětovně zaznamenalo nezanedbatelné ztráty, když oslabilo o půl procenta těsně nad hladinu 1,10 USD/EUR. Evropská měna je tak nejslabší od roku 2003. Euro se propadlo především v reakci na zveřejněné detaily...

    celý článek »

    Jim Rogers: Zachraň se, kdo můžeš! (6.3.2015)

    Pokud vám dnes někdo tvrdí, že se medvědi na trhy již nikdy nevrátí, prodejte okamžitě vše, co máte, vezměte nohy na ramena a utíkejte, co vám síly stačí. Medvědí trh přijde, to je jasné, tvrdí legendární investor Jim Rogers.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Výrobci papíru se snaží o udržitelnost

    Na cestě k dosažení co největší trvalé udržitelnosti je velká část pozornosti v oblasti výroby papíru zaměřena na praktikování takových metod managementu, které zabraňují odlesňování a snižují plýtvání veškerými zdroji. I největší výrobci papíru

    celý článek »

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku.(video)

    Požár autobusu na Frýdecko-Místecku. Škodu za dva miliony korun způsobil v pátek odpoledne požár autobusu poháněného stlačeným zemním plynem (CNG) v Dolních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Čtyři lidé, kteří v autobuse jeli, jej včas...

    celý článek »