• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,246 ↑
    CZK / CNY 3,269 ↑
    CZK / DKK 3,386 ↑
    CZK / EUR 25,265 ↑
    CZK / CAD 17,202 ↑
    CZK / PLN 5,841 ↑
    CZK / CHF 26,030 ↑
    CZK / USD 23,663 ↑
    CZK / GBP 29,501 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 12. 3. 2015

    Ve čtvrtek se konečně trhy rozhodly pro korekci předchozích poklesů a hlavní indexy přidávaly více než jedno procento. Zveřejněn byl lepší výsledek počtu žádostí v nezaměstnanosti, nicméně dojem kazily slabší maloobchodní tržby.

    celý článek »

    Mzdy, inflace a intervence

    Ještě než k tomu však dojde, může od ČNB v současném složení přijít poslední velká akce na oslabení koruny. Co tedy v nadcházejících měsících sledovat? Kromě inflace určitě mzdy, a to v kombinaci s vývojem nezaměstnanosti a spotřeby domácností.

    celý článek »

    Evropa mírně oslabila, K+S +8 %

    Evropské akciové trhy zakončily obchodování v mírné ztrátě, případě v blízkosti včerejšího závěru, když před koncem seance zamířily dolů a odepsaly své zisky.

    celý článek »

    Buffettovy sázky: Moody’s

    Svět je plný paradoxů. Třeba Barry Ritholtz v souvislosti s dalším vzedmutím vlny buffettománie poukazuje na to, že pokud někdo sleduje jeho investiční styl, může se mu paradoxně hodně vzdalovat.

    celý článek »

    Praha ve čtvrtek v zeleném; Komerční banka +1,1 %

    Tuzemský akciový trh dnes navázal na včerejší růst, když index PX ve čtvrtek rostl o 0,7 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu si vedou smíšeně – německý DAX ztrácí 0,1 %, rakouský ATX obchoduje níže také o 0,1 %, polský WIG naopak získává 0,1 % a maďarský BUX roste o 0,6 %.

    celý článek »

    Dosud suverénní dolar dnes lehce zaškobrtl

    V dnešním dni jsme mohli pozorovat na eurodolaru první zaškobrtnutí dosud suverénního dolaru. Nad brzkým ránem dolar atakoval hladinu 1,05, pak po začátku evropské seance byl vyliftován výše, aby mu nad hladinu 1,06 pomohla očekávání slabších amerických makrodata.

    celý článek »

    [Investor] List akcionárom Berkshire od Warrena Buffetta

    Každý rok je na prelome januára a februára jednou z najočakávanejších udalostí zverejnenie výročného listu akcionárom spoločnosti Berkshire Hathaway, ktorý vždy píše investorský guru Warren Buffett. Tieto listy vždy obsahujú množstvo zaujímavých...

    celý článek »

    MMF není nijak znepokojen oslabováním eura

    MMF ústy svého mluvčí uvedl, že doposud není nijak znepokojen poměrně dramatickým oslabováním eura. Jeho pokles je v souladu s fundamenty.Euro se po startu QECB pohybuje vůči nejníže od roku 2003 a jen v tomto roce oslabilo proti americké měně již o více.

    celý článek »

    Intel o 1 mld.USD snížil letošní výhled tržeb

    Americký Intel dnes oznámil, že snižuje svůj výhled pro tržby v 1Q tohoto roku z původních 13,7 mld. na 12.8 mld. USD plus minus dalších 300 mil. USD. Mezi hlavní důvody patří slabší předpokládaná poptávka ze strany firemních zákazníků a celkově...

    celý článek »

    Graf dne: Ruský trh s firemními dluhopisy zamrzl

    Podle agentury Bloomberg se ruským společnostem nedaří prodávat dluhopisy ať už jsou denominovány v eurech, dolarech, librách nebo švýcarských francích. Poslední prodeje dluhopisů od částky 100 milionů dolarů výše se ruským firmám podařilo umístit...

    celý článek »

    Weidmann - Řecko přišlo o hodně důvěry

    Řecko pozbylo velkou část důvěry a státy eurozóny se musí rozhodnout, zda budou ve vztahu k Aténám ochotny více riskovat případnou ztrátu. Prohlásil to dnes významný činitel Evropské centrální banky (ECB) Jens Weidmann.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 12.03.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.3.Změna12.3. Americký dolar USD 1 25.8000 -0.25%25.7350...

    celý článek »

    Nejlepší akcie na Wall Street

    Credit Suisse vydala v týdnu seznam nejlepších akcií z jednotlivých sektorů amerického akciového trhu. Analytici označili v každém odvětví až tři top společnosti a jejich akcie v horizontu 6-12 měsíců.

    celý článek »

    Americký maloobchod zchladila tuhá zima

    Americké maloobchodní tržby nečekaně zpomalily, v únoru klesly o 0,6 %, když trh čekal 0,3procentrní zvýšení. Únorová data tak navazují na 0,8procentní pokles z ledna a snižují se již třetí měsíc v řadě.

    celý článek »

    Evropský průmysl v lednu mírně ztrácel

    Průmyslová výroba se v EMU v lednu snížila o 0,1 procenta, přičemž trh očekával dvou desetinový růst. Positivní zprávou je tak alespoň prosincová revize, která poslala evropský průmysl výše o 0,3 % z původně reportované stagnace.

    celý článek »

    Zostanú s nami býčie trhy aj naďalej?

    Autor: Bc. Terézia Laurová Za posledných 100 rokov sa na Zemi udialo množstvo udalostí, akými sú svetové vojny, revolúcie, vzostupy, pády a mnoho ďalších. Avšak otázkou zostáva ako je to s indexmi? Bude práve tento rok, rok 2015, posledným rokom v...

    celý článek »

    Pár minut poté ... videokomentář na zlato

    Další ze série videokomentářů, zaměřujících se na technické signály, nabízí bližší pohled na vývoj zlato, jakožto komodity opředené mnoha příběhy.VideoPlayer('1115ba7d-cf38-4254-b2ac-307daa5e05fe',

    celý článek »

    Dolar si vybírá oddechový čas

    Eurodolar se dnes dopoledne obchoduje o 0,5 výše na úrovni 1,0603 EURUSD. Dolar si ráno, kolem osmé hodiny, vybral oddechový čas na své rally, která přibližuje americkou měnu paritě s eurem.

    celý článek »

    V Německu se po lednovém propadu cen obnovila v únoru inflace

    Inflace v Německu se v únoru po vzestupu cen řady zboží vrátila ze záporného pásma mírně do plusu. Ceny v meziročním srovnání stouply podle národního měření o 0,1 procenta po poklesu o 0,4 procenta v lednu, kdy největší evropská ekonomika poprvé od roku 2009 sklouzla do cenové deflace.

    celý článek »

    Rozbřesk - bude česká koruna testovat připravenost ČNB?

    Česká koruna může v nejbližších dnech zkusit otestovat připravenost ČNB bránit hranici 27,00 EUR/CZK. Pokud se k tomu odhodlá, co to bude znamenat?ČNB je v případě oslabení koruny v zásadě neomezeným pánem - teoreticky může natisknout nových peněz, kolik bude chtít.

    celý článek »

    Výsledky CME za r.2014 pod odhady trhu

    CME dnes ráno reportovala výsledky za 4Q14 a celý loňský rok, které vyznívají mírně pozitivně ziskem EBITDA, všechny ostatní položky hospodaření jsou však horší. Tržby ve 4Q14 činily 216,2 mil. USD, což je pod naším očekáváním 231,9 mil.

    celý článek »

    Automatizace investičního rozhodování

    Autor: Ing. Jan Budík, Ph.D. Automatizace je obor, který se zabývá vytvářením automatických procesů a primárně snižuje náklady na neustále se opakující činnost. Zřejmě nejznámější odvětví je automatizace průmyslová, kterou kde kdo zná z různých...

    celý článek »

