• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,360 ↑
    CZK / CNY 3,259 ↑
    CZK / DKK 3,384 ↑
    CZK / EUR 25,235 ↑
    CZK / CAD 17,252 ↑
    CZK / PLN 5,845 ↑
    CZK / CHF 25,810 ↑
    CZK / USD 23,616 ↑
    CZK / GBP 29,364 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 11. 3. 2015

    Ve středu se trhy mírně zklidnily a hledaly směr. Výsledkem byl pokles o velikosti přibližně dvou desetin procenta. Dolar pokračoval ve svém výrazném posilování a v závěru dne se pár EUR/USD dostal k hodnotě 1,0550.

    celý článek »

    Evropa posílila nejvíce za 5 týdnů, DAX +2,7 %

    Silný růst dnes zaznamenaly evropské akciové trhy, když indexy dnes zaznamenaly největší rally za posledních pět týdnů. V pádu naopak pokračovalo euro, které se pohybuje na 12letých maximech a směřuje tak k rekordnímu čtvrtletnímu poklesu.

    celý článek »

    Akciové dluhy rostou

    V Evropě snad svítá na lepší (cyklické) časy. Platí to i o Německu a protože německý trh je pro zdejší investory pravděpodobně nejatraktivnějším evropským trhem, budeme se mu zde dnes trochu věnovat.

    celý článek »

    Velké US banky mohou zvýšit dividendy a odkupy o 53%

    Podle analytiků mají velké americké banky po úspěšných stress testech tamního regulátora dostatek prostoru pro zvýšení svých dividend v průměru o 53%. Během následujících 15 měsíců by mohly teoreticky rozdělit mezi akcionáře až 109 mld. USD.

    celý článek »

    Bullard (Fed): Už máme se sazbami zpoždění

    Šéf St. Louis Fedu James Bullard dnes uvedl, že v otázce nastavení sazeb už má Fed určité zpoždění. Stávající podmínky již v žádném případě neospravedlňují rozvolněnou měnovou politiku uplatňovanou doposud.

    celý článek »

    ČEZ pohledem technické analýzy (11.3.2015)

    606 20denní klouzavý průměr, 603 200denní klouzavý průměr, 593 50denní klouzavý průměr. Investoři v posledních dnech vybírali nedávné zisky. MACD sice klesla, ale stále je nad spouštěcí linií. Objemy obchodů se mírně zvýšily.

    celý článek »

    [Trading Coach] Tsunami, šedé labute a trader

    Pred pár dňami sme si pripomenuli výročie dna na US akciovom trhu (6.3.2009). Na dnes pripadá ďalšie výročie- zemetrasenie a následné tsunami v Japonsku z 11. marca 2011, ktoré spôsobilo haváriu jadrovej elektrárne Fukushima Daiichi. Išlo o 15....

    celý článek »

    Volný pád eura pokračuje

    Euro během dnešního dne proti dolaru odepisovalo další více než procento. Zatímco na počátku evropské seance se kurz držel ještě u hladiny 1,0700 USD/EUR, kolem poledne se již nacházel u 1,0560 USD/EUR.

    celý článek »

    Zlotý a forint se vrátily k silnějším hodnotám

    České koruně se dnes v porovnání s vývojem okolních regionálních měn příliš nedařilo. Vůči euru během dne koruna dokonce mírně oslabovala z ranních kotací u 27,25 CZK/EUR mírně nad hladinu 27,30 CZK/EUR, kolem které se v odpoledních..

    celý článek »

    Graf dne: Investoři sází na ropu brent

    Nejvíce obchodovaný ropný spread na světě se otočil ve prospěch surové ropy brent. Ta poprvé v historii překonala ropu WTI v počtu čistých býčích otevřených pozic, které sleduje CFTC (Commodity Futures Trading Commision).

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 11.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 10.3.Změna11.3. Americký dolar USD 1 25.3970 +1.58%25.8000...

    celý článek »

    Revoluce jménem dron a jak na ní vydělat

    Autor: Petr Slezák Mnozí z nás již zaznamenali rozmach dronů či kvadroptér a jejich využití pro soukromé i komerční účely. Nejvíce bylo slyšet Google nebo Amazon, kteří chtějí drony využít pro šíření internetu nebo rozvážení zboží.

    celý článek »

    L. Lízal (ČNB): Nadhodnocená, nebo podhodnocená koruna?

    Zcela v duchu Reaganových republikánů má většina obyvatelstva pocit, že čím silnější měna, tím lépe a tím větší důvod k národní hrdosti. Pocit z dob zlatého standardu, kdy skutečně silnější měna znamenala i fyzicky větší hroudu zlata, o kterou se soupeřilo s celým světem, se s námi táhne i padesát let po zrušení zlata jako měnového základu.

    celý článek »

    USA - Zájem o hypotéky klesá

    Počet žádostí o hypotéku v USA se t/t v týdnu končícím 6. března snížil o 1,3 % po předchozím 0,1% růstu. Horší začátek března má na svědomí menší zájem domácností o refinancování již existujících úvěrů na bydlení.

    celý článek »

    Jsou dny OPECu sečteny?

    Ropný kartel OPEC kontrolující cca 40% světové produkce ropy byl založen v roce 1960 s cílem stabilizovat tržní cenový vývoj černého zlata. Nyní, 9 měsíců po zahájení bezprecedentního propadu cen se začíná spekulovat na to, že jeho dny jsou možná sečteny.

    celý článek »

    Index dolaru - znovu růst ?

    Minulý týden index US dolaru vyšel z neutrálního rozsahu a prokázal působivý růst. Ten začal ve středu po zveřejnění kladné zprávy o americkém trhu práce od nezávislé agentury ADP.

    celý článek »

    Fed teď sedí na horkém křesle

    John Hardy, měnový stratég Saxo Bank Očekávání trhu týkající se zvýšení úrokových sazeb se po zveřejnění NFP prudce zvýšila Fed možná podnikne kroky dříve než později vzhledem k typickému devítiměsíčnímu cyklu Zuřící americký dolar je hlavním...

    celý článek »

    Ceny ropy a kurs eura mohou pomoci růstu eurozóny o 1,8%

    • Americká konjunktura by měla ve druhém pololetí pokračovat • Pokles domácí poptávky donutí čínskou vládu k přijetí opatření • Japonská centrální banka může na jaře sáhnout k dalšímu uvolnění Globální růst: Hlavní rizika se poněkud změnila „Jako vždy...

    celý článek »

    Dolar pokračuje v rally

    Nezadržitelný dolar dnes rozšiřuje své zisky a mílovými kroky se blíží k paritě s eurem. Jestřábí komentář prezidenta dallaského Fedu Fishera, že sazby v USA by se měly zvyšovat raději dříve a pozvolněji než později a rychle, podpořil dolarovou rally.

    celý článek »

    Dividenda O2 - příležitostí k prodeji?

    Dnešní oznámení dividendy O2 C.R. (13 Kč/akcii hrubého) je jistě dobrou a zaslouženou zprávou pro (minoritní) akcionáře O2. Z našeho pohledu trochu nečekanou, i když jsme vnímali, že nemalá část trhu s takovou dividendou počítá.

    celý článek »

    Po včerejší korekci trhy v zeleném

    Po včerejší výrazné korekci otevírají trhy v zelených číslech. Francouzský CAC (+1,15%), Německý DAX (+0,95%), Britský FTSE (+0,34%), Euro STOXX 600 (+0,82%). Americký index S&P 500 též v růstu, ETF SPY (S&P 500) +0,26%.

    celý článek »

    FX aktualizácia: silný dolár destabilizuje trhy

    Rely na americkom dolári bola počas včerajšieho dňa podporená poklesom rizikového apetítu. Dôležitým dôvodom, ak nie hlavným dôvodom tohto pohybu je nemilosrdné posilňovanie dolára, ktoré pri súčasnom tempe hrozí destabilizovaním globálnych trhov....

    celý článek »

    ČR - mzdy ve 4Q14 rostly o 2,3% r/r a 0,2% q/q

    Ve 4. čtvrtletí 2014 vzrostla průměrná hrubá měsíční nominální mzda na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství proti stejnému období předchozího roku o 2,3 %, reálně se zvýšila o 1,8 %. Medián mezd činil 22 847 Kč. Ve 4.

    celý článek »

    RBI nevyplatí dividendu kvůli ztrátě

    Raiffeisen Bank International nevyplatí za minulý rok řádnou dividendu ani kupon z podílového kapitálu, který banka splatila v červnu 2014. Toto rozhodnutí RBI již bylo schváleno i ze strany ECB.

    celý článek »

    Výsledky E.ON za 2014 zaostaly za odhady

    E.ON reportoval za 2014 výnosy ve výši 111,6 mld. EUR (oček. 117,7 mld. EUR), EBITDA 8,34 mld. EUR (oček. 8,41). Č.zisk očištěný o jednorázové položky týkající se odpisů aktiv je 1,61 mld. EUR (oček. 1,68). Očekávaný č.zisk pro tento rok je 1,4-1,8 mld.

    celý článek »

    PLG ve čtvrtek oznámí výsledky za 2014

    PLG oznámí zítra (12. března) částečné výsledky hospodaření za rok 2014. Společnost by měla zveřejnit pouze celkovou produkci a tržby. Kompletní výsledky podle IFRS údajně nemá management ještě k dispozici a budou zveřejněny až s publikací výroční zprávy.

    celý článek »

    O2 navrhuje vyplatit divi 13 Kč na akcii

    Management společnosti O2 CR navrhuje hrubou dividendu za loňský rok ve výši 13 Kč/akcii, což k aktuálním cenám představuje 7,0% hrubý dividendový výnos. Navržená dividenda představuje výplatu 102,6% čistého zisku, tedy společnost částečně využije...

    celý článek »

    Praha zahájí středu výše

    Obchodování na tuzemském akciovém trhu se i v úterý neslo v negativním duchu, když index PX ztratil 1,2 % s tituly klesajícími napříč sektory. Elektrárenská společnost ČEZ klesala již čtvrtý den v řadě za sebou, když titul v úterý odepsal 0,9 % na 611,60 Kč s denním minimem na 610 Kč.

    celý článek »

    Euro si připsalo další ztráty

    Ani včera se společné evropské měně nepodařilo vůči dolaru zastavit další propad. Euro si odepsalo 1,1 %, když oslabilo na úroveň 1,07 USD/EUR. Společné evropské měně neprospívá zahájení programu kvantitativního uvolňování a vyhlídky na zvyšování...

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRObchodování na tuzemském akciovém trhu se i v úterý neslo v negativním duchu, když index PX ztratil 1,2 % s tituly klesajícími napříč sektory. Elektrárenská společnost ČEZ klesala již čtvrtý den v řadě za sebou, když titul v úterý odepsal 0,9 % na 611,60 Kč s denním minimem na 610 Kč.

    celý článek »

    Budou akcie dále stoupat?

    Autor: Vojtěch Hrabec Indikátor sentimentu, který se snaží přečíst aktuální náladu na trhu a je častým nástrojem, k předpovídání davového chování subjektů na trhu, které způsobuje značné jednorázové propady cen na burzách cenných papírů.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Komentář: Spotřebitelská nálada na vzestupu

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů, tak podnikatelů.

    celý článek »

    Půlení bitcoinu bylo úspěšné, ale co bude dál?

    Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach Chvíli po sobotní půlnoci proběhlo v pořadí již čtvrté půlení odměny pro těžaře za jejich práci. Ti tak nově dostávají za ověření každého bloku již jen 3,125 bitcoinu.

    celý článek »

    Konec půstu – vstříc růstu (Ekonomické výhledy)

    Ekonomika začíná ožívat Po loňském poklesu o 0,2 % očekáváme letos růst HDP o 1,4 % a příští rok jeho zrychlení na 2,2 %. Motorem ekonomického oživení by měl být obnovený růst domácní poptávky, ať už spotřeby či investic. K vyšším útratám domácností by...

    celý článek »

    Spotřebitelská nálada na vzestupu (Komentář)

    Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnný indikátor důvěry se meziměsíčně zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0 (100 = dlouhodobý průměr), přičemž nálada se zlepšila jak na straně spotřebitelů

    celý článek »

    Česko by mohlo zvládnout kýžené „měkké přistání“, říkají nejnovější čísla k důvěře v ekonomiku. Zkrocení inflace bez vyvolání růstu míry nezaměstnanosti je přitom vzácný jev

    Spotřebitelům v Česku se rychle vrací důvěra v ekonomiku. V dubnu je jejich nálada v tomto směru lepší, než odpovídá dlouhodobému průměru let 2003 až 2023; přitom lepší než dlouhodobě průměrnou náladu mají čeští spotřebitelé poprvé za celé období od&helli

    celý článek »

    PM ČR: PMI potvrdilo slabost domácího trhu i pro 1Q24

    Včera reportoval výsledky za 1. kvartál Philip Morris International (PMI), tedy mateřská společnost Philip Morris ČR (PM ČR). Tržby dosáhly 8,8 mld. USD (+9,7 % r/r) oproti očekávání 8,5 mld, na což měl vliv růst objemů prodaných bezdýmných produktů&helli

    celý článek »

    Ranní okénko - PMI data optimismus nedodala

    Za pár minut zveřejní Český statistický úřad výsledky dubnového konjunkturálního průzkumu . Od začátku roku pozorujeme vyšší důvěru spotřebitelů v českou ekonomiku, což je dáno především vývojem inflace.

    celý článek »

    Ranní shrnutí (24.04.2024)

    Středeční seance na akciových trzích slibuje pozitivní vývoj. Po včerejších ziscích indexů na Wall Street dnes býčí trend rozšířily indexy z asijských trhů. Býčí trend na Wall Street včera dále podpořily slabé údaje o indexech PMI, které vyvolaly holub...

    celý článek »

    Akcie společnosti Tesla se prudce propadají ke dnu

    Akcie společnosti Tesla zahájily pondělní seanci poklesem a dostaly se na téměř 18měsíční minimum 138,84, než zakončily den s minimálním ziskem na 141,88. Investoři nyní bedlivě sledují, zda v blízké budoucnosti dojde k býčímu obratu, neboť důležitá&helli

    celý článek »

    Od Microsoftu se stále mnoho očekává

    Očekává se, že Microsoft vykáže výrazný 15% nárůst tržeb a zisku ve srovnání s loňským rokem, přičemž se spoléhá na svou schopnost zpeněžit výhodu prvenství v oblasti umělé inteligence, kterou má díky svému podílu v průkopnické společnosti Chat-GPT.

    celý článek »

    Do české ekonomiky se vrací dobrá nálada

    „Do české ekonomiky se pomalu vrací optimistická nálada. Svědčí o tom dubnový vývoj Indikátoru důvěry v českou ekonomiku, který sestavuje Český statistický úřad. Meziměsíčně se zvýšil o 2,8 bodu na hodnotu 97,0, přičemž rostla důvěra jak podnikatelů, tak&

    celý článek »

    USDCAD roste po datech z USA a Kanady (BREAKING)

    USDCAD dnes ve 13:30 BST zaznamenal skokový nárůst volatility po zveřejnění dat ze Spojených států a Kanady. Očekávalo se, že údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby v USA za březen ukážou meziměsíční nárůsty hlavních a hlavních objednávek

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 24.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 23.4.Změna24.4. Americký dolar USD 1 23.6720 -0.23%23.6160...

    celý článek »

    Valmez chystá nový dům pro seniory

    Rozšířit nabídku nízkobariérového a bezbariérového bydlení pro své dříve narozené občany chce město Valašské Meziříčí. Zastupitelé proto nyní odsouhlasili přípravu architektonické soutěže na podobu nového bytového domu v ulici J. K. Tyla

    celý článek »

