• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 9. 3. 2015

    Po propadu v závěru minulého týdne byly indexy klidnější a končily v zeleném. Index SPX přidával přibližně půl procenta. Zlato končilo po pátečním propadu s nevýraznou změnou u ceny 1166 USD za unci.

    celý článek »

    Americký býk je dítětem čínské pandy

    Tento týden nás čeká záplava dat z Číny. Například ve středu se dozvíme, jak to vypadá s průmyslovou produkcí v zemi stále známé jako továrna světa. Z obrázku je patrné, že růst produktu je v ní s růstem průmyslové výroby úzce korelován.

    celý článek »

    Cenu ropy stlačují rekordní zásoby a postoj OPEC

    Cena ropy Brent v prvním březnovém týdnu oscilovala okolo úrovně 60 dolarů za barel. Dnes v dopoledních hodinách se hodnota černého zlata podívala až pod 59 USD, avšak aktuálně se trend obrací a jeden barel se prodává opět za 60 dolarů.

    celý článek »

    Evropské akcie v úvodu týdne klesají

    Západoevropské akciové indexy v úvodu týdne klesají přibližně o půl procenta kvůli přesunu špatného sentimentu ze zámořských trhů a vybírání předchozích zisků. Obnovené obavy z krachu jednání Řecka s mezinárodními věřiteli pak sráží.

    celý článek »

    Evropské akcie v úvodu týdne klesají (9.3.2015)

    Západoevropské akciové indexy v úvodu týdne klesají přibližně o půl procenta kvůli přesunu špatného sentimentu ze zámořských trhů a vybírání předchozích zisků. Obnovené obavy z krachu jednání Řecka s mezinárodními věřiteli pak sráží.

    celý článek »

    Česká koruna na začátku týdne silnější

    České koruně se na začátku týdne dařilo, když posílila přibližně o 0,2 % pod hladinu 27,30 CZK/EUR. Ještě větší zisky si připisoval polský zlotý ( 0,4 %), zaostával pouze maďarský forint, který si polepšil vůči euru o 0,1 %.

    celý článek »

    Graf dne: Sektor služeb v Číně hraje prim

    Služby se stávají v Číně stále důležitějšími. Odvětví služeb jako jsou nemovitosti, maloobchod, cestovní ruch a finance, poprvé překonaly průmyslový sektor v roce 2013. Za loňský rok je příspěvek sektoru služeb do ročního hrubého domácího produktu...

    celý článek »

    Kvantitativní uvolňování - den první

    Dnešním dnem odstartovala Evropská centrální banka svůj program nákupu státních dluhopisů v objemu 60 mld. EUR měsíčně. Tento nestandardní měnověpolitický krok by měl vrátit inflaci v EMU zpátky k dlouhodobému 2procentnímu cíli a současně podpořit hospodářský růst (nejen) v zemích EMU.

    celý článek »

    Tržby McDonald´s v USA v únoru opět zaostaly za odhady

    Největší světový řetězec rychlého občerstvení McDonald´s za únor vykázal pokles amerických tržeb v zařízeních fungujících alespoň 13 měsíců o 4%. Trh očekával zhoršení pouze o 0,7%. V lednu tržby rostly o 0,4%. V USA řetězec provozuje cca 14 000 zařízení.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 09.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 6.3.Změna9.3. Americký dolar USD 1 24.8990 +0.77%25.0930...

    celý článek »

    GM startuje odkup akcií za 5 mld. USD a zvedne dividendu

    Největší americká automobilka General Motors oznámila, že okamžitě startuje program nákupu vlastních akcií v celkovém rozsahu cca 5 mld. USD, který by měl běžet do konce roku 2016, a zároveň hodlá do roku 2017 vyplatit formou dividend dalších 5 mld. USD.

    celý článek »

    Jak (ne)bude fungovat evropské QE

    Problém s kvantitativním uvolňováním je ten, že funguje v praxi, ale nefunguje teoreticky, řekl kdysi Ben Bernanke, bývalý předseda Fedu. Ponechme posouzení pravdivosti jeho slov na ekonomické historii a podívejme se na to, jak účinná může být střelba z..

    celý článek »

    Evropské indexy ztrácí, pod tlakem jsou řecké tituly

    Evropské akciové trhy od úvodu obchodování oslabují kdy tak korigují zisky, které si připsaly za posledních pět týdnů. Obavy vzbuzuje vývoj situace v Řecku, ale i otázka načasování zvýšení úrokových sazeb ve Spojených státech poté, co v pátek vyšla lepší než očekávaná data z trhu práce.

    celý článek »

    Euro: Klesající trend pokračuje

    Euro k dolaru posiluje 0,2% d/d na 1,086. Euro po prolomení dlouhodobé dominantní opěrné zóny 1,165 1,225 pokračuje v poklesu, na podkladu relativně stejného makroekonomického obrázku srovnání vývoje eurozóny a USA. Ek. aktivita USA roste solidně...

    celý článek »

    Japonsko ve 4Q rostlo o 1,5 %, vystoupilo z recese

    Japonská ekonomika vzrostla ve čtvrtém čtvrtletí v celoročním přepočtu o 1,5 procenta. Dnešní konečné údaje vládních statistiků potvrdily, že třetí největší ekonomika světa se vymanila z recese, byly ale zřetelně slabší, než původně odhadnutý výkon 2,2 procenta.

    celý článek »

    Bude Grécko Lehman Brothers pre eurozónu?