    Co vybírat dividendové akcie

    Není ničím novým, že portfolio obohacené o dividendové tituly vynáší v průměru historicky více než široký index. Dividendy dlouhodobě tvoří zásadní složku celkového výnosu z držení akcií.

    celý článek »

    Jak vybírat dividendové akcie

    Není ničím novým, že portfolio obohacené o dividendové tituly vynáší v průměru historicky více než široký index. Dividendy dlouhodobě tvoří zásadní složku celkového výnosu z držení akcií.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky

    Zakladatel společnosti Evercore Founder Roger Altman na CNBC ve vztahu k posledním inflačním číslům uvedl, že je nelze ignorovat. Inflace měřená indexem výdajů na osobní spotřebu se podle něj bude nyní pohybovat kolem 3 %, což nedává moc velkou pravděpodobnost scénáři, v němž by sazby klesaly už v polovině roku.

    celý článek »

    Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?

    Česká koruna v posledních dnech jako by byla trochu odolnější vůči vyšším americkým výnosům a silnějšímu dolaru. Od začátku roku trhy výrazně přehodnotily svůj pohled na politiku amerického Fedu - slušný výkon trhu práce a relativně vysoká jádrová inflace vedly k výraznému oddálení a snížení sázek na pokles amerických sazeb v tomto roce.

    celý článek »

    Koho nejvíc bolí vyšší výnosová křivka?

    Americké výnosy během letošního roku rostou podél celé výnosové křivky. Dvouletý výnos vzrostl o zhruba 63 bodů, desetiletý o bezmála 67. Rostou i reálné výnosy měřené protiinflačními dluhopisy. Výnos pětiletého instrumentu vzrostl o 40 bodů, u desetil...

    celý článek »

    Procházka (ČNB): trh nás čte správně

    Za téměř nulovou označil člen bankovní rady ČNB Jan Procházka v rozhovoru pro Bloomberg pravděpodobnost, že by chtěl urychlit nynější proces snižování úrokových sazeb, který ČNB zahájila loni v prosinci a který měl zatím tempo 0,25 pb – 0,50 pb – 0,50 pb.

    celý článek »

    Válečné nepokoje ke konci týdne - Makrokalendář

    Futures ukazují na prudce nižší otevření seance na starém kontinentu a Wall Street Izrael podnikl odvetný úder na íránský raketový útok Na dnešek nejsou naplánovány žádné pro trh relevantní makročísla Očekává se, že poslední obchodní seance na Starém k...

    celý článek »

    Migrační dohoda EU, kterou Česko podepsalo bez zajištění trvalé výjimky, představuje potenciálně výraznou zátěž pro české veřejné finance. Ročně může jít o nemalé desítky miliard korun

    Migrační dohoda EU, k níž se Česko loni připojilo a nyní opět plní média, může mít nečekaně výrazný dopad na peněženky daňových poplatníků v ČR. Česko se totiž zavázalo, že v případě silných nebo rychlých migračních toků, se bude podílet na přijetí buď&he

    celý článek »

    Ranní shrnutí (19.04.2024)

    Včerejší seanci na Wall Street charakterizoval negativní sentiment, a to i přes počáteční zisky způsobené lepší výkonností benchmarků ze starého kontinentu. Toto chování se dnes odráží na asijských a tichomořských trzích. Nikkei klesl o více než 2,4 %,...

    celý článek »

    Pomozme předčasně narozeným dětem dostat se do cíle

    První květnová neděle je dnem rodičů předčasně narozených dětí. U této příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní Běh a procházka pro MIMINKA DO DLANĚ České republiky, kterou letos počtvrté pořádá nezisková organizace Nedoklubko. Každý

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 19.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 18.4.Změna19.4. Americký dolar USD 1 23.6630 +0.18%23.7070...

    celý článek »

    Netflix po většinu času teď konsoliduje

    Akcie společnosti Netflix po většinu dubna konsolidovaly poté, co na začátku měsíce dosáhly více než dvouletého maxima 636,82. Směrem dolů se akcie dostaly pod svůj 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA), ale zdá se, že dostatečnou podporu poskytuje&hel

    celý článek »