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Ostatní komodity

    Cena zemního plynu v Evropě po čtyřech měsících poklesu v březnu vzrostla kvůli geopolitickému vývoji ve východní Evropě a v polovině dubna se dostala opět nad 30 EUR/MWh. Rusko podniklo nově útoky i na podzemní zásobníky plynu na Ukrajině.

    celý článek »

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Polsko

    Polská inflace v březnu dále výrazně zpomalila, centrální banka však zůstává opatrná a se snižováním sazeb vyčkává. Meziroční inflace v březnu opět silně klesla (z 2,8 % na 1,9 %) a nacházela se tak druhý měsíc v řadě uvnitř cílového pásma centrální&helli

    celý článek »

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor - Globální ekonomický výhled duben 2024 - Čína

    Oživení čínského hospodářství v prvních měsících tohoto roku se projevilo v silných údajích o průmyslové produkci za leden a únor. Expanze činila 7 % meziročně, více než 6,8 % v prosinci 2023 a o 2 p.b. více než zněla většina předpovědí analytiků.

    celý článek »

    Binancecoin se 7denním vzestupným trendu

    Token největší světové kryptoměnové burzy Binance, Binancecoin (BNB) v poslední době vykazuje neuvěřitelnou odolnost a v korekci si vede lépe než Ethereum a Bitcoin. Kryptoměna má za sebou 7 vzestupných relací

    celý článek »

    AUDUSD (24.04.2024) (Graf dne)

    Australský dolar je dnes nejvýkonnější měnou na širokém devizovém trhu na pozadí vyšší než očekávané inflace CPI. Inflace vzrostla v prvním čtvrtletí meziročně o 3,6 %, což je silnější než výsledek 3,4 %, který trh očekával

    celý článek »

    Je zlato už opravdu drahé?

    Kontrasty na trhu se zlatem jsou v současnosti viditelnější než kdykoli předtím. Ještě nedávno byla zaznamenána historická maxima na úrovni těsně nad 2430 USD za unci a o několik dní později byla zaznamenána největší denní ztráta za mnoho let. Navíc zl...

    celý článek »

    Souhrn 24.4. - Evropa neudržela dopolední pozitivní ladění, US trhy vyhlížejí výsledky technologických lídrů, BCPP v červené nule, koruna slabší, ropa kolem 88 USD, zlato kolem 2320 USD

    Pražská burza v polovině týdne při zhruba průměrné likviditě následovala obecný evropský vývoj a po většině dne v plusech uzavírala v červeném. Evropské akciové trhy většinu dne lehce rostly, ale později v průběhu odpoledne začaly ztrácet a klesat lehce&h

    celý článek »

    WTI roste po údajích o zásobách ropy

    Americké ministerstvo energetiky (DOE) dnes v 15:30 BST vydalo oficiální týdenní zprávu o zásobách ropy v USA. Očekávalo se, že zpráva ukáže nárůst hlavních zásob ropy a také pokles zásob benzínu a destilátů. Soukromá zpráva API zveřejněná včera večer ...

    celý článek »

    Nálada v české ekonomice na vzestupu (Komentář)

    Nálada se v tuzemské ekonomice v dubnu opět zlepšila. Celkový indikátor důvěry v ekonomiku se v dubnu vyšplhal na 97 b., nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra pokračovala v nastoleném trendu od začátku roku a opět výrazně vzrostla o 3...

    celý článek »

    Množství vody v Česku | 24. 4. 2024 (video)

    Za minulý týden spadlo v průměru 18 mm srážek, a to je dvojnásobek normálu pro tuhle dobu. Nešlo přitom je o déšť, ale občas i zasněžilo. K tomuhle pondělní leželo celkově nejvíc sněhu na Šumavě, kde bylo na hřebenech do 50 centimetrů

    celý článek »

    Konvergenční program České republiky (duben 2024)

    Konvergenční program ČR je zásadním strategickým dokumentem zpracovávaným Ministerstvem financí ČR. Dokument specifikuje základní souhrnné fiskální údaje a nejvýznamnější připravovaná opatření s rozpočtovým dopadem formou střednědobé fiskální

    celý článek »