    Grécko je poprednou témou posledných dní, ktorá rezonuje v médiách, na odborných fórach či na titulkoch agentúrnych správ. V piatok 20.2.2015 došlo k dohode medzi euroskupinou a Gréckom. O tom, že Grécko nevybojovalo takmer nič len získalo 4 mesiace.

    celý článek »

    Hlavně neinvestujte jako Buffett!

    Hodně se dnes hovoří o padesáté výroční zprávě adresované akcionářům Berkshire Hathaway. Snad každý se snaží o to, aby našel tu klíčovou perlu moudrosti, která mu umožní investovat jako Warren.

    celý článek »

    Všetky cesty vedú k inflácii

    Piatkový výsledok NFP zvýšil pravdepodobnosť rastu úrokovej miery v USA a niektorí analytici poukazujú na možnosť prvého zvýšenia už v júni tohto roka, väčšina očakáva zvýšenie sadzieb do konca 2015 (prieskum Reuters). Trend rastu zamestnanosti je...

    celý článek »

    Důvěra investorů v EMU trhá rekordy

    Důvěra investorů a analytiků v ekonomiku eurozóny se v březnu vyšplhala na nejvyšší úroveň za sedm a půl roku. Její hlavní index tak vystoupil na 18,6 bodu z únorových 12,4 bodu, vyplývá z výsledků průzkumu společnosti Sentix.

    celý článek »

    Čína: Obchodní bilance v rekordním přebytku

    Přebytek čínského zahraničního obchodu sice v únoru vzrostl na historicky nejvyšší úroveň (60,6 mld. dolarů), náhled do jeho struktury však potvrzuje spíše pesimističtější vyhlídky pro růst čínské ekonomiky v letošním roce.

    celý článek »

    Reklamní společnost WPP vykázala růst

    WPP v pondělí oznámila nárůst zisků a tržeb za rok 2014. Nárůst je způsoben díky tomu, že se firma stále snaží snižovat náklady. Na snižování nákladů se zaměřila hlavně kvůli složité geopolitické situaci a tímto se bude řídit i v letošním roce.

    celý článek »

    Další příjemné překvapení na trhu práce

    Únorové statistiky z trhu práce přinesly další příjemné překvapení. Přestože únorová data bývají obvykle negativně ovlivněna sezónními faktory (nedostatek sezónních prací v tomto ročním období), podíl nezaměstnaných osob bez sezónního očištění...

    celý článek »

    QECB začíná nákupy německých dluhopisů

    ECB dnes oznámila, že dnes startuje program QE. Podle přímých účastníků trhu regionální centrální banky začaly nakupovat německé státní dluhopisy. Výnosy vládních dluhopisů zemí eurozóny pokračují v poklesech, ceny těchto dluhopisů rostou.

    celý článek »

    ČR: Zahraniční obchod zahájil rok se slabšími výsledky

    Za očekáváním v lednu zaostal výsledek zahraničního obchodu ČR. Nešlo pouze o slabší tempo exportu, za kterým stojí – jak uvádí statistický úřad – především nižší vývoz telekomunikačních zařízení, ale i o velmi symbolický nárůst přebytku obchodní bilance.

    celý článek »

    Nikkei nejvýše za posledních 15 let

    Autor: Bc. Václav Ruml Japonský akciový index Nikkei 225 dosáhl v pátek (6. 3. 2015) nejvyšších hodnot od dubna 2000 a potvrdil tak mimo jiné čtyřtýdenní růstový trend. Páteční růst o 1,2% se zastavil na hodnotě 18 971 bodů.

    celý článek »

    ČR: Nezaměstnanost opět na ústupu

    Po lednovém sezónním zvýšení počtu nezaměstnaných začínají z trhu práce znovu přicházet pozitivní data. V únoru se již nezaměstnanost začala snižovat a to dokonce o trochu rychleji než jsme předpokládali.

    celý článek »

    ČR: Inflace stagnuje na 0,1 %

    Podle očekávání se inflace i v únoru udržela nad nulou. Po lednovém zdražení tvrdého alkoholu tentokrát hlavní úloha připadá cigaretám, respektive jejich vyšší spotřební dani.

    celý článek »

    Praha zahájí týden níže

    Vývoj na domácí burze v pátek přinesl v souladu s děním na hlavních akciových trzích růst, který znamenal nakonec uzavření v týdenním celkovém posílení o 1,4%.

    celý článek »

    Video: Co čeká bitcoin v druhém čtvrtletí?

    Loňský rok investorům do bitcoinu příliš nepřál, digitální měna ztratila 60 % hodnoty. Letos pokles pokračuje, po odrazu ode dna okolo 200 USD se ale kryptoměna začala nadechovat k oživení. Jak její vývoj odhaduje Karel Fillner z btctip.

    celý článek »

    Máte datovou schránku? Na papírové přiznání zapomeňte

    Všichni daňoví poplatníci, kteří mají zřízenu datovou schránku, jsou od 1. ledna 2015 povinni podávat daňové přiznání elektronicky. Za nedodržení této podmínky uděluje finanční úřad automatickou pokutu 2 tisíce, ve výjimečných případech dokonce 50 tisíc..

    celý článek »

    Manipulace s trhem: Médiím se někdy nevyplatí ani nevinná chyba v překladu tiskové zprávy

    Nejvyšší správní soud se vyslovil k manipulaci s finančním trhem, ke které došlo zveřejněním nepravdivých informací v médiích. Ve sporu mezi vydavatelstvím Mladá fronta a Českou národní bankou dal soud za pravdu ČNB, když potvrdil rozhodnutí banky, ve kterém uložila Mladé frontě pokutu ve výši 300 tisíc korun. Kvůli čemu se vydavatelství dostalo do problémů?

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »